casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Tripoli
We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl.
13/02/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

13/02/2011 : Tripoli - We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl.
13/02/2011 : Tripoli - We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl.
13/02/2011 : Tripoli - We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl.
13/02/2011 : Tripoli - We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl.
13/02/2011 : Tripoli - We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl.
Ze bestaan reeds jaren, hadden een radiohit, wisselden van zangeres en het leven ging verder. Het was echter een leven waarin muziek een voorname rol speelde en met trots bracht deze groep enkele weken geleden hun nieuwe EP “Some hearts skip a beat” uit.

Ondergetekende noemde het indie met een vuil kantje en meteen ideaal luistervoer voor wie van indierock houdt met stevige fuzzgitaren en een stem van een vrouw met ballen!

Dark Entries sprak met één van Tripoli’s bezielers, Ward Vermeiren.

Waarom noemt een Vlaamse groep zich nu Tripoli?

Omdat het goed klinkt, en omdat we houden van de 'evil villain' status van de stad! (het is er een met een randje...)

Voorzij die het niet zouden weten, kun je even de geschiedenis van Tripoli schetsen?

We spelen reeds vanaf ons 17e levensjaar in deze band, in het begin zonder zangeres en andere naam en stijl.

In 2002 is Femke, onze eerste zangeres erbij gekomen, en langzaam aan hebben we zo onze huidige sound gevonden, zonder er echt naar op zoek te gaan.

In 2003 wonnen we het Oost-Vlaams rockconcours. Dit gaf ons echt de kans om veel te spelen en ook een eerste single op te nemen.

Tussen 2004 en 2006 hebben we heel veel live gespeeld en zo de kans gekregen om onze sound en nummers bij te schaven. Hierdoor kregen we onze eigen typerende live klank. In 2006 hebben we dan een eerste single op de radio gehad, die ook goed scoorde in de afrekening van Stubru (“rocky roads” was dat).

Na deze periode heeft Femke de groep verlaten. Zij is nu vervangen door Melissa, onze huidige zangeres. Nu hebben we met haar een eerste EP opgenomen en een single uitgebracht: “Some hearts skip a beat”.

Jullie zijn toch al 8 jaar bezig. Hoe zou je die periode omschrijven?

Het gevoel van in een band te spelen is eigenlijk zowat onmisbaar geworden voor ons allen. Het beste is en blijft toch op een podium staan, muziek maken en gewoon een uur volle bak geven.

Je leeft voor een groot stuk tezamen met je bandleden en brengt uiteindelijk veel tijd met hen door. Dus als het klikt zoals dat bij ons het geval is, is dat de ideale situatie. Je verzamelt door de tijd heen zoveel verhalen, goeie dingen, tegenvallers... Dat schept een band….

Ik noemde het indie met een vuil kantje. Hier is jullie kans om dit te veranderen!

Hierover ga je ons niet horen klagen! Dit is zo ongeveer de omschrijving die we zelf steeds voor ogen hebben.

Dat vuil kantje, komt van die invloeden?

Zeker, ook een luide drummer en onze ruime collectie fuzz-pedalen zit er waarschijnlijk ook voor iets tussen.

Het is ook de muziek waar we zelf naar luisteren. Op de een of andere manier zit die vettige rand er steeds aan...

Jullie stonden zelfs met Siouxsie op een podium. Omdat wij zo nieuwsgierig zijn, vertel!

Dat was voor ons echt een wijze ervaring. We konden meegaan met haar Benelux tour, dus iedere avond voor een volle zaal spelen!

Je merkt ook wel dat zo'n grotere act echt wel professioneel in elkaar zit, en dat alles wel goed geregeld is.

We hebben ook wel gemerkt dat, ondanks haar leeftijd, ze blijkbaar toch ook nog graag een feestje bouwt, en dan wel eens een soundcheck durft over te slaan.

Ze is en blijft 'very Rock 'n' Roll'!

Zij is ontegensprekelijk een icoon. Kijken jullie op naar iconen?

Ik kijk op naar iedereen die in mijn ogen straffe muziek maakt. Natuurlijk zijn er mensen, zoals Siouxsie , die door hun rijkelijk gevuld verleden en de uitstraling op een podium net dat tikje meer hebben. Het blijven echter gewone mensen. Die icoon-status geef je er zelf aan.

Ook al klinken julie enigszins meezingbaar, had ik moeilijkheden om jullie echt te plaatsen.

We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl. Je merkt wel dat er door de tijd heen invloeden en klanken in kruipen van de dingen waar je op die moment muzikaal mee bezig bent, maar voor ons is dit nooit een bewust proces, gewoon een weg waar je uitkomt zonder het zelf goed te beseffen.

Nu we er over denken, hebben we eigenlijk zelf beetje moeite onszelf te plaatsen. We zullen het maar origineel noemen zeker, de nummers komen alleszins rechtstreeks uit onzer harten...

Jullie hebben net een EPtje uit. Voor een groep in eigen beheer is dit toch niet zo eenvoudig, veronderstel ik.

Inderdaad, financieel is dit niet zo gemakkelijk. Hoewel low budget recordings in deze tijden stukken eenvoudiger te verwezenlijken zijn dan vroeger, kost het nog altijd wat om iets goed te maken. Hiervoor onze oprechte dank nogmaals aan ons producersduo Frederik Heuvinck en Pieter Van Buyten, omdat ze samen met ons gezocht hebben naar een werkbare manier voor onze opnames.

Alles is opgenomen in de novonov club in Antwerpen, met genoeg tijd en ruimte om dingen te proberen. In deze tijden kan je met een goeie ruimte (het klinkt daar ongelooflijk straf) en veel creativiteit veel bereiken. Het klikte ook goed met Frederik en Pieter en dat hoor je vind ik.

Men beweert wel dat de concerten het beter doen en dat geloof ik graag, alleen heb ik de indruk dat dit gaat om groepen die echt verkopen.

Tja, je voelt wel dat je, om grotere concerten te doen, je echt wel die airplay op de radio nodig hebt. Kleinere clubconcertjes zijn heel leuk om te doen, maar als je als band wil groeien moet je eenvoudig weg op de radio komen,

anders ben je vlug rond in België.

Zijn jullie een groep die tussen de lijntjes loopt?

Muzikaal gezien bestaan er voor ons geen lijntjes. Natuurlijk moet je af en toe toegevingen doen voor bepaalde zaken, zoals een radio edit voor een single. Maar als het puur komt op het creëren van muziek, dan mag er voor geen enkele band regels bestaan.

Tijd voor een vieze vraag. Stel, dat je het kan maken met de groep, ben je dan ook bereid om alles te vallen?

Je geeft er sowieso het grootste deel van je tijd aan. Het enige verschil is inderdaad dat ieder van ons momenteel ook een dagjob heeft, wat ook een bepaalde onafhankelijkheid inhoudt.

Vanaf het moment dat de band ook je enige inkomst is, ga je automatisch meer bezig zijn met de verkoopbaarheid ervan. Als Belgische band is het sowieso niet eenvoudig om er met 5 mensen genoeg van over te houden om verder te kunnen We kiezen er ook voor om alle writing credits gelijk te verdelen over de band, omdat ik vind dat iedereen door zijn ideeën te geven invloed heeft op het eindresultaat. Vroeg of laat komt er anders toch ruzie van...

Om het minder idioot te stellen: wat betekent voor jullie "het maken"?

Veel kunnen spelen, om te beginnen in de Benelux. En natuurlijk nog veel goeie plaatjes kunnen maken die hopelijk door zo veel mogelijk mensen geapprecieerd worden.

Wat zijn de plannen?

We gaan eerst afwachten wat de huidige single nog kan doen en we hebben er ook al een 2e klaar staan. Eerst proberen we alleszins in België en Nederland veel te spelen en nog te kunnen groeien als band.

En niet te vergeten de tonnen coke, villa's, zwembaden, zelfvernietigingsdrang die iedere artiest ambieert (lacht).

Wat is jouw favoriete plaat aller tijden?

Er zijn er zoveel. Abbey road, unknown pleasures , daydream nation , you forgot it in people, songs for the deaf,,,,

Het is bijna onmogelijk, maar als ik er eentje zou moeten kiezen doe mij dan maar die laatste.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur opgesloten in een lift te zitten en wat zou je doen?

Jimi Hendrix, en hopelijk een beetje een toffe babbel hebben zeker...

Het zou wel onvergetelijk zijn om er dan ook wat mee te kunnen jammen.

Een speciale boodschap voor de Dark Entries-lezers?

Kom ons live eens checken!

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...