casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Painted Black
De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
25/12/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

25/12/2010 : Painted Black - De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
25/12/2010 : Painted Black - De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
25/12/2010 : Painted Black - De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
25/12/2010 : Painted Black - De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
Dark Entries probeert ook het muziekzine te zijn dat onbekende groepen een platform wenst te geven. Een schouderklopje die vele bands best kunnen gebruiken en vanuit het verre Portugal kwam een cd aangewaaid van Painted Black, een nieuwe groep die op hun cd “Cold comfort” ouderwetse gothmetal bracht en zoiets verdient een gesprekje….

Ik weet dat zoiets nooit eenvoudig is, maar probeer eens je geluid te omschrijven….

Daar heb je gelijk in, zoiets is nooit makkelijk. Misschien zou ik kunnen zeggen dat de volgende adjectieven het een beetje makkelijker maken: melodisch, melancholisch, atmosferisch, zwaar en intens.

Ik hoorde invloeden van My Dying Bride en Lacrimas Profunde, ik denk dat je daar wel met kan leven…..

Zeker, we houden van deze groepen en we kunnen zelfs niet ontkennen dat ze geen invloed zouden zijn.

Ik ben al jaren fan van Lacrimas Profundere, vooral van Memorandum and Burning: A Wish records.

Maar toch denk ik dat onze muziek nog andere elementen omvat. Er zijn mensen die bij ons prog-invloeden horen, terwijl andere zelfs post-rock bemerken…ik bedoel maar: iedereen ervaart onze muziek op de manier die hij wil.

Het meest belangrijke voor ons is dat we de muziek kunnen brengen die we willen doen en ook dat het allemaal op een eerlijke manier gebeurd.

Wij plaatsen onze ziel in iedere noot en woord en we kunnen alleen maar hopen dat mensen die naar onze muziek luisteren dat ook doen.

Jullie zijn van Portugal en om eerlijk te zijn weet ik niks van de Portugese muziekscene af, dus vertel er iets over…..

Het is vooral de Portugese metalscene die aan het groeien is en je vindt er heel wat goede groepen tussen en dan hebben we het over metal in al zijn genres. De meest succesvolle groep blijft echter Moonspell.

Mijn persoonlijke favorieten zijn "Oblique Rain" (Prog Metal), "Before The Rain" (Doom Metal) of Bizarra Locomotiva (Industrial).

Op het ogenblik ben ik aan het luisteren naar het debuut van Crushing Sun en ook naar Thee Orakle, de vrouw die bij deze groep speelt, heeft trouwens een paar guest vocals verzorgd op onze cd.

Het zijn maar een paar namen, maar je moet ze beslist eens gaan uitchecken!

Ik weet dat het niet makkelijk is, maar jullie beogen toch internationale erkenning?

Inderdaad, maar zoals je het zelf aangeeft is het verre van makkelijk om je cd in de winkels van andere landen te krijgen. Momenteel zijn wij getekend bij Ethhereal Sound Works en dat is een onafhankelijk Portugees label. De deal met hun is dat zij onze cd in Portugal verdelen maar we zijn nog op zoek naar iemand die onze cd wereldwijd kan distribueren.

Die verhalen van groepen die tijdens een toer op de grond moeten slapen, is dat het waard?

Ik geloof toch echt dat indien je een passie hebt voor muziek dat je er veel voor over moet hebben. De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…het is vaak zo dat de artiest het meest af ziet en het is niet zelden zo dat hij er het minste aan verdient!

Is het dat waard? Van het moment dat je nog geld over hebt voor de huur te betalen, jazeker….

Dus je zou alles doen voor de muziek?

Alles nu ook weer niet, zo zou ik mijzelf niet gaan prostitueren (lacht).

Iedereen van ons heeft rekeningen te betalen, dus elk van ons heeft ook zijn job in het leven. Aan de muziek wordt er gewerkt in onze vrije tijd en ergens zien wij dat als onze tweede job, het enige verschil is dat we met deze job geld verliezen in plaats van wat te verdienen!

Jullie cd “Cold Comfort” gaf mij het gevoel van een lekker ouderwetse gothmetalcd. Gewoon emoties en niet het soort groep dat op zoek was naar speciale techniekjes om anders te klinken….

Juist. Met onze muziek willen we in de eerste plaats emoties naar voren brengen, zelfde met onze songteksten trouwens. Wij gaan niet in concurrentie gaan met een groep die beweert dat ze vlugger kunnen spelen dan wij.

Voor ons is muziek iets zeer persoonlijk. Bij momenten zie ik het zelfs als een therapie waarbij ik ook de slechte dingen niet schuw ook al kunnen slechte dingen goed aflopen….

Je deinst er ook niet voor terug om met zeer lange nummers te brengen…

Nu ja, eigenlijk denken wij nooit na over de lengte van een nummer hoor. We doen gewoon wat we denken dat we moeten doen. Het enige wat ons wakker houdt is dat het nummer in kwestie iets voor ons betekent en dat het geen lege doos is. Dus of een nummer nu 10 of 13 minuten duurt, dat zal ons een zorg wezen…..

Je kan ook niet gaan beweren dat “Cold Comfort” een optimistische plaat geworden is….

Het is inderdaad geen feestplaat geworden. Een van de sterktes van ons geluid is net dat melodische en het melancholische, en naast de hardere stukken vonden wij dat we ons daar moesten op gaan toeleggen.

Eigenlijk zijn alle nummers een soort van postkaartjes, mooie landschappen maar met een gevoel van tristesse…

Ik ben blij dat je dat zegt want zo zie ik het ook. Er bestaat een Portugees woord “saudade” en dat is een vlag die de lading dekt. Het is een woord die bijna niet te vertalen valt maar het heeft betrekking op nostalgie, een verlangen naar iets of iemand. Het kan zelfs een verlangen zijn dat eigenlijk niet bestaat, of eentje die gewoon onbereikbaar is. Wij houden er dus echt van dat onze nummers aanzien worden als een emotionele trip die eigenlijk niet meer dan wat getuigenissen uit ons leven…iets dat ons geraakt heeft, iets zeer persoonlijks dus.

Uw favoriete plaat aler tijden…

Vind ik een verdomd moeilijke vraag, zeker als je me vraagt om er eentje uit te pikken maar ik denk dat indien ik nu toch zou moeten kiezen dat het gaat tussen deze:

“Load” van Metallica.: Ik weet meteen wat sommige mensen denken maar ik hou nu eenmaal van die plaat….

“Judgement” van Anathema: De eerste keer dat ik naar die plaat luisterde werd ik werkelijk weggeblaezen door de krachtige nummers en het werd sindsdien een favoriet.

“Crack the skye” van Mastodon: gewoonweg één van de beste hardrockplaten aller tijden…

“Leaving Eden” van Antimatter: ook een plaat met een ziel en de stem van Mick Moss is ongelooflijk, misschien zelfs wel mijn favoriete songschrijver.

En wat 2010 betreft moet het “After” van Ihsahn zijn…..

En waarom moet de Dark Entries-lezer wakker liggen van Painted Black?

Als je van onze muziek houdt, dan zul je zeker om ons geven.

Serieus, wij zijn niet beter of slechter dan gelijk welke andere groep maar we weten wel dat hetgene we gemaakt hebben uit ons hart komt en ik denk dat we ons best hebben gedaan….

http://www.painted-black.org/

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...