casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

17 Pygmies
We doen wat we willen en wie is er om ons tegen te spreken dat dit geen goede beslissing zou zijn ?
27/07/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

27/07/2010 : 17 Pygmies - We doen wat we willen en wie is er om ons tegen te spreken dat dit geen goede beslissing zou zijn ?
27/07/2010 : 17 Pygmies - We doen wat we willen en wie is er om ons tegen te spreken dat dit geen goede beslissing zou zijn ?
27/07/2010 : 17 Pygmies - We doen wat we willen en wie is er om ons tegen te spreken dat dit geen goede beslissing zou zijn ?
27/07/2010 : 17 Pygmies - We doen wat we willen en wie is er om ons tegen te spreken dat dit geen goede beslissing zou zijn ?

In sommige middens worden 17 Pygmies in één adem genoemd met Savage Republic (in de meeste middens worden ze beschamend doodgezwegen) en dat komt omdat zij aan de basis lagen van de Amerikaanse post-punkbeweging die labels zoals Independent Project (onlangs werd er op LTM een erebetoon voor dit label uitgebracht) teweeg bracht.

Dark Entries had het genoegen om met het ondergewaardeerd genie aka JDR een interview te hebben, en dit naar aanleiding van hun onlangs verschenen “The outlaw J.D. Ray”-album dat voor de verandering eens een countryfolk-album werd.

Misschien maar beginnen met de vraag die iedereen beantwoord wil zien : waarom zo’n stijlbreuk op jullie laatste cd?

Bekijk het zo, hoe meer je van stijl verandert hoe groter de kans is dat mensen zullen zeggen dat je geen stijl hebt…

Je bent je er toch van bewust dat dit qua verkoopcijfers niet echt positief zal zijn ?

Welke verkoopcijfers?

Vroeger behoorden jullie tot de groep muzikanten die bij Independent Project zaten.

Ik was gek van jullie maar echt bekend waren jullie hier ook niet, hoe zat het over de oceaan?

Gedurende een paar jaar boerden we tamelijk goed in de clubscene van LA. Daardoor kregen we interesse van Elektra, Capitol en zelfs Island Records met wie we onmiddellijk in zee gingen.

Het moment dat Island ons tekende hebben ze ons meteen weer laten vallen, dus het was wel de moeite waard….

Vergeef me als ik verkeerd ben maar ik heb 17 Pygmies altijd beschouwd als één van de oergroepen van de Amerikaanse post-punkbeweging…

In zekere zin is dat ook zo hoor. Wij zagen ons zelf als het antwoord uit Californië op de Oostkustgeluiden van Swans en Sonic Youth, en in het midwesten Big Black.

Maar laat u niks wijs maken, in die tijd bestond er niet zoiets als post-punk, dat was niet meer dan een paar gasten die ons stonden aan te gapen.

De New Romantic-beweging dat was een beweging met een massa mensen…

En in tijden dat de mensen enkel nog R ‘n B-rommel kopen, voelen jullie dat zelf aan dat jullie ooit aan de wieg stonden van zulke legendarische muziek?

Moest je in de tijd bij mij gekomen zijn en op mijn schouder geklopt hebben om te zeggen dat ik bezig was met legendarische muziek dan zou ik je niet meer dan een onnozelaar gevonden hebben. We deden niet meer dan wat toen normaal bleek voor ons.

Jullie zijn één van die vele Amerikaanse groepen die nooit iets hebben betekent in Europa. Vind je dat erg?

Absoluut niet, wij zijn in Europa een paar keer afgezakt met Savage Republic en ik haat toeren echt…


Welke raad zou jij aan nieuwe groepen geven?

Neem al het geld dat je kan krijgen, je kan achteraf nog gelijk welke plaat opnemen….

Ik ben niet vertrouwd met jullie voorlaatste cd ““Ballade of Tristram’s Last Harping” maar naar het schijnt is dat psychedelisch en nu op jullie laatste cd klinken jullie plots country.

Van plan om alle genres uit te testen ?

Eigenlijk is country ongelooflijk leuk, weet je ?

Ik bedoel er zijn maar 8 noten maar ik kan er echt niet bij dat er groepen zijn die heel hun leven hetzelfde staan te leuteren.

Ik ben ook een schilder en nog nooit heeft er mij iemand gevraagd of ik hetzelfde schilderij eens wil schilderen.

Dus waarom zou ik het zelfde nummer opnieuw schrijven of waarom zou ik me vastklemmen in één bepaalde stijl ?

Dus de logica zegt dat de volgende cd weer iets totaal anders zal zijn....

In feite ben ik nu bezig aan de opnames van Celestina II en het klinkt al als iets dat ik nog nooit eerder gedaan heb.

We doen wat we willen en wie is er om ons tegen te spreken dat dit geen goede beslissing zou zijn ?

Jij maakte recentelijk ook soundtracks voor stomme films als « Tarzan » en « Pantzerkruizer Potemkin » niet ?

Ja klopt, ik ben echt gek van stomme films en ik zie het echt als een uitdaging om die films van een nieuw kleedje te voorzien.

Ik hoop ook zo dat deze films een nieuw publiek krijgen.

Ik beschouw « Pantzerkruiser Potemkin » nog steeds als één van de grootste films aller tijden, staat zeker in mijn Top 3 en ik heb in mijn leven al duizenden films gezien.

Toen ik je laatste cd « The outlaw J.D. Ray » in mijn handen had voelde het echt aan alsof ik terug iets waardevols in mijn handen had, ik bedoel dat hoesje dat is zo mooi.

Tja, weet je sommige van onze groepsleden zijn studenten van de kunstacademie op de UCLA geweest en voor hen is de verpakking even belangrijk als de muziek.

Hoe kijk je dan op tegen dingen als digitale downloads ?

Ik ben er niet echt op tegen omdat indien de muziek sterk genoeg is, het gerust op eigen benen kaan staan. Wat niet wil zeggen dat ik niet liever de fysische cd heb, zeker wanneer artiesten het belangrijk vinden dat ze er iets extra van maken. In die optiek denk ik dat ons publiek ons op dat vlak trouw volgt.

Het wordt een klassieker bij mijn interviews, favoriete lp aller tijden is...

Ik ga er twee noemen omdat ik die twee eigenlijk als één lp beschouw. « One nation underground » en « Balaclava » van Pearls Before Swine.

Het is ongelooflijk op welke toegankelijke wijze Tom Rapp zulk een anders klinkend geluid heeft neer gezet.

Voor mij zijn het de platen die mij deden inzien wat je met muziek kan bereiken en hoe belangrijk het is dat je als artiest uniek klinkt.

U wordt bedankt !

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...