casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Sixth June
Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
Toen een paar maanden geleden aangekondigd werd dat Sixth June op onze BimPreFest zou komen te staan, wisten maar weinig mensen waarover het nu precies ging.

Daar muziek nu eenmaal een soort van microbe is die zich overal weet te verspreiden kwam ook hun videoclip van “Everytime” op YouTube en Facebook terecht waardoor dit Servisch duo momenteel vaak aanzien wordt als één van de absolute minimal synth-revelaties van het moment.

Sixth June zou daarom ook wel eens de revelatie van ons festival kunnen worden en daarom was een uitgebreid gesprek met dit Servisch wonderduo meer dan gerechtvaardigd.

Voor de mannelijke lezers : gelieve ook de ogen te richten op de tekst in plaats van alleen maar naar de plaatjes te gluren….

Iedereen heeft het over Sixth June, maar niemand weet wie jullie zijn… Dit is jullie kans, vertel het! Het is overduidelijk dat jullie liefde uitgaat naar de jaren ’80. Kan ik eigenlijk Sixth June een eightiesband noemen? Ik denk natuurlijk aan dingen als Martin Dupont of A Blaze Colour….

Ergens wel, zeker omdat we vinden dat de 80’s het meest creatieve tijdperk uit de muziekgeschiedenis zijn en daarom is het ook zo logisch voor ons dat wij door dit tijdperk geïnspireerd zijn. En we zijn geboren in de eighties, dus wat ons betreft mag je ons best als een eightiesband beschouwen.

Toch wel even aan toevoegen dat wij geïnspireerd zijn door verschillende artiesten en genres waardoor het moeilijk blijft om ons in een bepaald hokje te plaatsen. Eerlijk gezegd zijn we daar ook zeer blij om want het zou net door dat hokje zijn dat we gevangen zitten en zo onze eigen creatieve vrijheid beknotten.

Wij zijn steeds vrij om te doen wat we willen en het zou best kunnen dat wij door de jaren heen misschien iets geheel anders gaan doen.

Ik las ooit op een blogspot dat iemand jullie vergeleek met Clan Of Xymox. Ik dacht eerst dat ze niet goed snik waren maar hoe meer ik Sixth June hoor, hoe meer ik die link snap……

Ik vind dat wel een goede vergelijking ook al is Clan Of Xymox niet de eerste groep die in mijn hoofd zou opkomen moest ik het over Sixth June hebben.

Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.

Ik zocht het in de richting van melancholie….

Ik zou mijn muziek toch niet in één woord kunnen beschrijven hoor. Het is ook donker, blauw, triestig, expressief, sterk en uiterst dansbaar.

Jullie komen uit Belgrado en eerlijkheidshalve kennen we niks van de scene ginder. In feite, is daar zoiets als een minimal synth-scene of zijn jullie eenzame outsiders?

Wij kunnen u exclusief verklappen dat er in Servië geen minimal synth-scene bestaat. Let op, dat betekent niet dat je er geen goede groepen kan vinden maar het is gewoon een totaal andere stijl en voor mensen die zo’n muziek fantastisch vinden is dat natuurlijk een opsteker.

Waar vinden jullie de inspiratie voor je muziek?

Die inspiratie kwam op een schone namiddag naast ons huis te liggen en sindsdien leefden we lang en gelukkig. Grapje, wij hebben er geen flauw benul van waar onze inspiratie vandaan zou komen. Dat is er plots en dat blijft bij ons.

En dit gezegd zijnde : wij hebben ogen en oren gekregen, dus lopen wij niet rond op deze planeet zonder ze te gebruiken. Het zijn de dingen die we zien en horen die onze inspiratie maken. Kijk, zo heb je nog een antwoord op je vraag gekregen! (lacht)

Er komt de laatste tijd magnifieke muziek uit Oost-Europa vind ik. Ik denk dat het te wijten is doordat jullie nooit met deze muziek, omwille van de politiek, in aanraking kwamen….

Ja maar Yoegoslavië behoorde wel tot Oost-Europa maar was toch anders omdat de Russen geen controle over ons hadden. Hierdoor was deze muziek in de jaren ’80 wel bereikbaar voor ons. Uit onze contreien komen groepen als Laibach, Borghesia, Videosex of Luna en dat zijn toch allemaal groepen die een grootse invloed achtergelaten hebben.

Nu ja zo belangrijk is het ook niet hoor, als er mensen zijn die ons aandacht schenken omdat wij uit Oost-Europa komen en daardoor van onze muziek houden dan is dat meer dan meegenomen.

Er gebeuren inderdaad mooie dingen in Oost-Europa, daar heb je gelijk in maar zelf zou ik het toch eerder een uitzondering noemen hoor. Misschien is het ook zo dat wanneer je er leeft, je het ook niet ziet. Zelf hebben wij besloten om naar Berlijn te verhuizen omdat daar meer mogelijkheden zijn.

Ik wil het je eens vragen, weet je…als ik in een Belgische platenwinkel binnenloop zie ik meer videogames dan cd’s. Hoe is dat in Belgrado?

Dat is hetzelfde hier hoor, maak je geen illusies… Het enige wat hier echt verkoopt is de zogezegde Turbo-folk en dat is een soort muziek dat hier al decennia populair is.

De echte muziekwinkels hebben hun deuren dicht gedaan, je kan enkel nog cd’s kopen in sommige boekwinkels ook al zie ik dat nooit iemand doen. Iedereen zit aan de download. Muziek is gratis geworden en dat is niet meteen alleen een Servisch probleem….

Jullie zitten op het Duitse Genetic-label, hoe kwamen jullie met hun in contact?

Zeer simpel eigenlijk, ze verzeilden op onze My Space-pagina en ze hielden van onze muziek en wilden al vlug iets uitbrengen van ons.

Eerlijk gezegd zijn wij zeer voorzichtig met aanbiedingen van het internet en we wilden er niet op ingaan vooraleer we ze persoonlijk hadden ontmoet. Uiteindelijk gebeurde dat toch vorig jaar in Berlijn en we wisten meteen dat Rhona en Rainer het soort mensen waren met wie we in zee wilden gaan.

Genetic Music is echt een fantastisch label met topartiesten en kwaliteitsmuziek en als je daar dan nog eens bijneemt dat Rhona en Rainer fantastische mensen zijn, dan zijn wij daar zeer tevreden over!

De vraag die mensen het meest op de zenuwen werkt is blijkbaar dat je nu moet zeggen welke plaat je favoriet is….

Dat is inderdaad een vraag waar we niet al te simpel een antwoord kunnen op vinden. Er zijn zoveel groepen of platen die ons beïnvloed hebben dat we niet zo maar d’er eentje kunnen uitpikken.

We gaan er u een paar geven…. The Cure: "Seventeen Seconds", Depeche Mode: "Music for the Masses" Het eerste album van Dead Can Dance, Bauhaus: "Mask", Death in June: "Nada",Joy Division: "Closer", The Knife: "Silent Shout"

Straks staan jullie op het BIM-PRE-FEST tussen namen als Portion Control en Twice A Man…wat vinden jullie daarvan?

Het doet ons zo veel plezier dat we daar mogen staan maar toch is het bij ons de gewoonte dat wij er steeds volledig voor gaan en het maakt geen verschil uit of dat nu op een groot festival is of voor een kleine club.

Bij ons is het steeds de kwaliteit die voorop staat, mensen die naar ons concert komen verdienen steeds het maximum van wat wij kunnen geven.

Waarom moeten de lezers absoluut naar jullie kijken op BIM-PRE-FEST?

Wij zijn het soort groep die terug de R in de energie plaatst!

Een goed optreden is net zo belangrijk als een goede plaat, zo werkt onze promotiemachine nu eenmaal en dat gaat gepaard met het nodige acteerwerk en de visuele aspecten.

Dus eigenlijk is het zo dat een liveoptreden van ons niet hetzelfde is alsof je onze plaat zou horen. Denk je dat dit genoeg reden is om ons uit te checken?

Tuurlijk, en je krijgt zelfs het laatste woord….

Too many ways of thinking

To many ways to lie

Who can say it’s over?

I don’t know it now.

Too many ways of laughing

Too many ways to die.

Who can say it’s over?

Who can stop the time?

There is no place for tomorrow,

There is no sense for tomorrow...

From the song: how ( sixth june: everytime LP )

www.myspace.com/sixthjune

Bekijk hun clipje

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Fear Incorporated - Of Nightmares And Strychnine

Twee keer goed nieuws. Vooraleer dit album in de lente van dit jaar aan een gelimiteerde cd release toe is kunt u het deze maand reeds kosteloos (jawel) downloaden via de Sacred Realm Records website. Het andere goede nieuws, indien u voor komende Valentijn op zoek bent naar de passende horror soundtrack, aarzel niet, dit is hem. Fear ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Sirenia al 20 jaar springlevend!

Het zit nog fris in mijn geheugen. Al een eeuwigheid geleden, verscheen het cultalbum ‘At Sixes and Sevens’ (2001) van Sirenia, de goth metalband rond Morten Veland. Dit nadat hij de band Tristania noodgedwongen diende te verlaten. Nu kondigt dit Frans-Noorse gezelschap hun tiende studioalbum, met de inspirerende titel ‘Riddles, ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ikon - The Thirteenth Hour - the singels 2007 -2020

Een band die al mee gaat sedert 1991 en we niet meer hoeven voor te stellen. Vanuit Australië, hun heimat, veroverden ze ook Europa. In de jaren 90 en aanvang van de jaren 2000 zat een florissante labeldeal met het Duitse en al lang verdwenen Apollyon label daar voor veel tussen. Nadien was er nog sporadisch een uithaal waardoor de groep ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : CUTS - Unreal

Een paar jaar geleden mocht ik kennismaken met CUTS, die met de twee Exist EP’s toch wel indruk wist te maken. Het daaropvolgende full album A Gradual Decline schoot echter helemaal aan me voorbij, en toen ik de bespreking hier las, was dat achteraf gezien een spijtige zaak. Tijd voor een herkansing, die ik krijg in de vorm van ...

lees meer...
NIEUWS 11/01/2021 : Gary Numan lost eerste single uit nieuwe plaat 'Intruder'

Hij gaat intussen al 42 jaar mee. In zijn begindagen was hij een pionier van de elektronische muziek met Tbeway Army en daarna solo. Hij scoorde hits met 'Cars', 'Are 'Friends Electric' en vele andere pientere popsongs. Halverwege de jaren 90 gaf hij zijn werk een nieuwe draai door de industrial-tour. Hij gaf op zijn oude ...

lees meer...
CD BESPREKING : Penterakt - Conquest Of The Moon

Dit is weer zo een uitgave waarbij je aan het artwork al direct kan zien wat voor muziek je te horen zal krijgen. En met een projectnaam als Penterakt en een albumtitel als “Conquest Of The Moon” kan het ook haast niet anders. Inderdaad klinkt dit als kosmische krautrock zoals we die al kennen van in de jaren 70 van acts als Tangerine ...

lees meer...
CD BESPREKING : Backworld - Sacred And Profane Songs

Ik weet het, voor neo folk en aanverwante activiteiten hebben we een erudiet redactielid. Vandaar dat het voor mij zowat een eeuwigheid geleden is dat ik nog iets uit dit subgenre heb besproken op deze geniale site. Het laatste moet iets van Death In Rome geweest zijn meen ik, maar nu dus deze Backworld die ik best even voor u introduceer. Backworld ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Death in Rome schrijft hymne bij bestorming van het Capitool

'Het is niet de job van een artiest om politieke statements te maken. Het beste wat we kunnen doen is een soundtrack aanbieden over historische gebeurtenissen.' Aan het woord is Death in Rome, en het historisch evenement dat ze in de verf willen zetten is uiteraard de bestorming van het Capitool twee dagen geleden. Dit doen ze met ...

lees meer...
NIEUWS 08/01/2021 : Hedera helix maakt het weer heel abstract

Wij zijn grote fans van Hedera helix, het gestoorde intellectroproject van Oscar Valerius Kandinsky en Maestro Virgule. We hebben al lang niets meer van hen gehoord, maar in 2016 maakten ze indruk met 'Pastiche', een plaat vol dolgedraaide Nederlandstalige elektronische brouwsels die je vooral in verwarring willen brengen. Nu brengen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...