casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

And Also The Trees
Op 30 jaar tijd hebben we 400 optredens gegeven en dat is eigenlijk niet zo veel...
09/07/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

09/07/2010 : And Also The Trees - Op 30 jaar tijd hebben we 400 optredens gegeven en dat is eigenlijk niet zo veel...
09/07/2010 : And Also The Trees - Op 30 jaar tijd hebben we 400 optredens gegeven en dat is eigenlijk niet zo veel...
09/07/2010 : And Also The Trees - Op 30 jaar tijd hebben we 400 optredens gegeven en dat is eigenlijk niet zo veel...
09/07/2010 : And Also The Trees - Op 30 jaar tijd hebben we 400 optredens gegeven en dat is eigenlijk niet zo veel...
09/07/2010 : And Also The Trees - Op 30 jaar tijd hebben we 400 optredens gegeven en dat is eigenlijk niet zo veel...

And Also The Trees is reeds meer dan dertig jaar een begrip in de alternatieve scene. Hun mengeling van post-punk en hemelse gitaren brachten reeds meer harten in vervoering maar nu heeft de band besloten om terug te gaan naar de kern van het verhaal : akoestisch.

Het resultaat is verbluffend en binnenkort kan je dit spektakel ook in Brussel (in een abdij zelfs) gaan bewonderen.

Het is algemeen bekend dat de groep niet zo wild is van interviews maar voor ons (en dankzij organisator Frederick) wou Justin Jones een interview maken, zelfs op vragen waar hij liever geen antwoord op geeft.

Hallo Justin, je begon ergens in 1979. Toen je daar stond had je ooit gedacht dat je 30 jaar later nog over And Also The Trees zou spreken?

Ik deed dat met volle overgave dus ik zou zeker zeer tevreden geweest zijn moest ik dan geweten hebben dat ik er heel mijn leven met bezig kon zijn.

Trouwens als je iets opricht zijn de verwachtingen zeer hoog gespannen en dat het lang zal duren beschouw je als iets vanzelfsprekends, zelfs indien het toen allesbehalve perfect was.

Alhoewel ik die vroegere tijden toch als best prettig ervaar…

And Also The Trees is zo’n groep die een zeer loyale fanbasis heeft…

Ja dat is waar, de mensen die ons gevolgd hebben zijn echt wel ongelooflijk.

Er zijn momenten geweest waarop we “vreemd” klonken en misschien puur creatief gezien wel met iets stoms afkwamen, maar onze fans zijn ons steeds trouw gebleven waar ik hun trouwens ontzettend dankbaar voor ben.

Je weet het beter als ik, maar ik ken in Frankrijk mensen die echt geleefd hebben voor And Also The Trees….

Zoiets zou ik als een zeer nobele gedachte kunnen omschrijven…

Jullie klinken wel post-punk of zo, maar er zit ook wat troubadoursachtig in jullie geluid.

Ik denk dat het geen toeval is dat jullie Cat Stevens gecoverd hebben….

Cat Stevens werd deer steeds gespeeld door onze zus, Simon en ik waren reeds op jonge leeftijd aan deze muziek blootgesteld.

Het idee om “Lady D’Arbanville” te coveren kwam eigenlijk van Simon en om u eerlijk te zeggen, weet ik niet of dat zo’n goed idee was.

Het was in ieder geval wel interessant omdat we zo de mogelijkheid kregen om eens iets te doen met een nummer van iemand anders en dat nummer heeft toch een beetje de hele sfeer van “Farewell to the shades” beïnvloedt.

Dus als je het aan mij vraagt, hadden we het beter nooit gedaan!

Kwam daar nog eens bij dat het Duits label dit nummer weg liet uit angst voor religieuze reprisales….

In Frankrijk waren jullie goden, en in England kon het niemand wat schelen…

Dat is een mythe hoor.

In het begin boerden we best goed in England maar we kwamen er vrij vlug achter dat er in Europa meer interesse was, en later Amerika. De Britten hebben eigenlijk wel altijd van ons gehouden maar het was niet zoals in andere landen, gewoon omdat wij gestopt waren met toeren in eigen land.

Als je je afvraagt hoe dat komt, moet je gewoon eens bij gelijk welke Britse groep gaan vragen : men houdt niet van toeren in England gewoon omdat het je kapot maakt.

En als je uw buur vertelt “Ik was ooit een ster in Parijs”….

Ja, ik loop hele dagen rond in mijn straat met de boodschap “Je kent me niet maar ik ben een ster in Parijs”, ze kijken me aan en uit medelijden smijten ze 10p naar mijn hoofd…

And Also The Trees is en blijft bekend voor zijn hemels gitaargeluid dus was een cd als “When the rain comes” verre van risicoloos…

Het is ook verre van een perfecte cd. Ik beschouw het als een goed leerproces waar ik zowel de goede als de slechte kanten van ondervond.

Voor dit project heb ik nooit iets akoestisch gedaan en je hebt zeker een punt dat je zegt dat mensen dit eigenlijk niet willen horen, maar toch hoop ik dat de mensen het interessant vinden om het een kans te geven.

Er wordt plots veel ruimte geschept voor de stem dus ergens zou je het kunnen stellen dat dit Simon’s album geworden is.

Na “Silver Soul” hielden jullie het voor bekeken en ik dacht dat jullie nooit zouden terugkeren….

Maar toch was het niet zo dat wij zoals de meeste bands splitten om daarna voor grof geld weer terg samen zouden komen. Persoonlijke redenen maakten het onmogelijk om als groep samen te werken dus verdwenen we van het toneel. Achteraf bleek het toch dat het een stomme beslissing was en besloten we maar om verder te gaan.

Ik ben nooit tevreden geweest met “Silver Soul” dus ben ik blij dat dit niet ons laatste punt was.

Dat toeren nooit beu? Ik bedoel je hebt het allemaal toch al gezien?

Niet echt, vind ik. Op 30 jaar tijd hebben we 400 optredens gegeven en dat is eigenlijk niet zo veel want de meeste bands doen dat op 5 jaar tijd. Volgens mij is dat een positief iets, en zo voelt het nog aan dat we het nog echt menen in plaats van daar iets te staan acteren.

Trouwens met de fans van And Also The Trees zou dat niet lukken, die kunnen zo door onze ziel kijken.

Ik weet dat je er niet graag op antwoordt Simon, maar doe het voor Dark Entries aub.

Wat vind je zelf van jullie materiaal uit de jaren ’80?

In de eerste plaats ben ik tevreden dat het zeer gevarieerd is. Als je de eerste lp naast “Virus Meadow” legt dan heb je al twee verschillende groepen. Van daaruit zijn we een bepaalde stijl beginnen spelen en ik heb nooit het gevoel gehad dat we deze stijl gingen uitmelken. Ik bedoel veel groepen zouden gewoon bij dit idee gebleven zijn en tot in het oneindige deze succesformule blijven herhalen. Wij hebben niet gewacht tot het moment dat ons publiek hetzelf niet meer zag zitten en het is daarom ook dat wij vanaf “The Klaxon” (1993 was dat) zijn beginnen experimenteren wat zich verder zette in “Silver Soul”.

Nooit gedacht dat jullie muziek enigszins zwaar op de maag ligt?

Neen, alhoewel die omschrijving me wel aanspreekt…ik dacht altijd dat wij iets hemels deden.

Binnenkort staan jullie in Brussel te spelen in een abdij!

Daar zijn we wel blij mee want een akoestische show vertaalt zich niet goed in de traditionele zalen en daarom is zo’n buitengewone omgeving iets specials.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat de omgeving de performance beïnvloedt, en zolang ons akoestisch avontuur duurt gaan we daar volop van genieten!

De laatste woorden, Justin…

Bedankt Dark Entries!

Wie kaarten wil voor dit unieke optreden op 4 Augustus 2010 in de Abdij van Vorst rept zich best naar www.myspace.com/soireescerise want de plaatsen zijn beperkt!

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...