casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Tripoli
We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl.
13/02/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

13/02/2011 : Tripoli - We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl.
13/02/2011 : Tripoli - We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl.
13/02/2011 : Tripoli - We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl.
13/02/2011 : Tripoli - We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl.
13/02/2011 : Tripoli - We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl.
Ze bestaan reeds jaren, hadden een radiohit, wisselden van zangeres en het leven ging verder. Het was echter een leven waarin muziek een voorname rol speelde en met trots bracht deze groep enkele weken geleden hun nieuwe EP “Some hearts skip a beat” uit.

Ondergetekende noemde het indie met een vuil kantje en meteen ideaal luistervoer voor wie van indierock houdt met stevige fuzzgitaren en een stem van een vrouw met ballen!

Dark Entries sprak met één van Tripoli’s bezielers, Ward Vermeiren.

Waarom noemt een Vlaamse groep zich nu Tripoli?

Omdat het goed klinkt, en omdat we houden van de 'evil villain' status van de stad! (het is er een met een randje...)

Voorzij die het niet zouden weten, kun je even de geschiedenis van Tripoli schetsen?

We spelen reeds vanaf ons 17e levensjaar in deze band, in het begin zonder zangeres en andere naam en stijl.

In 2002 is Femke, onze eerste zangeres erbij gekomen, en langzaam aan hebben we zo onze huidige sound gevonden, zonder er echt naar op zoek te gaan.

In 2003 wonnen we het Oost-Vlaams rockconcours. Dit gaf ons echt de kans om veel te spelen en ook een eerste single op te nemen.

Tussen 2004 en 2006 hebben we heel veel live gespeeld en zo de kans gekregen om onze sound en nummers bij te schaven. Hierdoor kregen we onze eigen typerende live klank. In 2006 hebben we dan een eerste single op de radio gehad, die ook goed scoorde in de afrekening van Stubru (“rocky roads” was dat).

Na deze periode heeft Femke de groep verlaten. Zij is nu vervangen door Melissa, onze huidige zangeres. Nu hebben we met haar een eerste EP opgenomen en een single uitgebracht: “Some hearts skip a beat”.

Jullie zijn toch al 8 jaar bezig. Hoe zou je die periode omschrijven?

Het gevoel van in een band te spelen is eigenlijk zowat onmisbaar geworden voor ons allen. Het beste is en blijft toch op een podium staan, muziek maken en gewoon een uur volle bak geven.

Je leeft voor een groot stuk tezamen met je bandleden en brengt uiteindelijk veel tijd met hen door. Dus als het klikt zoals dat bij ons het geval is, is dat de ideale situatie. Je verzamelt door de tijd heen zoveel verhalen, goeie dingen, tegenvallers... Dat schept een band….

Ik noemde het indie met een vuil kantje. Hier is jullie kans om dit te veranderen!

Hierover ga je ons niet horen klagen! Dit is zo ongeveer de omschrijving die we zelf steeds voor ogen hebben.

Dat vuil kantje, komt van die invloeden?

Zeker, ook een luide drummer en onze ruime collectie fuzz-pedalen zit er waarschijnlijk ook voor iets tussen.

Het is ook de muziek waar we zelf naar luisteren. Op de een of andere manier zit die vettige rand er steeds aan...

Jullie stonden zelfs met Siouxsie op een podium. Omdat wij zo nieuwsgierig zijn, vertel!

Dat was voor ons echt een wijze ervaring. We konden meegaan met haar Benelux tour, dus iedere avond voor een volle zaal spelen!

Je merkt ook wel dat zo'n grotere act echt wel professioneel in elkaar zit, en dat alles wel goed geregeld is.

We hebben ook wel gemerkt dat, ondanks haar leeftijd, ze blijkbaar toch ook nog graag een feestje bouwt, en dan wel eens een soundcheck durft over te slaan.

Ze is en blijft 'very Rock 'n' Roll'!

Zij is ontegensprekelijk een icoon. Kijken jullie op naar iconen?

Ik kijk op naar iedereen die in mijn ogen straffe muziek maakt. Natuurlijk zijn er mensen, zoals Siouxsie , die door hun rijkelijk gevuld verleden en de uitstraling op een podium net dat tikje meer hebben. Het blijven echter gewone mensen. Die icoon-status geef je er zelf aan.

Ook al klinken julie enigszins meezingbaar, had ik moeilijkheden om jullie echt te plaatsen.

We zijn eigenlijk nooit echt bewust op zoek geweest naar een stijl. Je merkt wel dat er door de tijd heen invloeden en klanken in kruipen van de dingen waar je op die moment muzikaal mee bezig bent, maar voor ons is dit nooit een bewust proces, gewoon een weg waar je uitkomt zonder het zelf goed te beseffen.

Nu we er over denken, hebben we eigenlijk zelf beetje moeite onszelf te plaatsen. We zullen het maar origineel noemen zeker, de nummers komen alleszins rechtstreeks uit onzer harten...

Jullie hebben net een EPtje uit. Voor een groep in eigen beheer is dit toch niet zo eenvoudig, veronderstel ik.

Inderdaad, financieel is dit niet zo gemakkelijk. Hoewel low budget recordings in deze tijden stukken eenvoudiger te verwezenlijken zijn dan vroeger, kost het nog altijd wat om iets goed te maken. Hiervoor onze oprechte dank nogmaals aan ons producersduo Frederik Heuvinck en Pieter Van Buyten, omdat ze samen met ons gezocht hebben naar een werkbare manier voor onze opnames.

Alles is opgenomen in de novonov club in Antwerpen, met genoeg tijd en ruimte om dingen te proberen. In deze tijden kan je met een goeie ruimte (het klinkt daar ongelooflijk straf) en veel creativiteit veel bereiken. Het klikte ook goed met Frederik en Pieter en dat hoor je vind ik.

Men beweert wel dat de concerten het beter doen en dat geloof ik graag, alleen heb ik de indruk dat dit gaat om groepen die echt verkopen.

Tja, je voelt wel dat je, om grotere concerten te doen, je echt wel die airplay op de radio nodig hebt. Kleinere clubconcertjes zijn heel leuk om te doen, maar als je als band wil groeien moet je eenvoudig weg op de radio komen,

anders ben je vlug rond in België.

Zijn jullie een groep die tussen de lijntjes loopt?

Muzikaal gezien bestaan er voor ons geen lijntjes. Natuurlijk moet je af en toe toegevingen doen voor bepaalde zaken, zoals een radio edit voor een single. Maar als het puur komt op het creëren van muziek, dan mag er voor geen enkele band regels bestaan.

Tijd voor een vieze vraag. Stel, dat je het kan maken met de groep, ben je dan ook bereid om alles te vallen?

Je geeft er sowieso het grootste deel van je tijd aan. Het enige verschil is inderdaad dat ieder van ons momenteel ook een dagjob heeft, wat ook een bepaalde onafhankelijkheid inhoudt.

Vanaf het moment dat de band ook je enige inkomst is, ga je automatisch meer bezig zijn met de verkoopbaarheid ervan. Als Belgische band is het sowieso niet eenvoudig om er met 5 mensen genoeg van over te houden om verder te kunnen We kiezen er ook voor om alle writing credits gelijk te verdelen over de band, omdat ik vind dat iedereen door zijn ideeën te geven invloed heeft op het eindresultaat. Vroeg of laat komt er anders toch ruzie van...

Om het minder idioot te stellen: wat betekent voor jullie "het maken"?

Veel kunnen spelen, om te beginnen in de Benelux. En natuurlijk nog veel goeie plaatjes kunnen maken die hopelijk door zo veel mogelijk mensen geapprecieerd worden.

Wat zijn de plannen?

We gaan eerst afwachten wat de huidige single nog kan doen en we hebben er ook al een 2e klaar staan. Eerst proberen we alleszins in België en Nederland veel te spelen en nog te kunnen groeien als band.

En niet te vergeten de tonnen coke, villa's, zwembaden, zelfvernietigingsdrang die iedere artiest ambieert (lacht).

Wat is jouw favoriete plaat aller tijden?

Er zijn er zoveel. Abbey road, unknown pleasures , daydream nation , you forgot it in people, songs for the deaf,,,,

Het is bijna onmogelijk, maar als ik er eentje zou moeten kiezen doe mij dan maar die laatste.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur opgesloten in een lift te zitten en wat zou je doen?

Jimi Hendrix, en hopelijk een beetje een toffe babbel hebben zeker...

Het zou wel onvergetelijk zijn om er dan ook wat mee te kunnen jammen.

Een speciale boodschap voor de Dark Entries-lezers?

Kom ons live eens checken!

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twin Tribes - Shadows (repress)

Deze “Shadows” verscheen origineel begin 2018 en was voor het Amerikaanse duo Twin Tribes zowat wat “Seventeen Seconds” voor The Cure was. Ok, een lichte vorm van overdrijving is mij niet vreemd, ik weet het, maar dit debuut opende wel wereldwijd de deuren voor het duo Louis Navarro en Joel Niňo Jr. Zelfs in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Tomoko Sauvage - Fischgeist

Alles voor de kunst: Tomoko Sauvage kroop in Berlin-Prenzlauer Berg in een voormalige watertank om het album Fischgeist op te nemen. Het 19de eeuwse gebouw bestaat uit vijf gelaagde cirkels, met een wenteltrap in het midden die leidt naar een uitgang die uitkomt op een heuveltop. Binnen is het vochtig en koud met een constante temperatuur ...

lees meer...
CD BESPREKING : Stalowa Wola - The Will Of Steel

Toen een drietal jaar geleden ons het titelloze debuut van het Poolse Stalowa Wola bereikte, viel ons toch wel enige blijdschap ten deel. We konden immers nog maar eens ons martiaal kloppende hart ophalen, iets wat de laatste jaren steeds minder en minder aan de orde was. In dit genre dat op sterven na dood is valt er dan ook weinig nieuws ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Exponentia - Tränen des Leidens

Vergeef me! Om een of andere reden is deze Franse band Exponentia steeds onder mijn radar gebleven. Toen de perskit binnen viel bij de redactie van Dark Entries, trok de cover van ‘Tränen des Leidens’ meteen de aandacht! Ludovic Dhenry, de man achter dit donkere gothic neo classic project, verraste enkele maanden geleden met ...

lees meer...
CD BESPREKING : Miki Yui - Aperio!

Nee, Miki Yui heeft geen drankprobleem. Althans, voor zover we weten toch niet. De titel van haar zevende langspeler Aperio! is afgeleid van de Latijnse oorsprong van de maand april, “aperire” wat “openen” of “onthullen” betekent. Het is meteen in een notendop een hint naar de manier waarop haar muziek ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/01/2021 : Ground Nero: In The Blood

Hij is er gekomen. De nieuwe single van Ground Nero werd gisteren voorgesteld op het radioprogramma De dag des oordeels en werd daarna promt ook op YouTube gedeeld. Het is even wennen aan de stem van de nieuwe zanger, want de single is ook het eerste nummer dat uitkomt sinds Gwijde Wampers de groep verlaten heeft en vervangen werd door een ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...