casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

697 items

   

Sixth June
Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
28/09/2010 : Sixth June - Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.
Toen een paar maanden geleden aangekondigd werd dat Sixth June op onze BimPreFest zou komen te staan, wisten maar weinig mensen waarover het nu precies ging.

Daar muziek nu eenmaal een soort van microbe is die zich overal weet te verspreiden kwam ook hun videoclip van “Everytime” op YouTube en Facebook terecht waardoor dit Servisch duo momenteel vaak aanzien wordt als één van de absolute minimal synth-revelaties van het moment.

Sixth June zou daarom ook wel eens de revelatie van ons festival kunnen worden en daarom was een uitgebreid gesprek met dit Servisch wonderduo meer dan gerechtvaardigd.

Voor de mannelijke lezers : gelieve ook de ogen te richten op de tekst in plaats van alleen maar naar de plaatjes te gluren….

Iedereen heeft het over Sixth June, maar niemand weet wie jullie zijn… Dit is jullie kans, vertel het! Het is overduidelijk dat jullie liefde uitgaat naar de jaren ’80. Kan ik eigenlijk Sixth June een eightiesband noemen? Ik denk natuurlijk aan dingen als Martin Dupont of A Blaze Colour….

Ergens wel, zeker omdat we vinden dat de 80’s het meest creatieve tijdperk uit de muziekgeschiedenis zijn en daarom is het ook zo logisch voor ons dat wij door dit tijdperk geïnspireerd zijn. En we zijn geboren in de eighties, dus wat ons betreft mag je ons best als een eightiesband beschouwen.

Toch wel even aan toevoegen dat wij geïnspireerd zijn door verschillende artiesten en genres waardoor het moeilijk blijft om ons in een bepaald hokje te plaatsen. Eerlijk gezegd zijn we daar ook zeer blij om want het zou net door dat hokje zijn dat we gevangen zitten en zo onze eigen creatieve vrijheid beknotten.

Wij zijn steeds vrij om te doen wat we willen en het zou best kunnen dat wij door de jaren heen misschien iets geheel anders gaan doen.

Ik las ooit op een blogspot dat iemand jullie vergeleek met Clan Of Xymox. Ik dacht eerst dat ze niet goed snik waren maar hoe meer ik Sixth June hoor, hoe meer ik die link snap……

Ik vind dat wel een goede vergelijking ook al is Clan Of Xymox niet de eerste groep die in mijn hoofd zou opkomen moest ik het over Sixth June hebben.

Het is heel normaal dat mensen ons vergelijken met bekende groepen en zo lang ze het nog niet hebben over ZZ Top of Rod Stewart maken we ons geen zorgen.

Ik zocht het in de richting van melancholie….

Ik zou mijn muziek toch niet in één woord kunnen beschrijven hoor. Het is ook donker, blauw, triestig, expressief, sterk en uiterst dansbaar.

Jullie komen uit Belgrado en eerlijkheidshalve kennen we niks van de scene ginder. In feite, is daar zoiets als een minimal synth-scene of zijn jullie eenzame outsiders?

Wij kunnen u exclusief verklappen dat er in Servië geen minimal synth-scene bestaat. Let op, dat betekent niet dat je er geen goede groepen kan vinden maar het is gewoon een totaal andere stijl en voor mensen die zo’n muziek fantastisch vinden is dat natuurlijk een opsteker.

Waar vinden jullie de inspiratie voor je muziek?

Die inspiratie kwam op een schone namiddag naast ons huis te liggen en sindsdien leefden we lang en gelukkig. Grapje, wij hebben er geen flauw benul van waar onze inspiratie vandaan zou komen. Dat is er plots en dat blijft bij ons.

En dit gezegd zijnde : wij hebben ogen en oren gekregen, dus lopen wij niet rond op deze planeet zonder ze te gebruiken. Het zijn de dingen die we zien en horen die onze inspiratie maken. Kijk, zo heb je nog een antwoord op je vraag gekregen! (lacht)

Er komt de laatste tijd magnifieke muziek uit Oost-Europa vind ik. Ik denk dat het te wijten is doordat jullie nooit met deze muziek, omwille van de politiek, in aanraking kwamen….

Ja maar Yoegoslavië behoorde wel tot Oost-Europa maar was toch anders omdat de Russen geen controle over ons hadden. Hierdoor was deze muziek in de jaren ’80 wel bereikbaar voor ons. Uit onze contreien komen groepen als Laibach, Borghesia, Videosex of Luna en dat zijn toch allemaal groepen die een grootse invloed achtergelaten hebben.

Nu ja zo belangrijk is het ook niet hoor, als er mensen zijn die ons aandacht schenken omdat wij uit Oost-Europa komen en daardoor van onze muziek houden dan is dat meer dan meegenomen.

Er gebeuren inderdaad mooie dingen in Oost-Europa, daar heb je gelijk in maar zelf zou ik het toch eerder een uitzondering noemen hoor. Misschien is het ook zo dat wanneer je er leeft, je het ook niet ziet. Zelf hebben wij besloten om naar Berlijn te verhuizen omdat daar meer mogelijkheden zijn.

Ik wil het je eens vragen, weet je…als ik in een Belgische platenwinkel binnenloop zie ik meer videogames dan cd’s. Hoe is dat in Belgrado?

Dat is hetzelfde hier hoor, maak je geen illusies… Het enige wat hier echt verkoopt is de zogezegde Turbo-folk en dat is een soort muziek dat hier al decennia populair is.

De echte muziekwinkels hebben hun deuren dicht gedaan, je kan enkel nog cd’s kopen in sommige boekwinkels ook al zie ik dat nooit iemand doen. Iedereen zit aan de download. Muziek is gratis geworden en dat is niet meteen alleen een Servisch probleem….

Jullie zitten op het Duitse Genetic-label, hoe kwamen jullie met hun in contact?

Zeer simpel eigenlijk, ze verzeilden op onze My Space-pagina en ze hielden van onze muziek en wilden al vlug iets uitbrengen van ons.

Eerlijk gezegd zijn wij zeer voorzichtig met aanbiedingen van het internet en we wilden er niet op ingaan vooraleer we ze persoonlijk hadden ontmoet. Uiteindelijk gebeurde dat toch vorig jaar in Berlijn en we wisten meteen dat Rhona en Rainer het soort mensen waren met wie we in zee wilden gaan.

Genetic Music is echt een fantastisch label met topartiesten en kwaliteitsmuziek en als je daar dan nog eens bijneemt dat Rhona en Rainer fantastische mensen zijn, dan zijn wij daar zeer tevreden over!

De vraag die mensen het meest op de zenuwen werkt is blijkbaar dat je nu moet zeggen welke plaat je favoriet is….

Dat is inderdaad een vraag waar we niet al te simpel een antwoord kunnen op vinden. Er zijn zoveel groepen of platen die ons beïnvloed hebben dat we niet zo maar d’er eentje kunnen uitpikken.

We gaan er u een paar geven…. The Cure: "Seventeen Seconds", Depeche Mode: "Music for the Masses" Het eerste album van Dead Can Dance, Bauhaus: "Mask", Death in June: "Nada",Joy Division: "Closer", The Knife: "Silent Shout"

Straks staan jullie op het BIM-PRE-FEST tussen namen als Portion Control en Twice A Man…wat vinden jullie daarvan?

Het doet ons zo veel plezier dat we daar mogen staan maar toch is het bij ons de gewoonte dat wij er steeds volledig voor gaan en het maakt geen verschil uit of dat nu op een groot festival is of voor een kleine club.

Bij ons is het steeds de kwaliteit die voorop staat, mensen die naar ons concert komen verdienen steeds het maximum van wat wij kunnen geven.

Waarom moeten de lezers absoluut naar jullie kijken op BIM-PRE-FEST?

Wij zijn het soort groep die terug de R in de energie plaatst!

Een goed optreden is net zo belangrijk als een goede plaat, zo werkt onze promotiemachine nu eenmaal en dat gaat gepaard met het nodige acteerwerk en de visuele aspecten.

Dus eigenlijk is het zo dat een liveoptreden van ons niet hetzelfde is alsof je onze plaat zou horen. Denk je dat dit genoeg reden is om ons uit te checken?

Tuurlijk, en je krijgt zelfs het laatste woord….

Too many ways of thinking

To many ways to lie

Who can say it’s over?

I don’t know it now.

Too many ways of laughing

Too many ways to die.

Who can say it’s over?

Who can stop the time?

There is no place for tomorrow,

There is no sense for tomorrow...

From the song: how ( sixth june: everytime LP )

www.myspace.com/sixthjune

Bekijk hun clipje

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Neraterræ - The Substance Of Perception

We waren niet bijster enthousiast over The NHART Demo(n)s van Neraterræ, het dark ambient project van Italiaan Alessio Antoni. Reden hiervoor was dat we een beetje vanalles hoorden, en zoals een Limburgs spreekwoord placht duidelijk te maken: "vanalles is hinnenstront". (Wat zoveel wil zeggen als: vanalles kan gelijk wat ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2019 : R.I.P. Rüdiger Frank (1967-2019) (Printed At Bismarck's Death, The Tors Of Dartmoor)

Zojuist bereikte ons het droevige nieuws van het overlijden van Rüdiger Frank (°1967), de zanger van de Duitse gothic rock band The Tors Of Dartmoor. Rüdiger Frank verliet in 1991 Printed At Bismarck's Death met keyboardspeler Heiko Muter (overleden in 2001) om samen een nieuwe gothic rock band op te richten: The Tors Of ...

lees meer...
CD BESPREKING : Hybryds - Drakenmoeder -Een Grafische Novelle (Boek)

“The Ritual Should Be Kept Alive”, we vinden het een mooie slogan die al ruim 30 jaar uit de mond van ons nationale ritual ambient instituut Hyrbryds klinkt. Een boodschap die niet enkel muzikaal overgedragen wordt, maar ook in boekvorm. In 2015 was er reeds het boek ‘Music & Visuals For Rituals’ waarin de geschiedenis ...

lees meer...
NIEUWS 20/07/2019 : BIMfest 2019: de eerste namen.

U weet het al langer, of zou het na 17 edities toch stilletjes aan moeten weten: de aanloop naar het kerstdiner en het nieuwjaarsvuurwerk vangt traditiegetrouw aan met een nieuwe editie van het BIM Festival. Tijdens het weekend van 13 en 14 december ben je in de Casino te Sint-Niklaas welkom voor wederom een puike selectie aan acts uit ...

lees meer...
CD BESPREKING : Wabi Experience - Wabi Experience

In zijn thuisland Tsjechië is country- en folkzanger Stanislav Jan ‘Wabi’ Daněk een ware volksheld. In 2002 vatte experimenteel geluidskunstenaar Tomislav Federsel (echte naam Tomáš Procházka) het plan op om als eerbetoon de songs van Wabi te gaan remixen. Daarvoor gebruikte hij een van een ...

lees meer...
CD BESPREKING : Xtort - Nothing Is Real

Ergens in de Peelrand, verscholen tussen de industrie van Eindhoven en Noordrijn-Westfalen ligt een aandoenlijk dorpje dat Gemert heet. Daar in de buurt van de plaatselijke bib ligt een klein maar gezellig poppodium dat De Bunker heet. Het is die bunker die de genaamde ‘Piet van Hoer’ tot zijn tweede domicilie heeft verkozen. ...

lees meer...
CD BESPREKING : Kasper Skullerud Værnes & Andreas Wildhagen - Troposgrafien

Het tweetal Kasper Skullerud Værnes (saxofoons) en drummer/percussionist Andreas Wildhagen spelen al een decennium lang in verschillende jazz ensembles en projecten. Het is pas sinds een paar jaar dat ze elkaar vonden als duo en in deze bezetting brachten ze in november 2018 met ‘Troposgrafien’ een eerste plaat uit. Eén ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : RAMMSTEIN - Een stadion in vuur en vlam

Rammstein, de band waarvan de groepsleden al eens graag met vuur spelen, trad deze woensdag op voor een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Uw reporter ter plekke was erbij en kwam er zonder brandwonden vanaf. Er was een massale toeloop voor de metalband uit Duitsland. Alle tickets vlogen in november vorige jaar reeds in minder dan een ...

lees meer...
NIEUWS 11/07/2019 : Timetable voor M'era Luna 2019

Zelf geven ze er niet zo heel veel ruchtbaarheid aan, maar dit jaar viert M’era Luna zijn inmiddels 20ste editie. De jaarlijkse traditie in volle zomertijd mag iedere keer dan weer een feestje zijn. Het feestje in eigen leefwereld, waar het vliegveld van het Duitse Hildesheim wordt omgetoverd tot het walhalla van de gothics en ...

lees meer...
NIEUWS 11/07/2019 : Dark Entries geeft weg: tickets Sewerfest.

Muzikale fijnproevers weten al langer dan vandaag dat JH De Wommel de place to be is om deviante muziekjes te ontdekken. Op de laatste dag van de zomervakantie slaan New Wave Top 100 en Pale Moon de handen in elkaar voor de tweede editie van Sewerfest. Vanaf 20 uur kan je er optredens meepikken van Diagnostic Error (EBM), Cojones Del ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2019 : Angels Of Liberty teaser!

De nieuwe, postume Angels Of Liberty, “Servant Of The Grail” is een feit. En ik ben redelijk enthousiast. Ik hoop binnenkort een review van dit album op deze site te kunnen presenteren maar wil u nu alvast laten kennis maken met “The Last Vampire”, het nummer dat dit album moet presenteren. En geloof me dit nummer doet ...

lees meer...
FOTO'S : Rob Zombie - @ Graspop 23/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Ministry - @ Graspop 22/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Wave-Gotik-Treffen 2019 (Leipzig, Duitsland, 7 t.e.m. 10 juni) - De dolle avonturen van de electro-redactie

Meer dan een jaar had ik ernaar uitgekeken: de 28ste editie van het Wave-Gotik-Treffen in het pinksterweekend. Persoonlijk vond ik het donkere elektronische deel van de line-up niet echt "wauw", maar dat hield mij niet tegen om mij 4,5 dag lang rot te amuseren. En zoals elk jaar schrijf ik ook nu een verslag over mijn dolle avonturen ...

lees meer...
FOTO'S : Stone Temple Pilots - @ Graspop 21/06/2019 door Luc Luyten