casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Endgestalt
We willen ons zelf geen limieten opleggen, het moet gewoon donker klinken.
27/06/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

27/06/2010 : Endgestalt - We willen ons zelf geen limieten opleggen, het moet gewoon donker klinken.
27/06/2010 : Endgestalt - We willen ons zelf geen limieten opleggen, het moet gewoon donker klinken.
27/06/2010 : Endgestalt - We willen ons zelf geen limieten opleggen, het moet gewoon donker klinken.
27/06/2010 : Endgestalt - We willen ons zelf geen limieten opleggen, het moet gewoon donker klinken.

Een van de leukste electrocd’s van het laatste momenten is zonder enige twijfel “Elektrokution” van Endgestalt geworden. Dit duo durft wel eens het burleske pad berijden (zo is “Just burried” een keiharde electrobeatversie van “Daar komt de bruid”) of schuwen zij ook de controverse niet (en dat gaat van boerende Duitsers tot nummers die de veelbelovende titel “Fuck u to death” hebben”) en zij nemen vooral geen blad voor de mond.

We namen het virtuele vliegtuig en vlogen naar het Duitse Bruchsal om eens te horen waar deze twee de mosterd vandaan halen…

Wie zijn Endgestalt en hoe zou je je muziek zelf omschrijven?

Kreon : Endgestalt is het muzikaal project van twee jongens die hun bijdrage in de zwarte scene wouden leveren, we zijn daarmee begonnen in 2008.

In onze muziek verwerken wij allerlei donkere electro, ebm, industrial, techno en zo.

Je vindt er ook horrorelementen in terug die het soms wat agressief maakt, en zelfs ondeugend, maar je mag nooit de ironie erachter vergeten. Stel het gewoon zo : onze muziek kan je best vergelijken met kortfilms, of noem het gewoon een hommage aan bestaande films.

We willen ons zelf geen limieten opleggen, het moet gewoon donker klinken.

Donkere muziek op Dark Entries, dat klikt.

Jullie debuutcd “Elektrokution” is een eigen release geworden, was dit gewild of ongewild?

c_PA: “elektrokution” was eigenlijk ons eerste serieuze project, en ook het eerste wat we echt op cd wilden uitbrengen. We waren eigenlijk gewoon nieuwsgierig hoe dat de produktie van een cd in zijn werk gaat en dus besloten we maar om er voor te gaan.

Heeft het niks te maken dat jullie een volledige controle over de cd wilden behouden?

Kreon : Tuurlijk is onafhankelijkheid zeer belangrijk voor ons maar het vergt echt zeer veel werk. En tja, we zijn heer en meester over alles. We zetten de nummers erop die wij willen, willen wij al de cd’s zomaar wegschenken…niemand om ons tegen te houden!

Het leukste is dat we zelfs niet op zoek moeten gaan naar compromissen.

Jullie muziek klinkt net alsof jullie vanuit één idee of één beeld vertrekken en daar rond dan een nummer beginnen maken. Ben ik juist of niet?

c_PA: Ja en neen. Soms hebben wij inderdaad zoals jij zegt een beeld in gedachten waar we vanuit vertrekken maar eerlijkheidshalve kunnen we ook gewoon voor de lol met iets beginnen, of gewoonweg aan een half nummer plots alles gaan toevoegen.

kreon: Bij mij gaan de nummers in de eerste plaats over mijn gevoelens. Mijn grootste wens was eigenlijk films maken of schilderen, je weet wel : al wat in mijn kop zit kunnen uiten.

Maar films kosten veel te veel en ik denk niet echt dat ik een schilderwonder ben, dus op een dag besloot ik maar om het als muzikant te proberen en nu maar hopen dat de luisteraar er iets aan heeft.

Eigenlijk wel raar dat je dat zegt Kreon want soms heb ik zo het gevoel om te denken : menen die twee dat nu of zijn ze zich gewoon goed aan het amuseren?

c_PA: Ik vind eigenlijk dat er bij ons een geode balans heerst tussen de serieuze nummers met een boodschap en degene die puur voor de fun gemaakt zijn. Het hangt ervan af wat je als luisteraar wil ontdekken.

Neem nu “Fuck u to death” : ofwel dans je daar lekker op ofwel begin je af te vragen waar wij aan dachten toen we dit nummer schreven!

Het is en blijft toch een controverse? “Fuck u to death” de naam zegt genoeg en mijn Duitse taalkennis is genoeg om te begrijpen waar jullie het in “Shockintronics” over hebben…

c_PA: Bedankt dat je het controversieel vindt want voor ons is dat een compliment. Ik moet er niet aan denken dat jij ons zou zien als een braaf burgerventje!

Precies of uw ouders er blij met waren dat hun kinderen een cd op de markt brengen met een nummer dat “Fuck u to death” heet!

kreon: Wij zijn het soort kinderen die hun ouders trots maken (lacht). Het kan ons niet schelen wat onze ouders ervan denken want we wilden alleen een verhaal vertellen, over een klein meisje…

Prachtige cover, is die vrouw een echt model of iets dat jullie op de computer zelf in elkaar geflanst hebben?

c_PA: Jawel, het is een echt model en ze gaat door het leven als Miss Overdose. Wij hadden de eer dat Martin Black voor de cover van onze cd wilde zorgen. In de scene is hij voor ons de beste fotograaf, en in feite is hij gewoon de beste fotograaf op heel deze kloteplaneet.

kreon: Inderdaad c_Pa, we gaan Martin hier nog eens bedanken, we houden van uw werk.

De lezers moeten maar eens gaan snuisteren op http://www.art-in-black.com

Hoe zijn eigenlijk in Duitsland de reacties op jullie cd?

kreon: We kunnen nu onze eigen muziek in de clubs of op de webradio horen en we staan ook op een paar samplers. Af en toe krijgen we zelfs wat fanmail van mensen die ons aanmoedigen of mensen die zich afvragen waar ze onze cd’s kunnen vinden of zo.

Als ik zie dat dit allemaal op korte termijn gebeurt is, ben ik best tevreden en het is voor ons nog maar het begin.

Toen wij ons project begonnen zei ik tegen c_PA dat het fantastisch zou zijn moesten ze onze muziek in clubs draaien en vier weken daarna was het al zo ver…

Het is en blijft toch ongelooflijk als je ziet hoeveel goth en EBM-fans er in Duitsland nog rondlopen…

c_PA: Ik denk dat dat komt omdat de meeste Duitsers niet willen toegeven aan wat ze ons willen doen geloven, dat gaat van geloven in God tot politiek gelul. Ze doen wat zij willen en daardoor heb je een goth en EBM-publiek, het is een levensstijl!

Wat vind je nu het beste aan muzikant zijn?

kreon: Ik heb altijd muziek gemaakt en muziek betekent dan ook alles voor mij. Voor mij is het zo’n fijn gevoel dat ik mijn eigen muziek kan maken. Natuurlijk doen we het in de eerste plaats voor het publiek, want er is niks beters in de wereld dan dat er iemand naar je muziek luistert.

Dan mag je mij meteen eens vertellen wat uw favoriete plaat aller tijden is…

c_PA: En onze eigen “Elektrokution” mogen we niet meerekenen zeker? (lacht).

“Das Model” van Rammstein omdat ik op dat nummer mijn eerste vriendin een beurt gaf.

kreon: Dat zal “Herzeleid” van Rammstein wel zijn denk ik. Voor mijn oren was die plaat een revolutie en die teksten zaten vastgebrand in mijn hersenen. Dat album heeft alles waar ik naar luister : agressie, harde gitaarriffs en teksten die uit de hel komen.

Vooraleer de hel hier echt losbreekt mag je hier afronden…

Toch bedankt aan iedereen die ons steunt en die ons een kans wil geven want zonder jullie zou het toch nooit lukken….

Probeer eens : www.myspace.com/endgestalt

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twice A Man - On The Other Side Of The Mirror

Je eigen uitwendige zelf zie je dagelijks in de spiegel. Maar is er een groot verschil tussen dat wat je daadwerkelijk ziet en dat van je innerlijke ziel ? Twice A Man ziet deze vraag als uitgangspunt van het album On The Other Side Of The Mirror. Eerder dystopisch van aard dan psychologisch. En dat heeft alles met huidige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : XTR Human - Interior

Het is geleden van 2014 dat er nog eens een nieuw album werd uitgebracht door XTR Human, enkele singles of EP’s niet meegerekend. Goed zes jaren dus om de moeilijke tweede te openbaren. Niet dat Johannes Stabel en de zijnen de hangmat der luiheid hebben opgezocht, neen, vooral omdat het hier gaat over een band die op regelmatige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...