casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

740 items

   

Painted Black
De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
25/12/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

25/12/2010 : Painted Black - De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
25/12/2010 : Painted Black - De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
25/12/2010 : Painted Black - De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
25/12/2010 : Painted Black - De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…
Dark Entries probeert ook het muziekzine te zijn dat onbekende groepen een platform wenst te geven. Een schouderklopje die vele bands best kunnen gebruiken en vanuit het verre Portugal kwam een cd aangewaaid van Painted Black, een nieuwe groep die op hun cd “Cold comfort” ouderwetse gothmetal bracht en zoiets verdient een gesprekje….

Ik weet dat zoiets nooit eenvoudig is, maar probeer eens je geluid te omschrijven….

Daar heb je gelijk in, zoiets is nooit makkelijk. Misschien zou ik kunnen zeggen dat de volgende adjectieven het een beetje makkelijker maken: melodisch, melancholisch, atmosferisch, zwaar en intens.

Ik hoorde invloeden van My Dying Bride en Lacrimas Profunde, ik denk dat je daar wel met kan leven…..

Zeker, we houden van deze groepen en we kunnen zelfs niet ontkennen dat ze geen invloed zouden zijn.

Ik ben al jaren fan van Lacrimas Profundere, vooral van Memorandum and Burning: A Wish records.

Maar toch denk ik dat onze muziek nog andere elementen omvat. Er zijn mensen die bij ons prog-invloeden horen, terwijl andere zelfs post-rock bemerken…ik bedoel maar: iedereen ervaart onze muziek op de manier die hij wil.

Het meest belangrijke voor ons is dat we de muziek kunnen brengen die we willen doen en ook dat het allemaal op een eerlijke manier gebeurd.

Wij plaatsen onze ziel in iedere noot en woord en we kunnen alleen maar hopen dat mensen die naar onze muziek luisteren dat ook doen.

Jullie zijn van Portugal en om eerlijk te zijn weet ik niks van de Portugese muziekscene af, dus vertel er iets over…..

Het is vooral de Portugese metalscene die aan het groeien is en je vindt er heel wat goede groepen tussen en dan hebben we het over metal in al zijn genres. De meest succesvolle groep blijft echter Moonspell.

Mijn persoonlijke favorieten zijn "Oblique Rain" (Prog Metal), "Before The Rain" (Doom Metal) of Bizarra Locomotiva (Industrial).

Op het ogenblik ben ik aan het luisteren naar het debuut van Crushing Sun en ook naar Thee Orakle, de vrouw die bij deze groep speelt, heeft trouwens een paar guest vocals verzorgd op onze cd.

Het zijn maar een paar namen, maar je moet ze beslist eens gaan uitchecken!

Ik weet dat het niet makkelijk is, maar jullie beogen toch internationale erkenning?

Inderdaad, maar zoals je het zelf aangeeft is het verre van makkelijk om je cd in de winkels van andere landen te krijgen. Momenteel zijn wij getekend bij Ethhereal Sound Works en dat is een onafhankelijk Portugees label. De deal met hun is dat zij onze cd in Portugal verdelen maar we zijn nog op zoek naar iemand die onze cd wereldwijd kan distribueren.

Die verhalen van groepen die tijdens een toer op de grond moeten slapen, is dat het waard?

Ik geloof toch echt dat indien je een passie hebt voor muziek dat je er veel voor over moet hebben. De muziekwereld is zeer hard en soms staan mensen daar niet bij stil…het is vaak zo dat de artiest het meest af ziet en het is niet zelden zo dat hij er het minste aan verdient!

Is het dat waard? Van het moment dat je nog geld over hebt voor de huur te betalen, jazeker….

Dus je zou alles doen voor de muziek?

Alles nu ook weer niet, zo zou ik mijzelf niet gaan prostitueren (lacht).

Iedereen van ons heeft rekeningen te betalen, dus elk van ons heeft ook zijn job in het leven. Aan de muziek wordt er gewerkt in onze vrije tijd en ergens zien wij dat als onze tweede job, het enige verschil is dat we met deze job geld verliezen in plaats van wat te verdienen!

Jullie cd “Cold Comfort” gaf mij het gevoel van een lekker ouderwetse gothmetalcd. Gewoon emoties en niet het soort groep dat op zoek was naar speciale techniekjes om anders te klinken….

Juist. Met onze muziek willen we in de eerste plaats emoties naar voren brengen, zelfde met onze songteksten trouwens. Wij gaan niet in concurrentie gaan met een groep die beweert dat ze vlugger kunnen spelen dan wij.

Voor ons is muziek iets zeer persoonlijk. Bij momenten zie ik het zelfs als een therapie waarbij ik ook de slechte dingen niet schuw ook al kunnen slechte dingen goed aflopen….

Je deinst er ook niet voor terug om met zeer lange nummers te brengen…

Nu ja, eigenlijk denken wij nooit na over de lengte van een nummer hoor. We doen gewoon wat we denken dat we moeten doen. Het enige wat ons wakker houdt is dat het nummer in kwestie iets voor ons betekent en dat het geen lege doos is. Dus of een nummer nu 10 of 13 minuten duurt, dat zal ons een zorg wezen…..

Je kan ook niet gaan beweren dat “Cold Comfort” een optimistische plaat geworden is….

Het is inderdaad geen feestplaat geworden. Een van de sterktes van ons geluid is net dat melodische en het melancholische, en naast de hardere stukken vonden wij dat we ons daar moesten op gaan toeleggen.

Eigenlijk zijn alle nummers een soort van postkaartjes, mooie landschappen maar met een gevoel van tristesse…

Ik ben blij dat je dat zegt want zo zie ik het ook. Er bestaat een Portugees woord “saudade” en dat is een vlag die de lading dekt. Het is een woord die bijna niet te vertalen valt maar het heeft betrekking op nostalgie, een verlangen naar iets of iemand. Het kan zelfs een verlangen zijn dat eigenlijk niet bestaat, of eentje die gewoon onbereikbaar is. Wij houden er dus echt van dat onze nummers aanzien worden als een emotionele trip die eigenlijk niet meer dan wat getuigenissen uit ons leven…iets dat ons geraakt heeft, iets zeer persoonlijks dus.

Uw favoriete plaat aler tijden…

Vind ik een verdomd moeilijke vraag, zeker als je me vraagt om er eentje uit te pikken maar ik denk dat indien ik nu toch zou moeten kiezen dat het gaat tussen deze:

“Load” van Metallica.: Ik weet meteen wat sommige mensen denken maar ik hou nu eenmaal van die plaat….

“Judgement” van Anathema: De eerste keer dat ik naar die plaat luisterde werd ik werkelijk weggeblaezen door de krachtige nummers en het werd sindsdien een favoriet.

“Crack the skye” van Mastodon: gewoonweg één van de beste hardrockplaten aller tijden…

“Leaving Eden” van Antimatter: ook een plaat met een ziel en de stem van Mick Moss is ongelooflijk, misschien zelfs wel mijn favoriete songschrijver.

En wat 2010 betreft moet het “After” van Ihsahn zijn…..

En waarom moet de Dark Entries-lezer wakker liggen van Painted Black?

Als je van onze muziek houdt, dan zul je zeker om ons geven.

Serieus, wij zijn niet beter of slechter dan gelijk welke andere groep maar we weten wel dat hetgene we gemaakt hebben uit ons hart komt en ik denk dat we ons best hebben gedaan….

http://www.painted-black.org/

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Ohe Nomen - Night Flower

Uit de asse van de Italiaanse dark wave band Marlat ontstond deze Ohne Nomen, het project van Fra ‘AngeNoir’ Marlat en Filip Marlat (Iamnoone) die zich tekstueel laten inspireren door de schrijfsels van StephaneSeth (die andere helft van Iamnoone). Muzikaal wordt licht onderkoelde edoch sensuele synth wave uit de muziekkamer geperst ...

lees meer...
CD BESPREKING : Verzamelaar - The Rough Guide To Avant-Garde Japan

Een mens moet prioriteiten stellen in het leven. Toen Jan Denolet besloot om niet alleen de pijp maar ook de pen aan Maarten te geven en bijgevolg zijn schrijfwerkzaamheden bij Dark Entries te stoppen konden we, hoe jammer we het ook vonden, daar alleen maar begrip voor opbrengen. Vooral voor ondergetekende een jammere zaak, want naast ...

lees meer...
CD BESPREKING : S.E.T.I. - The Sphere Of Density

Andrew Lagowski heet de man achter dit project. S.E.T.I. staat voor Search for Evidence of Terrestrial Intelligence. En zoals je al kan raden is de man nogal begeesterd door science fiction. Hij stelt ons met “The Sphere Of Density” een dubbelalbum voor met een studio schijfje en een live schijfje. Andrew Lagowski bracht in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ashtoreth / Grey Malkin - Heretic

Aan alles komt een einde. Of dit ook het geval is voor de vruchtbare samenwerking tussen Ashtoreth en Grey Malkin daar hebben we het raden naar (al vermoeden en hopen we in ieder geval van niet!). Wat wel zeker is, is dat met Heretic het sluitstuk voor de trilogie die voorafgegaan werd door de ijzersterke albums Pilgrim en Hermit (waar ...

lees meer...
CD BESPREKING : Aquario - Innsmouth/ Home 7'

Mario Hartwig studeerde af als master in de muziekwetenschap, is bekend als zanger en songschrijver van de symfonische metal band Glass God maar mag solo ook graag meer intieme dark pop songs schrijven die hij onder de moniker Aquario wat naambekendheid wil geven. Het Danse Macabre label viel voor de intimistische dark pop kunstjes van deze ...

lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...