casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Painted Black
De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
25/12/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

25/12/2010 : Painted Black - De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
25/12/2010 : Painted Black - De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
25/12/2010 : Painted Black - De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
25/12/2010 : Painted Black - De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
Dark Entries probeert ook het muziekzine te zijn dat onbekende groepen een platform wenst te geven. Een schouderklopje die vele bands best kunnen gebruiken en vanuit het verre Portugal kwam een cd aangewaaid van Painted Black, een nieuwe groep die op hun cd “Cold comfort” ouderwetse gothmetal bracht en zoiets verdient een gesprekje….

Ik weet dat zoiets nooit eenvoudig is, maar probeer eens je geluid te omschrijven….

Daar heb je gelijk in, zoiets is nooit makkelijk. Misschien zou ik kunnen zeggen dat de volgende adjectieven het een beetje makkelijker maken: melodisch, melancholisch, atmosferisch, zwaar en intens.

Ik hoorde invloeden van My Dying Bride en Lacrimas Profunde, ik denk dat je daar wel met kan leven…..

Zeker, we houden van deze groepen en we kunnen zelfs niet ontkennen dat ze geen invloed zouden zijn.

Ik ben al jaren fan van Lacrimas Profundere, vooral van Memorandum and Burning: A Wish records.

Maar toch denk ik dat onze muziek nog andere elementen omvat. Er zijn mensen die bij ons prog-invloeden horen, terwijl andere zelfs post-rock bemerken…ik bedoel maar: iedereen ervaart onze muziek op de manier die hij wil.

Het meest belangrijke voor ons is dat we de muziek kunnen brengen die we willen doen en ook dat het allemaal op een eerlijke manier gebeurd.

Wij plaatsen onze ziel in iedere noot en woord en we kunnen alleen maar hopen dat mensen die naar onze muziek luisteren dat ook doen.

Jullie zijn van Portugal en om eerlijk te zijn weet ik niks van de Portugese muziekscene af, dus vertel er iets over…..

Het is vooral de Portugese metalscene die aan het groeien is en je vindt er heel wat goede groepen tussen en dan hebben we het over metal in al zijn genres. De meest succesvolle groep blijft echter Moonspell.

Mijn persoonlijke favorieten zijn "Oblique Rain" (Prog Metal), "Before The Rain" (Doom Metal) of Bizarra Locomotiva (Industrial).

Op het ogenblik ben ik aan het luisteren naar het debuut van Crushing Sun en ook naar Thee Orakle, de vrouw die bij deze groep speelt, heeft trouwens een paar guest vocals verzorgd op onze cd.

Het zijn maar een paar namen, maar je moet ze beslist eens gaan uitchecken!

Ik weet dat het niet makkelijk is, maar jullie beogen toch internationale erkenning?

Inderdaad, maar zoals je het zelf aangeeft is het verre van makkelijk om je cd in de winkels van andere landen te krijgen. Momenteel zijn wij getekend bij Ethhereal Sound Works en dat is een onafhankelijk Portugees label. De deal met hun is dat zij onze cd in Portugal verdelen maar we zijn nog op zoek naar iemand die onze cd wereldwijd kan distribueren.

Die verhalen van groepen die tijdens een toer op de grond moeten slapen, is dat het waard?

Ik geloof toch echt dat indien je een passie hebt voor muziek dat je er veel voor over moet hebben. De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…het is vaak zo dat de artiest het meest af ziet en het is niet zelden zo dat hij er het minste aan verdient!

Is het dat waard? Van het moment dat je nog geld over hebt voor de huur te betalen, jazeker….

Dus je zou alles doen voor de muziek?

Alles nu ook weer niet, zo zou ik mijzelf niet gaan prostitueren (lacht).

Iedereen van ons heeft rekeningen te betalen, dus elk van ons heeft ook zijn job in het leven. Aan de muziek wordt er gewerkt in onze vrije tijd en ergens zien wij dat als onze tweede job, het enige verschil is dat we met deze job geld verliezen in plaats van wat te verdienen!

Jullie cd “Cold Comfort” gaf mij het gevoel van een lekker ouderwetse gothmetalcd. Gewoon emoties en niet het soort groep dat op zoek was naar speciale techniekjes om anders te klinken….

Juist. Met onze muziek willen we in de eerste plaats emoties naar voren brengen, zelfde met onze songteksten trouwens. Wij gaan niet in concurrentie gaan met een groep die beweert dat ze vlugger kunnen spelen dan wij.

Voor ons is muziek iets zeer persoonlijk. Bij momenten zie ik het zelfs als een therapie waarbij ik ook de slechte dingen niet schuw ook al kunnen slechte dingen goed aflopen….

Je deinst er ook niet voor terug om met zeer lange nummers te brengen…

Nu ja, eigenlijk denken wij nooit na over de lengte van een nummer hoor. We doen gewoon wat we denken dat we moeten doen. Het enige wat ons wakker houdt is dat het nummer in kwestie iets voor ons betekent en dat het geen lege doos is. Dus of een nummer nu 10 of 13 minuten duurt, dat zal ons een zorg wezen…..

Je kan ook niet gaan beweren dat “Cold Comfort” een optimistische plaat geworden is….

Het is inderdaad geen feestplaat geworden. Een van de sterktes van ons geluid is net dat melodische en het melancholische, en naast de hardere stukken vonden wij dat we ons daar moesten op gaan toeleggen.

Eigenlijk zijn alle nummers een soort van postkaartjes, mooie landschappen maar met een gevoel van tristesse…

Ik ben blij dat je dat zegt want zo zie ik het ook. Er bestaat een Portugees woord “saudade” en dat is een vlag die de lading dekt. Het is een woord die bijna niet te vertalen valt maar het heeft betrekking op nostalgie, een verlangen naar iets of iemand. Het kan zelfs een verlangen zijn dat eigenlijk niet bestaat, of eentje die gewoon onbereikbaar is. Wij houden er dus echt van dat onze nummers aanzien worden als een emotionele trip die eigenlijk niet meer dan wat getuigenissen uit ons leven…iets dat ons geraakt heeft, iets zeer persoonlijks dus.

Uw favoriete plaat aler tijden…

Vind ik een verdomd moeilijke vraag, zeker als je me vraagt om er eentje uit te pikken maar ik denk dat indien ik nu toch zou moeten kiezen dat het gaat tussen deze:

“Load” van Metallica.: Ik weet meteen wat sommige mensen denken maar ik hou nu eenmaal van die plaat….

“Judgement” van Anathema: De eerste keer dat ik naar die plaat luisterde werd ik werkelijk weggeblaezen door de krachtige nummers en het werd sindsdien een favoriet.

“Crack the skye” van Mastodon: gewoonweg één van de beste hardrockplaten aller tijden…

“Leaving Eden” van Antimatter: ook een plaat met een ziel en de stem van Mick Moss is ongelooflijk, misschien zelfs wel mijn favoriete songschrijver.

En wat 2010 betreft moet het “After” van Ihsahn zijn…..

En waarom moet de Dark Entries-lezer wakker liggen van Painted Black?

Als je van onze muziek houdt, dan zul je zeker om ons geven.

Serieus, wij zijn niet beter of slechter dan gelijk welke andere groep maar we weten wel dat hetgene we gemaakt hebben uit ons hart komt en ik denk dat we ons best hebben gedaan….

http://www.painted-black.org/

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
CD BESPREKING : Erik Griswold - Wallpaper Music IV

Altijd in voor een grap en een grol, die Erik Griswold. We mochten een tijdje geleden met de man kennismaken middels het album All's Grist That Comes To The Mill waarop hij samen met een vijftiental pianisten zijn intrek zocht in een toren in een bos om via openende en sluitende jaloezieën geluiden naar buiten te orkestreren. Ook ...

lees meer...
CD BESPREKING : Geneva Skeen - Double Bind

Mogen we even uw aandacht voor de Amerikaanse Geneva Skeen? Een tweetal jaar geleden liet ze zich opmerken door middel van het ijzersterke debuut A Parallel Array Of Horses. Het album liet een artieste horen met een al even uitgebreid en gelaagd gamma aan geluiden als dat er inspiratiebronnen en referenties waren waaraan haar klanken deden ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

lees meer...
CD BESPREKING : Gianmaria Aprile - Rain, Ghosts, One Dog And Empty Woodland

Achter tal van albums gaat er een heel verhaal schuil. Het is zeker het geval binnen de wereld van de experimentele muziek en geldt zowat voor de alle abstracte kunstvormen. De uitleg is vaak al het halve werk, of u gaat tenminste in het beste geval toch met andere ogen naar een reeks klodders op doek of op het eerste gehoor lukraak samengeraapte ...

lees meer...
CD BESPREKING : Twin Tribes - Shadows (repress)

Deze “Shadows” verscheen origineel begin 2018 en was voor het Amerikaanse duo Twin Tribes zowat wat “Seventeen Seconds” voor The Cure was. Ok, een lichte vorm van overdrijving is mij niet vreemd, ik weet het, maar dit debuut opende wel wereldwijd de deuren voor het duo Louis Navarro en Joel Niňo Jr. Zelfs in ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...