casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

GODS ARMY
We willen de oude gothic rock muziek met nieuwe invloeden verrijken zonder evenwel afbreuk te doen aan het authentieke gevoel!
01/04/2006
 Bookmark and Share

En God… hij zond zijn zonen uit. Gods Army is een nieuw gothic rock product uit Duitsland waarin een paar oud-strijders slag leveren met hun demonen in ene poging dé moderne gothic rock variant te maken. Net zoals u, is ook Dark Entries benieuwd om te horen hoe dit mag klinken. We gingen alvast eens luisteren bij God’s officieren; Tom O’Connel en Sid Armageddon.

Kunnen jullie de groep, die bij ons nog relatief onbekend is, eens kort aan de Dark Entries lezers voorstellen?

Sid: Wel, kort na het Wave Gotik treffen van 2001, waar we zowat uit onze tenen wegspoelden omwille van de overvloedige regenval, bedachten we ineens hoe comfortabel het zou zijn om als muzikant aan dit gebeuren deel te nemen. Want dan zouden we in knusse, warme hotelkamers kunnen slapen en ons niet constant door massa’s mensen moeten wurmen om goede muziek te kunnen beluisteren. Dus startten we met Gods Army! Maar serieus nu, ik was al sinds de mid-jaren ’80 in diverse projecten betrokken en bleef altijd zowat op m’n honger zitten… Ik wou aan de gothic muziek een nieuwe, meer modern elan geven, eigen aan deze tijd en zo ben ik over een eigen project gaan nadenken. Jarenlang was het een tweemans gebeuren, onze vroegere drummer en ik deden al het studiowerk en we haalden er nadien verschillende gastmuzikanten bij voor de live optredens. In de herfst van 2004 werden Tom O’Connell en Nuryeve belangrijk in de groep en kort nadien kwamen BJ (gitaar) en Holger (bas) ons versterken. Er hingen dus enige jaren over voor het vormen van Gods Army. De meeste groepsleden waren evenwel al sedert de jaren ’80 actief in tal van projecten en net als ik op zoek naar iets dat net een tikkeltje anders was. Gods Army deinst er niet voor terug om elektronica (loops, samples) in z’n gothic sound te integreren of zware gitaarlijnen. We brengen uiteindelijk allemaal een stuk eigen ervaring vanuit ons verleden in in Gods army, en precies dit zorgt voor een nieuwe soort gothic muziek, gedragen door de geest van de authentieke gothic rock, maar toch klaar voor deze 21ste eeuw!

Kun je nog iets meer kwijt over de actuele leden van Gods Army?

Nuryeve; zang en keyboards
Na een klassieke stemtraining startte Nuryeve haar carrière als zangeres bij het Duitse electro project Gottesfinsternis, waarmee ze het album “Garten der Vergessenheit” (Pandaelectric) uitbracht. Naast haar inbreng in Gods Army was ze ook als tweede stem actief op het nieuwe Garden Of Delight album “Lutherion II”, één van de nummers waarop ze is te horen “Lux Occulta” staat ook op de soundtrack cd van “Saw II” (Duitse uitgave bij Trisol, nvdr)

Sid Armaggedon; vocalen en gitaar
Sid begon zijn muzikale carrière in 1988 als muzikant, componist en producer van verschillende Duitse gothic - en underground groepen. IN 2001 richtte hij Gods Army op, dat sindsdien z’n belangrijkste muzikale uitlaatklep is.

Tom O´Connell; Gitaar en keyboards
Tom is een gereputeerde gitarist in de Duitse gothic scene die sedert de mid-jaren ’80 in diverse Duitse gothic projecten actief was. Meerdere groepen ondersteunde hij als gitarist tijdens live optredens, maar zijn voornaamste bezigheid was Garden Of Delight. Kort na het tweede album “Epitaph” (Dion Fortune, een ter ziele gegaan Duits gothic label, nvdr.) versterkte Tom hun gelederen en hij bleef de groep 11 jaar trouw. Na de split van het oude Garden Of Delight in 2001 werkten hij en ik samen aan een aantal Duitse electro projecten, tot Tom in de lente van 2004 ook definitief tot Gods Army toetrad als tekstschrijver, gitarist en producer.

B.J. ; gitaar
B.J. deed zijn ding als gitarist vanaf de mid-jaren ’90 in diverse projecten. Sedert 2004 maakt hij ook deel uit van de vaste Gods Army line up.

Holger Zimmermann; bas
Holger is ook een ouwe rot die reeds sedert de mid-jaren 80 bij diverse muzikale projecten betrokken was. Als producer had hij ondermeer namen als Behind The Scenes of The House Of Usher onder zijn hoede.

Matthias Kassner; Drums
Matthias was als drummer actief in verschillende Duitse metal en alternatieve groepen sedert de jaren 90 (Paria, Soulcide). Aan het eind van 2004 verving hij onze drummer Lothar Holzschneiders die noodgedwongen zijn muzikale carrière moets beëindigen omwille van rugproblemen.

Hoe zou je zelf de muziek van Gods Army omschrijven... je liet de term moderne gothic rock reeds vallen...?

Tom: We omschrijven onze muziek als nu-goth. Een nieuwe moderne gothic rock variant met invloeden uit elektroinische muziek, tot metal en zelfs pop. Ook al gebruiken we vrouwelije en mannelijke vocoalen, we staan mijlenver van het cliché de schone in duet met het beest!

Welke groepen hebben Gods Army beïnvloed?

Tom: Veel te veel om op te noemen. We houden van groepen als Lucana Coil, Tool, 69 Eyes, Marylin Manson en veel meer... in onze muziek komen al deze invloeden van elk van ons persoonlijk bij elkaar.

Gezien jullie op het komende Wave Gotik Treffen spelen moet Gods Army wel ergens in de wave gothic traditie in te passen zijn…

Tom:…Wel de actuele gothic scene is veel toleranter geworden tegenover het integreren van andere stijlen en ik ook. Gods Army is daar het beste bewijs van.

Wat betekent een veel- en nietszeggend begrip als gothic en / of wave voor u?

Tom: Het is onze muziek, die we met hart en ziel maken, graag beluisteren. Het is voor ons ook een sfeer van openheid en een zekere interesse in de schaduwzijde van het leven.

Wat is de voorname drijfveer in de muziek van Gods Army?

Tom: We willen de oude gothic rock muziek met nieuwe invloeden verrijken zonder evenwel afbreuk te doen aan het authentieke gevoel. Op die manier willen we in dit nieuwe millennium gothic rock een stuk meer geloofwaardigheid meegeven als een genre dat ook kan en mag evolueren.

Wat mogen we van Gods Army op het Wave Gotik Treffen verwachten?

Tom: We willen onze nieuwe, krachtige gothic rock sound introduceren bij een zo groot mogelijk publiek en een sfeervolle, donkere set spelen die nog lang in het geheugen van de Wave Gotik Treffen bezoekers zal blijven nazinderen!

Kun je ons al tijdstip en plaats van jullie optreden op het WGT meedelen?

Tom: Jazeker, we spelen op zaterdag 3 juni in de Agra Halle om 16u30 en dat na Scarlet Remains en voor Chants Of Maldoror (dat wordt dus een dagje gothic rock en death rock in de Agra Halle, nvdr.)

Waarmee associeer je spontaan een begrip als het Wave Gotik Treffen?

Tom:
-het rampjaar 2000 (na de tweede dag ging het festival pleite, nvdr)
-de beste catering op gelijk welk festival ooit
-massa’s onbevooroordeelde liefhebbers van electro, gothic rock, wave,…
-totaal lazarus met Sid Bratley (gitarist van Dream Disciples) het Eurovisie Gothic Festival voor poen verklaart (Schotland; 5 punten van Duitsland,… Finland zero!).

Nog enige laatste woorden voor onze lezers?

Tom: ok dan… Finland 2 punten :-)

Discografie:

“First Take”, demo singel, 2001, eigen beheer
“The Ninth Gate”, singel, 2003, eigen, beheer
“Lost Horizon”, ep, 2004, eigen beheer
“Bloodbound”, cd, 2006, (in productie)

Kurt Ingels

http://www.gods-army.net

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...