casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

THE KIDS
Antwerpse punklegende concerteert op 18 december op het BIM festival!
17/12/2010, Henk Vereecken
 Bookmark and Share

17/12/2010 : THE KIDS - Antwerpse punklegende concerteert op 18 december op het BIM festival!
17/12/2010 : THE KIDS - Antwerpse punklegende concerteert op 18 december op het BIM festival!
17/12/2010 : THE KIDS - Antwerpse punklegende concerteert op 18 december op het BIM festival!
17/12/2010 : THE KIDS - Antwerpse punklegende concerteert op 18 december op het BIM festival!
17/12/2010 : THE KIDS - Antwerpse punklegende concerteert op 18 december op het BIM festival!
In extremis – The Kids zaten in Canada – het interview met The Kids! Deze punklegende werd in 1977 opgericht door de Antwerpse dokwerkers Ludo Mariman, Danny De Haes en Eddy De Haes. Het supersterke debuutalbum "The Kids" (1978) maakt meteen indruk en er zouden nog heel wat albums volgen. Hun grootse klassieker is ongetwijfeld het alombekende “There Will Be No Next Time”. Heden is de groep een kwartet bestaande uit Ludo Mariman (gitaar, zang), Danny De Haes (bas), Luk Van De Poel (gitaar) en Frankie Saenen (drums).

Mijn favoriete vraag om een interview mee te beginnen is de vraag naar de herkomst van de bandnaam. Waarom noemden jullie de band The Kids.

Ludo Mariman: ‘The Kids’ stond op een lijst van een tiental mogelijke groepsnamen en aangezien Danny (bas) toen 12 jaar was en zijn broer Eddy (drums) 16 en ik ook nog maar 21 lag het voor de hand dat het The Kids zou worden ook omdat de naam kort en krachtig klinkt.

Wie waren jullie grote voorbeelden? Waren dat punkgroepen als The Clash, The Sex Pistols, Ramones, The Stranglers The Damned… of (ook) oude rock en garagepunkgroepen uit de sixties? Een niet onlogische vraag wetende dat de sixties garagerockklassieker “Louie Louie” op een van jullie albums terug te vinden is.

Mariman: De eerste groep waar ik mee kennismaakte was Eddy And The Hot Rods live in The Marquee in Londen. Maar de grootste de invloed waren toch de Ramones en The Sex Pistols. Uit de jaren ‘60 waren dat vooral The Velvet Underground.

Jullie waren (en zijn – getuige Ludo’s aantreden op de antiracistische 0110 concerten van Tom Barman) een geëngageerde band met songtitels als “Do You Love The Nazis”, “Fascist Cops”, “No Monarchy” en “Bloody Belgium” op hun actief. Waar kwam dat engagement vandaan?

Mariman: Je bent jong en je wil ergens tegen aan schoppen dus was het niet zo moeilijk om onderwerpen te vinden.

Zijn jullie ondertussen nog niet moegestreden. Een song als “Bloody Belgium” kon evengoed vandaag geschreven zijn. M.a.w. er is in 30 jaar nog geen zak veranderd. Is dat niet ontmoedigend?

Mariman: Integendeel, het maakt de song nog steeds relevant en deze kan dan ook nog steeds geloofwaardig gebracht worden

Waar komen de lyrics van “Fascist Cops” vandaan?

Mariman: Indertijd werd ik regelmatig tegen gehouden voor pascontrole alleen maar voor mijn punk uiterlijk. Dan is het niet zo moeilijk om een tekst als “Fascist Cops” te schrijven.

Heel grappig vind ik de tekst van “For The Fret”: ‘he says he's good, I think he plays bad/we were glad he left, so I better warn you for the fret /for the fret /for the fret /for the fret/ he played some bands since he has left us/ they all kicked him out so i better warn you for the fret...’ Heeft die kerel eigenlijk echt bestaan of is het een imaginair persoon?

Mariman: Die heeft echt bestaan. Toen ik me aansloot bij de groep van Danny en Eddy waren er nog een sologitarist Fred en nog een zanger bij. Deze twee zijn na een tijdje opgestapt waardoor we een trio werden waaruit The Kids ontstaan zijn.

Jullie grootste klassieker is ongetwijfeld “There Will Be No Next Time”. In een rechtvaardige wereld had het een dikke wereldhit moeten zijn. Vertel eens wat meer over die song? Hoe kijk je erop terug?

Mariman: Zoals wel meer met sterke songs is “There Will Be No Next Time” redelijk vlug geschreven. We gingen in die periode net de studio in om de single “Dancing” en b kant “Innocent Girls” op te nemen en “There Will Be No Next Time” hebben we er gauw mee op band gezet. Toen vond de groep dat deze song eigenlijk de single moest worden maar de platenfirma bleef bij “Dancing” zweren…

Jullie werden ook bekend ver buiten de landsgrenzen. Jullie toerden zelfs al door de States (er kwam zelfs een dvd uit: “The Kids: Live in New York”). In wat voor zalen treden jullie daar eigenlijk op en voor hoeveel man zo ongeveer gemiddeld?

Mariman: Dat gaat van cafés tot middelgrote zalen tot festivals. In Canada vorige week waren dat zalen van 300 tot 400 personen die beide uitverkocht waren.

Ik ben de trotse bezitter van de uitermate mooi verzorgde The Kids “Anthology” cd box die in 2007 uitkwam en waar die oude nog maar moeilijk te vinden The Kids albums mooi op cd verzameld staan. Vertel ons eens wat meer over de totstandkoming van deze release?

Mariman: Dat was een voorstel van Universal die van verschillende artiesten een anthology samenstelden.

Als toemaatje zat in die box ook de dvd “Live in Borgerhout, Hof Ter Lo januari 1982”. Waarom was het juist dit optreden dat werd uitgebracht en heb je nog herinneringen aan dit optreden (op dezelfde locatie als binnenkort het BIMfestival trouwens :-) )?

Mariman: Dit was opgenomen voor de live lp en video met de Rolling Stones Mobile Studio en het was dus een optreden met veel mogelijkheden. Veel professionele camera’s, goede verlichting en audio, vandaar.

Wat kunnen we verwachten van het Kids optreden op het BIM-festival?

Mariman: Een groep die weer een uitstekend jaar achter de rug heeft en nog een keer dit jaar 120 percent zal geven!

Wat vind je trouwens van de BIM-affiche? Zijn er optredens die je zelf zeker niet willen missen?

Mariman: De Brassers spreken mij ongetwijfeld het meest aan!

Wij zijn alvast benieuwd!

http://www.thekidspunk.eu

Fascist Cops

they learn from what they see on t.v.
and fascist cops is what they see
they like to kick you between the legs
all in the name of democracy

we hate fascist cops, we hate fascist cops
we hate fascist cops, we hate fascist cops

where are our rights, where are our rights?
they kick you down and then they just deny it
now power is a very dangerous thing
if you misuse it like those fascist pigs

we hate fascist cops, we hate fascist cops
we hate fascist cops, we hate fascist cops

they keep a raid every week
and then they give you a real bad treat

we hate fascist cops, we hate fascist cops
we hate fascist cops, we hate fascist cops

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twice A Man - On The Other Side Of The Mirror

Je eigen uitwendige zelf zie je dagelijks in de spiegel. Maar is er een groot verschil tussen dat wat je daadwerkelijk ziet en dat van je innerlijke ziel ? Twice A Man ziet deze vraag als uitgangspunt van het album On The Other Side Of The Mirror. Eerder dystopisch van aard dan psychologisch. En dat heeft alles met huidige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : XTR Human - Interior

Het is geleden van 2014 dat er nog eens een nieuw album werd uitgebracht door XTR Human, enkele singles of EP’s niet meegerekend. Goed zes jaren dus om de moeilijke tweede te openbaren. Niet dat Johannes Stabel en de zijnen de hangmat der luiheid hebben opgezocht, neen, vooral omdat het hier gaat over een band die op regelmatige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...