casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Celluloide
Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…
16/11/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

16/11/2010 : Celluloide - Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…
16/11/2010 : Celluloide - Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…
16/11/2010 : Celluloide - Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…
16/11/2010 : Celluloide - Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…
16/11/2010 : Celluloide - Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…
“Hexagonal” is de nieuwste cd van de Franse Celluloide en meteen één van de betere synthpopplaten van dit jaar. Deze Franstalige technopop bezit tegelijkertijd de schoonheid van Xeno & Oaklander en tegelijkertijd de speelsheid van Lio of om het nog korter te zeggen : hoog tijd voor een interview!

Wie zijn Celluloide nu eigenlijk?

Patryck Holdwem: Wij zijn met zijn drieën waarvan er één zanger is en de rest componisten zijn. We kennen elkaar al tamelijk lang, al reeds van de hoge school en het was daar eigenlijk dat we besloten hebben om wat electronische muziek te gaan componeren.

Eerst hadden we ons eigen soloproject maar we besloten op een bepaald moment om samen iets te gaan doen….en we hadden best wel zin in electronische pop met een vrouwenstem en dat werd dan Celluloide.

Jullie zitten inderdaad al tien jaar in de muziek, beschrijf eens die periode…

Patryck: Dat de tijd voorbij vliegt! Er zijn zo veel dingen die ons leven veranderd hebben maar als we het enkel over muziek hebben dan is het net of het gisteren was.

u-0176: Tenzij natuurlijk de technische verbeteringen niet meegerekend, althans ik hoop dat toch….

Jullie zitten op het Bordeom Product-label. Het lijkt bijna een perfect huwelijk, ik bedoel maar: ik zie overeenkomsten tussen de groep en het label.


u-0176: Dat is ook niet zo moeilijk want wij hebben Bordeom Product opgericht (schiet in de lach).

Wij wisten best dat het niet simpel ging zijn om als electronische popgroep respons te vinden in Frankrijk en zo besloten wij om zelf Boredom Product op te richten maar we hebben er meteen maar een platform voor andere groepen van gemaakt.

Wat voor ons van groot belang is dat wij echt samen willen werken met de artiesten en dat er dus echt een sprake is van een band tussen hun et het label.

En wees nu eens eerlijk moest er rijkdom en roem door mogelijk zijn, zou je dan dat DIY-principe opgeven?

u-0176: Ik weet dat je het zo niet bedoelt maar DIY impliceert steeds alsof we niet professioneel zouden zijn dat is geenzins het geval.

Een andere weg interesseert ons niet…ik bedoel : wij willen altijd verantwoordelijk blijven voor ons imago, de communicatie, de foto’s, de artwork van de cd, de mix, het geluid….


Darkleti: Ja, wij doen zeer veel dingen zelf omdat we vinden dat dit het best aansluit bij onze oorspronkelijke bedoelingen. Zo raken we ook niet echt ontgoocheld, bijvoorbeeld door opgescheept te zitten met één of andere lphoes die we niet willen of zo.

Tja roem ligt sowieso toch nog ver weg, maar jullie nieuwste cd is wel dik in orde….


Patryck: We zijn er inderdaad trots op, gewoon omdat het aanvoelt dat we bereikt hebben wat we wilden. Eigenlijk was het een grote opgave om in het Frans te schrijven , weet je…het is wel onze moedertaal maar het is helemaal niet de taal die we gewoon zijn als we naar muziek zitten te luisteren!

Ik weet niet echt of die teksten nu geslaagd zijn of niet, maar in ieder geval hoort het bij onze muziek en het klinkt nog goed ook!

Eigenlijk werkt het….het is misschien nog beter dan in het Engels!


u-0176: Ja, we zijn er zeer blij mee maar anderzijds zou het nogal triestig zijn moesten we je vertellen dat een album die we zelf uitgebracht hebben maar niks vinden hee…

En in alle eerlijkheid, moesten we vinden dat het op niks trekt dan zouden we het ook niet uitgebracht hebben en gewoon weer de studio ingetrokken zijn om er aan te werken tot we het wel goed vinden…


Darkleti: Wij zijn met alles tevreden, ook met de artwork van de cd en dat was ook iets waar wij toch veel belang aan hechten.

De cd die op gelimiteerde uitgave uitkwam heeft een semi-transparante schijfje en ik vind dit wel een fantastisch object eigenlijk….het is niet alleen fantastisch om er naar te luisteren maar zelfs in je handen heeft het een briljant gevoel.

Ik noemde jullie muziek driedimensionale synthpop….eentje geldt voor de traditionele synthpop, een tweede voor de kitsch in de stijl van Lio en een derde aspect is het minimal synth-effect

Patryck: Eigenlijk smeten we er zo veel dingen in waar we van hielden…meer dan jij opsomt wat dus betekent dat het nog meer dimensies heeft!

u-0176: Ik vind het ook dat het verder gaat dan dat, alleen hoort de ene mens dit en de andere dat…

Celluloide is complexer dan zomaar een simpele popgroep.

Er zijn veel invloeden en dat komt net doordat we alle drie verschillende invloeden hebben en dat resulteert in een spanningsveld waar onze muziek een voortvloeisel van is…


Darkleti: Inderdaad, er zitten veel invloeden in en iedereen zal er wel het zijne van oppikken en dat varieert van luisteraar tot luisteraar, het kan ook afhangen van stemming tot stemming….

In ieder geval ben je gek van de jaren ’80 want je hebt zelfs een tribute cd van die periode gemaakt…

Patryck: Eigenlijk niet hoor. Goed, de invloeden zijn er maar dat kwam omdat we toen die leeftijd hadden en dat geluid heeft ons bij manier van spreken gevormd.

Maar eerlijkheidshalve luisteren wij niet meer naar oude groepen.


U-0176: Inderdaad, laat je niet te veel misleiden door dat album want dat was niet meer dan een bepaalde tijd die we wilden nabootsen.

Wij houden van iets nieuws en op dat moment waren wij nieuwsgierig hoe wij zouden omspringen met covers maar we zijn zeker geen nostalgische mensen.

Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…


Darkleti: Om echt eerlijk te zijn met je trekken we ons van die 80’s niet te veel aan, we zijn ze zelfs beu!

Niet dat ze niet goed zijn maar ik vind de 80’s niet beter dan de 90’s en ook niet beter als nu….we leven nu en we willen de dingen van nu horen!

We willen door nieuwe dingen verrast worden en we willen niet vastgeroest zitten in één of ander genre of dezelfde nummers altijd maar opnieuw horen….

Is er momenteel eigenlijk een synthpopbeweging in Frankrijk?


u-0176: Ik weet niet of je nu echt van een beweging kan sprekenof niet maar met ons label hebben we toch wat bereikt.

Alle groepen die bij ons zitten werden op een andere wijze benadert ook al vinden wij niet dat ze onder één noemer te plaatsen zijn.

In ieder geval is het wel een zeer stimulerende omgeving…

Maar nu is er toch zoiets als een 80’s revival?

Patryck: Meen je dat? Ik heb de indruk dat ze daar om de vijf jaar met af komen!

Wees eerlijk wat hebben ze ons vijf jaar geleden verteld toen ze met de electroclash afkwamen?

Tja, dus je zegt ook dat Celluloide daar niet kan van profiteren…


Patryck: Ik denk het niet want wij zijn niet echt op een revival uit…

En je muziek klinkt ook ijskoud…ijskoude mensen?

Patryck: Maar bij neen, wij komen uit het Zuiden van Frankrijk dat dicht tegen de zee ligt…hoe kunnen wij dan koude mensen zijn?

Wat is uw favoriete plaat aller tijden?


Patryck: “Shimmering Warm & Bright” by Belcanto.

u-0176: Moeilijk om zo eentje te citeren, laatst was ik weg Cielo, vooral van hun debuut

«Un amor que mato al futuro».

Darkleti: Op het moment I dat “A perfect solution” van Mesh.

Waarom zouden Dark Entries-lezers Celluloide een kans moeten geven?

Darkleti: Ze moeten dat zelf bepalen, niet omdat wij dat zeggen, ga naar onze website want daar staan wat mp3’s en videootjes en dan kan je een eigen opinie vormen.

http://www.boredomproduct.online.fr/

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...