casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Ordo Rosarius Equilibrio
Als ik zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven
28/12/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

28/12/2010 : Ordo Rosarius Equilibrio - Als ik zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven
28/12/2010 : Ordo Rosarius Equilibrio - Als ik zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven
28/12/2010 : Ordo Rosarius Equilibrio - Als ik zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven
28/12/2010 : Ordo Rosarius Equilibrio - Als ik zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven
28/12/2010 : Ordo Rosarius Equilibrio - Als ik zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven
Goed nieuws voor de alternatieve concertganger want in maart vindt het Porta Nigra Festival plaats. Dit is een prestigieus festival waar je op de affiche Empusae, Raison D’Etre, In Slaughter Natives, Ordo Rosarius Equilibrio en Spiritual Front terug kan vinden. Zowel in Rotterdam (18/03), Aarschot (19/03) en Keulen (20/03) kun je deze bands aan het werk zien en zo’n evenement kan natuurlijk niet aan de aandacht van Dark Entries ontsnappen. De eerste in het rijtje die we op de pijnbank der ondervraging mochten leggen was Ordo Rosarius Equilibrio….

Veel medewerkers van Dark Entries zijn er van overtuigd dat “Songs 4 Hate and Devotion” één van de hoogtepunten van het jaar is….

Waarvoor dank. Ik had ook de indruk dat “Songs 4 Hate and Devotion” zeer goed was, maar eigenlijk is dat niet meer dan normaal want ik zou wel stom zijn moest ik een cd gaan uitbrengen waar ik zelf niet achter sta. Natuurlijk wist ik niet hoe anderen daar gingen op reageren maar het doet mij toch veel deugd dat ik hoor dat ik niet de enige ben die verkondig dat “Songs 4 Hate and Devotion” ons beste werk tot nu toe is.

En toch wil ik advocaatt van de duivel spelen, het is ook je minst experimentele cd en zelf hou ik het op popnummers voor de verdoemden dezer aarde….

Van mij mag jij zoveel de duivel uithangen als je maar wil, ik vind het zelfs tof dat iemand net als ik plezant vindt om horens en handschoenen te dragen. En toch geef ik je volledig ongelijk….

In mijn opinie is “Songs 4 Hate and Devotion” het meest experimentele wat we tot nu toe hebben gedaan. Ik denk dat ik nog nooit zoveel ideeën heb gehad als nu.

Ik experimenteerde met de refreinen, de bassen, de melodie, de drumlijnen, dingen van buiten af, akoestische instrumenten en zo verder.

Maar goed, ergens begrijp ik wel wat jij en anderen met experimenteel bedoelen. Je hebt het op vreemde loops, ritmes die niet in de beat thuishoren, gorgelgeluiden en fluisterende stemmen die het allemaal een experimenteel karakter geven. Maar ik heb dat allemaal al eens gedaan, toch? Moest ik dat nu opnieuw gedaan hebben dan zou dat net niet experimenteel geweest zijn….

Het is ook wel het meest melancholische….

Alle meningen zijn subjectief, en de uwe dus ook. Melancholisch? Ik zou durven zweren dat “Songs 4 Hate and Devotion” onze meeste moedige plaat ooit is. Het zit vol vreugde, positivisme en opwinding. Het is een extroverte openbaring voor het hart en de ziel.

Kunnen we stellen dat met deze plaat Ordo Rosarius Equilibrio een nieuwe richting is ingeslagen? Of kan de nieuwe plaat ook weer iets volledig anders zijn?

Wat zou een nieuwe richting kunnen zijn? Dat ik vrijwillig besluit om één of andere richting uit te gaan? Ik ben niet zo’n goede muzikant zichzelf plots kan veranderen en met Ordo Rosarius Equilibrio iets volledig nieuws doet. Dit is wie ik ben, dit is wat ik doe. Ik kan mezelf alleen maar veranderen binnenin de context van Ordo Rosarius Equilibrio. Zolang dat het plezant blijft, vind ik het fijn.

Maar ik ben wel geëvolueerd en zoiets is onvermijdelijk. Mijn technische mogelijkheden zijn groter dan ooit en sinds ik op een andere manier ben beginnen werken met additionele muzikanten ben ik zeker dat die resultaten ook een indicatie zullen zijn van wat de nieuwe richting zal zijn.

Ik veronderstel dat Ordo Rosarius Equilibrio eindelijk zijn succes kent…

Als jij het zegt, bedankt. De tijd zal uitmaken of jij de waarheid spreekt…

Jij bent ook het soort groep geweest dat er niet voor terugdeinsde om het publiek te shokeren, is het dan zo plezant om de mensen in hun ballen te schoppen?

Wat is er normaal, lieveling? Sommigen vinden het normaal dat ze iedere dag een fles wijn opzuipen, ik vind dat niet. Sommigen vinden het niet normaal om zich over te geven aan anale sex, bij mij is dat anders.

Betekent dit dan dat iemand die alle dagen drinkt maar geen anale sex wil een normale mens is, en dat ik abnormaal ben? Ik hoop het niet. Het is nooit mijn bedoeling geweest om mensen te shokeren. Nu niet en vroeger niet. Het enige wat ik in gedachten had was een alternatief aanbieden en vragen naar voren brengen die onbeantwoord bleven. Misschien dat ik daar in geslaagd ben…. Ordo Rosarius Equilibrio: Pop-Musik für die Non-Konformisten?

We weten ondertussen dat jij niet hoog oploopt met het christendom, maar geloof jij in God?

Geloof ik in God? Geloof jij in God? Geloof ik in een hemel? Zoiets eeuwigs waar engelen zingen, een paradijs op aarde waar de rechtvaardigen heersen en God’s wil gehoorzamen? Een plaats waar de immorelen en de zondaars eeuwig moeten branden en voor eeuwig verdoemd zijn? Ik geloof niet in zoiets…

In feite, denk jij dat het zin heeft om te denken dat er zo’n almachtigheid bestaat die de goede beloont en de zondaars bestraft? Zo’n almachtigheid die een lijst bezit van al de regeltjes die we moeten volgen? Een God der liefde die degene straft die dapper genoeg zijn om zijn autoriteit in vraag te stellen. Wat zegt dat over liefde? Als God de zondaars mag bestraffen dan betekent dat meteen ook dat die God de Duivel is, of ten minste dat het iemand is die zich af en toe afvraagt om te gaan beslissen wie nu slecht of goed is geweest.

Dan moet je je ook gaan afvragen wie nu de Duivel is en wat de hel is. Zou het dan niet kunnen dat de Duivel al de mannen en vrouwen gaat belonen die net niet doen wat God hun opgelegd heeft?

Maar laten we er maar van uitgaan dat ik fout ben. Ik was ook al fout in het verleden dus. Vroeger heb ik nog de raad van een paard in acht genomen. We zullen er van uitgaan dat er een hemel bestaat waar de goede zielen de zegen krijgen en onderaan bengelt er zo’n wereld waar de zielen zitten die op verdoemenis wachten omdat zij weigerden om God’s bevelen op te volgen.. Als ik dat in acht neem, en zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven. Het zij zo, ik zou liever in de hel heersen dan in de hemel te dienen.

Ons bestaan is een zoektocht naar antwoorden en verklaringen en het is daardoor dat men in de religie en politiek steeds zo gemakkelijk aan nieuwe recruten geraakt. Je krijgt heel het pakketje aangeboden en het enige wat je hoeft te doen is toegeven en er zijn geen vragen meer, alleen antwoorden.

Ik ben een fan van jullie en ik ben echt gek van wat ik jullie “one-liner’s”noem. Heb jij zo’n notitieboekje bij u waar jij opschrijft wat in je hoofd opkomt?

Neen, ik heb niet zo’n boekje bij mij maar als het toch gebeurt dat ik iets dringends wil onthouden dan neem ik mijn gsm en stuur ik mijzelf een smsje. Maar ik vergeet veel en de meeste dingen die ik gebruik zijn gewoon dingen die ik schrijf. Er zijn teksten bij waar echt veel tijd in kruipt, andere heb je op één, twee, drie…..

Als jij staat te zingen “I glorify myself for who I am and what I am”, meen jij dat of is dat niet meer dan zelfparodie?

Beide.

Iemand als jij zou een boek moeten schrijven!

Voor alles is er een plaats en een tijd….

Behalve met muziek, met wat hou je je zoal bezig?

Werk, familie, angst…? Ik ben 37 jaar, blank, man, steenbok en ik probeer al te worden wat ik ben. Ik ben vader van een zevenjarig zoontje en sinds twaalf jaar ben ik een toegewijde partner en verloofde van Rose-Marie Larsen, moeder van mijn zoon.

Wij zijn de gemengde gehelen van een geperverteerd geheel. Ik geniet van sushi wanneer ik maar kan. Ik drink thee met sloten. Ik denk dat Robbie Williams briljant is. Ik heb een schaamteloze fascinatie voor vrouwenbenen.

Ik denk dat de Manson-familie de gelukkigste familie is die ooit op tv is geweest. Ariel Sharon is mijn favoriete massamoordenaar. Ik begrijp niet waarom mensen denken dat katten intelligent zijn.

Ik denk dat Lady GaGa fantastisch is en ik zou er niks op tegen hebben om haar de president te maken van de Europese Staten van Europa. Of hoe noemt dat, de EU?

Bruin en roze zijn mijn favoriete kleuren. Ik hou echt van de grandeur van de lente, het is ongelofelijk dat dit elk jaar terug komt. Links is nieuw rechts. Ik geniet ervan dat de zon steeds terug komt, dat het ons warmte geeft en dat we erdoor zweten.

Ik word weggeblazen door de uitzonderlijke schoonheid van de sneeuw die op mij valt als ik buiten sta net alsof de wereld wordt gekleed met witte sterren. Dat ben ik, een man die zal blijven branden zolang zijn ziel brandt.

Het is misschien een rare vraag maar heb jij in Zweden erkenning als groep?

Er is absoluut geen erkenning. Natuurlijk hebben wij wel fans en we proberen hier optredens te versieren maar voor de Zweden bestaan wij niet.

En binnenkort ben je in België, wat mogen de fans verwachten?

Ik heb er geen flauw idee van. Wat dacht je van een enorme orgie vol naakte mannen en vrouwen die op elkaar liggen terwijl je in de achtergrond “Songs 4 Hate and Devotion” hoort?

Uw favoriete plaat….

“Forever Young” van Alphaville.

Met wie zou je het nu niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten?

Ik zou het niet erg vinden om daar te zitten met de klusjesman. We zouden samen het euvel kunnen oplossen en voor we het weten zijn we er binnen de 8 uur uit….

Uw boodschap voor de Dark Entries-lezers?

Let's Play.

Foto’s van Xavier Marquis.

Ordo Rosarius Equilibrio

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...