casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

RevCoWorld
In Tienen weet niemand buiten een paar oude klasgenoten wie ik ben.
11/12/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

11/12/2010 : RevCoWorld - In Tienen weet niemand buiten een paar oude klasgenoten wie ik ben.
11/12/2010 : RevCoWorld - In Tienen weet niemand buiten een paar oude klasgenoten wie ik ben.
11/12/2010 : RevCoWorld - In Tienen weet niemand buiten een paar oude klasgenoten wie ik ben.
11/12/2010 : RevCoWorld - In Tienen weet niemand buiten een paar oude klasgenoten wie ik ben.
11/12/2010 : RevCoWorld - In Tienen weet niemand buiten een paar oude klasgenoten wie ik ben.
Soms kan het leven van een mens rare wendingen nemen. Je kijkt heel je leven op naar een mens en plots bemerk je dat je op één jaar tijd drie keer de “onbereikbare” held hebt geïnterviewd.

Dit overkwam mij met Luc Van Acker. Was het niet over Arbeid Adelt! dan was het over diens waarde in de Belgische muziekscene maar eigenlijk had ik de man uit Tienen nog niks gevraagd over wat hem de laatste tijd bezig houdt : RevCoWorld.

Het toeval wil dat deze band het voorprogramma zal zijn van Vive La Fête in de Gentse Vooruit op vrijdag 11 februari, dus een reden om de schade in te lopen!

In een eerlijke wereld zou deze man de Vooruit op zijn eentje moeten uitverkopen, maar de wereld is verre van eerlijk maar dit werd wel (tja) een eerlijk interview….

Wanneer besloot jij om RevCoWorld in het leven te roepen en wat bracht je tot die beslissing?

Na de tour met Ministry & Revolting Cocks in 2006 vroeg Al me om een RevCo DJ set in mekaar te zetten. Dat werd dan “RevCo Soundsystem” , ik wou daar een live band bij en toen werd het “RevCo World”. We zijn nu met 4, maar staan soms met 15 op een podium. Doel is om gigantisch keet te schoppen omdat alles zo braaf is...

RevCoWorld is een voortvloeisel uit Revolting Cocks. Beschouw jij die groep als de belangrijkste uit je carriere?

Nee eerder een samenkomen van gelijkgestemde freaks. Voor de Belgen zal het wel “Zanna” zijn en voor de Canadezen “Feels like love” en voor de Amerikanen “Attack ships”. Voor mezelf de volgende plaat waar ik aan werk “Extreme Gentleman”.

Eens moet de vraag toch gesteld worden. Jij bent de maker van enkele geniale soloplaten, waarom breng jij die niet op een podium?

Ik zou graag “The ship” in de AB spelen voor REWIND maar die wilden Arbeid Adelt! Ook niet slecht natuurlijk. Volgend jaar komt al mijn solowerk op I-Tunes.

Met RevCoWorld ben je niet vies van de nodige covers. Hoe briljant ik ze ook vind, toch is RevCoWorld te goed om als levende jukebox te vinden.

Het is een dj set met een liveband en alles kan … we werken aan nieuw materiaal.

De laatste keer zag ik je aan het werk bij Killing Joke, ik had het gevoel dat de "grap" uitgegroeid was tot een volwaardige groep met toekomst. Hoe zie jij dat?

Inderdaad we groeien, maar FUN staat op de eerste plaats.

Zijn er eigenlijk plannen om iets uit te brengen?

We hopen tegen de zomer een cd klaar te hebben maar dat is alleen om bij optredens te verkopen.

Je zit nu al decennia lang in de muziekbusiness. De meeste hebben er schoon genoeg van maar jij blijkt niet te stoppen.

Ik weet van niet beter… I’m on a mission straight to hell.

Het mooiste bij RevCoWorld is de oude rot die zich laat omringen door jong talent. Hoe komt iemand bij RevCoWorld terecht?

Gewoon op het podium kruipen en spelen! Wel volledig op eigen risico en de mogelijkheid van beschadiging van jezelf en uw instrument. It wasn’t me.. Antoni, David en Philippe hebben daar het juiste profiel voor en they keep me rocking!

Jij fungeert ook als producer. Volg jij op de voet het nieuwe talent of pik je af en toe iets op?

Ik doe geen speciale inspanningen zoals naar wedstrijden gaan en zo. Meestal duwt men de cd in mijn handen. Soort zoekt soort … dus alle bizarre vogels weten mij wonen.

Ik ga een vieze opmerking maken die wel uit mijn hart komt. Ik zie jou veel als voorprogramma maar in een eerlijke wereld zou jij met al je verdiensten de hoofdact moeten zijn. Hoe reageer je daar dan op?

Hahaha heel simpel ik heb 10 à 15 jaar bijna niets gedaan en dan kom je niet ongestraft terug aan de start. Er is ook geen nieuw materiaal uit of op de radio. We leven in een wereld van uitverkochte zalen… en daar ben ik met mijn 50 à 100 betalende fans nog even heel ver vanaf… Misschien een AB club?

Denk je dat er ooit een standbeeld van je komt in Tienen?

In Tienen weet niemand buiten een paar oude klasgenoten wie ik ben en daar ben ik héél gelukkig mee want Tiense mensen zijn niet mals voor talent uit de eigen stad.

Er staat al een redactielid (Peter) naast je op het podium en je wordt hier stilaan door de talrijke fotosessies een pin up van ons magazine. Dan moeten we maar ook je mening vragen over Dark Entries!

Wel “Marcel Vanthilt” las ALLE artikels over Sinnersday en kwam opeens aanzetten dat het “Dark Entries” verslag het beste en meest correcte was van alles wat hij had gelezen. Zie dat is toch mooi …

Dat is inderdaad mooi, Luc. Wat mogen we van RevCoWorld verwachten in de Vooruit?

We gaan er geweldig voorgaan want Vive La Fête is een straffe live act die misschien in Vlaanderen niet meteen zijn plek heeft maar die rustig alles in het buitenland plat walst. Hun keyboardspeler is ook uit Tienen dus … Enfin een warm up jobke (we’re the clowns before the rodeo)

Voor tickets voor dit concert kan je terecht op http://www.new-wave-classix.be/

Foto's van Xavier Marquis.

RevcoWorld

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...