casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

740 items

   

Ext!ze
In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011, Didier Becu
 Bookmark and Share

11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
11/01/2011 : Ext!ze - In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk!
Ext!ze is ongetwijfeld één van de leidingevende namen aan het cybergothfront en wie eens wil zien hoe dat live allemaal in elkaar steekt, moet beslist op 5 februari naar Brugge afzakken want dan staat deze Ext!ze samen met IC434 en NTRSN op de affiche.

Dark Entries verdiepte zich samen met Cyb3rella in de wereld van de cybergoth.

Hallo, wie zijn nu Ext!ze?

Ext!ze zijn Cyb3rella (zangeres), Cyb3rSlut (drummer), DJ Barus (live mixing) en Ionic Matrix (keyboard/gitaar). Wij zijn een Frans-Duitse cyberband met als thuishaven Mannheim.

En die Ext!ze, waar staat dat nu voor?

Haha, blijkbaar is dat een vraag die iedereen stelt. Het is nochtans zeer simpel: het betekent niks! Maar als je nu toch enig onderzoek wil doen dan zul je zien dat dit nietsbetekende woord zijn oorsprong haalt uit woorden als “Ecstacy” of “Extase”. Van mijn part mogen jullie daar nog aan toevoegen wat jullie willen.

Ik weet dat het mijn job is maar probeer eens jullie muziek te omschrijven…

cyb3r tr4nce t3rr0r h0spital industrial fuckin’ h3ll3ctr0 synthp0p neon br34kb34t t3chn0 fr0m 0ut 0f sp4c3...

Jullie muziek is natuurlijk geassocieerd met mode. Hoe belangrijk is mode voor jullie?

Muziek en mode dat moet je zien als Jack Daniel’s en een cola. Ik vind dat het belangrijk is dat er een harmonie bestaat tussen het geluid en het esthetische. Ik bedoel: niemand die een metalband wil zien die verkleed is als hip-hopgangsters. Goed, Limp Bizkit heeft het gedaan maar ik heb het over heavy metal. Dat is hetzelfde in de gothicscene, fans willen geen vier gasten in jeans zien die industrial staan te maken.

En dan zijn er die teksten! Ik kan me voorstellen dat er mensen zij die er niet kunnen met lachen maar ik denk ook niet dat jullie dit zich niet aantrekken…

Mensen die gekwetst zijn door onze teksten hebben gewoon geen gevoel voor humor of zijn gewoon personen die wat dom zijn. Wie denkt dat we onze teksten serieus menen, heeft ze gewoon niet alle vijf op een rij.

Het is een cliche, maar over sex praten mag niet maar iemand zien neerknallen op tv is doodsnormaal.

In 1791 publiceerde Marquis De Sade zijn eerste officiële boek waarin hij het had over orgiën en sex die je niet alle dagen hoort of ziet en het gevolg was dat de hele wereld geshockeerd was. In 2010 brengt Ext!ze hun tweede EP uit waarop je een naakte vrouw op de cover ziet en terug is diezelfde wereld in shock, ongelooflijk! “Normaal” is een arm woord zonder grenzen en iedereen zou zelf achter de betekenis van dit woord moeten komen.

Ik veronderstel dat jouw muziek ook veel van jezelf blootgeeft, niet?

Natuurlijk. Als je een nummer componeert dan gaat heel jouw onderbewuste automatisch op in je werk. En ik moet er ook aan toevoegen dat de beste nummers gebaseerd zijn op echte gevoelens.

Jouw muziek is grotendeels clubmuziek, ben jijzelf een clubber?

Gothic Pussy lets go Party ;-)

Denk jij dat je in muziek een vrijheid van de ziel kan vinden?

Vrijheid neen, bevrediging ja.

Jullie worden omschreven als cybergoth, leg me nu eens uit waar die cybergoth op slaat?

Het is een lang verhaal, maar ik zal het kort houden. Cyberpunk ontstond in de jaren ’80 met de cyberpunkliteratuur. Klik op Google en je zult William Gibson zien. Dertig jaar later is cyber een subcultuur geworden met een post-apocalyptische ideologie en een eigen esthetica die gebaseerd is op goth en rave-elementen.

Jullie spelen binnenkort in Brugge, wat kunnen we verwachten?

UV lichten, lasers, gogo’s and industrial!

Favoriete plaat aller tijden graag.

“Muter” van Rammstein omdat ik door de teksten van Till Lindemann de Duitse taal heb geleerd.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten, en wat zou je doen?

Rose McGowan, je weet ook wel wat ik zou doen!

Een speciale boodschap voor onze lezers?

De voorverkoop van de nieuwe Ext!ze-dubbelcd “Paradise 2069” is begonnen. Wat merkwaardig is, is dat die hele cd gebaseerd is op een sciene fiction-verhaal dat door de groep zelf geschreven is en dat zal uitgebracht worden als een audioboek die je geheel gratis zal kunnen verkrijgen.

Er staan ook een heleboel remixes op onze cd die aan de hand zijn van Frozen Plasma, Straftanz, Helalyn Flowers, Project Rotten, Silizium, Genetic Disorder, Psysun & BioTronic, Evestus en ongelooflijke verdiensten van Ad Inferna, Inline Sex Terror and Seileen (DJ SiSen).
Eén album, één verhaal, twee cd’s; 30 tracks en meer dan 140 minuten muziek! Wees vlug en bestel de gelimiteerde versie nu! De toekomst is nu begonnen! En als de toekomst nu niet is dan zal het zeker op zaterdag 5 februari zijn want dan staat Ext!ze samen met IC434 en NTRSN op een podium.

Info over tickets kun je hier vinden.

Ext!ze

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Ohe Nomen - Night Flower

Uit de asse van de Italiaanse dark wave band Marlat ontstond deze Ohne Nomen, het project van Fra ‘AngeNoir’ Marlat en Filip Marlat (Iamnoone) die zich tekstueel laten inspireren door de schrijfsels van StephaneSeth (die andere helft van Iamnoone). Muzikaal wordt licht onderkoelde edoch sensuele synth wave uit de muziekkamer geperst ...

lees meer...
CD BESPREKING : Verzamelaar - The Rough Guide To Avant-Garde Japan

Een mens moet prioriteiten stellen in het leven. Toen Jan Denolet besloot om niet alleen de pijp maar ook de pen aan Maarten te geven en bijgevolg zijn schrijfwerkzaamheden bij Dark Entries te stoppen konden we, hoe jammer we het ook vonden, daar alleen maar begrip voor opbrengen. Vooral voor ondergetekende een jammere zaak, want naast ...

lees meer...
CD BESPREKING : S.E.T.I. - The Sphere Of Density

Andrew Lagowski heet de man achter dit project. S.E.T.I. staat voor Search for Evidence of Terrestrial Intelligence. En zoals je al kan raden is de man nogal begeesterd door science fiction. Hij stelt ons met “The Sphere Of Density” een dubbelalbum voor met een studio schijfje en een live schijfje. Andrew Lagowski bracht in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ashtoreth / Grey Malkin - Heretic

Aan alles komt een einde. Of dit ook het geval is voor de vruchtbare samenwerking tussen Ashtoreth en Grey Malkin daar hebben we het raden naar (al vermoeden en hopen we in ieder geval van niet!). Wat wel zeker is, is dat met Heretic het sluitstuk voor de trilogie die voorafgegaan werd door de ijzersterke albums Pilgrim en Hermit (waar ...

lees meer...
CD BESPREKING : Aquario - Innsmouth/ Home 7'

Mario Hartwig studeerde af als master in de muziekwetenschap, is bekend als zanger en songschrijver van de symfonische metal band Glass God maar mag solo ook graag meer intieme dark pop songs schrijven die hij onder de moniker Aquario wat naambekendheid wil geven. Het Danse Macabre label viel voor de intimistische dark pop kunstjes van deze ...

lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...