casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Blitzmaschine
Niets dat beter is dan naar mijn huis te rijden met keiharde bodybeatstonen!
04/03/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

04/03/2011 : Blitzmaschine - Niets dat beter is dan naar mijn huis te rijden met keiharde bodybeatstonen!
04/03/2011 : Blitzmaschine - Niets dat beter is dan naar mijn huis te rijden met keiharde bodybeatstonen!
04/03/2011 : Blitzmaschine - Niets dat beter is dan naar mijn huis te rijden met keiharde bodybeatstonen!
04/03/2011 : Blitzmaschine - Niets dat beter is dan naar mijn huis te rijden met keiharde bodybeatstonen!
Bodybeats 2011 brengt zoals steeds nieuw talent en gevestigde waarden op een affiche en de debutanten die dit jaar de dienst uitmaken zijn de heren van Blitzmaschine!

Dit duo uit de buurt van Hamburg brengt moddervette EBM uit de old school-fabriek en vermengen dit met een vleugje synthpop, net alsof DAF en And One een kindje zouden hebben…zoiets dus.

Dark Entries had een leuke babbel met Matze en Holger, een groep van wie we vrij zeker zijn dat ze binnen een paar jaar op ieders lippen zullen liggen en jawel, u kan getuige zijn van hun debuut op Belgische grond.

Kun je eens even vertellen wie Blitzmaschine zijn?

Matze: Zeker! We zijn nieuw, we zijn Duits en we zijn trots dat we in het land mogen spelen dat oude en nieuwe EBM-legendes voortbracht.

Holger: Hallo, we zijn Blitzmaschine en wij maken EBM voor de middenklasse!

Ik vind jullie naam echt wel keitof. Effectief, simpel maar het werkt wel!

Matze: Gewoon zoals jij het zegt. We waren op zoek naar een naam die door iedereen kon worden verstaan, de “blitz” staat voor de elektriciteit en het rechtoe-rechtaan karakter van onze muziek. De “maschine”…tja, dat is omdat onze muziek gemaakt wordt door machines!

Holger: We waren gewoon op zoek naar een naam dat perfect past bij hetgeen wij deden en ik denk dat Blitzmaschine dat doet!

Ik vind jullie klinken als een goede combinatie van Old School-EBM en synthpop in de stijl van And One.

Matze: Je hebt zeker gelijk dat het meer is dan gewoon wat old school. Het is meer een soort van trip doorheen de nieuwe en oude dingen uit de EBM-stal, met ook nog wat electro erbij. Alleen natuurlijk dingen waar we van houden, natuurlijk!

Holger: Wij combineren de kracht van andere electronische stijlen met de meest krachtige muziek die e rte vinden is: EBM!

Ik hoorde dat jullie werkzaam zijn in de financiële sector!

Matze: Dat is juist, het is zelfs een deel van ons leven. Holger en ik hebben elkaar op een nogal rare manier ontmoet. In ieder geval merkten wij dat er meer is in het leven dan geld te verliezen in een wereld van leugenaars en bedriegers.

Holger: Nu doen wij wat wij allang hadden willen doen. En we doen het bovendien nog zonder compromissen: Blitzmaschine!

Dus die vorige wereld van jullie was niet bepaald een rockwereld. Ben je klaar voor de wereld van de sex, drugs en rock ’n roll?

Matze: Drugs niet, wxant dat haat ik. Voor sex ben ik veel te oud maar wat de rock ’n roll betreft : ja!

Holger: Wat was die vraag alweer? (Schiet in de lach)

Jullie zingen veel in het Duits. Goede EBM moet in het Duits zijn?

Matze: Niet noodzakelijk. Er is een heleboel geode EBM verkrijgbaar in diverse talen. Wij doen het beide, Engels en Duits.

Holger: Zowat 80% van onze nummers op ons debuut “Faustrecht” is in het Engels, de rest is in het Duits.

Zijn jullie beïnvloedt door de scène in de zin dat jullie zelf clubbers zijn?

Matze: Jazeker. Al ser genoeg tijd over blijft dan zet ik geregeld een stapje in de zogezegde zwarte scene, vooral in Hamburg.

Holger: Ik dus ook.

En thuis luister je alleen maar naar de bodybeats?

Matze: Oh, thuis heb ik wel een bredere smaak hoor. Behalve in de auto, daar zijn het enkel bodybeats! En het moet ook keiluid staan! Niets dat beter is dan naar mijn huis te rijden met keiharde bodybeatstonen!

Binnenkort verschijnt jullie debuut “Faustrecht”. Vertel eens wat meer daar over!

Holger: Het is ons debuut. Ik denk dat we een mooi evenwicht gevonden hebben tussen old school EBM en moderne electro-stijlen. Dus ik denk dat iedere electrofreak wel in zijn nopjes zal zijn met “Faustrecht”.

Als ik zo naar jullie titels kijk, dan zijn jullie niet bang om voor jullie mening uit te komen!

Holger: Dat is juist. WE zijn wie we zijn en zo moet moderne EBM klinken.

Wat is nu het leven als je niet doet wat je denkt dat je zou moeten doen?

Binnenkort sta je op Bodybeats 2011, wat kunnen we verwachten?

Matze: Krachtige stem, vette drumlijnen en een kleine trip doorheen “Faustrecht” zoals wij dat zien.

Holger: Wij zijn zeer blij dat wij deel uitmaken van Bodybeats 2011. Het is een plezier voor ons dat wij daar staan!

Jullie favoriete plaat graag….

Holger: Zeg, dat is moeilijk hoor maar goed: ik kies voor “Belief” van Nitzer Ebb omdat het meest progressief geluid is dat destijds gemaakt werd.

En met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en wat zou je doen?

Holger: Ernie and Bert. Ik weet niet wat ik zou doen, hun misschien vragen of zij in het echt bestaan.

En dat komt uit de mond van mannen die nummers hebben die “Blondes Mädchen” heten! De boodschap aan de lezer is.

Holger: Hou uw geest open voor alle soorten muziek. EBM is nog steeds levend en zal sterker terugkomen dan je ooit verwacht, wees daar maar zeker van!

Blitzmaschine

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...