casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Ext!ze
In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
Ext!ze is ongetwijfeld één van de leidingevende namen aan het cybergothfront en wie eens wil zien hoe dat live allemaal in elkaar steekt, moet beslist op 5 februari naar Brugge afzakken want dan staat deze Ext!ze samen met IC434 en NTRSN op de affiche.

Dark Entries verdiepte zich samen met Cyb3rella in de wereld van de cybergoth.

Hallo, wie zijn nu Ext!ze?

Ext!ze zijn Cyb3rella (zangeres), Cyb3rSlut (drummer), DJ Barus (live mixing) en Ionic Matrix (keyboard/gitaar). Wij zijn een Frans-Duitse cyberband met als thuishaven Mannheim.

En die Ext!ze, waar staat dat nu voor?

Haha, blijkbaar is dat een vraag die iedereen stelt. Het is nochtans zeer simpel: het betekent niks! Maar als je nu toch enig onderzoek wil doen dan zul je zien dat dit nietsbetekende woord zijn oorsprong haalt uit woorden als “Ecstacy” of “Extase”. Van mijn part mogen jullie daar nog aan toevoegen wat jullie willen.

Ik weet dat het mijn job is maar probeer eens jullie muziek te omschrijven…

cyb3r tr4nce t3rr0r h0spital industrial fuckin’ h3ll3ctr0 synthp0p neon br34kb34t t3chn0 fr0m 0ut 0f sp4c3...

Jullie muziek is natuurlijk geassocieerd met mode. Hoe belangrijk is mode voor jullie?

Muziek en mode dat moet je zien als Jack Daniel’s en een cola. Ik vind dat het belangrijk is dat er een harmonie bestaat tussen het geluid en het esthetische. Ik bedoel: niemand die een metalband wil zien die verkleed is als hip-hopgangsters. Goed, Limp Bizkit heeft het gedaan maar ik heb het over heavy metal. Dat is hetzelfde in de gothicscene, fans willen geen vier gasten in jeans zien die industrial staan te maken.

En dan zijn er die teksten! Ik kan me voorstellen dat er mensen zij die er niet kunnen met lachen maar ik denk ook niet dat jullie dit zich niet aantrekken…

Mensen die gekwetst zijn door onze teksten hebben gewoon geen gevoel voor humor of zijn gewoon personen die wat dom zijn. Wie denkt dat we onze teksten serieus menen, heeft ze gewoon niet alle vijf op een rij.

Het is een cliche, maar over sex praten mag niet maar iemand zien neerknallen op tv is doodsnormaal.

In 1791 publiceerde Marquis De Sade zijn eerste officiële boek waarin hij het had over orgiën en sex die je niet alle dagen hoort of ziet en het gevolg was dat de hele wereld geshockeerd was. In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk! “Normaal” is een arm woord zonder grenzen en iedereen zou zelf achter de betekenis van dit woord moeten komen.

Ik veronderstel dat jouw muziek ook veel van jezelf blootgeeft, niet?

Natuurlijk. Als je een nummer componeert dan gaat heel jouw onderbewuste automatisch op in je werk. En ik moet er ook aan toevoegen dat de beste nummers gebaseerd zijn op echte gevoelens.

Jouw muziek is grotendeels clubmuziek, ben jijzelf een clubber?

Gothic Pussy lets go Party ;-)

Denk jij dat je in muziek een vrijheid van de ziel kan vinden?

Vrijheid neen, bevrediging ja.

Jullie worden omschreven als cybergoth, leg me nu eens uit waar die cybergoth op slaat?

Het is een lang verhaal, maar ik zal het kort houden. Cyberpunk ontstond in de jaren ’80 met de cyberpunkliteratuur. Klik op Google en je zult William Gibson zien. Dertig jaar later is cyber een subcultuur geworden met een post-apocalyptische ideologie en een eigen esthetica die gebaseerd is op goth en rave-elementen.

Jullie spelen binnenkort in Brugge, wat kunnen we verwachten?

UV lichten, lasers, gogo’s and industrial!

Favoriete plaat aller tijden graag.

“Muter” van Rammstein omdat ik door de teksten van Till Lindemann de Duitse taal heb geleerd.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten, en wat zou je doen?

Rose McGowan, je weet ook wel wat ik zou doen!

Een speciale boodschap voor onze lezers?

De voorverkoop van de nieuwe Ext!ze-dubbelcd “Paradise 2069” is begonnen. Wat merkwaardig is, is dat die hele cd gebaseerd is op een sciene fiction-verhaal dat door de groep zelf geschreven is en dat zal uitgebracht worden als een audioboek die je geheel gratis zal kunnen verkrijgen.

Er staan ook een heleboel remixes op onze cd die aan de hand zijn van Frozen Plasma, Straftanz, Helalyn Flowers, Project Rotten, Silizium, Genetic Disorder, Psysun & BioTronic, Evestus en ongelooflijke verdiensten van Ad Inferna, Inline Sex Terror and Seileen (DJ SiSen).
Eén album, één verhaal, twee cd’s; 30 tracks en meer dan 140 minuten muziek! Wees vlug en bestel de gelimiteerde versie nu! De toekomst is nu begonnen! En als de toekomst nu niet is dan zal het zeker op zaterdag 5 februari zijn want dan staat Ext!ze samen met IC434 en NTRSN op een podium.

Info over tickets kun je hier vinden.

Ext!ze

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
CD BESPREKING : Erik Griswold - Wallpaper Music IV

Altijd in voor een grap en een grol, die Erik Griswold. We mochten een tijdje geleden met de man kennismaken middels het album All's Grist That Comes To The Mill waarop hij samen met een vijftiental pianisten zijn intrek zocht in een toren in een bos om via openende en sluitende jaloezieën geluiden naar buiten te orkestreren. Ook ...

lees meer...
CD BESPREKING : Geneva Skeen - Double Bind

Mogen we even uw aandacht voor de Amerikaanse Geneva Skeen? Een tweetal jaar geleden liet ze zich opmerken door middel van het ijzersterke debuut A Parallel Array Of Horses. Het album liet een artieste horen met een al even uitgebreid en gelaagd gamma aan geluiden als dat er inspiratiebronnen en referenties waren waaraan haar klanken deden ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

lees meer...
CD BESPREKING : Gianmaria Aprile - Rain, Ghosts, One Dog And Empty Woodland

Achter tal van albums gaat er een heel verhaal schuil. Het is zeker het geval binnen de wereld van de experimentele muziek en geldt zowat voor de alle abstracte kunstvormen. De uitleg is vaak al het halve werk, of u gaat tenminste in het beste geval toch met andere ogen naar een reeks klodders op doek of op het eerste gehoor lukraak samengeraapte ...

lees meer...
CD BESPREKING : Twin Tribes - Shadows (repress)

Deze “Shadows” verscheen origineel begin 2018 en was voor het Amerikaanse duo Twin Tribes zowat wat “Seventeen Seconds” voor The Cure was. Ok, een lichte vorm van overdrijving is mij niet vreemd, ik weet het, maar dit debuut opende wel wereldwijd de deuren voor het duo Louis Navarro en Joel Niňo Jr. Zelfs in ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...