casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

A Sunny Day In Glasgow
Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zo’n etiket opkleven.
16/01/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

16/01/2011 : A Sunny Day In Glasgow - Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zo’n etiket opkleven.
16/01/2011 : A Sunny Day In Glasgow - Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zo’n etiket opkleven.
16/01/2011 : A Sunny Day In Glasgow - Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zo’n etiket opkleven.
16/01/2011 : A Sunny Day In Glasgow - Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zo’n etiket opkleven.
16/01/2011 : A Sunny Day In Glasgow - Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zo’n etiket opkleven.

Waarom noemt een Amerikaanse groep zich A Sunny Day In Glasgow? Waarom moet een shoegazegroep niks hebben van shoegaze? Waarom besluit een getipte groep om hun nieuwe release zomaar gratis te grabbel op het net te gooien? Het zijn misschien vragen die u niet van uw slaap zullen brengen maar wel interessant genoeg om één van Amerika’s best verscholen geheimen prijs te geven. Dark Entries sprak met de uiterst sympathieke A Sunny Day In Glasgow.

Ik zal wel de eerste niet zijn die het vraagt maar waarom noemt een Amerikaanse groep zich nu A Sunny Day in Glasgow?

Ik ging naar school in Glasgow voor een jaar en ik heb geen enkele plek gezien waar de zon ooit scheen. Het bleef daar in Glasgow maar regenen dat ik er om de duur gek van werd. Maar als die zon dan toch plots opduikte dan gaf me dit een onbeschrijfelijk gevoel. Ik weet wel dat raar zal klinken maar het was net alsof ik drugs nam.

Hoe kwamen jullie samen, gewoon een groep maten?


Eigenlijk niet. Ik zat gewoon op mijn slaapkamer wat instrumentale popnummers op te nemen en ze waren eigenlijk knap vervelend, dus vroeg ik mijn zus maar of ze niet wat wou zingen en de mensen bleken van dit resultaat te gaan houden.

Ondertussen heeft mijn zus reeds lang de groep verlaten maar er kwamen steeds nieuwe mensen aan boord, soms vrienden of soms vreemden die nu vrienden geworden zijn.

A Sunny day In Glasgow heeft echt het geluk om zo veel muzikanten te hebben, en ze zijn nog goed ook!

Jullie zijn wel shoegaze maar het is toch een beetje meer dan dat, niet?

Ik vind ool dat het meer is dan dat. Het rare is dat ik eigenlijk niks moet hebben van shoegazemuziek, maar ik begrijp ook wel waarom mensen ons zo’n etiket opkleven. Ik hoop alleen dat de mensen gaan luisteren voor iets anders, dat hoop ik toch (lacht).

En hoe meer je er naar luistert hoe mooier het wordt!


Als jij het zegt.

Hoe zijn de reacties in Amerika op jullie muziek?

Ik denk eigenlijk dat men over de hele wereld gewoon niet weet wie wij zijn. Maar goed, een paar mensen in Amerika houden echt wel van ons, ook in Slovenië en England…we zullen overal wel een paar fans hebben, zeker?

Onlangs waren jullie hier in Europa voor een toer.

Op een bepaalde manier was het fantastisch, en op een andere manier weer niet. Na een toer van 6 weken in Amerika, zaten wij plots 2 maanden in Europa. Zo’n periode is gewoon veel te lang en we kwamen er gebroken uit. Als we het nog eens doen, zal het zeker niet voor zo’n lange periode zijn, dat hebben we ondertussen wel geleerd.

Het was wel fantastisch dat we plots in contreien kwamen te staan waar we nog nooit waren geweest.

Duitsland, Scandinavië of Hongarije dat was allemaal nieuw voor ons, en het einde van de toer werd besloten met het Primavera Festival en dat is ook niet niks!

Ik las onlangs een belachelijke review van één van jullie shows. Een recensent bekloeg er zich over dat jullie zo chaotisch waren, ik veronderstel dat die mens de schoonheid van chaos niet ziet.

Ik veronderstel dat bij ons een optreden alles of niets is. Veel hangt af van het geluid, of gewoon wat de geluidsmensen bereid zijn te doen voor ons!


Jullie laatste cd werd een gratis download, een rare beslissing voor een groep die wel eens aanzien wordt als de next big thing…


Haha, ik wist dat niet. Maar goed, “Autumn Again” is eigenlijk een collectie van oudere nummers toen we “Ashes Grammar” opnamen.

Sommige van die nummers waren reeds verschenen op de “Ninetime Rainbows”-EP en ik wou eerlijk gezegd niet dat mensen geld gingen neerleggen voor wat we toch zelf zien als restjes.

We hebben zelfs geen tijd gehad om er nog wat aan te werken, alhoewel ik echt wel van die nummers hou en ik wou ze ook echt uitbrengen.

Bovendien hebben we zo veel gedaan in 2010 oa met al dat toeren en met al die fans die we ontmoet hebbe, dachten wij dat ze dit als een leuk geschenkje zouden beschouwen.

Maar dat album is toch veel te goed om zomaar een gratis download te worden?

Dat is aardig van je om te zeggen!

Er zullen ook wel bij zijn die zullen zeggen dat het een wanhoopsdaad is omdat er in 2011 niemand nog cd’s koopt.

Ik wil er voor wedden dat muziek evenveel in 2011 zal verkopen als het in 2010 deed!

Betekent muziek alles voor je?


Op bepaalde momenten, ja. En als ik de geschiedenis van mijn leven bekijk dan kan ik me ook niks gaan inbeelden dat even veel voor me betekent als muziek.

Zeg me dan maar meteen je favoriete plaat aller tijden….

Ik vind dat altijd zo’n moeilijke vraag om te beantwoorden en ik weet ook dat ik steeds mijn mening ga veranderen, dus wat ik nu zeg telt enkel voor vandaag.

“House of the holy” van Led Zeppelin. Toen ik een kind was betekende Led Zeppelin zo veel voor me dat ik er waarschijnlijk meer naar geluisterd heb dan de leden zelf.

Ik denk dat ik in een jaar tijd niks anders gehoord heb, of ben ik nu aan het overdrijven?

Eigenlijk hebben zij aan alles in mijn leven kleur gegeven, ook voor alles wat verkeerd ging en het is daarom waarschijnlijk dat ik er nu niet meer naar luister.

“Over the hills and far away” is op één of andere manier de reden waarom ik gitaar begon te spelen.

Wanneer we ergens naar toe gingen en dat nummer kwam op de radio dan begon ik zot te worden en het kwam zover dat mijn moeder mij een brolgitaar kocht. Het rare is dat ik toen ik mijn gitaar kreeg, ook plots stopte met te luisteren naar Led Zeppelin en het is waarschijnlijk daardoor dat ik geen gitaarsolo’s kan spelen!

Ik zou willen weten met wie jij het niet erg zou vinden om 8 uur in een lift vast te zitten!

Misschien met Stephen Fry? Ik zou hem vragen of hij het ziet zitten om mij wat verhaaltjes te vertellen, en misschien zou ik wel een debat met hem willen aangaan.

Of misschien zelfs Peter Buck en wie weet kunnen we 8 uur over platen klesten!

De finale boodschap voor de Dark Entries-lezer?

Ik denk dat 2011 eerder een kalm jaar zal zijn voor A Sunny Day In Glasgow maar binnen de twee jaar zal er wel een nieuwe cd van ons zijn hoor.

Jullie lezers zijn bedankt dat ze dit willen lezen, en we zouden ‘t fijn vinden moesten ze ons nu eens gaan uitchecken.

En dat kan je want op hun website vind je een volledig album dat gratis de uwe kan zijn! Doen!HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...