casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Ondine
Als we al shoegazekinderen zouden zijn dan is het toch uit een mega gang-bang met allerlei andere genres.
18/01/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

18/01/2011 : Ondine - Als we al shoegazekinderen zouden zijn dan is het toch uit een mega gang-bang met allerlei andere genres.
18/01/2011 : Ondine - Als we al shoegazekinderen zouden zijn dan is het toch uit een mega gang-bang met allerlei andere genres.
18/01/2011 : Ondine - Als we al shoegazekinderen zouden zijn dan is het toch uit een mega gang-bang met allerlei andere genres.
Er is nog veel hoop in België en ook al vind je die groepen niet in De Afrekening of worden ze ook niet gelauwerd op één of andere Rock Rally hebben ze recht op gehoor.

Ondine bijvoorbeeld. Toen Dark Entries op een gezellige avond in de Gentse Kinky Star binnenwandelde waren wij getuige van een shoegazegroep die bovendien een eigen geluid heeft, iets wat in dit genre jammer genoeg niet steeds het geval is. En zoiets verdient alle reden om deze band eens in de Dark Entries-kijker te zetten!

Kun jij ons nu even vertellen wie Ondine is?

We zijn een band uit de Denderstreek. Vorig jaar brachten we onze debuutEP uit, getiteld “Cloud”.

Ondine is een personage uit Boon's "De Kapellekensbaan". Is daar een speciale reden voor?

Ons repetitiehok is een vervallen fabriekspand aan de Kapellekensbaan waar het boek zich afspeelt. Je kon er vroeger nog oude weefgetouwen zien staan en de geschiedenis die Boon beschrijft spookt er als het ware rond. Het is een fantastische en inspirerende plek.

Ergens vond ik het wel leuk die link met Boon. Hij liep nooit in de lijntjes en jullie blijkbaar ook niet

want jullie sound is bij momenten lekker vettig.

Dankjewel

Jullie worden gelinkt aan de shoegaze, vinden jullie dat zelf ook?

Ik kan moeilijk ontkennen dat de jaren negentig niet weerklinken in wat we doen, maar daar zit toch wel wat meer tussen dan enkel shoegazebands. Uiteindelijk hou ik van extreme noise zowel als pure popsongs. Een combinatie van beide maakt me blij, en dat is dan ook wat we trachten te brengen. Die schoenenstaarders konden ook wel heel saai zijn, iets waar ik ons dan weer liever niet mee associeer.

Wie maakt er nu in België shoegaze, zeg!

Meestal moeten we daarvoor naar Amerika of Japan!

Met zo een beschrijving denk ik aan een bepaalde sfeer die je echt doet voelen alsof je in een stofzuiger zit en het daar megagezellig vindt. Maar er zijn in België zeker nog bands die in die platenbak zouden kunnen zitten: check Deadsets eens bvb.

Is die stijl ingegeven door de nieuwe revival of zijn jullie oude shoegazekinderen?

Old-skool! Ondine bestond echt al van voor dat de hele revival de kop opstak. We kregen daardoor plots wel wat aandacht. Ik kan gerust zeggen dat we kinderen zijn van de jaren negentig. Maar als we al shoegazekinderen zijn dan is het toch uit een mega gang-bang met allerlei andere genres.

Shoegazebands waren ooit opgehemeld door de pers om al snel de grond ingeduwd te worden, nochtans is het jaren na datum een baanbrekend genre. Zegt ook veel over de pers, niet?

Gebeurt nog steeds met allerlei genres veronderstel ik. Maar ik denk niet dat de pers daar alleen verantwoordelijk voor is. Een band die iets vernieuwends doet wordt opgemerkt en gelauwerd, waardoor er plots door allerlei andere bands en platenfirmas flauwe doordrukjes ontstaan, en er een promomachine in gang wordt gestoken en veel flauwe kul wordt uitgebracht, waardoor een genre dan weer tenondergaat. Het klassieke verhaal. Maar de goeie bands worden na de modderstroom terug opgemerkt.

Hoe gaat de pers met Odine om?

We kregen alvast zeer lovende reacties op onze EP “Cloud”. We mogen zeker niet klagen. We hebben zelf weinig promo gemaakt, dus de pers waar we mee te maken hebben gehad waren telkens mensen die oprecht interesse toonden, wat wel fijn is.

Ik heb ook begrepen dat jullie niet echt nieuw zijn in de muziekscene. Leg eens uit.

Ik ben actief als mixer van een aantal bands, en produceer ook plaatjes voor bevriende groepen zoals bvb Penguins Know Why en meer recent Motek.

Kwinten’s alter ego is “80000”, hij maakt nogal dronerige scapes, die je af en toe wel eens in documentaires en films hoort opduiken.

We maakten vroeger samen deel uit van Steamer Cry Wolf. We organiseerden ook feestjes en optredens onder de noemer aLOSTaSOULS.

Tom Wolf heeft reeds een aantal platen uitgebracht. Check maar eens op http://tomwolf.bandcamp.com/.

Onze drummer Stef speelt bij heel wat groepen, o.a. Zender.

Gaat de Belgische underground goed om met de muziekcrisis, denk je?

Persoonlijk kan ik nogal genieten van kleine optredens waar lawaaierige bands spelen die niets te winnen of verliezen hebben. Daar zie je de leukste dingen. Zolang dat bestaat, hoeven we ons weinig zorgen te maken. En als je wat zoekt vind je in België wel steeds zo een plekjes.

Hoe zien jullie jezelf in die Belgische underground?

We hebben als band, en dat geldt trouwens voor alle voorbije dingen waar we mee te maken hadden, nooit getracht deel uit te maken van een grotere groepering of zo. Als dat dreigde te gebeuren liepen we meestal zelfs weg. Nu ook met de shoegaze associatie: het zal wel een invloed zijn, maar dat zet ons nog niet in het zelfde schuitje als alle andere bands die die term in hun beschrijving hanteren.

Vroeger moest een muzikant alleen musiceren. Nu moet hij My Spacen en Facebooken wil hij niet achterop geraken. Zoiets brengt toch enorme druk mee?

Inderdaad, en veel jonge bands maar ook promotors staren zich wat blind op de “af te leggen weg” denk ik.

Soms wil ik tegen mensen zeggen dat het ook nog ok is om gewoon muziek te maken voor de lol. Nu spreek ik vooral van het wedstrijd en rock-rally klimaat hier in België.

Veel organisatoren gaan zich daar volledig op focussen wat jammer is, want zo verdwijnt de verscheidenheid.

De sociale media zijn wat ze zijn, ze spelen hun rol en hebben hun nut. Maar kijk nu naar Myspace: dat wordt bijna uitsluitend nog gebruikt door bands als spam-platform, op zich heeft niemand daar nog iets te zoeken, en wordt het dus stilaan irrelevant.

Favoriete plaat aller tijden en waarom....

Wat een smeerlap van een vraag (lacht)

Ik ga een brave kiezen: Harvest van Neil Young. Klinkt prachtig, opgenomen in een schuur, authentiek, mooi uitgewerkt met strijkers, tijdloze nummers. Maar binnen een uur zeg ik iets kompleet anders als “Koksofen” van Caspar Brötzmann of zo.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten en wat zou je doen?

Mijn lief; da’s prive.

Wat mogen we in de toekomst verwachten van Ondine?

Alvast een nieuwe cd, waar we nu aan werken. We shoppen nog wat naar een labeltje om die uit te brengen dus ik kan er nog geen datum op plakken.

Een speciale boodschap voor de lezer?

You rule!!!!

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...