casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

689 items

   

Sixth June
Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
Toen een paar maanden geleden aangekondigd werd dat Sixth June op onze BimPreFest zou komen te staan, wisten maar weinig mensen waarover het nu precies ging.

Daar muziek nu eenmaal een soort van microbe is die zich overal weet te verspreiden kwam ook hun videoclip van “Everytime” op YouTube en Facebook terecht waardoor dit Servisch duo momenteel vaak aanzien wordt als één van de absolute minimal synth-revelaties van het moment.

Sixth June zou daarom ook wel eens de revelatie van ons festival kunnen worden en daarom was een uitgebreid gesprek met dit Servisch wonderduo meer dan gerechtvaardigd.

Voor de mannelijke lezers : gelieve ook de ogen te richten op de tekst in plaats van alleen maar naar de plaatjes te gluren….

Iedereen heeft het over Sixth June, maar niemand weet wie jullie zijn… Dit is jullie kans, vertel het! Het is overduidelijk dat jullie liefde uitgaat naar de jaren ’80. Kan ik eigenlijk Sixth June een eightiesband noemen? Ik denk natuurlijk aan dingen als Martin Dupont of A Blaze Colour….

Ergens wel, zeker omdat we vinden dat de 80’s het meest creatieve tijdperk uit de muziekgeschiedenis zijn en daarom is het ook zo logisch voor ons dat wij door dit tijdperk geïnspireerd zijn. En we zijn geboren in de eighties, dus wat ons betreft mag je ons best als een eightiesband beschouwen.

Toch wel even aan toevoegen dat wij geïnspireerd zijn door verschillende artiesten en genres waardoor het moeilijk blijft om ons in een bepaald hokje te plaatsen. Eerlijk gezegd zijn we daar ook zeer blij om want het zou net door dat hokje zijn dat we gevangen zitten en zo onze eigen creatieve vrijheid beknotten.

Wij zijn steeds vrij om te doen wat we willen en het zou best kunnen dat wij door de jaren heen misschien iets geheel anders gaan doen.

Ik las ooit op een blogspot dat iemand jullie vergeleek met Clan Of Xymox. Ik dacht eerst dat ze niet goed snik waren maar hoe meer ik Sixth June hoor, hoe meer ik die link snap……

Ik vind dat wel een goede vergelijking ook al is Clan Of Xymox niet de eerste groep die in mijn hoofd zou opkomen moest ik het over Sixth June hebben.

Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.

Ik zocht het in de richting van melancholie….

Ik zou mijn muziek toch niet in één woord kunnen beschrijven hoor. Het is ook donker, blauw, triestig, expressief, sterk en uiterst dansbaar.

Jullie komen uit Belgrado en eerlijkheidshalve kennen we niks van de scene ginder. In feite, is daar zoiets als een minimal synth-scene of zijn jullie eenzame outsiders?

Wij kunnen u exclusief verklappen dat er in Servië geen minimal synth-scene bestaat. Let op, dat betekent niet dat je er geen goede groepen kan vinden maar het is gewoon een totaal andere stijl en voor mensen die zo’n muziek fantastisch vinden is dat natuurlijk een opsteker.

Waar vinden jullie de inspiratie voor je muziek?

Die inspiratie kwam op een schone namiddag naast ons huis te liggen en sindsdien leefden we lang en gelukkig. Grapje, wij hebben er geen flauw benul van waar onze inspiratie vandaan zou komen. Dat is er plots en dat blijft bij ons.

En dit gezegd zijnde : wij hebben ogen en oren gekregen, dus lopen wij niet rond op deze planeet zonder ze te gebruiken. Het zijn de dingen die we zien en horen die onze inspiratie maken. Kijk, zo heb je nog een antwoord op je vraag gekregen! (lacht)

Er komt de laatste tijd magnifieke muziek uit Oost-Europa vind ik. Ik denk dat het te wijten is doordat jullie nooit met deze muziek, omwille van de politiek, in aanraking kwamen….

Ja maar Yoegoslavië behoorde wel tot Oost-Europa maar was toch anders omdat de Russen geen controle over ons hadden. Hierdoor was deze muziek in de jaren ’80 wel bereikbaar voor ons. Uit onze contreien komen groepen als Laibach, Borghesia, Videosex of Luna en dat zijn toch allemaal groepen die een grootse invloed achtergelaten hebben.

Nu ja zo belangrijk is het ook niet hoor, als er mensen zijn die ons aandacht schenken omdat wij uit Oost-Europa komen en daardoor van onze muziek houden dan is dat meer dan meegenomen.

Er gebeuren inderdaad mooie dingen in Oost-Europa, daar heb je gelijk in maar zelf zou ik het toch eerder een uitzondering noemen hoor. Misschien is het ook zo dat wanneer je er leeft, je het ook niet ziet. Zelf hebben wij besloten om naar Berlijn te verhuizen omdat daar meer mogelijkheden zijn.

Ik wil het je eens vragen, weet je…als ik in een Belgische platenwinkel binnenloop zie ik meer videogames dan cd’s. Hoe is dat in Belgrado?

Dat is hetzelfde hier hoor, maak je geen illusies… Het enige wat hier echt verkoopt is de zogezegde Turbo-folk en dat is een soort muziek dat hier al decennia populair is.

De echte muziekwinkels hebben hun deuren dicht gedaan, je kan enkel nog cd’s kopen in sommige boekwinkels ook al zie ik dat nooit iemand doen. Iedereen zit aan de download. Muziek is gratis geworden en dat is niet meteen alleen een Servisch probleem….

Jullie zitten op het Duitse Genetic-label, hoe kwamen jullie met hun in contact?

Zeer simpel eigenlijk, ze verzeilden op onze My Space-pagina en ze hielden van onze muziek en wilden al vlug iets uitbrengen van ons.

Eerlijk gezegd zijn wij zeer voorzichtig met aanbiedingen van het internet en we wilden er niet op ingaan vooraleer we ze persoonlijk hadden ontmoet. Uiteindelijk gebeurde dat toch vorig jaar in Berlijn en we wisten meteen dat Rhona en Rainer het soort mensen waren met wie we in zee wilden gaan.

Genetic Music is echt een fantastisch label met topartiesten en kwaliteitsmuziek en als je daar dan nog eens bijneemt dat Rhona en Rainer fantastische mensen zijn, dan zijn wij daar zeer tevreden over!

De vraag die mensen het meest op de zenuwen werkt is blijkbaar dat je nu moet zeggen welke plaat je favoriet is….

Dat is inderdaad een vraag waar we niet al te simpel een antwoord kunnen op vinden. Er zijn zoveel groepen of platen die ons beïnvloed hebben dat we niet zo maar d’er eentje kunnen uitpikken.

We gaan er u een paar geven…. The Cure: "Seventeen Seconds", Depeche Mode: "Music for the Masses" Het eerste album van Dead Can Dance, Bauhaus: "Mask", Death in June: "Nada",Joy Division: "Closer", The Knife: "Silent Shout"

Straks staan jullie op het BIM-PRE-FEST tussen namen als Portion Control en Twice A Man…wat vinden jullie daarvan?

Het doet ons zo veel plezier dat we daar mogen staan maar toch is het bij ons de gewoonte dat wij er steeds volledig voor gaan en het maakt geen verschil uit of dat nu op een groot festival is of voor een kleine club.

Bij ons is het steeds de kwaliteit die voorop staat, mensen die naar ons concert komen verdienen steeds het maximum van wat wij kunnen geven.

Waarom moeten de lezers absoluut naar jullie kijken op BIM-PRE-FEST?

Wij zijn het soort groep die terug de R in de energie plaatst!

Een goed optreden is net zo belangrijk als een goede plaat, zo werkt onze promotiemachine nu eenmaal en dat gaat gepaard met het nodige acteerwerk en de visuele aspecten.

Dus eigenlijk is het zo dat een liveoptreden van ons niet hetzelfde is alsof je onze plaat zou horen. Denk je dat dit genoeg reden is om ons uit te checken?

Tuurlijk, en je krijgt zelfs het laatste woord….

Too many ways of thinking

To many ways to lie

Who can say it’s over?

I don’t know it now.

Too many ways of laughing

Too many ways to die.

Who can say it’s over?

Who can stop the time?

There is no place for tomorrow,

There is no sense for tomorrow...

From the song: how ( sixth june: everytime LP )

www.myspace.com/sixthjune

Bekijk hun clipje

HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 2 - Neem er een loopje mee.

Ondanks onze warme oproep om toch wat massaler op het appel te verschijnen, moesten we bij het betreden van de Zappa tot onze teleurstelling vaststellen dat deze in dovemansoren was gevallen. Een spijtige zaak, zowel voor de organisatie, maar in de eerste plaats voor de afwezigheden, die, getuige de klinkende namen die vandaag op de Black ...

lees meer...
NIEUWS 23/04/2019 : Gothic USA!

Hoor ik daar een klaagzang? Er wordt geen gothic (rock) meer gemaakt? Foei. Gelukkig is er nog Oskar Terramortis, tegenwoordig labelbaas van het post gothic label, die voor ons eventjes 45 jawel, 45 actuele Amerikaanse acts uit het genre (interpreteer dit ruim en donker) op een rijtje zet en dit zomaar eventjes via bandcamp gratis en legaal ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ingar Zach - Floating Layer Cake

Ingar Zach is een Noorse percussionist en de oprichter, samen met gitarist Ivar Grydeland, van het Sofa label dat zich concentreert op het promoten en uitbrengen van improvisatie en avant-garde muziek. Sinds eind de jaren negentig is Ingar actief in het folk circuit en in experimentele muziek. Doorheen de jaren is hij ook onversaagd op ...

lees meer...
FOTO'S : Goethes Erben - @ BLack Easter Antwerpen, 21/04/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Daemonia Nymphe - @ BLack Easter Antwerpen, 21/04/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Jo Quail - @ BLack Easter Antwerpen, 21/04/2019 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 1 - De fun, de hits.

Black Easter, in het verleden was het tweemaal het door ons erg gesmaakte muzikale paradepaardje van Dark Entries webmaster/mede Peek-A-Boo oprichter Ward de Prins. Ward overleed vorig jaar geheel onverwacht, en wat zou er mooier zijn qua eerbetoon aan deze prachtige persoon dan nog eens een keertje zijn festival te laten doorgaan ter zijner ...

lees meer...
CD BESPREKING : Alexandra Spence - Waking, She Heard Fluttering

De Australische Alexandra Spence is een kunstenares en muzikante die bekend staat om haar audiovisuele installaties en elektroakoestische composities. De muziek voor haar eerste release op het Room40 label kwam tot stand via veldopnames gemaakt in 2018 tijdens haar verblijf in Groot-Brittannië en op het Europese vasteland. Het grauwe ...

lees meer...
CD BESPREKING : Vandal X - Blood On The Street

Er zijn nog zekerheden in het leven, en een daarvan is Vandal X. Al bijna 25 jaar timmert dit duo luidruchtig aan hun ongeëvenaarde weg, en ondergetekende heeft als fan het eerste uur dit mooie parcours op de voet gevolgd. Het begon allemaal in 1998 toen na twee demo cassettes (Showbizz (1996) en Louder Than Anyone (1997)) de eerste ...

lees meer...
NIEUWS 19/04/2019 : Pasen dit jaar garantie voor een ei-vol weekend.

Het zal u niet ontgaan zijn dat de Paashaas dit jaar heel wat evenementen in België rondgestrooid heeft. In uw zoektocht naar de lekkerste eitjes helpen we u graag een handje middels dit beknopte overzicht. (vrijdag 19 april) In JH De Wommel kan je dit weekend drie dagen lang genieten van het beste wat het minimal wave genre te ...

lees meer...
CD BESPREKING : Hans Fredrik Jacobsen - Øre

De titel verwijst naar het belangrijkste orgaan voor iedereen die met muziek bezig is: het oor. De Noorse multi-instrumentalist Hans Fredrik Jacobsen heeft zijn vierde album helemaal gewijd aan het fenomeen van op gehoor spelen. Heel wat muzikanten hebben op die manier één of meerdere instrumenten leren bespelen. ‘Øre’ ...

lees meer...
NIEUWS 19/04/2019 : Met Dark Entries gratis naar Nederland!

Het duurde een beetje langer dan voorzien, maar binnenkort zal de vernieuwde locatie van de Maastrichtse club de Muziekgieterij dan toch de deuren openen. Voor het allerlaatste evenement in de ‘oude’ Muziekgieterij slaat men aldaar de handen ineen met Linke Soto en EPM Music om met een affiche voor de dag te komen die de liefhebbers ...

lees meer...
NIEUWS 18/04/2019 : Angels of Liberty leeft nog een beetje ....

18 april 2017 verliet bezieler en zanger Voe Saint-Claire van Angels Of Liberty ons... Veel te vroeg. De groep deed mijn gothic rock minnend hart weer sneller bonzen met het fantastische debuut “Pinnacle Of The Draco” (2012), oorspronkelijk uit op het eigen Secret Sin label, dat bol stond van de klassiekers. Tenminste, in een rechtvaardige ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ил (Il) / Soom - Split

Deze release dateert al van 2013 maar werd meegestuurd met een aantal recentere releases van dit Russische label. Onze policy is echter dat we alle fysieke dragers bespreken, dus hier komt ie. Eerst een kleine uitleg over het label dat aanvankelijk (No Name) heette en dus in feite naamloos was. Dit werd echter slecht begrepen door allerlei ...

lees meer...
NIEUWS 14/04/2019 : Gedonder in Kinky Star.

Onlangs mochten wij tot onze grote vreugde kennismaken met het nieuwe Belgische duo La Merde. Hun eerste cassette Dood En De Merde liet een verpletterende indruk achter bij uw recensent van dienst die niet toevallig hoog oploopt met The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud en soortgelijke “wereld-serpenten”, net het straatje waarin ...