casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

GODS ARMY
We willen de oude gothic rock muziek met nieuwe invloeden verrijken zonder evenwel afbreuk te doen aan het authentieke gevoel!
01/04/2006
 Bookmark and Share

En God… hij zond zijn zonen uit. Gods Army is een nieuw gothic rock product uit Duitsland waarin een paar oud-strijders slag leveren met hun demonen in ene poging dé moderne gothic rock variant te maken. Net zoals u, is ook Dark Entries benieuwd om te horen hoe dit mag klinken. We gingen alvast eens luisteren bij God’s officieren; Tom O’Connel en Sid Armageddon.

Kunnen jullie de groep, die bij ons nog relatief onbekend is, eens kort aan de Dark Entries lezers voorstellen?

Sid: Wel, kort na het Wave Gotik treffen van 2001, waar we zowat uit onze tenen wegspoelden omwille van de overvloedige regenval, bedachten we ineens hoe comfortabel het zou zijn om als muzikant aan dit gebeuren deel te nemen. Want dan zouden we in knusse, warme hotelkamers kunnen slapen en ons niet constant door massa’s mensen moeten wurmen om goede muziek te kunnen beluisteren. Dus startten we met Gods Army! Maar serieus nu, ik was al sinds de mid-jaren ’80 in diverse projecten betrokken en bleef altijd zowat op m’n honger zitten… Ik wou aan de gothic muziek een nieuwe, meer modern elan geven, eigen aan deze tijd en zo ben ik over een eigen project gaan nadenken. Jarenlang was het een tweemans gebeuren, onze vroegere drummer en ik deden al het studiowerk en we haalden er nadien verschillende gastmuzikanten bij voor de live optredens. In de herfst van 2004 werden Tom O’Connell en Nuryeve belangrijk in de groep en kort nadien kwamen BJ (gitaar) en Holger (bas) ons versterken. Er hingen dus enige jaren over voor het vormen van Gods Army. De meeste groepsleden waren evenwel al sedert de jaren ’80 actief in tal van projecten en net als ik op zoek naar iets dat net een tikkeltje anders was. Gods Army deinst er niet voor terug om elektronica (loops, samples) in z’n gothic sound te integreren of zware gitaarlijnen. We brengen uiteindelijk allemaal een stuk eigen ervaring vanuit ons verleden in in Gods army, en precies dit zorgt voor een nieuwe soort gothic muziek, gedragen door de geest van de authentieke gothic rock, maar toch klaar voor deze 21ste eeuw!

Kun je nog iets meer kwijt over de actuele leden van Gods Army?

Nuryeve; zang en keyboards
Na een klassieke stemtraining startte Nuryeve haar carrière als zangeres bij het Duitse electro project Gottesfinsternis, waarmee ze het album “Garten der Vergessenheit” (Pandaelectric) uitbracht. Naast haar inbreng in Gods Army was ze ook als tweede stem actief op het nieuwe Garden Of Delight album “Lutherion II”, één van de nummers waarop ze is te horen “Lux Occulta” staat ook op de soundtrack cd van “Saw II” (Duitse uitgave bij Trisol, nvdr)

Sid Armaggedon; vocalen en gitaar
Sid begon zijn muzikale carrière in 1988 als muzikant, componist en producer van verschillende Duitse gothic - en underground groepen. IN 2001 richtte hij Gods Army op, dat sindsdien z’n belangrijkste muzikale uitlaatklep is.

Tom O´Connell; Gitaar en keyboards
Tom is een gereputeerde gitarist in de Duitse gothic scene die sedert de mid-jaren ’80 in diverse Duitse gothic projecten actief was. Meerdere groepen ondersteunde hij als gitarist tijdens live optredens, maar zijn voornaamste bezigheid was Garden Of Delight. Kort na het tweede album “Epitaph” (Dion Fortune, een ter ziele gegaan Duits gothic label, nvdr.) versterkte Tom hun gelederen en hij bleef de groep 11 jaar trouw. Na de split van het oude Garden Of Delight in 2001 werkten hij en ik samen aan een aantal Duitse electro projecten, tot Tom in de lente van 2004 ook definitief tot Gods Army toetrad als tekstschrijver, gitarist en producer.

B.J. ; gitaar
B.J. deed zijn ding als gitarist vanaf de mid-jaren ’90 in diverse projecten. Sedert 2004 maakt hij ook deel uit van de vaste Gods Army line up.

Holger Zimmermann; bas
Holger is ook een ouwe rot die reeds sedert de mid-jaren 80 bij diverse muzikale projecten betrokken was. Als producer had hij ondermeer namen als Behind The Scenes of The House Of Usher onder zijn hoede.

Matthias Kassner; Drums
Matthias was als drummer actief in verschillende Duitse metal en alternatieve groepen sedert de jaren 90 (Paria, Soulcide). Aan het eind van 2004 verving hij onze drummer Lothar Holzschneiders die noodgedwongen zijn muzikale carrière moets beëindigen omwille van rugproblemen.

Hoe zou je zelf de muziek van Gods Army omschrijven... je liet de term moderne gothic rock reeds vallen...?

Tom: We omschrijven onze muziek als nu-goth. Een nieuwe moderne gothic rock variant met invloeden uit elektroinische muziek, tot metal en zelfs pop. Ook al gebruiken we vrouwelije en mannelijke vocoalen, we staan mijlenver van het cliché de schone in duet met het beest!

Welke groepen hebben Gods Army beïnvloed?

Tom: Veel te veel om op te noemen. We houden van groepen als Lucana Coil, Tool, 69 Eyes, Marylin Manson en veel meer... in onze muziek komen al deze invloeden van elk van ons persoonlijk bij elkaar.

Gezien jullie op het komende Wave Gotik Treffen spelen moet Gods Army wel ergens in de wave gothic traditie in te passen zijn…

Tom:…Wel de actuele gothic scene is veel toleranter geworden tegenover het integreren van andere stijlen en ik ook. Gods Army is daar het beste bewijs van.

Wat betekent een veel- en nietszeggend begrip als gothic en / of wave voor u?

Tom: Het is onze muziek, die we met hart en ziel maken, graag beluisteren. Het is voor ons ook een sfeer van openheid en een zekere interesse in de schaduwzijde van het leven.

Wat is de voorname drijfveer in de muziek van Gods Army?

Tom: We willen de oude gothic rock muziek met nieuwe invloeden verrijken zonder evenwel afbreuk te doen aan het authentieke gevoel. Op die manier willen we in dit nieuwe millennium gothic rock een stuk meer geloofwaardigheid meegeven als een genre dat ook kan en mag evolueren.

Wat mogen we van Gods Army op het Wave Gotik Treffen verwachten?

Tom: We willen onze nieuwe, krachtige gothic rock sound introduceren bij een zo groot mogelijk publiek en een sfeervolle, donkere set spelen die nog lang in het geheugen van de Wave Gotik Treffen bezoekers zal blijven nazinderen!

Kun je ons al tijdstip en plaats van jullie optreden op het WGT meedelen?

Tom: Jazeker, we spelen op zaterdag 3 juni in de Agra Halle om 16u30 en dat na Scarlet Remains en voor Chants Of Maldoror (dat wordt dus een dagje gothic rock en death rock in de Agra Halle, nvdr.)

Waarmee associeer je spontaan een begrip als het Wave Gotik Treffen?

Tom:
-het rampjaar 2000 (na de tweede dag ging het festival pleite, nvdr)
-de beste catering op gelijk welk festival ooit
-massa’s onbevooroordeelde liefhebbers van electro, gothic rock, wave,…
-totaal lazarus met Sid Bratley (gitarist van Dream Disciples) het Eurovisie Gothic Festival voor poen verklaart (Schotland; 5 punten van Duitsland,… Finland zero!).

Nog enige laatste woorden voor onze lezers?

Tom: ok dan… Finland 2 punten :-)

Discografie:

“First Take”, demo singel, 2001, eigen beheer
“The Ninth Gate”, singel, 2003, eigen, beheer
“Lost Horizon”, ep, 2004, eigen beheer
“Bloodbound”, cd, 2006, (in productie)

Kurt Ingels

http://www.gods-army.net

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twin Tribes - Shadows (repress)

Deze “Shadows” verscheen origineel begin 2018 en was voor het Amerikaanse duo Twin Tribes zowat wat “Seventeen Seconds” voor The Cure was. Ok, een lichte vorm van overdrijving is mij niet vreemd, ik weet het, maar dit debuut opende wel wereldwijd de deuren voor het duo Louis Navarro en Joel Niňo Jr. Zelfs in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Tomoko Sauvage - Fischgeist

Alles voor de kunst: Tomoko Sauvage kroop in Berlin-Prenzlauer Berg in een voormalige watertank om het album Fischgeist op te nemen. Het 19de eeuwse gebouw bestaat uit vijf gelaagde cirkels, met een wenteltrap in het midden die leidt naar een uitgang die uitkomt op een heuveltop. Binnen is het vochtig en koud met een constante temperatuur ...

lees meer...
CD BESPREKING : Stalowa Wola - The Will Of Steel

Toen een drietal jaar geleden ons het titelloze debuut van het Poolse Stalowa Wola bereikte, viel ons toch wel enige blijdschap ten deel. We konden immers nog maar eens ons martiaal kloppende hart ophalen, iets wat de laatste jaren steeds minder en minder aan de orde was. In dit genre dat op sterven na dood is valt er dan ook weinig nieuws ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Exponentia - Tränen des Leidens

Vergeef me! Om een of andere reden is deze Franse band Exponentia steeds onder mijn radar gebleven. Toen de perskit binnen viel bij de redactie van Dark Entries, trok de cover van ‘Tränen des Leidens’ meteen de aandacht! Ludovic Dhenry, de man achter dit donkere gothic neo classic project, verraste enkele maanden geleden met ...

lees meer...
CD BESPREKING : Miki Yui - Aperio!

Nee, Miki Yui heeft geen drankprobleem. Althans, voor zover we weten toch niet. De titel van haar zevende langspeler Aperio! is afgeleid van de Latijnse oorsprong van de maand april, “aperire” wat “openen” of “onthullen” betekent. Het is meteen in een notendop een hint naar de manier waarop haar muziek ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/01/2021 : Ground Nero: In The Blood

Hij is er gekomen. De nieuwe single van Ground Nero werd gisteren voorgesteld op het radioprogramma De dag des oordeels en werd daarna promt ook op YouTube gedeeld. Het is even wennen aan de stem van de nieuwe zanger, want de single is ook het eerste nummer dat uitkomt sinds Gwijde Wampers de groep verlaten heeft en vervangen werd door een ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...