casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Sixth June
Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
Toen een paar maanden geleden aangekondigd werd dat Sixth June op onze BimPreFest zou komen te staan, wisten maar weinig mensen waarover het nu precies ging.

Daar muziek nu eenmaal een soort van microbe is die zich overal weet te verspreiden kwam ook hun videoclip van “Everytime” op YouTube en Facebook terecht waardoor dit Servisch duo momenteel vaak aanzien wordt als één van de absolute minimal synth-revelaties van het moment.

Sixth June zou daarom ook wel eens de revelatie van ons festival kunnen worden en daarom was een uitgebreid gesprek met dit Servisch wonderduo meer dan gerechtvaardigd.

Voor de mannelijke lezers : gelieve ook de ogen te richten op de tekst in plaats van alleen maar naar de plaatjes te gluren….

Iedereen heeft het over Sixth June, maar niemand weet wie jullie zijn… Dit is jullie kans, vertel het! Het is overduidelijk dat jullie liefde uitgaat naar de jaren ’80. Kan ik eigenlijk Sixth June een eightiesband noemen? Ik denk natuurlijk aan dingen als Martin Dupont of A Blaze Colour….

Ergens wel, zeker omdat we vinden dat de 80’s het meest creatieve tijdperk uit de muziekgeschiedenis zijn en daarom is het ook zo logisch voor ons dat wij door dit tijdperk geïnspireerd zijn. En we zijn geboren in de eighties, dus wat ons betreft mag je ons best als een eightiesband beschouwen.

Toch wel even aan toevoegen dat wij geïnspireerd zijn door verschillende artiesten en genres waardoor het moeilijk blijft om ons in een bepaald hokje te plaatsen. Eerlijk gezegd zijn we daar ook zeer blij om want het zou net door dat hokje zijn dat we gevangen zitten en zo onze eigen creatieve vrijheid beknotten.

Wij zijn steeds vrij om te doen wat we willen en het zou best kunnen dat wij door de jaren heen misschien iets geheel anders gaan doen.

Ik las ooit op een blogspot dat iemand jullie vergeleek met Clan Of Xymox. Ik dacht eerst dat ze niet goed snik waren maar hoe meer ik Sixth June hoor, hoe meer ik die link snap……

Ik vind dat wel een goede vergelijking ook al is Clan Of Xymox niet de eerste groep die in mijn hoofd zou opkomen moest ik het over Sixth June hebben.

Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.

Ik zocht het in de richting van melancholie….

Ik zou mijn muziek toch niet in één woord kunnen beschrijven hoor. Het is ook donker, blauw, triestig, expressief, sterk en uiterst dansbaar.

Jullie komen uit Belgrado en eerlijkheidshalve kennen we niks van de scene ginder. In feite, is daar zoiets als een minimal synth-scene of zijn jullie eenzame outsiders?

Wij kunnen u exclusief verklappen dat er in Servië geen minimal synth-scene bestaat. Let op, dat betekent niet dat je er geen goede groepen kan vinden maar het is gewoon een totaal andere stijl en voor mensen die zo’n muziek fantastisch vinden is dat natuurlijk een opsteker.

Waar vinden jullie de inspiratie voor je muziek?

Die inspiratie kwam op een schone namiddag naast ons huis te liggen en sindsdien leefden we lang en gelukkig. Grapje, wij hebben er geen flauw benul van waar onze inspiratie vandaan zou komen. Dat is er plots en dat blijft bij ons.

En dit gezegd zijnde : wij hebben ogen en oren gekregen, dus lopen wij niet rond op deze planeet zonder ze te gebruiken. Het zijn de dingen die we zien en horen die onze inspiratie maken. Kijk, zo heb je nog een antwoord op je vraag gekregen! (lacht)

Er komt de laatste tijd magnifieke muziek uit Oost-Europa vind ik. Ik denk dat het te wijten is doordat jullie nooit met deze muziek, omwille van de politiek, in aanraking kwamen….

Ja maar Yoegoslavië behoorde wel tot Oost-Europa maar was toch anders omdat de Russen geen controle over ons hadden. Hierdoor was deze muziek in de jaren ’80 wel bereikbaar voor ons. Uit onze contreien komen groepen als Laibach, Borghesia, Videosex of Luna en dat zijn toch allemaal groepen die een grootse invloed achtergelaten hebben.

Nu ja zo belangrijk is het ook niet hoor, als er mensen zijn die ons aandacht schenken omdat wij uit Oost-Europa komen en daardoor van onze muziek houden dan is dat meer dan meegenomen.

Er gebeuren inderdaad mooie dingen in Oost-Europa, daar heb je gelijk in maar zelf zou ik het toch eerder een uitzondering noemen hoor. Misschien is het ook zo dat wanneer je er leeft, je het ook niet ziet. Zelf hebben wij besloten om naar Berlijn te verhuizen omdat daar meer mogelijkheden zijn.

Ik wil het je eens vragen, weet je…als ik in een Belgische platenwinkel binnenloop zie ik meer videogames dan cd’s. Hoe is dat in Belgrado?

Dat is hetzelfde hier hoor, maak je geen illusies… Het enige wat hier echt verkoopt is de zogezegde Turbo-folk en dat is een soort muziek dat hier al decennia populair is.

De echte muziekwinkels hebben hun deuren dicht gedaan, je kan enkel nog cd’s kopen in sommige boekwinkels ook al zie ik dat nooit iemand doen. Iedereen zit aan de download. Muziek is gratis geworden en dat is niet meteen alleen een Servisch probleem….

Jullie zitten op het Duitse Genetic-label, hoe kwamen jullie met hun in contact?

Zeer simpel eigenlijk, ze verzeilden op onze My Space-pagina en ze hielden van onze muziek en wilden al vlug iets uitbrengen van ons.

Eerlijk gezegd zijn wij zeer voorzichtig met aanbiedingen van het internet en we wilden er niet op ingaan vooraleer we ze persoonlijk hadden ontmoet. Uiteindelijk gebeurde dat toch vorig jaar in Berlijn en we wisten meteen dat Rhona en Rainer het soort mensen waren met wie we in zee wilden gaan.

Genetic Music is echt een fantastisch label met topartiesten en kwaliteitsmuziek en als je daar dan nog eens bijneemt dat Rhona en Rainer fantastische mensen zijn, dan zijn wij daar zeer tevreden over!

De vraag die mensen het meest op de zenuwen werkt is blijkbaar dat je nu moet zeggen welke plaat je favoriet is….

Dat is inderdaad een vraag waar we niet al te simpel een antwoord kunnen op vinden. Er zijn zoveel groepen of platen die ons beïnvloed hebben dat we niet zo maar d’er eentje kunnen uitpikken.

We gaan er u een paar geven…. The Cure: "Seventeen Seconds", Depeche Mode: "Music for the Masses" Het eerste album van Dead Can Dance, Bauhaus: "Mask", Death in June: "Nada",Joy Division: "Closer", The Knife: "Silent Shout"

Straks staan jullie op het BIM-PRE-FEST tussen namen als Portion Control en Twice A Man…wat vinden jullie daarvan?

Het doet ons zo veel plezier dat we daar mogen staan maar toch is het bij ons de gewoonte dat wij er steeds volledig voor gaan en het maakt geen verschil uit of dat nu op een groot festival is of voor een kleine club.

Bij ons is het steeds de kwaliteit die voorop staat, mensen die naar ons concert komen verdienen steeds het maximum van wat wij kunnen geven.

Waarom moeten de lezers absoluut naar jullie kijken op BIM-PRE-FEST?

Wij zijn het soort groep die terug de R in de energie plaatst!

Een goed optreden is net zo belangrijk als een goede plaat, zo werkt onze promotiemachine nu eenmaal en dat gaat gepaard met het nodige acteerwerk en de visuele aspecten.

Dus eigenlijk is het zo dat een liveoptreden van ons niet hetzelfde is alsof je onze plaat zou horen. Denk je dat dit genoeg reden is om ons uit te checken?

Tuurlijk, en je krijgt zelfs het laatste woord….

Too many ways of thinking

To many ways to lie

Who can say it’s over?

I don’t know it now.

Too many ways of laughing

Too many ways to die.

Who can say it’s over?

Who can stop the time?

There is no place for tomorrow,

There is no sense for tomorrow...

From the song: how ( sixth june: everytime LP )

www.myspace.com/sixthjune

Bekijk hun clipje

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...