casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Egida Aurea
De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.
18/01/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

18/01/2011 : Egida Aurea - De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.
18/01/2011 : Egida Aurea - De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.
18/01/2011 : Egida Aurea - De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.
18/01/2011 : Egida Aurea - De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.
18/01/2011 : Egida Aurea - De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.
Egida Aurea is een speciale band, zij maken een soort muziek die slechts weinigen zullen begrijpen ook al is het ontzettend mooi. Zelf ben ik er nog niet of ik het nu traditionele of neofolk moet gaan noemen maar zeker is dat hun Italiaanse folksongs doordringen tot op het bot. Onlangs verscheen hun debuut “La mia Piccola Guerra” die wellicht niet teveel Belgische huiskamers zal bereiken, maar dat is niet erg want het merendeel waar wij over schrijven bereiken die plaatsen sowieso nooit. In ieder geval vonden wij het reden genoeg om een babbel te hebben met Diego Banchero.

Hallo Diego, kun jij Egida Aurea eens voorstellen aan het Belgisch publiek?

Met plezier zelfs. Onze groep ontstond in 2006 in Genoa als een zijproject van Recondita Stirpe.

Het oorspronkelijk idee bestond erin om met een soort neo-folk over de brug te komen die Italiaans singersongwriting met een martial atmosfeer ging combineren.

In 2006 begonnen we officieel waarbij we onmiddellijk terecht kwamen op twee compilaties nl. “Il Circolo della Vela” en “Donec ad Metam” dat uitgebracht werd door Neo-Folk.it.

In dat zelfde jaar brachten wij onze eerste EP uit die de titel van “Storia di una Rondine” droeg.

Na deze eerste stappen onderging onze groep ook de eerste line-up veranderingen en brachten wij nog wat tracks uit op andere compilaties en natuurlijk traden wij ook her en der op.

Dit jaar waren wij eigenlijk rijp om ons debuutalbum “La mia Piccola Guerra” uit te brengen met de nodige optredens in Italië.

Als je “La mia Piccola Guerra” vertaalt dan bekom je “Mijn kleine oorlog”, wat bedoel je daar precies mee?

De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.

Er is een oud gezegde dat gaat als “vita est militia super terram” wat zoveel betekent dat het leven wel loont maar dat het tegelijkertijd ook een strijd is.

Met die strijd heb ik het niet zozeer over de psychische opponenten maar eerder de strijd die wij dagelijks moeten leveren tegenover het beestachtige en het brutale dat in elke mens schuilt.

Het is een conflict dat met de dag moeilijker wordt waarbij we zien dat waarden niks meer voorstellen en waarbij de bourgeoisie en het materialisme zegevieren en waar alles lijkt te draaien om zelfgewin.

Deze strijd hangt niet noodzakelijkerwijs samen met één of ander religieus geloof maar het komt eerder voort uit een soort van impuls waarbij mensen zichzelf tegenover anderen proberen te bewijzen, in de zin dat ze zich beter voelen dan de rest.

Sommige geloofsstrekkingen hebben er het over dat het hoogste punt van zo’n oorlog deze is waarbij een individu besluit om zijn wapens scherp te stellen om ten strijde te gaan trekken voor hetgene zich binnenin hem afspeelt.

Op de cover van jullie cd zie je iemand die een geladen pistool in zijn hand heeft. Dit is natuurlijk het soort hoes dat voor de nodige controverse zal zorgen.

Het is zeker niet onze bedoeling om te gaan provoceren . Het was nooit onze bedoeling geweest om mensen in het harnas te gaan jagen, laat staan dat wij zouden willen er wapens zouden zijn.

De bedoeling van deze afbeelding is meer gericht op de symbolische kracht die ervan uitgaat en natuurlijk over de nummers die op het album staan die over allerlei conflicten gaan.

Ik zou mijzelf wel kunnen vermoorden dat ik geen Italiaans versta. Kun jij iets over de teksten vertellen?

Bedankt in ieder geval. Wij hopen echt dat er binnenkort een website zal komen waar je een vertaling van onze Italiaanse teksten kan vinden.

Onze teksten gaan vooral over de verschillende etappes die een mens kan kennen.

We beginnen met een eerder militaristische “La mia piccola Guerra” waarin de protagonist op zoek is naar allerlei oplossingen om de conflicten in zichzelf te gaan bestrijden.

Dan gaan we over naar dingen die gaan over het zelfbehoud en de menselijke overlevingsdrang in nummers als “Memorie di Gesta”, “Lo Zar non è Morto” en “Egida Aurea”.

Een nummer als “Il Passo dell’Esule” gaat over herinneringen terwijl “Gli Sguardi nel Sole” over de dood handelt, en dan bedoel ik zowel de dood van het individu als de dood van de beschaving.

Sommigen zullen zich afvragen : waarom niet in het Engels?

Omdat de muziek van Egida Aurea samengaat met het zoeken naar de folktradities van ons land, en daarom vond ik de keuze van het Italiaans niet meer dan normaal.

Zelf ben ik nogal wild van de Italiaanse muziekscene en dat vond zijn oorsprong in mijn eigen obsessie met Kirlian Camera. Behalve de grootste drek vind je in Italië ook massa’s briljante artiesten, niet?

Zeer zeker. Spijtig genoeg is de mainstreammuziek hier in handen van verfoeilijke karakters die vooral zichzelf in de kijker willen stellen en daarbij soms vergeten dat ze ook muziek moeten maken.

Tot de jaren ’70 was de Italiaanse scène zeer innoverend en ik denk hier vooral aan de vele progressieve rockbands die de Italiaanse vlag enige trots wisten te geven.

Er zijn nog veel goede muzikanten in dit land, alleen is het voor hun bijzonder moeilijk om een plaats te vinden waar zij hun kunsten kunnen uiten, dit heeft vaak tot gevolg dat die groepen ook niet lang overeind blijven.

Jullie debuut EP dateert van 2007, waarom deden jullie 4 jaar over jullie debuut?

Dat heeft alles te maken met een heleboel persoonlijke problemen.

Maar men heeft ons alle tijd gegund, men was steeds bereid om ons verschillende mogelijkheden aan te bieden wanneer wij iets wilden uitproberen, daardoor kwam het dat onze plaat een lange weg werd maar ik vind toch dat het de moeite waard geworden is.

Ook de line-up van de groep is gedurende deze vier jaar wat verandert, en dat was nodig om van Egida Aurea een groep te maken die stabiel genoeg zou zijn voor de toekomst.

Hoe kwam je in contact met het HR!SPQR-label?

Wij hadden met HR!SPQR reeds succesvol samengewerkt met Recondita Stirpe.

Onze EP “Storia di una Rondine” werd uitgebracht op Wolf Age Records en we wisten meteen dat dit eenmalig ging zijn omdat dit het soort label is die releases uitbrengt van groepen die ontdekt willen worden.

Hoe reageren eigenlijk de Italianen op jullie muziek?

De Italiaanse markt is niet echt wat je simpel kan noemen en als je met een project op de proppen komt mag je eerst wat gaan knokken om misverstanden uit de baan te gaan, om maar niet te gaan spreken over de concurrentiesfeer die er heerst tussen de groepen.

Dit gezegd zijnde, beschouwen wij ons als gelukkig dat we erin geslaagd zijn om onmiddellijk het publiek nieuwsgierig te krijgen en zelfs wat positieve feedback hebben verkregen.

Met de release van de nieuwe cd ziet alles er bovendien beter uit en het project is stevig genoeg om onze boodschap naar een heleboel mensen te kunnen verspreiden, en daar draait het hem tenslotte toch om.

En natuurlijk mogen we ook de liveoptredens niet vergeten!

Ik vind dat ik het moet vragen, Diego, maar als ik uw cd in mijn handen heb dan denk ik aan een groep die een obsessie heeft met dood en pijn.

Dood is een natuurlijk aspect van het menselijk leven en het is ook iets dat je het meest beïnvloedt doorheen je hele leven, ook al reageert iedereen daar anders op.

Er zijn er bij die de dood als het ware proberen te ontkennen en deze gedachte van zich afzetten en daarom een leven vol plezier en hilariteit verkiezen.

Wij zijn het soort mensen die nogal eens over het innerlijke durven na te denken en dan denk je automatisch over de dood, en besef je ook hoe tijdelijk alles is.

En nu de favoriete plaat aller tijden…

Iedereen die zovele muzikale fases en zoveel soorten muziek als ik heb gespeeld, zal ook moeite hebben met die vraag.

Als je het goed vind zal ik een paar platen aanhalen die ik zou meenemen naar het aards paradijs moest ik vandaag komen te sterven.

De eerste is “Anime Salve” van Fabrizio De Andrè wat echt een meesterwerk is in het Italiaans singer-songwritergenre.

Het tweede is “Nachtliche Junger” van Orplid die me deed besluiten om in de avantgardistische kunstsfeer te gaan, wat sommigen ook wel aanduiden als neofolk.

Dan heb je “ 8.30” van Weather Report, één van de beste jazzplaten ooit.

Het vierde is “Kind of Blue” van Miles Davis dat ik de beste hard bop-plaat aller tijden vind.

Het vijfde is “Unleashed in the East” van Judas Priest. Dat is een liveplaat die de beste tracks bevat van een groep die ik vanaf het prille begin heb gevolgd.

Het zesde is “Paranoid” van Black Sabbath, een meesterwerk van donkere geluiden.

Het zevende is “Profondo Rosso” van Goblin, een werkje dat een nieuwe doorbraak betekende voor het anders gaan denken als het op filmmuziek aankomt.

Het achtste is “Who’s Last”, een liveplaat die al mijn favoriete nummers van The Who omvat.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten, en wat zou je doen?

In ieder geval niet met iemand die de touwtjes van onze politieke leiders in handen heeft of mensen die het rad van het internationaal economisch systeem draaiende houden want ik zou ze wel eens naar beneden kunnen doen zwieren.

Een speciale boodschap voor onze lezer?

Wij willen eerst en vooral de lezer bedanken voor de tijd die ze genomen hebben om dit interview te lezen en we hopen dat we zo snel mogelijk met Egida Aurea naar België kunnen komen.

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...