casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Bulkrate (Peter De Weerd)
Met beats of zonder maakt ook niet echt veel uit denk ik, het is het gevoel, the darkness van de sound die ik uit wil dragen.
09/12/2010, Chris Konings
 Bookmark and Share

09/12/2010 : Bulkrate (Peter De Weerd) - Met beats of zonder maakt ook niet echt veel uit denk ik, het is het gevoel, the darkness van de sound die ik uit wil dragen.
Mits enige vertraging is hier een interview met Evert De Weerd, de man achter het breakcore/dark ambient project Bulkrate. Twee van zijn releases (Gloom en Convocations) zijn gratis beschikbaar en deze werden door zowel mij en Didier goed bevonden. Maar hoe zit dat nu met het waarom achter zulke muziek?

Kun je jezelf en je project Bulkrate eens voorstellen?

BR: Mijn naam is Evert De Weerd, geboren en getogen in Deventer in het oosten van Nederland. Bulkrate is een act gewijd aan de duistere kant van electronica met invloeden uit old style breakcore, 90ties industrial, dark ambient en thelema. Ik combineer dark soundscapes en synths met distorted beats en opereer in de Nederlandse underground clubscene.

Is dit je eerste groep of heb je nog al muziek gemaakt?

BR: Nee, Bulkrate is niet mijn eerste act waar voor ik muziek heb gemaakt. Ik heb hiervoor in doom en deathmetal en hardcorepunkbands gedrumd, basgitaar gespeeld en gezongen. Voor Bulkrate heb ik een electronica/alles wat geluid maakt, noise scape project gedaan genaamd. Bulkrate doe ik nu tien jaar.

Je eerste album Convocations was vooral drone en dark ambient en met je nieuwste Gloom heb je meer beats en breaks. Waarom? Drone is voor mij eerder structureel en breaks is meer chaos, heeft dat er iets mee te maken?

BR: Convocation was eigenlijk niet echt bedoelt als debuut plaat, en was ook niet mijn eerste release eerlijk gezegd. Ik heb voor Convocation op het Nederlandse Ketacore label (industrieel erfgoed) een track gereleased en een remix gemaakt voor het No room for talent label van een In Broken Key track (Ohio) en ik stond op de 13 jaar Zhark international compilatie en dat waren ook tracks met beats. Over het algemeen maak ik meer tracks met als zonder beats. Het is eigenlijk gewoon zo gelopen door dat mijn eerste release met alleen Bulkrate tracks door omstandigheden bij het platenlabel werd uitgesteld (Gloom was toen nog als een vinyl gepland) en ik de mogelijkheid aangeboden kreeg om een soundscape dark ambient release te maken voor het Darkwinter netlabel waardoor Convocation mijn eerste volledig eigen release is geworden op een label. Er zijn in de voorbije jaren vijf self released cd`s uitgebracht met beperkte oplagen die alleen bij optredens te koop zijn geweest omdat demo's die ik opstuurde naar labels eigenlijk weinig tot geen reactie opleverde.

Pas toen ik in 2007 op een feest speelde samen met breakcore/dark electronics pioneer Marty Frank (Abelcain) en hij verrast was dat ik nog geen label had, is het met labels tot stand gekomen. Hij heeft me voorgesteld aan het label waar hij werkte, maar ik liep hier in Nederland in de breakcore underground scene al jaren met redelijk succes mee.

Convocation was een creatieve uitdaging en ik hou wel van een uitdaging waar ik als producer hoop van te leren. Om een plaat te maken met bijna geen beats die interessant blijft (hopelijk ben ik daar in geslaagd, haha) smaakte achteraf zeker naar meer.

Ik jamde soms voor mezelf wel eens in mijn studio met soundscapes als ik stressed-out was en had er wel eens aan gedacht zo`n plaat te maken dus het was erg leuk dat ik die mogelijkheid kreeg dat ook eens te doen en zelfs uit te brengen.

Voor Convocation was het de uitdaging een plaat te maken zonder beats, omdat ik dark ambient ook cool vind. Met beats of zonder maakt ook niet echt veel uit denk ik, het is het gevoel, the darkness van de sound die ik uit wil dragen. Voor mij is het nauw verwant aan elkaar.

Ik hoor soms quotes in je muziek. Waar haal je je teksten en quotes?

BR: Horror films, Thelema rituals, soms spreek zelf dingen in en ik ken een meisje dat goed hard kan gillen.

Met welke instrumenten maak je je muziek? Of is het volledig software gebaseerd?

BR: Software en hardware, Convocantion is zelfs deels ontstaan door improvisatie sessies met beide, dus het is meestal een combi tussen software en hardware synts en modules die ik heb.

Hoe kom je tot je muziek? Komen de ritmes en geluiden de ganse dag in je hoofd op? Of is het meer uitproberen en experimenteren?

BR: Wisselt ook, vaak heb ik een idee op de fiets, of op de W.C.
Soms is het ook uitproberen en experimenteren maar het begint meestal met een inspiratie of een gevoel dat ik ergens krijg, vooral frustraties en situaties die ik tegenkom .

Ook ben ik zeer geïnteresseerd in wat een serial killer drijft tot zijn daden en de psyche daar achter.

Wat beluister je zoal van muziek?

B.R: Ik luister van alles eigenlijk, old style breakcore/dark ambient/oude gothic platen. Heel af en toe gooi ik er zelfs wel eens een oude blackmetal of grind plaat tussen door als ik in die mood ben.

Heb je een favoriet album?

Een favoriet album? Er zijn in die richtingen die ik net genoemd heb een paar super platen gemaakt. Ik vind de Zhark releases van Abelcain geniaal en de meeste van Hecate, Slutmachine kan me ook erg bekoren, Lustmord, maar ook Sisters Of Mercy (First Last And Always), Nick Cave (Murder Ballads), Carcass (Symfony Of Sickness) en Empaled Nazarene (Norz Norz Norz).

En wat brengt de toekomst? Ik heb gehoord dat je in Nederland toch al wat respons krijgt.

BR: Ik ben nu bezig met een CD te maken voor No Room For Talent Records en een opvolger op Convocation voor Darkwinter die beide gepland zijn voor winter 2011.

Hopelijk kan ik dan ook eens weer een toertje doen dat jaar, ben sowieso beschikbaar voor optredens als mensen een leuk idee hebben voor een leuke interessante avond. (boekingen: eweerd@home.nl)
Live optredens, daar geniet ik het meest van.

Hopelijk zie we je ooit eens live. Bedankt voor het interview.

http://www.myspace.com/bulkratemusic

http://www.darkentries.be/nl/cds/bulkrate-gloom/

http://www.darkentries.be/nl/cds/bulkrate-convocation/

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...