casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Voices Of Destiny
Niemand van ons had er ooit aan gedacht dat we zelfs ontdekt zouden worden door een platenfirma, eigenlijk waren we ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeuren.
01/07/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

01/07/2010 : Voices Of Destiny - Niemand van ons had er ooit aan gedacht dat we zelfs ontdekt zouden worden door een platenfirma, eigenlijk waren we ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeuren.
01/07/2010 : Voices Of Destiny - Niemand van ons had er ooit aan gedacht dat we zelfs ontdekt zouden worden door een platenfirma, eigenlijk waren we ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeuren.
01/07/2010 : Voices Of Destiny - Niemand van ons had er ooit aan gedacht dat we zelfs ontdekt zouden worden door een platenfirma, eigenlijk waren we ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeuren.
01/07/2010 : Voices Of Destiny - Niemand van ons had er ooit aan gedacht dat we zelfs ontdekt zouden worden door een platenfirma, eigenlijk waren we ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeuren.

Het jaar is nog maar voor de helft bezig en nu al lijkt het erop dat het weer moeilijk zal zijn om te kiezen welke plaat de traditionele top 10 zal halen maar bij ondergetekende zou het debuut van Voices Of Destiny daar best eens kunnen tussenzitten.

Omdat het op Within Temptation of op Nightwish lijkt?

Misschien wel, maar vooral omdat de sprookjesachtige gothmetal van “From the ashes” alles bevat wat ik van een plaat verwacht : melancholisch, agressief, erotisch, melodieus…kortom één uur escapisme, één uur weg van deze wereld en tijd voor een interview met een groep die uw leven wel eens zou kunnen veranderen, ook al is het maar voor dat ene uurtje.

Om maar met de deur in huis te vallen, hoe bereikt een groep zulks een genial geluid op hun debuut?

Bedankt voor het compliment maar met “From the ashes” wouden we echt het onderste uit de kan halen en met Andy Horn als producer hadden we meteen al een groot voordeel.

Wij zijn echt zeer tevreden met het resultaat en het blijkt dus dat al die lange uren in de studios hun vruchten hebben afgeworpen.

In de zomer van 2009 zatten wij bijna iedere nacht opgesloten in onze eigen Krabbesackduschder-Studios, maar het was plezant…

Jullie lp zou wel eens in mijn Top 15 van dit jaar kunnen belanden en ik ben zelfs geen metalhead…leg dat eens uit!

Nog eens bedankt! Misschien kan dat zijn doordat wij niet echt een cd wilden maken die niet alleen metal klonk maar alles gebruikten wat het enigszins krachtig kon maken.

Bij ons komt het er niet op neer om “echt” te klinken…ik bedoel maar in gelijk welk genre is een nummer goed en dat hoeft niet bepaald een vorm van hardheid of agressie te bezitten.

Jullie zijn relatief nieuw, hoe kwam zo’n groep in contact met het grote Massacre Records?

Je zou min of meer kunnen stellen dat dit eerder toevallig gebeurde.

In Oktober 2008 waren we bezig een optreden aan het plannen met enkele metalacts uit onze regio en één van hun had al een platendeal met Massacre en men had ons op voorhand gezegd dat er mensen van Massacre op het optreden zouden zijn.

Men heeft ons toen gezien, een demo gevraagd en meteen een contract aangeboden gekregen!

Ik zal wel niet de eerste zijn die het zegt maar de stem van Maaike is toch niet mis, hee?

Ja, we weten dat en we zijn zeer blij dat Maaike de zangeres is van onze groep.

Zowel live als op plaat vinden wij dat met Maaike erbij we een soort van droom line-up hebben.

Maar het zal wel op uw zenuwen werken dat Maaike altijd vergeleken wordt met Tarja Turunen van Nightwish….

Och, ze hebben ons al met iedere metalband vergeleken waar een vrouw bij zingt en dat is zelfs niet omdat Maaike haar stem zou lijken op die van Tarja maar gewoon omdat het een vrouw is die zingt.

Ja, dat werkt op onze zenuwen maar we trekken het ons niet meer aan want er zullen altijd wel mensen zijn die zulke dingen zeggen…

Soms een beetje normaal, eigenlijk maar op naar de volgende vraag.

Als jullie een nummer componeren, van waaruit vertrekken jullie dan?

Een soort van geschiedenis (zeg maar roman in songvorm) of komt het er gewoon op neer om een schoon nummerke te schrijven?

Wij volgen niet echt een bepaald concept als wij een nummer schrijven, het moet gewoon voldoen aan wat wij vinden dat een goede song is, maar het moet wel een zekere boodschap bevatten…

Hier heb je natuurlijk Within Temptation maar daarbuiten zou ik durven beweren dat de goth metalscene in België volledig over het hoofd gezien wordt.

Heerst dezelfde situatie in Duitsland?

Het zou overdreven zijn moesten we beweren dat het een genegeerd genre is maar je moet toch altijd je best doen om plaatsen te vinden waar je kan spelen.

In de meeste gevallen waren we de betere bands tussen de nieuwkomers, en geloof me dat hoeft zeker niet altijd als iets positiefs gezien te worden.

Moet ik er van uit gaan dat Voices Of Destiny vooral gericht is op de Duitse markt?

Zeker niet, alhoewel dat we ook wel weten dat de meeste van onze fans Duitsers zijn maar ons label zorgde ervoor dat wij ook een deal in Rusland en Japan hebben en onlangs kwam er zelfs positieve feedback vanuit Zuid-Amerika.

Er zullen altijd mensen zijn die beweren dat je in de gothmetalsector niet meer origineel kan zijn…

Wij stelen geen melodiën of wij kopiëren geen ritmes.

Onze muziek of onze ideëen is even origineel als dat van elke andere groep.

Wij zijn er ons zeer goed van bewust dat wij niet het warm water hebben uitgevonden, maar alles is gecomponeerd en geschreven vanuit ons hart en we gaan dat niet gaan veranderen omdat we daardoor zogezegd meer origineel zouden zijn.

Wij maken nu eenmaal het soort muziek waar wij van houden….

Wat betekent succes voor u?

Op geldvlak hebben wij nog niks gescoord als je dat bedoelt, maar voor ons zelf vinden wij dat wij al heel wat succes geboekt hebben.

Niemand van ons had er ooit aan gedacht dat we zelfs ontdekt zouden worden door een platenfirma, eigenlijk waren we ervan overtuigd dat dit nooit zou gebeuren.

Maar van het ene moment op de andere zijn wij niet meer het groepje dat stonden te repeteren in één of ander klein kamertje want Massacre Records was er, heeft ons getekend en door die deal kun je onze cd over heel de wereld vinden.

Dat hadden wij nooit durven dromen dus ja, ik denk dat we veel succes hebben…

Luisteren jullie ookn naar andere muziek? Mijn bevindingen zijn altijd geweest dat de metalfans het meest ruimdenkend zijn….

Daar zijn we nu eens volledig met akkoord zie, maar je hebt geen geluk met ons wat onze favoriete muziek speelt zich toch in de metalscene af, wat niet wil zeggen dat we naar geen andere muziek zouden luisteren!

Waar komt de naam Voices Of Destiny vandaan?

Je moet daar niks achter zoeken, het was niet meer dan een spontaan idee.

Onze drummer Erik kwam er op een dag met af en we vonden het wel iets hebben, gewoonweg omdat het mooi bij de muziek past.

Alhoewel, de naam ons niet zo veel kan schelen want het is de muziek die telt!

Wij gaan er vandoor, u zegt….

Wij hopen echt dat je onze muziek een kans geeft en zeker naar onze toer komen!

Check gewoon onze website en je leest het laatste nieuws…

Keep on rocking!

http://www.myspace.com/voicesofdestinylb

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twin Tribes - Shadows (repress)

Deze “Shadows” verscheen origineel begin 2018 en was voor het Amerikaanse duo Twin Tribes zowat wat “Seventeen Seconds” voor The Cure was. Ok, een lichte vorm van overdrijving is mij niet vreemd, ik weet het, maar dit debuut opende wel wereldwijd de deuren voor het duo Louis Navarro en Joel Niňo Jr. Zelfs in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Tomoko Sauvage - Fischgeist

Alles voor de kunst: Tomoko Sauvage kroop in Berlin-Prenzlauer Berg in een voormalige watertank om het album Fischgeist op te nemen. Het 19de eeuwse gebouw bestaat uit vijf gelaagde cirkels, met een wenteltrap in het midden die leidt naar een uitgang die uitkomt op een heuveltop. Binnen is het vochtig en koud met een constante temperatuur ...

lees meer...
CD BESPREKING : Stalowa Wola - The Will Of Steel

Toen een drietal jaar geleden ons het titelloze debuut van het Poolse Stalowa Wola bereikte, viel ons toch wel enige blijdschap ten deel. We konden immers nog maar eens ons martiaal kloppende hart ophalen, iets wat de laatste jaren steeds minder en minder aan de orde was. In dit genre dat op sterven na dood is valt er dan ook weinig nieuws ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Exponentia - Tränen des Leidens

Vergeef me! Om een of andere reden is deze Franse band Exponentia steeds onder mijn radar gebleven. Toen de perskit binnen viel bij de redactie van Dark Entries, trok de cover van ‘Tränen des Leidens’ meteen de aandacht! Ludovic Dhenry, de man achter dit donkere gothic neo classic project, verraste enkele maanden geleden met ...

lees meer...
CD BESPREKING : Miki Yui - Aperio!

Nee, Miki Yui heeft geen drankprobleem. Althans, voor zover we weten toch niet. De titel van haar zevende langspeler Aperio! is afgeleid van de Latijnse oorsprong van de maand april, “aperire” wat “openen” of “onthullen” betekent. Het is meteen in een notendop een hint naar de manier waarop haar muziek ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/01/2021 : Ground Nero: In The Blood

Hij is er gekomen. De nieuwe single van Ground Nero werd gisteren voorgesteld op het radioprogramma De dag des oordeels en werd daarna promt ook op YouTube gedeeld. Het is even wennen aan de stem van de nieuwe zanger, want de single is ook het eerste nummer dat uitkomt sinds Gwijde Wampers de groep verlaten heeft en vervangen werd door een ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...