casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Spectra*Paris (Elena Fossi)
Mijn kerstcd kun je ook spelen als het buiten 40 graden is.
05/12/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

05/12/2010 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Mijn kerstcd kun je ook spelen als het buiten 40 graden is.
05/12/2010 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Mijn kerstcd kun je ook spelen als het buiten 40 graden is.
05/12/2010 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Mijn kerstcd kun je ook spelen als het buiten 40 graden is.
05/12/2010 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Mijn kerstcd kun je ook spelen als het buiten 40 graden is.
05/12/2010 : Spectra*Paris (Elena Fossi) - Mijn kerstcd kun je ook spelen als het buiten 40 graden is.
Een weekje voor Kirlian Camera in Leuven neerstreek hadden we een afspraakje gemaakt met Elena Fossi. Exclusief voor Dark Entries mochten wij met deze Italiaanse schoonheid een kerstinterview afnemen en hoe raar zo’n bedoening mag klinken, in Elena’s geval is dit niet zo.

De kerst van 2010 wordt voor haar fans wel zeer bijzonder want met haar ander alter ego Spectra*Paris wil ze dit jaar onze kerstharten veroveren met een (jawel) kerstplaat “Christmas Ghouls”.

Speciaal voor ons trok Elena haar beste kerstpakje (tja) aan….

Beste Elena, ik denk dat iedereen het zich afvraagt : maar waarom besluit jij nu plots om een kerst-cd uit te brengen?

Het is eigenlijk een oude droom die werkelijkheid geworden is. Iedere kerstdag wil ik zo’n plaat uitbrengen of op zijn minst er aan werken.

Ik had goesting om zelf zo’n klassieker in elkaar te boksen, en eigenlijk deed ik het in de eerste plaats voor mezelf want ik was het echt beu om naar kerstplaten van anderen te zitten luisteren, gewoon omdat ze saai klinken en elke vorm van inspiratie missen!

Volledig akkoord met je Elena, maar ik vind kerstliedjes echt wel zeer uncool!

Ik geef je gelijk want kerstnummers worden meestal aanzien als een job die men uitvoert om centen te verdienen, en dat zijn dan meestal nog mensen die geen enkele feeling hebben met de atmosfeer die er rondom verbonden is.

En dat was gewoon de reden waarom ik mijn eigen interpretatie van kerstmis wou geven en ik denk dat mijn versie echt wel anders klinkt hoor.

Hoe kwam je op het idee?

Ik bemerkte dat kerstmis een éénrichtingsverkeer is.

Ofwel hou je ervan ofwel haat je het.

De Christenen hebben besloten om er een soort suikerevenement van te maken en de anti-christenen gebruiken deze periode om hun gevoel van ongeloof te verspreiden met grove beelden of van die vervelende Satanische dingen.

Mijn kerstmis heeft iets magisch…het is gevuld met engelen, monsters, doders, heiligen, demonen.

Voor mij is kerstmis zoiets als Lucifer en de aartsengel Gabriel die gezellig zitten te schaken, zo ergens op een verloren moment in één of ander universum.

Mijn kerstmis is niet goed of slecht, het is gewoon iets dat niks met deze aarde te maken heeft.

Het vervelende is wel dat je een kerstalbum alleen maar kan spelen met kerstmis…

Tja, mijn cd is nu ook niet zomaar “n verzameling kerstliedjes geworden. Vele nummers hebben zelfs niks te maken met kerstmis, ik vond alleen maar dat het mooi in het project paste.

De helft van de nummers kun je ook spelen als het buiten 40 graden is.

Weet je, draai die cd in de zomer en het zal meteen wat koeler zijn…en als daar nog een heerlijke ijskreem bijneemt.

We zouden u als weervrouw moeten hebben!

Zijn er kerstplaten die jij zelf wel te pruimen vindt?

Niet echt. Ik maak gewoon compilaties van nummers die ik graag hoor.

Om zelfs heel eerlijk met je te zijn is het eerder per uitzondering dat ik een volledige cd graag hoor en dat hoeft niet per se een kerstplaat te zijn.

Moest het kerstmannetje voor je deur staan, wat zou je zeggen Elena?

Ik ben dood. Je kwam te laat.

Weet je, ik vind Kerstmis eerder een depressief iets…

Het is inderdaad mogelijk dat kerstmis een soort van nachtmerrie wordt.

Wat mezelf betreft moet ik je zeggen dat ik de laatste jaren dat meer en meer als iets positiefs ben beginnen zien.

Voor mij is het een unieke gelegenheid om de geboorte van een persoon te vieren voor wie ik het allergrootste respect heb.

Welke cadeautjes wil je?

Goh, een SAR-21 (een type geweer, red.) in het roze geschilderd zou tof zijn…maar het zal waarschijnlijk een fles Louis Roederer worden!

En welke cadeautjes krijgen we van jou, muzikaalgewijs?

Tot nu toe hebben we twee cd’s opgenomen met Spectra*Paris dus wordt het stilletjes aan tijd dat we dat ook in zijn volste glorie zullen laten zien op een podium.

Begin Januari gaan Alessia, Marianna en ik met een minitoernee van start die ons doorheen Zwitserland en Duitsland zal voeren.

Dat zijn gedeeltelijk volledige livesets maar ook van die kleine showcase-setjes.

In April, hoop ik, dat we met onze Europese toer starten.

Sommige van die concerten worden gefilmd die dan later op een DVD/Blue Ray zullen verschijnen. Voor de rest zal er in de lente ook een single uitkomen!

Wow, waar is onze agenda? Ik wil enkel nog weten wat Elena wenst voor 2011!

Ik wens Spectra*Paris en Kirlian Camera een fantastisch jaar toe, het beste ooit zelfs!

We gunnen het je van harte!

Foto’s zijn gemaakt door Xavier Marquis.

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...