casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Godyva
Ik heb gewoon mijn groep Godyva genoemd omdat ik het cool zou vinden dat men mij dan met Lady Godyva kan aanspreken.
30/09/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

30/09/2010 : Godyva - Ik heb gewoon mijn groep Godyva genoemd omdat ik het cool zou vinden dat men mij dan met Lady Godyva kan aanspreken.
30/09/2010 : Godyva - Ik heb gewoon mijn groep Godyva genoemd omdat ik het cool zou vinden dat men mij dan met Lady Godyva kan aanspreken.
30/09/2010 : Godyva - Ik heb gewoon mijn groep Godyva genoemd omdat ik het cool zou vinden dat men mij dan met Lady Godyva kan aanspreken.
30/09/2010 : Godyva - Ik heb gewoon mijn groep Godyva genoemd omdat ik het cool zou vinden dat men mij dan met Lady Godyva kan aanspreken.
Binnenkort staat de Italiaanse goth-metalband Godyva op Metal Female Voices Festival dat plaatst vindt op 22, 23 en 24 oktober in de Oktoberhallen van Wieze.

Wees er maar zeker van dat zij een bloemlezing zullen brengen uit hun laatste cd “Planetarium” waar elektronische synths hand in hand gaan met melancholische gothmetal en dat bij momenten herinneringen weet op te roepen aan het beste wat Theatre Of Tragedy bracht.

Dringend tijd om eens bij Lady Godyva langs te gaan dus….

Begin misschien eens met jullie muziek te omschrijven….

Zelf houden wij het steeds op “intieme gothic metal”. Wij houden ervan om synthesizers die techno en electroklanken hebben met donkere atmosferen te verbinden.

Als ik jullie bio lees dan zijn jullie harde werkers, sommige jonge groepen durven dat wel eens te vergeten vind ik…

We hebben inderdaad zeer hard gewerkt, maar je hoort ons niet klagen want we wisten dit jaren geleden toen we eraan begonnen dat dit de enige weg zou zijn. Doordat de muziekwereld verandert is, vind ik toch dat de groepen het vandaag gemakkelijker hebben. Het is gewoon veel simpeler om vandaag een groep te beginnen en door al dat netwerkgedoe is er bijna plaats voor iedereen…

Net zoals bij iedere goth metalband met vrouwelijke stem speelt de frontvrouw een fenomenale rol. Bij jullie is dat Lady Godyva….tja, waarom noemt iemand zich Lady Godyva?

Ik zou er toch eerst willen aan toevoegen dat je ook goede muzikanten nodig hebt. Ik weet natuurlijk ook wel dat de leider een prominente rol speelt, alhoewel het bij ons vrouwelijke en mannelijke zangpartijen zijn (Lady Godyva schiet in de lach).

Maar toch heb je gelijk hoor want ik moet alles doen en soms voelt het net aan alsof het een job is die ik uitoefen, dus ik ben wel de belangrijkste (lacht weer). Ik heb gewoon mijn groep Godyva genoemd omdat ik het cool zou vinden dat men mij dan met Lady Godyva kan aanspreken.

In het begin wilde ieder van ons aangesproken worden met namen uit één of andere legende maar we zijn daar mee gestopt want op den duur werd het belachelijk.

Ik hou zelf zeer veel van het goth metal genre met vrouwelijke vocalen maar soms vraag ik me af hoe je er in slagen om toch origineel te blijven in dat genre…

Door gewoon jezelf te blijven en vooral niet te gaan overdrijven om perse origineel te blijven. Ons geluid is wel een beetje anders doordat wij zo van die electro/technosynths gebruiken en ook een stem die nogal naar de pop neigt. Ik vind ook niet dat je kan zeggen dat we progressieve metal of zo spelen, het is gewoon rock bij ons….

Ik vond dat ook al met die electro/techno synths… De naam Lady Godyva heeft ook iets mystieks.

Bedoel je dat mijn naam iets mystieks heeft? Mijn teksten zijn emotioneel en poëtisch en doorheen de muziek kan ik steeds mijn emoties goed kwijt.

Als ik naar jullie tweede cd “Planetarium” luister dan geeft mij dat het gevoel dat ieder nummer een verschillende mood heeft….

Ja, dat is waar en dat heeft ook een reden. Als wij aan een album werken dan proberen we toch zo divers mogelijk te werk te gaan. Liefst zoveel mogelijk verschillende genres, met nieuwe geluidjes experimenteren en een ziel proberen te geven aan ieder nummer.

Soms als ik al die groepen bezig zie denk ik soms: waar halen ze toch die energie vandaan…

Wat drijft hun toch? Heheheheheh, het is pure waanzin…het is bijna een drug. Het is net alsof je in één of andere sekte zit en er niet buiten kan! Ik kan niet leven zonder mijn groep, ik kan me mijn leven zonder Godyva gewoon niet inbeelden.

Als ik zie dat er groepen bestaan die gewoonweg niet in zichzelf geloven of zelfs helemaal niet weten waarom ze bestaan…dan begrijp ik dat gewoon niet! Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat bij ons de vlam steeds blijft branden!

Je muziek heeft een zekere melancholische rol, bijna dramatisch zelfs… Is dat de weerspiegeling van je eigen persoonlijkheid of is het gewoon de rol die Lady Godyva speelt?

Het is zeker geen rol, neen. Het is ook geen film of zo… Wij willen in onze songs de mensen iets vertellen, we willen hun een boodschap achter laten.

Ik hou niet van de wereld waarin we leven. Het liefst van al zou ik een vogel willen zijn. Moest ik een vogel zijn dan zou ik al die zwaarte in mijn kop niet moeten meedragen. Als ik zing ben ik op zoek naar de vederlichtheid. De muziek die gecomponeerd is, ligt volledig in de lijn van die dromen…..

Zelf ken ik niet zoveel van de Italiaanse gothmetal, ik veronderstel dat iedere stadje in Italië wel zijn groepje zal hebben…

Ken je Lacuna Coil niet? Of Theatre Des Vampires of MacBeth?

Tuurlijk, maar het zijn wel de bekendste….

Ok. In Italië heb je zeer veel gothic metal groepen waarbij de een al wat bekender is dan de andere. Je weet er waarschijnlijk niet veel over omdat die groepen niet echt gepromoot worden, en dat is natuurlijk jammer.

In het Zuiden van Italië heb je tamelijk veel groepen die de moeite lonen, maar apart van dit alles denk ik wel dat Godyva toch een apart plaatsje heeft in het hart van de Italiaanse fans.

Straks staan jullie op het Female Metfest in Belgie, wat kunnen de fans verwachten?

Inderdaad, op 23 oktober kun je ons zien tijdens het Metal Female Voices Fest in België. Voor ons is dat zo fantastisch omdat we met talrijke grote groepen op een podium staan, Arch Enemy bijvoorbeeld…

We hopen natuurlijk dat onze oude fans zullen afkomen, ook al is het even belangrijk om die dag nieuwe fans te maken! Het zal ook de eerste keer zijn dat we met onze nieuwe gitarist, Mori Alioth, zullen spelen. Het is voor die jongen de eerste keer dat hij op een festival zal spelen, alhoewel we allemaal even opgewonden zijn!

Was jij ooit al in België?

Eigenlijk niet neen, maar ik weet dat Brussel een mooie stad is. Ik hou van die noordelijke grote steden want die zijn helemaal anders dan de Italiaanse. Het spijtige is dat ik natuurlijk geen tijd heb om die steden te gaan bezoeken….

Iedere moeder houdt wel het meest van haar eigen kinderen, maar wat vind je zelf van “Planetarium”?

Het is echt mijn favoriete album geworden. Ik vind dat het gewoon meer compleet en volwassen klinkt.

Tijdens de opnames voelde het echt aan alsof we al tien jaar vrienden waren of zo. Het heeft onze band enorm versterkt, ook al betekent dat ook dat we geen vreemden meer voor elkaar zijn waardoor we toch tweemaal na zullen denken vooraleer we iets doen.

Ik ben vooral tevreden met het gitaarwerk op “Planetarium”. Onze ex-gitarist Anto heeft echt goed werk op onze plaat geleverd. Ook de combinaties tussen synths en gitaren vind ik zeer geslaagd.

Ook de guestvocalen van Mike Tarantino van Natron doen me glunderen van plezier.

Laatste woorden….

Bedankt Dark Entries, voor dit interview! En ja hoor, ik hoop dat ik jullie allemaal zie op het Metal Female Voices Festival in Wieze!

Godyva

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fear Incorporated - Of Nightmares And Strychnine

Twee keer goed nieuws. Vooraleer dit album in de lente van dit jaar aan een gelimiteerde cd release toe is kunt u het deze maand reeds kosteloos (jawel) downloaden via de Sacred Realm Records website. Het andere goede nieuws, indien u voor komende Valentijn op zoek bent naar de passende horror soundtrack, aarzel niet, dit is hem. Fear ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Sirenia al 20 jaar springlevend!

Het zit nog fris in mijn geheugen. Al een eeuwigheid geleden, verscheen het cultalbum ‘At Sixes and Sevens’ (2001) van Sirenia, de goth metalband rond Morten Veland. Dit nadat hij de band Tristania noodgedwongen diende te verlaten. Nu kondigt dit Frans-Noorse gezelschap hun tiende studioalbum, met de inspirerende titel ‘Riddles, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ikon - The Thirteenth Hour - the singels 2007 -2020

Een band die al mee gaat sedert 1991 en we niet meer hoeven voor te stellen. Vanuit Australië, hun heimat, veroverden ze ook Europa. In de jaren 90 en aanvang van de jaren 2000 zat een florissante labeldeal met het Duitse en al lang verdwenen Apollyon label daar voor veel tussen. Nadien was er nog sporadisch een uithaal waardoor de groep ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : CUTS - Unreal

Een paar jaar geleden mocht ik kennismaken met CUTS, die met de twee Exist EP’s toch wel indruk wist te maken. Het daaropvolgende full album A Gradual Decline schoot echter helemaal aan me voorbij, en toen ik de bespreking hier las, was dat achteraf gezien een spijtige zaak. Tijd voor een herkansing, die ik krijg in de vorm van ...

lees meer...
NIEUWS 11/01/2021 : Gary Numan lost eerste single uit nieuwe plaat 'Intruder'

Hij gaat intussen al 42 jaar mee. In zijn begindagen was hij een pionier van de elektronische muziek met Tbeway Army en daarna solo. Hij scoorde hits met 'Cars', 'Are 'Friends Electric' en vele andere pientere popsongs. Halverwege de jaren 90 gaf hij zijn werk een nieuwe draai door de industrial-tour. Hij gaf op zijn oude ...

lees meer...
CD BESPREKING : Penterakt - Conquest Of The Moon

Dit is weer zo een uitgave waarbij je aan het artwork al direct kan zien wat voor muziek je te horen zal krijgen. En met een projectnaam als Penterakt en een albumtitel als “Conquest Of The Moon” kan het ook haast niet anders. Inderdaad klinkt dit als kosmische krautrock zoals we die al kennen van in de jaren 70 van acts als Tangerine ...

lees meer...
CD BESPREKING : Backworld - Sacred And Profane Songs

Ik weet het, voor neo folk en aanverwante activiteiten hebben we een erudiet redactielid. Vandaar dat het voor mij zowat een eeuwigheid geleden is dat ik nog iets uit dit subgenre heb besproken op deze geniale site. Het laatste moet iets van Death In Rome geweest zijn meen ik, maar nu dus deze Backworld die ik best even voor u introduceer. Backworld ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool

'Het is niet de job van een artiest om politieke statements te maken. Het beste wat we kunnen doen is een soundtrack aanbieden over historische gebeurtenissen.' Aan het woord is Death in Rome, en het historisch evenement dat ze in de verf willen zetten is uiteraard de bestorming van het Capitool twee dagen geleden. Dit doen ze met ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Hedera helix maakt het weer heel abstract

Wij zijn grote fans van Hedera helix, het gestoorde intellectroproject van Oscar Valerius Kandinsky en Maestro Virgule. We hebben al lang niets meer van hen gehoord, maar in 2016 maakten ze indruk met 'Pastiche', een plaat vol dolgedraaide Nederlandstalige elektronische brouwsels die je vooral in verwarring willen brengen. Nu brengen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...