casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Silent Diane
Ik klink als een giraffe die gebukt gaat onder depressies!
21/12/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

21/12/2010 : Silent Diane - Ik klink als een giraffe die gebukt gaat onder depressies!
21/12/2010 : Silent Diane - Ik klink als een giraffe die gebukt gaat onder depressies!
21/12/2010 : Silent Diane - Ik klink als een giraffe die gebukt gaat onder depressies!
21/12/2010 : Silent Diane - Ik klink als een giraffe die gebukt gaat onder depressies!
In het rijtje van nieuwe groepen die de 80’s herontdekken mag je ook Silent Diane toevoegen. Voorlopig heeft de groep enkel wat losse demo’s uit maar daar zal vanaf volgend jaar gretig verandering in komen! Nieuw talent dat door ondergetekende vergeleken werd als Annie Lennox met Martin Dupont-synths en ze vinden het nog een eer ook!

Zou je Silent Diane eens kunnen voorstellen?

Silent Diane is een taperecorder, te vergelijken met het fictieve karakter van Agent Cooper uit Twin Peaks. Romeinse mythologie en onze groep bestaat op dit moment uit Christine Aprile en Malcolm Elijah.

Klopt het dat we in 2011 een paar releases mogen verwachten?

Ja hoor, volgend jaar staat er heel wat nieuw materiaal op stapel. We zijn met verschillende mensen aan verschillende dingen bezig!

Het is nochtans niet makkelijk om labels te overtuigen de dag vandaag!

Het zijn natuurlijk de kleinere labels die geïnteresseerd zijn in ons en wie weet dat er ooit wel eens een groter label de kop komt opsteken, maar dat is geenszins een doel.

Zelf vind ik dat we in een interessante tijd leven wat die muziekindustrie betreft want mensen gaan uit vrije wil op zoek naar dingen die ze willen horen, niks wordt hun opgelegd!

Ik heb jullie vergeleken als Annie Lennox met het minimal synthgeluid van Martin Dupont. Wat denk je daarvan?

Een beschrijving die ik zeker weet te waarderen maar ik vind zelf dat ik meer klink als een giraffe die gebukt gaat onder depressies!

Laten we het maar zeggen zoals het is: Silent Diane klinkt 80’s!

Is dat iets dat je doelbewust wou of is het allemaal een beetje gegroeid?

Dat geeft zeker te maken met het instrumentale kader en het emotioneel geluid, maar wij worden ook beïnvloedt van dingen waar wij ons niet bewust van zijn. Nu ja, we moeten toegeven dat we een zeer grote liefde hebben voor de obscure kunstrichtingen en de muziek uit de jaren ’80 maar onze invloeden komen ook voort uit dromen, seksuele spanningen en mythes.

Als je ziet wat er in New York gebeurd met Wierd zou je zweren dat de 80’s terug zijn!

Aspecten van vele vorige bewegingen duiken nu al op in nieuwe trends. Het enige wat er nu aan de gang is dat alles in één ruk is gebeurd en het geeft je een gevoel dat al de culturele trends van vroeger samen worden geperst. Ik weet ook niet op wat dit gaat uitdraaien en misschien weten we het antwoord wel in 2011. Het voelt aan alsof de laatste tien jaar een recyclage zijn van de laatste 50…..

Wierd Records geeft je een prachtig beeld van hoe de laatste jaren van dit decennium er hebben uitgezien, vooral omdat het niet zomaar het verleden is dat men herkauwt…het weet ook de geest rondom die muziek te appreciëren.

En zeggen dat het vroeger verkeerd was om de 80’s te citeren!

Eli: Ik zou toch durven beweren dat iemand die in een ander tijdperk wil leven te kampen heeft met een identiteitscrisis.

Veel heeft er met te maken dat zeer veel mensen ontevreden zijn met het huidig tijdperk waarin we leven. Maar wat het artistieke betreft…of je nu voor of achteruit kijkt vind ik toch dat je als artiest de nodige aandacht moet besteden aan het hedendaagse.

Ik ben altijd bang dat als ze zeggen dat alles terugkomt dat ook die verschrikkelijke grunge terug komt….

Door het internet en de huidige media lijkt het er soms op dat alles wel terug is, zowel wat mode als muziek betreft. De interactie tussen al die genres is echt zeer interessant en dat leidt tot mutaties zoals DJ Nate of de hele “witch house”-beweging, wat dat woord ook mag betekenen!

En hoe komt nu een nummer van je tot stand? Je zit alleen en componeert wat, of?

Een mooie melodie komt van binnen, ik neem dat op en dan smijt ik dat op mijn synthesizer. In feite zit daar zeer veel experimenten in!

Hoe zie jij muziek? Mooie melodietjes of komen daar ook de woorden bij? Ik durf bijna het woord “poezie” niet te gebruiken!

Poezie is de abstracte expressie van het potentieel: alles is mogelijk. Vele nummers gaan over triestheid of interdimensionaal voorspel. Wij willen iets klassieks, elegant maar ook met hedendaagse elementen.

We zijn aanbeland aan de laatste vragen….de favoriete plaat aller tijden is?

Eli: Dat is dus onmogelijk. Ik heb zo’n brede smaak…dat gaat van West-Afrikaanse muziek tot acid house, New Beat., slechte pop uit de hitparade tot folkmuziek met folkmuziek met neo-barokinvloeden, Krautock of darkwave.

En You Tube zorgt er ook voor dat ik met albums anders omga, eigenlijk maakt dit het traditionele “album-luisteren” om zeep.

Christine: Ik heb ook niet echt een favoriet hoor…en het zou dan waarschijnlijk nog iets zeer popachtig zijn en iets waar je door schaamte van in de grond zakt!

Met wie zou jij het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten?

Christine: Carl Sagan

Eli: Een buitenaards wezen….

En nu Silent Diane uitchecken op www.myspace.com/silentdiane

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fear Incorporated - Of Nightmares And Strychnine

Twee keer goed nieuws. Vooraleer dit album in de lente van dit jaar aan een gelimiteerde cd release toe is kunt u het deze maand reeds kosteloos (jawel) downloaden via de Sacred Realm Records website. Het andere goede nieuws, indien u voor komende Valentijn op zoek bent naar de passende horror soundtrack, aarzel niet, dit is hem. Fear ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Sirenia al 20 jaar springlevend!

Het zit nog fris in mijn geheugen. Al een eeuwigheid geleden, verscheen het cultalbum ‘At Sixes and Sevens’ (2001) van Sirenia, de goth metalband rond Morten Veland. Dit nadat hij de band Tristania noodgedwongen diende te verlaten. Nu kondigt dit Frans-Noorse gezelschap hun tiende studioalbum, met de inspirerende titel ‘Riddles, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ikon - The Thirteenth Hour - the singels 2007 -2020

Een band die al mee gaat sedert 1991 en we niet meer hoeven voor te stellen. Vanuit Australië, hun heimat, veroverden ze ook Europa. In de jaren 90 en aanvang van de jaren 2000 zat een florissante labeldeal met het Duitse en al lang verdwenen Apollyon label daar voor veel tussen. Nadien was er nog sporadisch een uithaal waardoor de groep ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : CUTS - Unreal

Een paar jaar geleden mocht ik kennismaken met CUTS, die met de twee Exist EP’s toch wel indruk wist te maken. Het daaropvolgende full album A Gradual Decline schoot echter helemaal aan me voorbij, en toen ik de bespreking hier las, was dat achteraf gezien een spijtige zaak. Tijd voor een herkansing, die ik krijg in de vorm van ...

lees meer...
NIEUWS 11/01/2021 : Gary Numan lost eerste single uit nieuwe plaat 'Intruder'

Hij gaat intussen al 42 jaar mee. In zijn begindagen was hij een pionier van de elektronische muziek met Tbeway Army en daarna solo. Hij scoorde hits met 'Cars', 'Are 'Friends Electric' en vele andere pientere popsongs. Halverwege de jaren 90 gaf hij zijn werk een nieuwe draai door de industrial-tour. Hij gaf op zijn oude ...

lees meer...
CD BESPREKING : Penterakt - Conquest Of The Moon

Dit is weer zo een uitgave waarbij je aan het artwork al direct kan zien wat voor muziek je te horen zal krijgen. En met een projectnaam als Penterakt en een albumtitel als “Conquest Of The Moon” kan het ook haast niet anders. Inderdaad klinkt dit als kosmische krautrock zoals we die al kennen van in de jaren 70 van acts als Tangerine ...

lees meer...
CD BESPREKING : Backworld - Sacred And Profane Songs

Ik weet het, voor neo folk en aanverwante activiteiten hebben we een erudiet redactielid. Vandaar dat het voor mij zowat een eeuwigheid geleden is dat ik nog iets uit dit subgenre heb besproken op deze geniale site. Het laatste moet iets van Death In Rome geweest zijn meen ik, maar nu dus deze Backworld die ik best even voor u introduceer. Backworld ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool

'Het is niet de job van een artiest om politieke statements te maken. Het beste wat we kunnen doen is een soundtrack aanbieden over historische gebeurtenissen.' Aan het woord is Death in Rome, en het historisch evenement dat ze in de verf willen zetten is uiteraard de bestorming van het Capitool twee dagen geleden. Dit doen ze met ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Hedera helix maakt het weer heel abstract

Wij zijn grote fans van Hedera helix, het gestoorde intellectroproject van Oscar Valerius Kandinsky en Maestro Virgule. We hebben al lang niets meer van hen gehoord, maar in 2016 maakten ze indruk met 'Pastiche', een plaat vol dolgedraaide Nederlandstalige elektronische brouwsels die je vooral in verwarring willen brengen. Nu brengen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...