casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Ext!ze
In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
Ext!ze is ongetwijfeld één van de leidingevende namen aan het cybergothfront en wie eens wil zien hoe dat live allemaal in elkaar steekt, moet beslist op 5 februari naar Brugge afzakken want dan staat deze Ext!ze samen met IC434 en NTRSN op de affiche.

Dark Entries verdiepte zich samen met Cyb3rella in de wereld van de cybergoth.

Hallo, wie zijn nu Ext!ze?

Ext!ze zijn Cyb3rella (zangeres), Cyb3rSlut (drummer), DJ Barus (live mixing) en Ionic Matrix (keyboard/gitaar). Wij zijn een Frans-Duitse cyberband met als thuishaven Mannheim.

En die Ext!ze, waar staat dat nu voor?

Haha, blijkbaar is dat een vraag die iedereen stelt. Het is nochtans zeer simpel: het betekent niks! Maar als je nu toch enig onderzoek wil doen dan zul je zien dat dit nietsbetekende woord zijn oorsprong haalt uit woorden als “Ecstacy” of “Extase”. Van mijn part mogen jullie daar nog aan toevoegen wat jullie willen.

Ik weet dat het mijn job is maar probeer eens jullie muziek te omschrijven…

cyb3r tr4nce t3rr0r h0spital industrial fuckin’ h3ll3ctr0 synthp0p neon br34kb34t t3chn0 fr0m 0ut 0f sp4c3...

Jullie muziek is natuurlijk geassocieerd met mode. Hoe belangrijk is mode voor jullie?

Muziek en mode dat moet je zien als Jack Daniel’s en een cola. Ik vind dat het belangrijk is dat er een harmonie bestaat tussen het geluid en het esthetische. Ik bedoel: niemand die een metalband wil zien die verkleed is als hip-hopgangsters. Goed, Limp Bizkit heeft het gedaan maar ik heb het over heavy metal. Dat is hetzelfde in de gothicscene, fans willen geen vier gasten in jeans zien die industrial staan te maken.

En dan zijn er die teksten! Ik kan me voorstellen dat er mensen zij die er niet kunnen met lachen maar ik denk ook niet dat jullie dit zich niet aantrekken…

Mensen die gekwetst zijn door onze teksten hebben gewoon geen gevoel voor humor of zijn gewoon personen die wat dom zijn. Wie denkt dat we onze teksten serieus menen, heeft ze gewoon niet alle vijf op een rij.

Het is een cliche, maar over sex praten mag niet maar iemand zien neerknallen op tv is doodsnormaal.

In 1791 publiceerde Marquis De Sade zijn eerste officiële boek waarin hij het had over orgiën en sex die je niet alle dagen hoort of ziet en het gevolg was dat de hele wereld geshockeerd was. In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk! “Normaal” is een arm woord zonder grenzen en iedereen zou zelf achter de betekenis van dit woord moeten komen.

Ik veronderstel dat jouw muziek ook veel van jezelf blootgeeft, niet?

Natuurlijk. Als je een nummer componeert dan gaat heel jouw onderbewuste automatisch op in je werk. En ik moet er ook aan toevoegen dat de beste nummers gebaseerd zijn op echte gevoelens.

Jouw muziek is grotendeels clubmuziek, ben jijzelf een clubber?

Gothic Pussy lets go Party ;-)

Denk jij dat je in muziek een vrijheid van de ziel kan vinden?

Vrijheid neen, bevrediging ja.

Jullie worden omschreven als cybergoth, leg me nu eens uit waar die cybergoth op slaat?

Het is een lang verhaal, maar ik zal het kort houden. Cyberpunk ontstond in de jaren ’80 met de cyberpunkliteratuur. Klik op Google en je zult William Gibson zien. Dertig jaar later is cyber een subcultuur geworden met een post-apocalyptische ideologie en een eigen esthetica die gebaseerd is op goth en rave-elementen.

Jullie spelen binnenkort in Brugge, wat kunnen we verwachten?

UV lichten, lasers, gogo’s and industrial!

Favoriete plaat aller tijden graag.

“Muter” van Rammstein omdat ik door de teksten van Till Lindemann de Duitse taal heb geleerd.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten, en wat zou je doen?

Rose McGowan, je weet ook wel wat ik zou doen!

Een speciale boodschap voor onze lezers?

De voorverkoop van de nieuwe Ext!ze-dubbelcd “Paradise 2069” is begonnen. Wat merkwaardig is, is dat die hele cd gebaseerd is op een sciene fiction-verhaal dat door de groep zelf geschreven is en dat zal uitgebracht worden als een audioboek die je geheel gratis zal kunnen verkrijgen.

Er staan ook een heleboel remixes op onze cd die aan de hand zijn van Frozen Plasma, Straftanz, Helalyn Flowers, Project Rotten, Silizium, Genetic Disorder, Psysun & BioTronic, Evestus en ongelooflijke verdiensten van Ad Inferna, Inline Sex Terror and Seileen (DJ SiSen).
Eén album, één verhaal, twee cd’s; 30 tracks en meer dan 140 minuten muziek! Wees vlug en bestel de gelimiteerde versie nu! De toekomst is nu begonnen! En als de toekomst nu niet is dan zal het zeker op zaterdag 5 februari zijn want dan staat Ext!ze samen met IC434 en NTRSN op een podium.

Info over tickets kun je hier vinden.

Ext!ze

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...