casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Prospective
Er zijn geen taboes meer!
05/07/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

05/07/2010 : Prospective - Er zijn geen taboes meer!
05/07/2010 : Prospective - Er zijn geen taboes meer!

Met “Perfect Evolution Of Humanity” heeft het Duitse duo Prospective een knaller van een electroalbum uitgebracht. Soms is het donker, soms is het gewoon beuken, soms komen er ondeugende spelletjes aan te pas, soms doet het je denken aan L’Ame Immortelle of zelfs een beetje aan Die Form.

Weet je wat? We gaan het ze zelf vragen…

Hoe zou jij de muziek van Prospective omschrijven?

Wel, voor mij is Prospective een samensmelting van donkere electro en een vorm van cynische humor, ook al weet ik dat het niet zo makkelijk te beschrijven is.

Het doel wasom donkere electro maken met een pure en natuurlijke vrouwelijke stem…ik bedoel zonder de bedoeling die stem te gaan vervormen of speciale technische effecten te gaan toepassen.

Wie naar onze cd luistert, zal wel merken dat we ons best hebben gedaan (schiet in de lach).

Op jullie eerste cd was er een duidelijke gothinvloed, op de tweede is dat al veel minder…

Ja maar dat gothgeluid is niet weggegaan hoor, het is enkel op een andere manier verwerkt.

Je zou gerust kunnen stellen dat de cd’s een weerspiegeling zijn van ons zelf.

Wij gebruiken al onze diepste emoties en het is niet dat wij zomaar iets uit het luchtledige gaan grijpen.

Emoties verschillen nu eenmaal en zo bekom je ook een verschillend geluid.

Trouwens, wij zijn een jonge groep en dus zijn wij nog steeds bezig aan het evolueren.

We weten wat we willen, we zijn eigenlijk nog niet uitgekomen op het punt waar we willen zijn.

Goth en EBM mengen is nu wel niet vanzelfsprekend…

Dat hangt ervan af.

Vandaag ziet het er misschien zo uit dat die twee stijlen onverenigbaar zijn.

Maar als je in het alternatieve donkere circuit gaat kijken dan zul je zien dat de stijlen meer en meer vermengd worden tot men op een punt komt dat men een volledig nieuwe stijl uitgevonden heeft.

Er zijn zelfs groepen die u niet kunnen vertellen tot welke scene zij behoren….

Maar goed, jij hebt nog een antwoord tegoed op je vraag : Neen, ik vind dat niet vreemd, het enige wat wij vreemd vinden is dat iedereen die stijlen probeert op te splitsen, ook al kan geen mens ze scheiden (schiet weer in de lach).

Als je jullie debuut vergelijkt met jullie nieuw werk, wat is dan het verschil?

Onze know-how natuurlijk.

Wij hebben echt wel onze manier van produceren en songs schrijven verbetert, in feite vind ik zelfs dat we er als geheel een stuk op vooruit zijn gegaan.

Wij produceren de muziek op de manier die wij willen, gewoon omdat we van muziek houden…

Toen ik jullie hoorde, dacht ik aan L’Ame Immortelle en omwille van het fetish-karakter aan Die Form.

Ik moet eerlijk toegeven dat wij nogal vaak met L’Ame Immortelle vergeleken worden, ik apprecieer echt wel wat Sonja als muzikant en artiest doet maar als ik er goed over nadenk kan ik toch enkel maar het kleur van ons haar (rood dus) als enig vergelijkingspunt zien.

Maar hoe meer mensen de vergelijking maken des te trotser ik word.

En Die Dorm?

Ik vind dat er maar één nummer op de cd staat waar we enigszins kunnen mee vergeleken worden, maar toch als je ons met zo’n grote band vergelijkt…merci!

Speelt fetish of SM een belangrijke rol in je leven?

Eigenlijk staat er maar één nummer op de cd dat expliciet over fetish gaat hoor.

Maar op uw vraag te antwoorden : wij weten daar inderdaad alles van.

Wat dacht je? Dat we onschuldige lammetjes waren?

Als je de cd in de lader steekt is het eerste wat je hoort een vrouw die om hulp schreeuwt, of toch zoiets…er zullen mensen zijn die met zulke dingen niet kunnen lachen!

In onze samenleving van vandaag worden taboes meer en meer doorbroken, of om het nog explicieter te zeggen : er zijn geen taboes meer!

Zet uw tv open en het enige wat je ziet zijn dode lichamen en geweld à gogo.

Als je dat met onze samples vergelijkt is dat toch twee keer niks?

Dat weet ik ook wel, maar geef nu toch toe dat je een nummer als “Lovely cruel punisher” enkel opneemt om mensen te shockeren!

Tuurlijk, ik ben er verslaafd aan om mensen uit hun kot te lokken.

Dat nummer is ontstaan toen ik zonder lief zat, ik was mij op een middag aan het vervelen en zo kwam de song tot zijn geboorte.

Wat ik goed aan jullie vindt is dat er een visueel aspect aanwezig is want veel van de huidige elektrogroepen zijn gezichtsloos en op de kop toe nog eens ijskoud…

Bedankt dat je dat zegt want dat is nu net het punt waar we naar toe willen, een donkere electro scheppen dat vol emoties staat.

Doet ons wel blij dat we zoiets horen.

Hoe zit dat eigenlijk, voelen jullie een onderdeel van een scene of is het toch meer een kwestie van je eigen te zijn?

Ik doe wel meer dingen zelf, maar er zijn veel mensen die denken dat de muziekscene een samentroeping is van freaks.

Ik zie dat anders : het is een soort van groep waar alle mensen met hetzelfde gedachtengoed met elkaar verbonden zijn en je moet bij elkaar blijven!

De muziek waar jullie naar luisteren, is dat beperkt tot elektronische muziek?

Zeker niet, we luisteren naar zo veel dingen!

We houden echt van alles, alleen niet afkomen met hip hop of R ’n B!

Wat vind je van de scene?

Er zijn er bij die beweren dat het ten dode opgeschreven is en dan verwijst men wel eens naar het opdoeken van Gothtronic…

Ik denk dat de scene altijd zal blijven bestaan maar het is zich wel op een vreemde manier aan het ontwikkelen.

Persoonlijk geloof ik zelfs dat die verandering zal ontaarden in iets zeer belangrijks, dus wachten we maar alles beter rustig af….

Maar wat ik nu hoor over Gothtronic, dat is natuurlijk balen hee!

Zij zijn één van de weinige die interviews afnemen zonder onnozele zever te verkopen…

Vergeet Dark Entries niet, als straf een onnozele vraag!

Uw favoriete lp aller tijden is…..

Ik wil er op antwoorden als ik er drie mag geven!

“Kasmodiah” van Deine Lakaien omwille van de stem en de instrumenten, “Of faith power and glory” van VNV Nation omdat Ronan zijn stem fantastisch is en “Buried Again” van Colony 5 omdat dit nu eenmaal werkt op iedere party!!!

Uw laatste woorden waren….

Nooit uw dromen opgeven en naar muziek blijven luisteren!

We gaan dat doen!

www.prospective-music.net

www.myspace.com/prospectivemusic

www.firezone-records.com

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...