casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

The Mariana Hollow
Muziek dat betekent zoveel : je eigen identiteit, je vriendenkring, je idealen…en tja, ook dat verandert naarmate je ouder wordt.
16/08/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

16/08/2010 : The Mariana Hollow - Muziek dat betekent zoveel : je eigen identiteit, je vriendenkring, je idealen…en tja, ook dat verandert naarmate je ouder wordt.
16/08/2010 : The Mariana Hollow - Muziek dat betekent zoveel : je eigen identiteit, je vriendenkring, je idealen…en tja, ook dat verandert naarmate je ouder wordt.
16/08/2010 : The Mariana Hollow - Muziek dat betekent zoveel : je eigen identiteit, je vriendenkring, je idealen…en tja, ook dat verandert naarmate je ouder wordt.

Wie denkt dat London enkel de thuishaven is van gehypte groepjes, heeft zeker nog nooit gehoord van groepen als The Mariana Hollow.

Deze vriendjes van The Eden House weten verdomd goed hoe ze traditionele goth, poppy metal en stevige rock moeten mengen en daardoor is hun debuut meer dan het beluisteren waard.

Wij trokken naar Adam en Richie om te weten wie The Mariana Hollow zijn.

Om het met de legendarische woorden van de heer Jambers te beginnen : wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hun?

Kun je even wat uitleg geven over die groepsnaam?

Richie : Eigenlijk hebben we er eeuwen over gedaan om een goede naam te vinden voor onze groep. We wisten dat we iets speciaals wilden, iets dat onze muziek omvatte. Ergens moest het iets met de zee te maken hebben omdat onze muziek nogal overeenstemmingen heeft met stilte, storm, kalmte…alles wat de zee maar kan zijn.

Vanaf het moment dat we de naam The Mariana Hollow hoorden, wisten we dat het dat moest zijn. The Mariana Hollow is de Marianentrog en dat is met zijn 11 km het diepste punt ter wereld in de oceaan.

Niet dat het nu zo belangrijk is, maar ik kom maar niet beslissen of jullie goth, metal of alternatieve pop waren…

Adam : Misschien is het gewoon alle drie? Dat somt eigenlijk alles mooi samen waar we zelf naar luisteren…

Richie : Eigenlijk weten we zelf niet in welk hokje we nu passen. Wij schrijven gewoon het soort muziek dat wij willen : episch, emotioneel en met een zekere kracht die je probeert te overheersen.

De gitaren gaven mij dat goddelijke gevoel dat ik bij bands als Fields Of The Nephilim of All About Eve ervaar…

Adam : Eerlijk gezegd ken ik die groepen niet zo goed maar het is steeds tof om met zulke namen vergeleken te worden. Ik hou ook ontzettend veel van Danny’s of Richie’s gitarenspel…ik vind het altijd ongelooflijk interessant om te horen hoe de mensen denken dat we klinken.

Richie : Wij hebben nooit echt die groepen als inspiratie gebruikt maar ik ga akkoord dat er veel overeenkomst is tussen ons en hun als het op emoties aankomt. Mensen die van hen houden zullen zeker ook ons een kans willen gunnen.

Jullie komen uit het hippe Londen. Toen ik naar Londen ging een paar maanden geleden ging, zag ik dat het gothgebeuren in Camden niet meer dan een toeristische attractie geworden was…

Adam : Voor onze muziek zelf zie ik daar niet zo’n probleem voor. Wij houden echt van met wat we bezig zijn en alles lijkt erop dat het beter en beter aan het worden is, zeker op het vlak van samen spelen. London is inderdaad hip maar veel te cool en dat leidt tot veel groepen die eigenlijk niet geven om de essentie namelijk. het schrijven van goede nummers.

Ergens is dat ongelooflijk dat zoiets kan in zo’n grote stad, maar het is een feit. Wij vinden het toch belangrijker om goed te zijn in plaats van ons bezig te gaan houden met dat coole aspect. Ook al weten we dat we met onze muziek het gothpubliek kunnen bereiken is dat niet het enige publiek waar we op gericht zijn, met onze muziek willen we zo veel mogelijk mensen bereiken.

Jullie zijn een nieuwe groep maar jullie konden wel Chris Sheldon overtuigen, iemand die toch reeds samengewerkt heeft met mensen als Skunk Anansie of Foo Fighters.

Adam : Het was eigenlijk door onze bassist Scott die geheel toevallig op Chris botste en het zag er naar uit dat Chris ons wel zag zitten.

Eigenlijk zouden we die vraag moeten laten beantwoorden door Scott of Danny want die zien Scott regelmatig. Die twee zijn wat ouder en hebben ook een pak meer ervaring als wij. Ik weet nu ook niet wat Scott zo aantrok in ons maar wat er ook van zij, we hebben wel de man kunnen strikken die samengewerkt heeft met Biffy Clyro.

Ik weet niet hoe jullie hier zullen op reageren, maar ik dacht dat jullie niet zeer Brits klonken…

Adam : Klinken wij niet Brits? Soms vind ik onze vocals een beetje er over maar wat de gitaren betreft kom je uit bij groepen als Black Sabbath, Opeth, Paradise Lost of Anathema…dat zijn toch Britten?

Er zijn wel Amerikaanse geluiden te horen maar die hebben niet zo’n grote impact op mij. Misschien wat de percussie betreft, maar geen mens die hem iets aan trekt van drummers of bassisten (schiet in de lach).

Onlangs zag ik The Eden House aan het werk en nu blijkt dat jullie elkaar goed lijken te kennen…

Adam : Inderdaad, het optreden in de Scala was voor ons het eerste “grote” optreden en dat was als voorprogramma van The Eden House. Fantastische mensen en het soort muzikanten die helemaal voor hun muziek leven. Binnenkort spelen we weer met hun en het is fantastisch om vergeleken te worden met muzikanten van zulks een niveau.

Jullie muziek vind ik puur escapisme…

Adam : Dat is een zeer interessante opmerking. Buiten de groep zijn de meeste van ons volop bezig met sci-fi en fantasy, en we zijn echt gefascineerd door alles wat te maken heeft met het immateriële. Wij houden echt van dramatische dingen, zo van die dingen waar de haren overeind komen van te staan, niet alleen qua muziek. Ergens zijn zowel onze muziek als onze teksten hierdoor geïnspireerd, en het is wel tof dat je dit hoorde.

Moet ik je muziek dan als donker bestempelen, of eerder hoopgevend?

Adam : Gaan we beide antwoorden, Richie?

Richie : Ja, dat is een goed idee, Adam want ik hou er wel van dat onze muziek de beide kanten van het muntstuk ziet. Ergens werkt onze muziek op een catharsisachtige wijze en wij schrijven vanuit de donkere hoek waar iedereen wel eens in vertoeft, maar ik zou ons nooit als een negatieve groep gaan bestempelen.

Voor ons staat eerlijkheid op de eerste plaats : het moet uit het hart komen! Ik vind zelf dat de vocalen van Rebecca zeer open zijn, poetisch en ik vind dat zij haar job meer dan naar behoren maakt.

Ik vroeg het me onlangs nog eens af : wat betekent muziek voor u?

Adam : Wat een interessante vraag. Tja, hoe ouder ik word hoe meer ik me bezig hou met muziek. Opeens wordt het een andere belevenis om naar dingen te luisteren, op veel manieren. Soms klinkt iets dat ik vroeger goed vond plots zeer slecht omdat je door je eigen vooruitgang beseft dat hetgeen waar je naar luistert niets voorstelt.

Anderzijds ga je op zoek naar inspiratie in bepaalde bronnen waar je anders nooit geraakte, of gewoon dingen die volledig buiten het kader liggen van wat je doet. Je bekijkt ook muziek uit een totaal ander perspectief, metal is daar een mooi voorbeeld van.

Op het moment is er maar weinig muziek waar ik me met kan vereenzelvigen, of muziek die me echt wegmaait.Het geeft misschien te maken met het feit dat ik een oude vent aan het worden ben. Maar muziek dat betekent zoveel : je eigen identiteit, je vriendenkring, je idealen…en tja, ook dat verandert naarmate je ouder wordt.

Ik weet dat het moeilijk is voor zo’n kleine groep, maar iets op het oog om naar hier te komen spelen?

Adam : In ons hoofd natuurlijk wel, maar op dit moment moet ik je teleurstellen…

We gaan afronden met uw favoriete plaat aller tijden!

Adam : Moeilijk om daar iets op te zeggen. Eigenlijk moet ik zeggen dat “Nevermind” van Nirvana mijn leven sterk verandert heeft, maar nu ben ik volledig in de ban van “Puzzle” van Biffy Clyro omdat die riffs zo sterk zijn. Het is hard en tegelijkertijd komt het fragiel over…pfff, dat is eigenlijk serieuze pretentieuze praat! Bij Dark Entries geen journalist nodig?

Laat maar, en jij Richie?

Richie : Ik vind het ook een moeilijke vraag. Er zijn een heleboel platen waar ik nooit genoeg zal van krijgen. “And justice for all” van Metallica is zo’n plaat die mij echt inspireerde. Door deze plaat begon ik zelf ook plots zin te krijgen om een groepje te beginnen, en eigenlijk pakt die plaat me nog steeds zo erg als vroeger.

De riffs zijn precies gespeeld en zwaar, de zang van Hetfield is ongelooflijk en dat middenstuk in “To live is to die” is nog steeds één van de mooiste stukjes uit de muziekgeschiedenis. Nadien was het een pak minder waar zij mee af kwamen…

Het is uw mening, al wat ik er kan toevoegen is dat ik een boontje heb voor the Mariana Hollow!

www.themarianahollow.com

Foto's van James Laidlaw.

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...