casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

740 items

   

Ordo Rosarius Equilibrio
Als ik zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven
28/12/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

28/12/2010 : Ordo Rosarius Equilibrio - Als ik zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven
28/12/2010 : Ordo Rosarius Equilibrio - Als ik zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven
28/12/2010 : Ordo Rosarius Equilibrio - Als ik zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven
28/12/2010 : Ordo Rosarius Equilibrio - Als ik zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven
28/12/2010 : Ordo Rosarius Equilibrio - Als ik zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven
Goed nieuws voor de alternatieve concertganger want in maart vindt het Porta Nigra Festival plaats. Dit is een prestigieus festival waar je op de affiche Empusae, Raison D’Etre, In Slaughter Natives, Ordo Rosarius Equilibrio en Spiritual Front terug kan vinden. Zowel in Rotterdam (18/03), Aarschot (19/03) en Keulen (20/03) kun je deze bands aan het werk zien en zo’n evenement kan natuurlijk niet aan de aandacht van Dark Entries ontsnappen. De eerste in het rijtje die we op de pijnbank der ondervraging mochten leggen was Ordo Rosarius Equilibrio….

Veel medewerkers van Dark Entries zijn er van overtuigd dat “Songs 4 Hate and Devotion” één van de hoogtepunten van het jaar is….

Waarvoor dank. Ik had ook de indruk dat “Songs 4 Hate and Devotion” zeer goed was, maar eigenlijk is dat niet meer dan normaal want ik zou wel stom zijn moest ik een cd gaan uitbrengen waar ik zelf niet achter sta. Natuurlijk wist ik niet hoe anderen daar gingen op reageren maar het doet mij toch veel deugd dat ik hoor dat ik niet de enige ben die verkondig dat “Songs 4 Hate and Devotion” ons beste werk tot nu toe is.

En toch wil ik advocaatt van de duivel spelen, het is ook je minst experimentele cd en zelf hou ik het op popnummers voor de verdoemden dezer aarde….

Van mij mag jij zoveel de duivel uithangen als je maar wil, ik vind het zelfs tof dat iemand net als ik plezant vindt om horens en handschoenen te dragen. En toch geef ik je volledig ongelijk….

In mijn opinie is “Songs 4 Hate and Devotion” het meest experimentele wat we tot nu toe hebben gedaan. Ik denk dat ik nog nooit zoveel ideeën heb gehad als nu.

Ik experimenteerde met de refreinen, de bassen, de melodie, de drumlijnen, dingen van buiten af, akoestische instrumenten en zo verder.

Maar goed, ergens begrijp ik wel wat jij en anderen met experimenteel bedoelen. Je hebt het op vreemde loops, ritmes die niet in de beat thuishoren, gorgelgeluiden en fluisterende stemmen die het allemaal een experimenteel karakter geven. Maar ik heb dat allemaal al eens gedaan, toch? Moest ik dat nu opnieuw gedaan hebben dan zou dat net niet experimenteel geweest zijn….

Het is ook wel het meest melancholische….

Alle meningen zijn subjectief, en de uwe dus ook. Melancholisch? Ik zou durven zweren dat “Songs 4 Hate and Devotion” onze meeste moedige plaat ooit is. Het zit vol vreugde, positivisme en opwinding. Het is een extroverte openbaring voor het hart en de ziel.

Kunnen we stellen dat met deze plaat Ordo Rosarius Equilibrio een nieuwe richting is ingeslagen? Of kan de nieuwe plaat ook weer iets volledig anders zijn?

Wat zou een nieuwe richting kunnen zijn? Dat ik vrijwillig besluit om één of andere richting uit te gaan? Ik ben niet zo’n goede muzikant zichzelf plots kan veranderen en met Ordo Rosarius Equilibrio iets volledig nieuws doet. Dit is wie ik ben, dit is wat ik doe. Ik kan mezelf alleen maar veranderen binnenin de context van Ordo Rosarius Equilibrio. Zolang dat het plezant blijft, vind ik het fijn.

Maar ik ben wel geëvolueerd en zoiets is onvermijdelijk. Mijn technische mogelijkheden zijn groter dan ooit en sinds ik op een andere manier ben beginnen werken met additionele muzikanten ben ik zeker dat die resultaten ook een indicatie zullen zijn van wat de nieuwe richting zal zijn.

Ik veronderstel dat Ordo Rosarius Equilibrio eindelijk zijn succes kent…

Als jij het zegt, bedankt. De tijd zal uitmaken of jij de waarheid spreekt…

Jij bent ook het soort groep geweest dat er niet voor terugdeinsde om het publiek te shokeren, is het dan zo plezant om de mensen in hun ballen te schoppen?

Wat is er normaal, lieveling? Sommigen vinden het normaal dat ze iedere dag een fles wijn opzuipen, ik vind dat niet. Sommigen vinden het niet normaal om zich over te geven aan anale sex, bij mij is dat anders.

Betekent dit dan dat iemand die alle dagen drinkt maar geen anale sex wil een normale mens is, en dat ik abnormaal ben? Ik hoop het niet. Het is nooit mijn bedoeling geweest om mensen te shokeren. Nu niet en vroeger niet. Het enige wat ik in gedachten had was een alternatief aanbieden en vragen naar voren brengen die onbeantwoord bleven. Misschien dat ik daar in geslaagd ben…. Ordo Rosarius Equilibrio: Pop-Musik für die Non-Konformisten?

We weten ondertussen dat jij niet hoog oploopt met het christendom, maar geloof jij in God?

Geloof ik in God? Geloof jij in God? Geloof ik in een hemel? Zoiets eeuwigs waar engelen zingen, een paradijs op aarde waar de rechtvaardigen heersen en God’s wil gehoorzamen? Een plaats waar de immorelen en de zondaars eeuwig moeten branden en voor eeuwig verdoemd zijn? Ik geloof niet in zoiets…

In feite, denk jij dat het zin heeft om te denken dat er zo’n almachtigheid bestaat die de goede beloont en de zondaars bestraft? Zo’n almachtigheid die een lijst bezit van al de regeltjes die we moeten volgen? Een God der liefde die degene straft die dapper genoeg zijn om zijn autoriteit in vraag te stellen. Wat zegt dat over liefde? Als God de zondaars mag bestraffen dan betekent dat meteen ook dat die God de Duivel is, of ten minste dat het iemand is die zich af en toe afvraagt om te gaan beslissen wie nu slecht of goed is geweest.

Dan moet je je ook gaan afvragen wie nu de Duivel is en wat de hel is. Zou het dan niet kunnen dat de Duivel al de mannen en vrouwen gaat belonen die net niet doen wat God hun opgelegd heeft?

Maar laten we er maar van uitgaan dat ik fout ben. Ik was ook al fout in het verleden dus. Vroeger heb ik nog de raad van een paard in acht genomen. We zullen er van uitgaan dat er een hemel bestaat waar de goede zielen de zegen krijgen en onderaan bengelt er zo’n wereld waar de zielen zitten die op verdoemenis wachten omdat zij weigerden om God’s bevelen op te volgen.. Als ik dat in acht neem, en zie hoe ik geleefd heb dan moet ik er mij maar bij neerleggen dat de hemel voor mij gesloten zal blijven. Het zij zo, ik zou liever in de hel heersen dan in de hemel te dienen.

Ons bestaan is een zoektocht naar antwoorden en verklaringen en het is daardoor dat men in de religie en politiek steeds zo gemakkelijk aan nieuwe recruten geraakt. Je krijgt heel het pakketje aangeboden en het enige wat je hoeft te doen is toegeven en er zijn geen vragen meer, alleen antwoorden.

Ik ben een fan van jullie en ik ben echt gek van wat ik jullie “one-liner’s”noem. Heb jij zo’n notitieboekje bij u waar jij opschrijft wat in je hoofd opkomt?

Neen, ik heb niet zo’n boekje bij mij maar als het toch gebeurt dat ik iets dringends wil onthouden dan neem ik mijn gsm en stuur ik mijzelf een smsje. Maar ik vergeet veel en de meeste dingen die ik gebruik zijn gewoon dingen die ik schrijf. Er zijn teksten bij waar echt veel tijd in kruipt, andere heb je op één, twee, drie…..

Als jij staat te zingen “I glorify myself for who I am and what I am”, meen jij dat of is dat niet meer dan zelfparodie?

Beide.

Iemand als jij zou een boek moeten schrijven!

Voor alles is er een plaats en een tijd….

Behalve met muziek, met wat hou je je zoal bezig?

Werk, familie, angst…? Ik ben 37 jaar, blank, man, steenbok en ik probeer al te worden wat ik ben. Ik ben vader van een zevenjarig zoontje en sinds twaalf jaar ben ik een toegewijde partner en verloofde van Rose-Marie Larsen, moeder van mijn zoon.

Wij zijn de gemengde gehelen van een geperverteerd geheel. Ik geniet van sushi wanneer ik maar kan. Ik drink thee met sloten. Ik denk dat Robbie Williams briljant is. Ik heb een schaamteloze fascinatie voor vrouwenbenen.

Ik denk dat de Manson-familie de gelukkigste familie is die ooit op tv is geweest. Ariel Sharon is mijn favoriete massamoordenaar. Ik begrijp niet waarom mensen denken dat katten intelligent zijn.

Ik denk dat Lady GaGa fantastisch is en ik zou er niks op tegen hebben om haar de president te maken van de Europese Staten van Europa. Of hoe noemt dat, de EU?

Bruin en roze zijn mijn favoriete kleuren. Ik hou echt van de grandeur van de lente, het is ongelofelijk dat dit elk jaar terug komt. Links is nieuw rechts. Ik geniet ervan dat de zon steeds terug komt, dat het ons warmte geeft en dat we erdoor zweten.

Ik word weggeblazen door de uitzonderlijke schoonheid van de sneeuw die op mij valt als ik buiten sta net alsof de wereld wordt gekleed met witte sterren. Dat ben ik, een man die zal blijven branden zolang zijn ziel brandt.

Het is misschien een rare vraag maar heb jij in Zweden erkenning als groep?

Er is absoluut geen erkenning. Natuurlijk hebben wij wel fans en we proberen hier optredens te versieren maar voor de Zweden bestaan wij niet.

En binnenkort ben je in België, wat mogen de fans verwachten?

Ik heb er geen flauw idee van. Wat dacht je van een enorme orgie vol naakte mannen en vrouwen die op elkaar liggen terwijl je in de achtergrond “Songs 4 Hate and Devotion” hoort?

Uw favoriete plaat….

“Forever Young” van Alphaville.

Met wie zou je het nu niet erg vinden om 8 uur in een lift vast te zitten?

Ik zou het niet erg vinden om daar te zitten met de klusjesman. We zouden samen het euvel kunnen oplossen en voor we het weten zijn we er binnen de 8 uur uit….

Uw boodschap voor de Dark Entries-lezers?

Let's Play.

Foto’s van Xavier Marquis.

Ordo Rosarius Equilibrio

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Ohe Nomen - Night Flower

Uit de asse van de Italiaanse dark wave band Marlat ontstond deze Ohne Nomen, het project van Fra ‘AngeNoir’ Marlat en Filip Marlat (Iamnoone) die zich tekstueel laten inspireren door de schrijfsels van StephaneSeth (die andere helft van Iamnoone). Muzikaal wordt licht onderkoelde edoch sensuele synth wave uit de muziekkamer geperst ...

lees meer...
CD BESPREKING : Verzamelaar - The Rough Guide To Avant-Garde Japan

Een mens moet prioriteiten stellen in het leven. Toen Jan Denolet besloot om niet alleen de pijp maar ook de pen aan Maarten te geven en bijgevolg zijn schrijfwerkzaamheden bij Dark Entries te stoppen konden we, hoe jammer we het ook vonden, daar alleen maar begrip voor opbrengen. Vooral voor ondergetekende een jammere zaak, want naast ...

lees meer...
CD BESPREKING : S.E.T.I. - The Sphere Of Density

Andrew Lagowski heet de man achter dit project. S.E.T.I. staat voor Search for Evidence of Terrestrial Intelligence. En zoals je al kan raden is de man nogal begeesterd door science fiction. Hij stelt ons met “The Sphere Of Density” een dubbelalbum voor met een studio schijfje en een live schijfje. Andrew Lagowski bracht in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ashtoreth / Grey Malkin - Heretic

Aan alles komt een einde. Of dit ook het geval is voor de vruchtbare samenwerking tussen Ashtoreth en Grey Malkin daar hebben we het raden naar (al vermoeden en hopen we in ieder geval van niet!). Wat wel zeker is, is dat met Heretic het sluitstuk voor de trilogie die voorafgegaan werd door de ijzersterke albums Pilgrim en Hermit (waar ...

lees meer...
CD BESPREKING : Aquario - Innsmouth/ Home 7'

Mario Hartwig studeerde af als master in de muziekwetenschap, is bekend als zanger en songschrijver van de symfonische metal band Glass God maar mag solo ook graag meer intieme dark pop songs schrijven die hij onder de moniker Aquario wat naambekendheid wil geven. Het Danse Macabre label viel voor de intimistische dark pop kunstjes van deze ...

lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...