casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Escalator
In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven.
10/02/2011, Kurt Ingels
 Bookmark and Share

10/02/2011 : Escalator - In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven.
10/02/2011 : Escalator - In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven.
10/02/2011 : Escalator - In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven.
10/02/2011 : Escalator - In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven.
10/02/2011 : Escalator - In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven.
Dark Entries was recent aangenaam verrast toen we kennis maakten met het Hongaarse Escalator. Een groep waar we voordien nooit van hadden gehoord maar die ondertussen al decennia actief is. Reden genoeg om hete duo een aan de tand te voelen en onze vragen mailsgewijs richting Hongarije af te vuren. De antwoorden waren kort, maar vooral krachtig, een beetje zoals hun muziek dus.

Gezien Escalator niet meteen bekend is in België (toch niet tot voor kort maar daar kan de “Out Of My Ego” release verandering in brengen) ware het interessant de groep kort voor te stellen aan onze weetgierig lezers. Wie of wat is Escalator?

Escalator is 2RT+tb die de muziek programmeert en de vocalen voor zijn rekening neemt en Igor 404 die de drums beveelt. Deze “Out Of My Ego” is reeds onze 8ste release en sedert 1988 (!) kent Escalator dezelfde basis, 2RT+tb en Igor 404. In Hongarije, waar we vandaan komen, is de industrial electro scene altijd zeer marginaal gebleven. Al speelden we in het begin van de jaren ’90 wel een 100 tal keer live, van kleine cafés tot grote concerthallen. In die tijd slaagden we er toch in om voldoende journalisten van de schrijvende pers maar ook van radio en tv in ons geïnteresseerd te krijgen.

Klinkt Escalator ook nog altijd zoals in de beginjaren?

“Out Of My Ego” is veel beter en rijker dan de oudere releases.

Jullie haalden al aan dat de scene in Hongarije heel klein is, zijn er nog andere electro bands waar we ook rekening mee moeten of zullen moeten houden?

De scene is nu zelfs nog minder populair dan in de jaren ’90; in die mate dat we u zelfs geen naam kunnen geven van een andere Hongaarse electro band.

In de Dark Entries review beschreef ik de muziek op "Out Of My Ego” als een geslaagde mix tussen het Canadese electro geluid en de meer Europees georiënteerde ebm. Welke zijn muzikaal de grootste invloeden achter Escalator?

Dat zijn ongetwijfeld Kraftwerk, Front Line Assembly, Logic System en Yellow Magic Orchestra (Japanse oer electro pop band die wordt beschouwd als één van de pioniers van de electro pop, nvdr.). Maar we houden ook van Nitzer Ebb, Sloppy Wrenchbody, Laibach, Sodom, Destruction, Bathory, The Exploited en zelfs van het meeste van J.S. Bach.

Het geluid van “Out Of My Ego” deed mij alvast meermaals denken aan het Duitse X-Marks The Pedwalk. Zijn jullie bekend met deze groep?

Ja, dat wel, we speelden in de vroegen jare ’90 samen met hen in Budapest en hun muziek klonk zeer interessant.

Hoe zijn de reacties op het nieuwe album tot nu toe?

Raar maar waar, op heden kregen we enkel positieve reacties!

Hoe zouden jullie zelf de muziek op “Out of My Ego” labellen, is electro/industrial een label dat perfect aan het album kleeft?

We denken van wel, ons label is in elk geval 'intelligent robot and android music'

Waar komt de albumtitel en de inspiratie voor de nummers eigenlijk vandaan?

Philip K. Dicks roman “Do androids dream of electric ship” (vertaald in het Nederlands als :De Elektrische Nachtmerrie ook als Dromen Androïden van Elektrische Schapen? en als Blade, nvdr) was de inspiratie.

Hoe ziet de toekomst voor Escalator eruit?

Ik denk dat we op één dag ook zullen sterven, maar één ding is zeker ons eerstvolgende optreden zal doorgaan op 28 mei in Venetië!

Hoe moeten onze lezers aan het, overigens geslaagde album, “Out Of My Ego” geraken. Ik hoop ze alvast te overtuigen met de review die ze hier kunnen lezen!

Via EK Product (www.elektrokommando.org / www.ekproduct.com / info@ekproduct.com) en natuurlijk ook via onze optredens!

Optredens! Nog geen plannen voor een optreden in België of Nederland?

Neen, maar het we zouden het zeer appreciëren. Wij houden vooral van het live spelen.

Om het interview af te ronde, jullie favoriete plaat aller tijden?

2RT+tb; J.S. Bach “Johannes Passion BWV 245”

Igor 404; AC/DC “Dirty deeds Done Dirt Cheap”

Heren bedankt voor dit interview en succes met Escalator!

Escalator

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Exponentia - Tränen des Leidens

Vergeef me! Om een of andere reden is deze Franse band Exponentia steeds onder mijn radar gebleven. Toen de perskit binnen viel bij de redactie van Dark Entries, trok de cover van ‘Tränen des Leidens’ meteen de aandacht! Ludovic Dhenry, de man achter dit donkere gothic neo classic project, verraste enkele maanden geleden met ...

lees meer...
CD BESPREKING : Miki Yui - Aperio!

Nee, Miki Yui heeft geen drankprobleem. Althans, voor zover we weten toch niet. De titel van haar zevende langspeler Aperio! is afgeleid van de Latijnse oorsprong van de maand april, “aperire” wat “openen” of “onthullen” betekent. Het is meteen in een notendop een hint naar de manier waarop haar muziek ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Labasheeda - Status Seeking

Voor mij werden de jaren 90 voornamelijk ingekleurd door gitaarrock. In een pre-internet tijdperk was het dan ook eerder een kwestie van wat je te pakken kon krijgen, en je hier eerder noodgedwongen verder in te verdiepen. Dit klinkt haast verontschuldigend, maar zo wil ik het geenszins bedoelen aangezien er toch heel wat van deze bands zijn ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ulrich Troyer - NOK 2020

Onder de categorie: zot zijn doet geen zeer stellen we u Ulrich Troyer voor. Een lid van het tienkoppige Oostenrijkse Vegetable Orchestra. Een orkest dat muziek maakt met, inderdaad, groenten. Een stijloefening tussen de soep en de patatten, hier letterlijk te nemen: als er tijd over is tussen het koken en vrienden uitnodigen voor het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Arurmukha - 14.11.90 -Ein Akustisches Psychogramm

Berlijn met zijn rijke geschiedenis is een stad die tot veler verbeelding spreekt. Indien ook tot de uwe, dan hebben we met deze 14.11.90 -Ein Akustisches Psychogramm van Arurmukha beslist iets wat je nieuwsgierigheid zal prikkelen. Dit is een heruitgave van het album dat Marc Weiser (Rechenzntrum, Zeitkratzer) en Jürgen Hendlmeier ...

lees meer...
NIEUWS 19/01/2021 : Ground Nero: In The Blood

Hij is er gekomen. De nieuwe single van Ground Nero werd gisteren voorgesteld op het radioprogramma De dag des oordeels en werd daarna promt ook op YouTube gedeeld. Het is even wennen aan de stem van de nieuwe zanger, want de single is ook het eerste nummer dat uitkomt sinds Gwijde Wampers de groep verlaten heeft en vervangen werd door een ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...