casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

A Sunny Day In Glasgow
Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zon etiket opkleven.
16/01/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

16/01/2011 : A Sunny Day In Glasgow - Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zon etiket opkleven.
16/01/2011 : A Sunny Day In Glasgow - Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zon etiket opkleven.
16/01/2011 : A Sunny Day In Glasgow - Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zon etiket opkleven.
16/01/2011 : A Sunny Day In Glasgow - Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zon etiket opkleven.
16/01/2011 : A Sunny Day In Glasgow - Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zon etiket opkleven.

Waarom noemt een Amerikaanse groep zich A Sunny Day In Glasgow? Waarom moet een shoegazegroep niks hebben van shoegaze? Waarom besluit een getipte groep om hun nieuwe release zomaar gratis te grabbel op het net te gooien? Het zijn misschien vragen die u niet van uw slaap zullen brengen maar wel interessant genoeg om één van Amerika’s best verscholen geheimen prijs te geven. Dark Entries sprak met de uiterst sympathieke A Sunny Day In Glasgow.

Ik zal wel de eerste niet zijn die het vraagt maar waarom noemt een Amerikaanse groep zich nu A Sunny Day in Glasgow?

Ik ging naar school in Glasgow voor een jaar en ik heb geen enkele plek gezien waar de zon ooit scheen. Het bleef daar in Glasgow maar regenen dat ik er om de duur gek van werd. Maar als die zon dan toch plots opduikte dan gaf me dit een onbeschrijfelijk gevoel. Ik weet wel dat raar zal klinken maar het was net alsof ik drugs nam.

Hoe kwamen jullie samen, gewoon een groep maten?


Eigenlijk niet. Ik zat gewoon op mijn slaapkamer wat instrumentale popnummers op te nemen en ze waren eigenlijk knap vervelend, dus vroeg ik mijn zus maar of ze niet wat wou zingen en de mensen bleken van dit resultaat te gaan houden.

Ondertussen heeft mijn zus reeds lang de groep verlaten maar er kwamen steeds nieuwe mensen aan boord, soms vrienden of soms vreemden die nu vrienden geworden zijn.

A Sunny day In Glasgow heeft echt het geluk om zo veel muzikanten te hebben, en ze zijn nog goed ook!

Jullie zijn wel shoegaze maar het is toch een beetje meer dan dat, niet?

Ik vind ool dat het meer is dan dat. Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zo’n etiket opkleven. Ik hoop alleen dat de mensen gaan luisteren voor iets anders, dat hoop ik toch (lacht).

En hoe meer je er naar luistert hoe mooier het wordt!


Als jij het zegt.

Hoe zijn de reacties in Amerika op jullie muziek?

Ik denk eigenlijk dat men over de hele wereld gewoon niet weet wie wij zijn. Maar goed, een paar mensen in Amerika houden echt wel van ons, ook in Slovenië en England…we zullen overal wel een paar fans hebben, zeker?

Onlangs waren jullie hier in Europa voor een toer.

Op een bepaalde manier was het fantastisch, en op een andere manier weer niet. Na een toer van 6 weken in Amerika, zaten wij plots 2 maanden in Europa. Zo’n periode is gewoon veel te lang en we kwamen er gebroken uit. Als we het nog eens doen, zal het zeker niet voor zo’n lange periode zijn, dat hebben we ondertussen wel geleerd.

Het was wel fantastisch dat we plots in contreien kwamen te staan waar we nog nooit waren geweest.

Duitsland, Scandinavië of Hongarije dat was allemaal nieuw voor ons, en het einde van de toer werd besloten met het Primavera Festival en dat is ook niet niks!

Ik las onlangs een belachelijke review van één van jullie shows. Een recensent bekloeg er zich over dat jullie zo chaotisch waren, ik veronderstel dat die mens de schoonheid van chaos niet ziet.

Ik veronderstel dat bij ons een optreden alles of niets is. Veel hangt af van het geluid, of gewoon wat de geluidsmensen bereid zijn te doen voor ons!


Jullie laatste cd werd een gratis download, een rare beslissing voor een groep die wel eens aanzien wordt als de next big thing…


Haha, ik wist dat niet. Maar goed, “Autumn Again” is eigenlijk een collectie van oudere nummers toen we “Ashes Grammar” opnamen.

Sommige van die nummers waren reeds verschenen op de “Ninetime Rainbows”-EP en ik wou eerlijk gezegd niet dat mensen geld gingen neerleggen voor wat we toch zelf zien als restjes.

We hebben zelfs geen tijd gehad om er nog wat aan te werken, alhoewel ik echt wel van die nummers hou en ik wou ze ook echt uitbrengen.

Bovendien hebben we zo veel gedaan in 2010 oa met al dat toeren en met al die fans die we ontmoet hebbe, dachten wij dat ze dit als een leuk geschenkje zouden beschouwen.

Maar dat album is toch veel te goed om zomaar een gratis download te worden?

Dat is aardig van je om te zeggen!

Er zullen ook wel bij zijn die zullen zeggen dat het een wanhoopsdaad is omdat er in 2011 niemand nog cd’s koopt.

Ik wil er voor wedden dat muziek evenveel in 2011 zal verkopen als het in 2010 deed!

Betekent muziek alles voor je?


Op bepaalde momenten, ja. En als ik de geschiedenis van mijn leven bekijk dan kan ik me ook niks gaan inbeelden dat even veel voor me betekent als muziek.

Zeg me dan maar meteen je favoriete plaat aller tijden….

Ik vind dat altijd zo’n moeilijke vraag om te beantwoorden en ik weet ook dat ik steeds mijn mening ga veranderen, dus wat ik nu zeg telt enkel voor vandaag.

“House of the holy” van Led Zeppelin. Toen ik een kind was betekende Led Zeppelin zo veel voor me dat ik er waarschijnlijk meer naar geluisterd heb dan de leden zelf.

Ik denk dat ik in een jaar tijd niks anders gehoord heb, of ben ik nu aan het overdrijven?

Eigenlijk hebben zij aan alles in mijn leven kleur gegeven, ook voor alles wat verkeerd ging en het is daarom waarschijnlijk dat ik er nu niet meer naar luister.

“Over the hills and far away” is op één of andere manier de reden waarom ik gitaar begon te spelen.

Wanneer we ergens naar toe gingen en dat nummer kwam op de radio dan begon ik zot te worden en het kwam zover dat mijn moeder mij een brolgitaar kocht. Het rare is dat ik toen ik mijn gitaar kreeg, ook plots stopte met te luisteren naar Led Zeppelin en het is waarschijnlijk daardoor dat ik geen gitaarsolo’s kan spelen!

Ik zou willen weten met wie jij het niet erg zou vinden om 8 uur in een lift vast te zitten!

Misschien met Stephen Fry? Ik zou hem vragen of hij het ziet zitten om mij wat verhaaltjes te vertellen, en misschien zou ik wel een debat met hem willen aangaan.

Of misschien zelfs Peter Buck en wie weet kunnen we 8 uur over platen klesten!

De finale boodschap voor de Dark Entries-lezer?

Ik denk dat 2011 eerder een kalm jaar zal zijn voor A Sunny Day In Glasgow maar binnen de twee jaar zal er wel een nieuwe cd van ons zijn hoor.

Jullie lezers zijn bedankt dat ze dit willen lezen, en we zouden ‘t fijn vinden moesten ze ons nu eens gaan uitchecken.

En dat kan je want op hun website vind je een volledig album dat gratis de uwe kan zijn! Doen!HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gianmaria Aprile - Rain, Ghosts, One Dog And Empty Woodland

Achter tal van albums gaat er een heel verhaal schuil. Het is zeker het geval binnen de wereld van de experimentele muziek en geldt zowat voor de alle abstracte kunstvormen. De uitleg is vaak al het halve werk, of u gaat tenminste in het beste geval toch met andere ogen naar een reeks klodders op doek of op het eerste gehoor lukraak samengeraapte ...

lees meer...
CD BESPREKING : Twin Tribes - Shadows (repress)

Deze “Shadows” verscheen origineel begin 2018 en was voor het Amerikaanse duo Twin Tribes zowat wat “Seventeen Seconds” voor The Cure was. Ok, een lichte vorm van overdrijving is mij niet vreemd, ik weet het, maar dit debuut opende wel wereldwijd de deuren voor het duo Louis Navarro en Joel Niňo Jr. Zelfs in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Tomoko Sauvage - Fischgeist

Alles voor de kunst: Tomoko Sauvage kroop in Berlin-Prenzlauer Berg in een voormalige watertank om het album Fischgeist op te nemen. Het 19de eeuwse gebouw bestaat uit vijf gelaagde cirkels, met een wenteltrap in het midden die leidt naar een uitgang die uitkomt op een heuveltop. Binnen is het vochtig en koud met een constante temperatuur ...

lees meer...
CD BESPREKING : Stalowa Wola - The Will Of Steel

Toen een drietal jaar geleden ons het titelloze debuut van het Poolse Stalowa Wola bereikte, viel ons toch wel enige blijdschap ten deel. We konden immers nog maar eens ons martiaal kloppende hart ophalen, iets wat de laatste jaren steeds minder en minder aan de orde was. In dit genre dat op sterven na dood is valt er dan ook weinig nieuws ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Exponentia - Trnen des Leidens

Vergeef me! Om een of andere reden is deze Franse band Exponentia steeds onder mijn radar gebleven. Toen de perskit binnen viel bij de redactie van Dark Entries, trok de cover van ‘Tränen des Leidens’ meteen de aandacht! Ludovic Dhenry, de man achter dit donkere gothic neo classic project, verraste enkele maanden geleden met ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/01/2021 : Ground Nero: In The Blood

Hij is er gekomen. De nieuwe single van Ground Nero werd gisteren voorgesteld op het radioprogramma De dag des oordeels en werd daarna promt ook op YouTube gedeeld. Het is even wennen aan de stem van de nieuwe zanger, want de single is ook het eerste nummer dat uitkomt sinds Gwijde Wampers de groep verlaten heeft en vervangen werd door een ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...