casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Voices Of Destiny
Niemand van ons had er ooit aan gedacht dat we zelfs ontdekt zouden worden door een platenfirma, eigenlijk waren we ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeuren.
01/07/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

01/07/2010 : Voices Of Destiny - Niemand van ons had er ooit aan gedacht dat we zelfs ontdekt zouden worden door een platenfirma, eigenlijk waren we ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeuren.
01/07/2010 : Voices Of Destiny - Niemand van ons had er ooit aan gedacht dat we zelfs ontdekt zouden worden door een platenfirma, eigenlijk waren we ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeuren.
01/07/2010 : Voices Of Destiny - Niemand van ons had er ooit aan gedacht dat we zelfs ontdekt zouden worden door een platenfirma, eigenlijk waren we ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeuren.
01/07/2010 : Voices Of Destiny - Niemand van ons had er ooit aan gedacht dat we zelfs ontdekt zouden worden door een platenfirma, eigenlijk waren we ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeuren.

Het jaar is nog maar voor de helft bezig en nu al lijkt het erop dat het weer moeilijk zal zijn om te kiezen welke plaat de traditionele top 10 zal halen maar bij ondergetekende zou het debuut van Voices Of Destiny daar best eens kunnen tussenzitten.

Omdat het op Within Temptation of op Nightwish lijkt?

Misschien wel, maar vooral omdat de sprookjesachtige gothmetal van “From the ashes” alles bevat wat ik van een plaat verwacht : melancholisch, agressief, erotisch, melodieus…kortom één uur escapisme, één uur weg van deze wereld en tijd voor een interview met een groep die uw leven wel eens zou kunnen veranderen, ook al is het maar voor dat ene uurtje.

Om maar met de deur in huis te vallen, hoe bereikt een groep zulks een genial geluid op hun debuut?

Bedankt voor het compliment maar met “From the ashes” wouden we echt het onderste uit de kan halen en met Andy Horn als producer hadden we meteen al een groot voordeel.

Wij zijn echt zeer tevreden met het resultaat en het blijkt dus dat al die lange uren in de studios hun vruchten hebben afgeworpen.

In de zomer van 2009 zatten wij bijna iedere nacht opgesloten in onze eigen Krabbesackduschder-Studios, maar het was plezant…

Jullie lp zou wel eens in mijn Top 15 van dit jaar kunnen belanden en ik ben zelfs geen metalhead…leg dat eens uit!

Nog eens bedankt! Misschien kan dat zijn doordat wij niet echt een cd wilden maken die niet alleen metal klonk maar alles gebruikten wat het enigszins krachtig kon maken.

Bij ons komt het er niet op neer om “echt” te klinken…ik bedoel maar in gelijk welk genre is een nummer goed en dat hoeft niet bepaald een vorm van hardheid of agressie te bezitten.

Jullie zijn relatief nieuw, hoe kwam zo’n groep in contact met het grote Massacre Records?

Je zou min of meer kunnen stellen dat dit eerder toevallig gebeurde.

In Oktober 2008 waren we bezig een optreden aan het plannen met enkele metalacts uit onze regio en één van hun had al een platendeal met Massacre en men had ons op voorhand gezegd dat er mensen van Massacre op het optreden zouden zijn.

Men heeft ons toen gezien, een demo gevraagd en meteen een contract aangeboden gekregen!

Ik zal wel niet de eerste zijn die het zegt maar de stem van Maaike is toch niet mis, hee?

Ja, we weten dat en we zijn zeer blij dat Maaike de zangeres is van onze groep.

Zowel live als op plaat vinden wij dat met Maaike erbij we een soort van droom line-up hebben.

Maar het zal wel op uw zenuwen werken dat Maaike altijd vergeleken wordt met Tarja Turunen van Nightwish….

Och, ze hebben ons al met iedere metalband vergeleken waar een vrouw bij zingt en dat is zelfs niet omdat Maaike haar stem zou lijken op die van Tarja maar gewoon omdat het een vrouw is die zingt.

Ja, dat werkt op onze zenuwen maar we trekken het ons niet meer aan want er zullen altijd wel mensen zijn die zulke dingen zeggen…

Soms een beetje normaal, eigenlijk maar op naar de volgende vraag.

Als jullie een nummer componeren, van waaruit vertrekken jullie dan?

Een soort van geschiedenis (zeg maar roman in songvorm) of komt het er gewoon op neer om een schoon nummerke te schrijven?

Wij volgen niet echt een bepaald concept als wij een nummer schrijven, het moet gewoon voldoen aan wat wij vinden dat een goede song is, maar het moet wel een zekere boodschap bevatten…

Hier heb je natuurlijk Within Temptation maar daarbuiten zou ik durven beweren dat de goth metalscene in België volledig over het hoofd gezien wordt.

Heerst dezelfde situatie in Duitsland?

Het zou overdreven zijn moesten we beweren dat het een genegeerd genre is maar je moet toch altijd je best doen om plaatsen te vinden waar je kan spelen.

In de meeste gevallen waren we de betere bands tussen de nieuwkomers, en geloof me dat hoeft zeker niet altijd als iets positiefs gezien te worden.

Moet ik er van uit gaan dat Voices Of Destiny vooral gericht is op de Duitse markt?

Zeker niet, alhoewel dat we ook wel weten dat de meeste van onze fans Duitsers zijn maar ons label zorgde ervoor dat wij ook een deal in Rusland en Japan hebben en onlangs kwam er zelfs positieve feedback vanuit Zuid-Amerika.

Er zullen altijd mensen zijn die beweren dat je in de gothmetalsector niet meer origineel kan zijn…

Wij stelen geen melodiën of wij kopiëren geen ritmes.

Onze muziek of onze ideëen is even origineel als dat van elke andere groep.

Wij zijn er ons zeer goed van bewust dat wij niet het warm water hebben uitgevonden, maar alles is gecomponeerd en geschreven vanuit ons hart en we gaan dat niet gaan veranderen omdat we daardoor zogezegd meer origineel zouden zijn.

Wij maken nu eenmaal het soort muziek waar wij van houden….

Wat betekent succes voor u?

Op geldvlak hebben wij nog niks gescoord als je dat bedoelt, maar voor ons zelf vinden wij dat wij al heel wat succes geboekt hebben.

Niemand van ons had er ooit aan gedacht dat we zelfs ontdekt zouden worden door een platenfirma, eigenlijk waren we ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeuren.

Maar van het ene moment op de andere zijn wij niet meer het groepje dat stonden te repeteren in één of ander klein kamertje want Massacre Records was er, heeft ons getekend en door die deal kun je onze cd over heel de wereld vinden.

Dat hadden wij nooit durven dromen dus ja, ik denk dat we veel succes hebben…

Luisteren jullie ookn naar andere muziek? Mijn bevindingen zijn altijd geweest dat de metalfans het meest ruimdenkend zijn….

Daar zijn we nu eens volledig met akkoord zie, maar je hebt geen geluk met ons wat onze favoriete muziek speelt zich toch in de metalscene af, wat niet wil zeggen dat we naar geen andere muziek zouden luisteren!

Waar komt de naam Voices Of Destiny vandaan?

Je moet daar niks achter zoeken, het was niet meer dan een spontaan idee.

Onze drummer Erik kwam er op een dag met af en we vonden het wel iets hebben, gewoonweg omdat het mooi bij de muziek past.

Alhoewel, de naam ons niet zo veel kan schelen want het is de muziek die telt!

Wij gaan er vandoor, u zegt….

Wij hopen echt dat je onze muziek een kans geeft en zeker naar onze toer komen!

Check gewoon onze website en je leest het laatste nieuws…

Keep on rocking!

http://www.myspace.com/voicesofdestinylb

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...