casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Egida Aurea
De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.
18/01/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

18/01/2011 : Egida Aurea - De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.
18/01/2011 : Egida Aurea - De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.
18/01/2011 : Egida Aurea - De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.
18/01/2011 : Egida Aurea - De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.
18/01/2011 : Egida Aurea - De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.
Egida Aurea is een speciale band, zij maken een soort muziek die slechts weinigen zullen begrijpen ook al is het ontzettend mooi. Zelf ben ik er nog niet of ik het nu traditionele of neofolk moet gaan noemen maar zeker is dat hun Italiaanse folksongs doordringen tot op het bot. Onlangs verscheen hun debuut “La mia Piccola Guerra” die wellicht niet teveel Belgische huiskamers zal bereiken, maar dat is niet erg want het merendeel waar wij over schrijven bereiken die plaatsen sowieso nooit. In ieder geval vonden wij het reden genoeg om een babbel te hebben met Diego Banchero.

Hallo Diego, kun jij Egida Aurea eens voorstellen aan het Belgisch publiek?

Met plezier zelfs. Onze groep ontstond in 2006 in Genoa als een zijproject van Recondita Stirpe.

Het oorspronkelijk idee bestond erin om met een soort neo-folk over de brug te komen die Italiaans singersongwriting met een martial atmosfeer ging combineren.

In 2006 begonnen we officieel waarbij we onmiddellijk terecht kwamen op twee compilaties nl. “Il Circolo della Vela” en “Donec ad Metam” dat uitgebracht werd door Neo-Folk.it.

In dat zelfde jaar brachten wij onze eerste EP uit die de titel van “Storia di una Rondine” droeg.

Na deze eerste stappen onderging onze groep ook de eerste line-up veranderingen en brachten wij nog wat tracks uit op andere compilaties en natuurlijk traden wij ook her en der op.

Dit jaar waren wij eigenlijk rijp om ons debuutalbum “La mia Piccola Guerra” uit te brengen met de nodige optredens in Italië.

Als je “La mia Piccola Guerra” vertaalt dan bekom je “Mijn kleine oorlog”, wat bedoel je daar precies mee?

De oorlog waarover ik het heb gaat over die innerlijke conflicten waar een mens met geconfronteerd wordt.

Er is een oud gezegde dat gaat als “vita est militia super terram” wat zoveel betekent dat het leven wel loont maar dat het tegelijkertijd ook een strijd is.

Met die strijd heb ik het niet zozeer over de psychische opponenten maar eerder de strijd die wij dagelijks moeten leveren tegenover het beestachtige en het brutale dat in elke mens schuilt.

Het is een conflict dat met de dag moeilijker wordt waarbij we zien dat waarden niks meer voorstellen en waarbij de bourgeoisie en het materialisme zegevieren en waar alles lijkt te draaien om zelfgewin.

Deze strijd hangt niet noodzakelijkerwijs samen met één of ander religieus geloof maar het komt eerder voort uit een soort van impuls waarbij mensen zichzelf tegenover anderen proberen te bewijzen, in de zin dat ze zich beter voelen dan de rest.

Sommige geloofsstrekkingen hebben er het over dat het hoogste punt van zo’n oorlog deze is waarbij een individu besluit om zijn wapens scherp te stellen om ten strijde te gaan trekken voor hetgene zich binnenin hem afspeelt.

Op de cover van jullie cd zie je iemand die een geladen pistool in zijn hand heeft. Dit is natuurlijk het soort hoes dat voor de nodige controverse zal zorgen.

Het is zeker niet onze bedoeling om te gaan provoceren . Het was nooit onze bedoeling geweest om mensen in het harnas te gaan jagen, laat staan dat wij zouden willen er wapens zouden zijn.

De bedoeling van deze afbeelding is meer gericht op de symbolische kracht die ervan uitgaat en natuurlijk over de nummers die op het album staan die over allerlei conflicten gaan.

Ik zou mijzelf wel kunnen vermoorden dat ik geen Italiaans versta. Kun jij iets over de teksten vertellen?

Bedankt in ieder geval. Wij hopen echt dat er binnenkort een website zal komen waar je een vertaling van onze Italiaanse teksten kan vinden.

Onze teksten gaan vooral over de verschillende etappes die een mens kan kennen.

We beginnen met een eerder militaristische “La mia piccola Guerra” waarin de protagonist op zoek is naar allerlei oplossingen om de conflicten in zichzelf te gaan bestrijden.

Dan gaan we over naar dingen die gaan over het zelfbehoud en de menselijke overlevingsdrang in nummers als “Memorie di Gesta”, “Lo Zar non è Morto” en “Egida Aurea”.

Een nummer als “Il Passo dell’Esule” gaat over herinneringen terwijl “Gli Sguardi nel Sole” over de dood handelt, en dan bedoel ik zowel de dood van het individu als de dood van de beschaving.

Sommigen zullen zich afvragen : waarom niet in het Engels?

Omdat de muziek van Egida Aurea samengaat met het zoeken naar de folktradities van ons land, en daarom vond ik de keuze van het Italiaans niet meer dan normaal.

Zelf ben ik nogal wild van de Italiaanse muziekscene en dat vond zijn oorsprong in mijn eigen obsessie met Kirlian Camera. Behalve de grootste drek vind je in Italië ook massa’s briljante artiesten, niet?

Zeer zeker. Spijtig genoeg is de mainstreammuziek hier in handen van verfoeilijke karakters die vooral zichzelf in de kijker willen stellen en daarbij soms vergeten dat ze ook muziek moeten maken.

Tot de jaren ’70 was de Italiaanse scène zeer innoverend en ik denk hier vooral aan de vele progressieve rockbands die de Italiaanse vlag enige trots wisten te geven.

Er zijn nog veel goede muzikanten in dit land, alleen is het voor hun bijzonder moeilijk om een plaats te vinden waar zij hun kunsten kunnen uiten, dit heeft vaak tot gevolg dat die groepen ook niet lang overeind blijven.

Jullie debuut EP dateert van 2007, waarom deden jullie 4 jaar over jullie debuut?

Dat heeft alles te maken met een heleboel persoonlijke problemen.

Maar men heeft ons alle tijd gegund, men was steeds bereid om ons verschillende mogelijkheden aan te bieden wanneer wij iets wilden uitproberen, daardoor kwam het dat onze plaat een lange weg werd maar ik vind toch dat het de moeite waard geworden is.

Ook de line-up van de groep is gedurende deze vier jaar wat verandert, en dat was nodig om van Egida Aurea een groep te maken die stabiel genoeg zou zijn voor de toekomst.

Hoe kwam je in contact met het HR!SPQR-label?

Wij hadden met HR!SPQR reeds succesvol samengewerkt met Recondita Stirpe.

Onze EP “Storia di una Rondine” werd uitgebracht op Wolf Age Records en we wisten meteen dat dit eenmalig ging zijn omdat dit het soort label is die releases uitbrengt van groepen die ontdekt willen worden.

Hoe reageren eigenlijk de Italianen op jullie muziek?

De Italiaanse markt is niet echt wat je simpel kan noemen en als je met een project op de proppen komt mag je eerst wat gaan knokken om misverstanden uit de baan te gaan, om maar niet te gaan spreken over de concurrentiesfeer die er heerst tussen de groepen.

Dit gezegd zijnde, beschouwen wij ons als gelukkig dat we erin geslaagd zijn om onmiddellijk het publiek nieuwsgierig te krijgen en zelfs wat positieve feedback hebben verkregen.

Met de release van de nieuwe cd ziet alles er bovendien beter uit en het project is stevig genoeg om onze boodschap naar een heleboel mensen te kunnen verspreiden, en daar draait het hem tenslotte toch om.

En natuurlijk mogen we ook de liveoptredens niet vergeten!

Ik vind dat ik het moet vragen, Diego, maar als ik uw cd in mijn handen heb dan denk ik aan een groep die een obsessie heeft met dood en pijn.

Dood is een natuurlijk aspect van het menselijk leven en het is ook iets dat je het meest beïnvloedt doorheen je hele leven, ook al reageert iedereen daar anders op.

Er zijn er bij die de dood als het ware proberen te ontkennen en deze gedachte van zich afzetten en daarom een leven vol plezier en hilariteit verkiezen.

Wij zijn het soort mensen die nogal eens over het innerlijke durven na te denken en dan denk je automatisch over de dood, en besef je ook hoe tijdelijk alles is.

En nu de favoriete plaat aller tijden…

Iedereen die zovele muzikale fases en zoveel soorten muziek als ik heb gespeeld, zal ook moeite hebben met die vraag.

Als je het goed vind zal ik een paar platen aanhalen die ik zou meenemen naar het aards paradijs moest ik vandaag komen te sterven.

De eerste is “Anime Salve” van Fabrizio De Andrè wat echt een meesterwerk is in het Italiaans singer-songwritergenre.

Het tweede is “Nachtliche Junger” van Orplid die me deed besluiten om in de avantgardistische kunstsfeer te gaan, wat sommigen ook wel aanduiden als neofolk.

Dan heb je “ 8.30” van Weather Report, één van de beste jazzplaten ooit.

Het vierde is “Kind of Blue” van Miles Davis dat ik de beste hard bop-plaat aller tijden vind.

Het vijfde is “Unleashed in the East” van Judas Priest. Dat is een liveplaat die de beste tracks bevat van een groep die ik vanaf het prille begin heb gevolgd.

Het zesde is “Paranoid” van Black Sabbath, een meesterwerk van donkere geluiden.

Het zevende is “Profondo Rosso” van Goblin, een werkje dat een nieuwe doorbraak betekende voor het anders gaan denken als het op filmmuziek aankomt.

Het achtste is “Who’s Last”, een liveplaat die al mijn favoriete nummers van The Who omvat.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten, en wat zou je doen?

In ieder geval niet met iemand die de touwtjes van onze politieke leiders in handen heeft of mensen die het rad van het internationaal economisch systeem draaiende houden want ik zou ze wel eens naar beneden kunnen doen zwieren.

Een speciale boodschap voor onze lezer?

Wij willen eerst en vooral de lezer bedanken voor de tijd die ze genomen hebben om dit interview te lezen en we hopen dat we zo snel mogelijk met Egida Aurea naar België kunnen komen.

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fear Incorporated - Of Nightmares And Strychnine

Twee keer goed nieuws. Vooraleer dit album in de lente van dit jaar aan een gelimiteerde cd release toe is kunt u het deze maand reeds kosteloos (jawel) downloaden via de Sacred Realm Records website. Het andere goede nieuws, indien u voor komende Valentijn op zoek bent naar de passende horror soundtrack, aarzel niet, dit is hem. Fear ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Sirenia al 20 jaar springlevend!

Het zit nog fris in mijn geheugen. Al een eeuwigheid geleden, verscheen het cultalbum ‘At Sixes and Sevens’ (2001) van Sirenia, de goth metalband rond Morten Veland. Dit nadat hij de band Tristania noodgedwongen diende te verlaten. Nu kondigt dit Frans-Noorse gezelschap hun tiende studioalbum, met de inspirerende titel ‘Riddles, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ikon - The Thirteenth Hour - the singels 2007 -2020

Een band die al mee gaat sedert 1991 en we niet meer hoeven voor te stellen. Vanuit Australië, hun heimat, veroverden ze ook Europa. In de jaren 90 en aanvang van de jaren 2000 zat een florissante labeldeal met het Duitse en al lang verdwenen Apollyon label daar voor veel tussen. Nadien was er nog sporadisch een uithaal waardoor de groep ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : CUTS - Unreal

Een paar jaar geleden mocht ik kennismaken met CUTS, die met de twee Exist EP’s toch wel indruk wist te maken. Het daaropvolgende full album A Gradual Decline schoot echter helemaal aan me voorbij, en toen ik de bespreking hier las, was dat achteraf gezien een spijtige zaak. Tijd voor een herkansing, die ik krijg in de vorm van ...

lees meer...
NIEUWS 11/01/2021 : Gary Numan lost eerste single uit nieuwe plaat 'Intruder'

Hij gaat intussen al 42 jaar mee. In zijn begindagen was hij een pionier van de elektronische muziek met Tbeway Army en daarna solo. Hij scoorde hits met 'Cars', 'Are 'Friends Electric' en vele andere pientere popsongs. Halverwege de jaren 90 gaf hij zijn werk een nieuwe draai door de industrial-tour. Hij gaf op zijn oude ...

lees meer...
CD BESPREKING : Penterakt - Conquest Of The Moon

Dit is weer zo een uitgave waarbij je aan het artwork al direct kan zien wat voor muziek je te horen zal krijgen. En met een projectnaam als Penterakt en een albumtitel als “Conquest Of The Moon” kan het ook haast niet anders. Inderdaad klinkt dit als kosmische krautrock zoals we die al kennen van in de jaren 70 van acts als Tangerine ...

lees meer...
CD BESPREKING : Backworld - Sacred And Profane Songs

Ik weet het, voor neo folk en aanverwante activiteiten hebben we een erudiet redactielid. Vandaar dat het voor mij zowat een eeuwigheid geleden is dat ik nog iets uit dit subgenre heb besproken op deze geniale site. Het laatste moet iets van Death In Rome geweest zijn meen ik, maar nu dus deze Backworld die ik best even voor u introduceer. Backworld ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool

'Het is niet de job van een artiest om politieke statements te maken. Het beste wat we kunnen doen is een soundtrack aanbieden over historische gebeurtenissen.' Aan het woord is Death in Rome, en het historisch evenement dat ze in de verf willen zetten is uiteraard de bestorming van het Capitool twee dagen geleden. Dit doen ze met ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Hedera helix maakt het weer heel abstract

Wij zijn grote fans van Hedera helix, het gestoorde intellectroproject van Oscar Valerius Kandinsky en Maestro Virgule. We hebben al lang niets meer van hen gehoord, maar in 2016 maakten ze indruk met 'Pastiche', een plaat vol dolgedraaide Nederlandstalige elektronische brouwsels die je vooral in verwarring willen brengen. Nu brengen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...