casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Silent Diane
Ik klink als een giraffe die gebukt gaat onder depressies!
21/12/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

21/12/2010 : Silent Diane - Ik klink als een giraffe die gebukt gaat onder depressies!
21/12/2010 : Silent Diane - Ik klink als een giraffe die gebukt gaat onder depressies!
21/12/2010 : Silent Diane - Ik klink als een giraffe die gebukt gaat onder depressies!
21/12/2010 : Silent Diane - Ik klink als een giraffe die gebukt gaat onder depressies!
In het rijtje van nieuwe groepen die de 80’s herontdekken mag je ook Silent Diane toevoegen. Voorlopig heeft de groep enkel wat losse demo’s uit maar daar zal vanaf volgend jaar gretig verandering in komen! Nieuw talent dat door ondergetekende vergeleken werd als Annie Lennox met Martin Dupont-synths en ze vinden het nog een eer ook!

Zou je Silent Diane eens kunnen voorstellen?

Silent Diane is een taperecorder, te vergelijken met het fictieve karakter van Agent Cooper uit Twin Peaks. Romeinse mythologie en onze groep bestaat op dit moment uit Christine Aprile en Malcolm Elijah.

Klopt het dat we in 2011 een paar releases mogen verwachten?

Ja hoor, volgend jaar staat er heel wat nieuw materiaal op stapel. We zijn met verschillende mensen aan verschillende dingen bezig!

Het is nochtans niet makkelijk om labels te overtuigen de dag vandaag!

Het zijn natuurlijk de kleinere labels die geïnteresseerd zijn in ons en wie weet dat er ooit wel eens een groter label de kop komt opsteken, maar dat is geenszins een doel.

Zelf vind ik dat we in een interessante tijd leven wat die muziekindustrie betreft want mensen gaan uit vrije wil op zoek naar dingen die ze willen horen, niks wordt hun opgelegd!

Ik heb jullie vergeleken als Annie Lennox met het minimal synthgeluid van Martin Dupont. Wat denk je daarvan?

Een beschrijving die ik zeker weet te waarderen maar ik vind zelf dat ik meer klink als een giraffe die gebukt gaat onder depressies!

Laten we het maar zeggen zoals het is: Silent Diane klinkt 80’s!

Is dat iets dat je doelbewust wou of is het allemaal een beetje gegroeid?

Dat geeft zeker te maken met het instrumentale kader en het emotioneel geluid, maar wij worden ook beïnvloedt van dingen waar wij ons niet bewust van zijn. Nu ja, we moeten toegeven dat we een zeer grote liefde hebben voor de obscure kunstrichtingen en de muziek uit de jaren ’80 maar onze invloeden komen ook voort uit dromen, seksuele spanningen en mythes.

Als je ziet wat er in New York gebeurd met Wierd zou je zweren dat de 80’s terug zijn!

Aspecten van vele vorige bewegingen duiken nu al op in nieuwe trends. Het enige wat er nu aan de gang is dat alles in één ruk is gebeurd en het geeft je een gevoel dat al de culturele trends van vroeger samen worden geperst. Ik weet ook niet op wat dit gaat uitdraaien en misschien weten we het antwoord wel in 2011. Het voelt aan alsof de laatste tien jaar een recyclage zijn van de laatste 50…..

Wierd Records geeft je een prachtig beeld van hoe de laatste jaren van dit decennium er hebben uitgezien, vooral omdat het niet zomaar het verleden is dat men herkauwt…het weet ook de geest rondom die muziek te appreciëren.

En zeggen dat het vroeger verkeerd was om de 80’s te citeren!

Eli: Ik zou toch durven beweren dat iemand die in een ander tijdperk wil leven te kampen heeft met een identiteitscrisis.

Veel heeft er met te maken dat zeer veel mensen ontevreden zijn met het huidig tijdperk waarin we leven. Maar wat het artistieke betreft…of je nu voor of achteruit kijkt vind ik toch dat je als artiest de nodige aandacht moet besteden aan het hedendaagse.

Ik ben altijd bang dat als ze zeggen dat alles terugkomt dat ook die verschrikkelijke grunge terug komt….

Door het internet en de huidige media lijkt het er soms op dat alles wel terug is, zowel wat mode als muziek betreft. De interactie tussen al die genres is echt zeer interessant en dat leidt tot mutaties zoals DJ Nate of de hele “witch house”-beweging, wat dat woord ook mag betekenen!

En hoe komt nu een nummer van je tot stand? Je zit alleen en componeert wat, of?

Een mooie melodie komt van binnen, ik neem dat op en dan smijt ik dat op mijn synthesizer. In feite zit daar zeer veel experimenten in!

Hoe zie jij muziek? Mooie melodietjes of komen daar ook de woorden bij? Ik durf bijna het woord “poezie” niet te gebruiken!

Poezie is de abstracte expressie van het potentieel: alles is mogelijk. Vele nummers gaan over triestheid of interdimensionaal voorspel. Wij willen iets klassieks, elegant maar ook met hedendaagse elementen.

We zijn aanbeland aan de laatste vragen….de favoriete plaat aller tijden is?

Eli: Dat is dus onmogelijk. Ik heb zo’n brede smaak…dat gaat van West-Afrikaanse muziek tot acid house, New Beat., slechte pop uit de hitparade tot folkmuziek met folkmuziek met neo-barokinvloeden, Krautock of darkwave.

En You Tube zorgt er ook voor dat ik met albums anders omga, eigenlijk maakt dit het traditionele “album-luisteren” om zeep.

Christine: Ik heb ook niet echt een favoriet hoor…en het zou dan waarschijnlijk nog iets zeer popachtig zijn en iets waar je door schaamte van in de grond zakt!

Met wie zou jij het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten?

Christine: Carl Sagan

Eli: Een buitenaards wezen….

En nu Silent Diane uitchecken op www.myspace.com/silentdiane

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...