casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Escalator
In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven.
10/02/2011, Kurt Ingels
 Bookmark and Share

10/02/2011 : Escalator - In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven.
10/02/2011 : Escalator - In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven.
10/02/2011 : Escalator - In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven.
10/02/2011 : Escalator - In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven.
10/02/2011 : Escalator - In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven.
Dark Entries was recent aangenaam verrast toen we kennis maakten met het Hongaarse Escalator. Een groep waar we voordien nooit van hadden gehoord maar die ondertussen al decennia actief is. Reden genoeg om hete duo een aan de tand te voelen en onze vragen mailsgewijs richting Hongarije af te vuren. De antwoorden waren kort, maar vooral krachtig, een beetje zoals hun muziek dus.

Gezien Escalator niet meteen bekend is in België (toch niet tot voor kort maar daar kan de “Out Of My Ego” release verandering in brengen) ware het interessant de groep kort voor te stellen aan onze weetgierig lezers. Wie of wat is Escalator?

Escalator is 2RT+tb die de muziek programmeert en de vocalen voor zijn rekening neemt en Igor 404 die de drums beveelt. Deze “Out Of My Ego” is reeds onze 8ste release en sedert 1988 (!) kent Escalator dezelfde basis, 2RT+tb en Igor 404. In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven. Al speelden we in het begin van de jaren ’90 wel een 100 tal keer live, van kleine cafés tot grote concerthallen. In die tijd slaagden we er toch in om voldoende journalisten van de schrijvende pers maar ook van radio en tv in ons geïnteresseerd te krijgen.

Klinkt Escalator ook nog altijd zoals in de beginjaren?

“Out Of My Ego” is veel beter en rijker dan de oudere releases.

Jullie haalden al aan dat de scene in Hongarije heel klein is, zijn er nog andere electro bands waar we ook rekening mee moeten of zullen moeten houden?

De scene is nu zelfs nog minder populair dan in de jaren ’90; in die mate dat we u zelfs geen naam kunnen geven van een andere Hongaarse electro band.

In de Dark Entries review beschreef ik de muziek op "Out Of My Ego” als een geslaagde mix tussen het Canadese electro geluid en de meer Europees georiënteerde ebm. Welke zijn muzikaal de grootste invloeden achter Escalator?

Dat zijn ongetwijfeld Kraftwerk, Front Line Assembly, Logic System en Yellow Magic Orchestra (Japanse oer electro pop band die wordt beschouwd als één van de pioniers van de electro pop, nvdr.). Maar we houden ook van Nitzer Ebb, Sloppy Wrenchbody, Laibach, Sodom, Destruction, Bathory, The Exploited en zelfs van het meeste van J.S. Bach.

Het geluid van “Out Of My Ego” deed mij alvast meermaals denken aan het Duitse X-Marks The Pedwalk. Zijn jullie bekend met deze groep?

Ja, dat wel, we speelden in de vroegen jare ’90 samen met hen in Budapest en hun muziek klonk zeer interessant.

Hoe zijn de reacties op het nieuwe album tot nu toe?

Raar maar waar, op heden kregen we enkel positieve reacties!

Hoe zouden jullie zelf de muziek op “Out of My Ego” labellen, is electro/industrial een label dat perfect aan het album kleeft?

We denken van wel, ons label is in elk geval 'intelligent robot and android music'

Waar komt de albumtitel en de inspiratie voor de nummers eigenlijk vandaan?

Philip K. Dicks roman “Do androids dream of electric ship” (vertaald in het Nederlands als :De Elektrische Nachtmerrie ook als Dromen Androïden van Elektrische Schapen? en als Blade, nvdr) was de inspiratie.

Hoe ziet de toekomst voor Escalator eruit?

Ik denk dat we op één dag ook zullen sterven, maar één ding is zeker ons eerstvolgende optreden zal doorgaan op 28 mei in Venetië!

Hoe moeten onze lezers aan het, overigens geslaagde album, “Out Of My Ego” geraken. Ik hoop ze alvast te overtuigen met de review die ze hier kunnen lezen!

Via EK Product (www.elektrokommando.org / www.ekproduct.com / info@ekproduct.com) en natuurlijk ook via onze optredens!

Optredens! Nog geen plannen voor een optreden in België of Nederland?

Neen, maar het we zouden het zeer appreciëren. Wij houden vooral van het live spelen.

Om het interview af te ronde, jullie favoriete plaat aller tijden?

2RT+tb; J.S. Bach “Johannes Passion BWV 245”

Igor 404; AC/DC “Dirty deeds Done Dirt Cheap”

Heren bedankt voor dit interview en succes met Escalator!

Escalator

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...