casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Celluloide
Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…
16/11/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

16/11/2010 : Celluloide - Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…
16/11/2010 : Celluloide - Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…
16/11/2010 : Celluloide - Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…
16/11/2010 : Celluloide - Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…
16/11/2010 : Celluloide - Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…
“Hexagonal” is de nieuwste cd van de Franse Celluloide en meteen één van de betere synthpopplaten van dit jaar. Deze Franstalige technopop bezit tegelijkertijd de schoonheid van Xeno & Oaklander en tegelijkertijd de speelsheid van Lio of om het nog korter te zeggen : hoog tijd voor een interview!

Wie zijn Celluloide nu eigenlijk?

Patryck Holdwem: Wij zijn met zijn drieën waarvan er één zanger is en de rest componisten zijn. We kennen elkaar al tamelijk lang, al reeds van de hoge school en het was daar eigenlijk dat we besloten hebben om wat electronische muziek te gaan componeren.

Eerst hadden we ons eigen soloproject maar we besloten op een bepaald moment om samen iets te gaan doen….en we hadden best wel zin in electronische pop met een vrouwenstem en dat werd dan Celluloide.

Jullie zitten inderdaad al tien jaar in de muziek, beschrijf eens die periode…

Patryck: Dat de tijd voorbij vliegt! Er zijn zo veel dingen die ons leven veranderd hebben maar als we het enkel over muziek hebben dan is het net of het gisteren was.

u-0176: Tenzij natuurlijk de technische verbeteringen niet meegerekend, althans ik hoop dat toch….

Jullie zitten op het Bordeom Product-label. Het lijkt bijna een perfect huwelijk, ik bedoel maar: ik zie overeenkomsten tussen de groep en het label.


u-0176: Dat is ook niet zo moeilijk want wij hebben Bordeom Product opgericht (schiet in de lach).

Wij wisten best dat het niet simpel ging zijn om als electronische popgroep respons te vinden in Frankrijk en zo besloten wij om zelf Boredom Product op te richten maar we hebben er meteen maar een platform voor andere groepen van gemaakt.

Wat voor ons van groot belang is dat wij echt samen willen werken met de artiesten en dat er dus echt een sprake is van een band tussen hun et het label.

En wees nu eens eerlijk moest er rijkdom en roem door mogelijk zijn, zou je dan dat DIY-principe opgeven?

u-0176: Ik weet dat je het zo niet bedoelt maar DIY impliceert steeds alsof we niet professioneel zouden zijn dat is geenzins het geval.

Een andere weg interesseert ons niet…ik bedoel : wij willen altijd verantwoordelijk blijven voor ons imago, de communicatie, de foto’s, de artwork van de cd, de mix, het geluid….


Darkleti: Ja, wij doen zeer veel dingen zelf omdat we vinden dat dit het best aansluit bij onze oorspronkelijke bedoelingen. Zo raken we ook niet echt ontgoocheld, bijvoorbeeld door opgescheept te zitten met één of andere lphoes die we niet willen of zo.

Tja roem ligt sowieso toch nog ver weg, maar jullie nieuwste cd is wel dik in orde….


Patryck: We zijn er inderdaad trots op, gewoon omdat het aanvoelt dat we bereikt hebben wat we wilden. Eigenlijk was het een grote opgave om in het Frans te schrijven , weet je…het is wel onze moedertaal maar het is helemaal niet de taal die we gewoon zijn als we naar muziek zitten te luisteren!

Ik weet niet echt of die teksten nu geslaagd zijn of niet, maar in ieder geval hoort het bij onze muziek en het klinkt nog goed ook!

Eigenlijk werkt het….het is misschien nog beter dan in het Engels!


u-0176: Ja, we zijn er zeer blij mee maar anderzijds zou het nogal triestig zijn moesten we je vertellen dat een album die we zelf uitgebracht hebben maar niks vinden hee…

En in alle eerlijkheid, moesten we vinden dat het op niks trekt dan zouden we het ook niet uitgebracht hebben en gewoon weer de studio ingetrokken zijn om er aan te werken tot we het wel goed vinden…


Darkleti: Wij zijn met alles tevreden, ook met de artwork van de cd en dat was ook iets waar wij toch veel belang aan hechten.

De cd die op gelimiteerde uitgave uitkwam heeft een semi-transparante schijfje en ik vind dit wel een fantastisch object eigenlijk….het is niet alleen fantastisch om er naar te luisteren maar zelfs in je handen heeft het een briljant gevoel.

Ik noemde jullie muziek driedimensionale synthpop….eentje geldt voor de traditionele synthpop, een tweede voor de kitsch in de stijl van Lio en een derde aspect is het minimal synth-effect

Patryck: Eigenlijk smeten we er zo veel dingen in waar we van hielden…meer dan jij opsomt wat dus betekent dat het nog meer dimensies heeft!

u-0176: Ik vind het ook dat het verder gaat dan dat, alleen hoort de ene mens dit en de andere dat…

Celluloide is complexer dan zomaar een simpele popgroep.

Er zijn veel invloeden en dat komt net doordat we alle drie verschillende invloeden hebben en dat resulteert in een spanningsveld waar onze muziek een voortvloeisel van is…


Darkleti: Inderdaad, er zitten veel invloeden in en iedereen zal er wel het zijne van oppikken en dat varieert van luisteraar tot luisteraar, het kan ook afhangen van stemming tot stemming….

In ieder geval ben je gek van de jaren ’80 want je hebt zelfs een tribute cd van die periode gemaakt…

Patryck: Eigenlijk niet hoor. Goed, de invloeden zijn er maar dat kwam omdat we toen die leeftijd hadden en dat geluid heeft ons bij manier van spreken gevormd.

Maar eerlijkheidshalve luisteren wij niet meer naar oude groepen.


U-0176: Inderdaad, laat je niet te veel misleiden door dat album want dat was niet meer dan een bepaalde tijd die we wilden nabootsen.

Wij houden van iets nieuws en op dat moment waren wij nieuwsgierig hoe wij zouden omspringen met covers maar we zijn zeker geen nostalgische mensen.

Wij zijn niet het soort mensen die gaan verkondigen dat de jaren ’80 de gouden jaren waren…


Darkleti: Om echt eerlijk te zijn met je trekken we ons van die 80’s niet te veel aan, we zijn ze zelfs beu!

Niet dat ze niet goed zijn maar ik vind de 80’s niet beter dan de 90’s en ook niet beter als nu….we leven nu en we willen de dingen van nu horen!

We willen door nieuwe dingen verrast worden en we willen niet vastgeroest zitten in één of ander genre of dezelfde nummers altijd maar opnieuw horen….

Is er momenteel eigenlijk een synthpopbeweging in Frankrijk?


u-0176: Ik weet niet of je nu echt van een beweging kan sprekenof niet maar met ons label hebben we toch wat bereikt.

Alle groepen die bij ons zitten werden op een andere wijze benadert ook al vinden wij niet dat ze onder één noemer te plaatsen zijn.

In ieder geval is het wel een zeer stimulerende omgeving…

Maar nu is er toch zoiets als een 80’s revival?

Patryck: Meen je dat? Ik heb de indruk dat ze daar om de vijf jaar met af komen!

Wees eerlijk wat hebben ze ons vijf jaar geleden verteld toen ze met de electroclash afkwamen?

Tja, dus je zegt ook dat Celluloide daar niet kan van profiteren…


Patryck: Ik denk het niet want wij zijn niet echt op een revival uit…

En je muziek klinkt ook ijskoud…ijskoude mensen?

Patryck: Maar bij neen, wij komen uit het Zuiden van Frankrijk dat dicht tegen de zee ligt…hoe kunnen wij dan koude mensen zijn?

Wat is uw favoriete plaat aller tijden?


Patryck: “Shimmering Warm & Bright” by Belcanto.

u-0176: Moeilijk om zo eentje te citeren, laatst was ik weg Cielo, vooral van hun debuut

«Un amor que mato al futuro».

Darkleti: Op het moment I dat “A perfect solution” van Mesh.

Waarom zouden Dark Entries-lezers Celluloide een kans moeten geven?

Darkleti: Ze moeten dat zelf bepalen, niet omdat wij dat zeggen, ga naar onze website want daar staan wat mp3’s en videootjes en dan kan je een eigen opinie vormen.

http://www.boredomproduct.online.fr/

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twice A Man - On The Other Side Of The Mirror

Je eigen uitwendige zelf zie je dagelijks in de spiegel. Maar is er een groot verschil tussen dat wat je daadwerkelijk ziet en dat van je innerlijke ziel ? Twice A Man ziet deze vraag als uitgangspunt van het album On The Other Side Of The Mirror. Eerder dystopisch van aard dan psychologisch. En dat heeft alles met huidige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : XTR Human - Interior

Het is geleden van 2014 dat er nog eens een nieuw album werd uitgebracht door XTR Human, enkele singles of EP’s niet meegerekend. Goed zes jaren dus om de moeilijke tweede te openbaren. Niet dat Johannes Stabel en de zijnen de hangmat der luiheid hebben opgezocht, neen, vooral omdat het hier gaat over een band die op regelmatige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...