casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Endgestalt
We willen ons zelf geen limieten opleggen, het moet gewoon donker klinken.
27/06/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

27/06/2010 : Endgestalt - We willen ons zelf geen limieten opleggen, het moet gewoon donker klinken.
27/06/2010 : Endgestalt - We willen ons zelf geen limieten opleggen, het moet gewoon donker klinken.
27/06/2010 : Endgestalt - We willen ons zelf geen limieten opleggen, het moet gewoon donker klinken.
27/06/2010 : Endgestalt - We willen ons zelf geen limieten opleggen, het moet gewoon donker klinken.

Een van de leukste electrocd’s van het laatste momenten is zonder enige twijfel “Elektrokution” van Endgestalt geworden. Dit duo durft wel eens het burleske pad berijden (zo is “Just burried” een keiharde electrobeatversie van “Daar komt de bruid”) of schuwen zij ook de controverse niet (en dat gaat van boerende Duitsers tot nummers die de veelbelovende titel “Fuck u to death” hebben”) en zij nemen vooral geen blad voor de mond.

We namen het virtuele vliegtuig en vlogen naar het Duitse Bruchsal om eens te horen waar deze twee de mosterd vandaan halen…

Wie zijn Endgestalt en hoe zou je je muziek zelf omschrijven?

Kreon : Endgestalt is het muzikaal project van twee jongens die hun bijdrage in de zwarte scene wouden leveren, we zijn daarmee begonnen in 2008.

In onze muziek verwerken wij allerlei donkere electro, ebm, industrial, techno en zo.

Je vindt er ook horrorelementen in terug die het soms wat agressief maakt, en zelfs ondeugend, maar je mag nooit de ironie erachter vergeten. Stel het gewoon zo : onze muziek kan je best vergelijken met kortfilms, of noem het gewoon een hommage aan bestaande films.

We willen ons zelf geen limieten opleggen, het moet gewoon donker klinken.

Donkere muziek op Dark Entries, dat klikt.

Jullie debuutcd “Elektrokution” is een eigen release geworden, was dit gewild of ongewild?

c_PA: “elektrokution” was eigenlijk ons eerste serieuze project, en ook het eerste wat we echt op cd wilden uitbrengen. We waren eigenlijk gewoon nieuwsgierig hoe dat de produktie van een cd in zijn werk gaat en dus besloten we maar om er voor te gaan.

Heeft het niks te maken dat jullie een volledige controle over de cd wilden behouden?

Kreon : Tuurlijk is onafhankelijkheid zeer belangrijk voor ons maar het vergt echt zeer veel werk. En tja, we zijn heer en meester over alles. We zetten de nummers erop die wij willen, willen wij al de cd’s zomaar wegschenken…niemand om ons tegen te houden!

Het leukste is dat we zelfs niet op zoek moeten gaan naar compromissen.

Jullie muziek klinkt net alsof jullie vanuit één idee of één beeld vertrekken en daar rond dan een nummer beginnen maken. Ben ik juist of niet?

c_PA: Ja en neen. Soms hebben wij inderdaad zoals jij zegt een beeld in gedachten waar we vanuit vertrekken maar eerlijkheidshalve kunnen we ook gewoon voor de lol met iets beginnen, of gewoonweg aan een half nummer plots alles gaan toevoegen.

kreon: Bij mij gaan de nummers in de eerste plaats over mijn gevoelens. Mijn grootste wens was eigenlijk films maken of schilderen, je weet wel : al wat in mijn kop zit kunnen uiten.

Maar films kosten veel te veel en ik denk niet echt dat ik een schilderwonder ben, dus op een dag besloot ik maar om het als muzikant te proberen en nu maar hopen dat de luisteraar er iets aan heeft.

Eigenlijk wel raar dat je dat zegt Kreon want soms heb ik zo het gevoel om te denken : menen die twee dat nu of zijn ze zich gewoon goed aan het amuseren?

c_PA: Ik vind eigenlijk dat er bij ons een geode balans heerst tussen de serieuze nummers met een boodschap en degene die puur voor de fun gemaakt zijn. Het hangt ervan af wat je als luisteraar wil ontdekken.

Neem nu “Fuck u to death” : ofwel dans je daar lekker op ofwel begin je af te vragen waar wij aan dachten toen we dit nummer schreven!

Het is en blijft toch een controverse? “Fuck u to death” de naam zegt genoeg en mijn Duitse taalkennis is genoeg om te begrijpen waar jullie het in “Shockintronics” over hebben…

c_PA: Bedankt dat je het controversieel vindt want voor ons is dat een compliment. Ik moet er niet aan denken dat jij ons zou zien als een braaf burgerventje!

Precies of uw ouders er blij met waren dat hun kinderen een cd op de markt brengen met een nummer dat “Fuck u to death” heet!

kreon: Wij zijn het soort kinderen die hun ouders trots maken (lacht). Het kan ons niet schelen wat onze ouders ervan denken want we wilden alleen een verhaal vertellen, over een klein meisje…

Prachtige cover, is die vrouw een echt model of iets dat jullie op de computer zelf in elkaar geflanst hebben?

c_PA: Jawel, het is een echt model en ze gaat door het leven als Miss Overdose. Wij hadden de eer dat Martin Black voor de cover van onze cd wilde zorgen. In de scene is hij voor ons de beste fotograaf, en in feite is hij gewoon de beste fotograaf op heel deze kloteplaneet.

kreon: Inderdaad c_Pa, we gaan Martin hier nog eens bedanken, we houden van uw werk.

De lezers moeten maar eens gaan snuisteren op http://www.art-in-black.com

Hoe zijn eigenlijk in Duitsland de reacties op jullie cd?

kreon: We kunnen nu onze eigen muziek in de clubs of op de webradio horen en we staan ook op een paar samplers. Af en toe krijgen we zelfs wat fanmail van mensen die ons aanmoedigen of mensen die zich afvragen waar ze onze cd’s kunnen vinden of zo.

Als ik zie dat dit allemaal op korte termijn gebeurt is, ben ik best tevreden en het is voor ons nog maar het begin.

Toen wij ons project begonnen zei ik tegen c_PA dat het fantastisch zou zijn moesten ze onze muziek in clubs draaien en vier weken daarna was het al zo ver…

Het is en blijft toch ongelooflijk als je ziet hoeveel goth en EBM-fans er in Duitsland nog rondlopen…

c_PA: Ik denk dat dat komt omdat de meeste Duitsers niet willen toegeven aan wat ze ons willen doen geloven, dat gaat van geloven in God tot politiek gelul. Ze doen wat zij willen en daardoor heb je een goth en EBM-publiek, het is een levensstijl!

Wat vind je nu het beste aan muzikant zijn?

kreon: Ik heb altijd muziek gemaakt en muziek betekent dan ook alles voor mij. Voor mij is het zo’n fijn gevoel dat ik mijn eigen muziek kan maken. Natuurlijk doen we het in de eerste plaats voor het publiek, want er is niks beters in de wereld dan dat er iemand naar je muziek luistert.

Dan mag je mij meteen eens vertellen wat uw favoriete plaat aller tijden is…

c_PA: En onze eigen “Elektrokution” mogen we niet meerekenen zeker? (lacht).

“Das Model” van Rammstein omdat ik op dat nummer mijn eerste vriendin een beurt gaf.

kreon: Dat zal “Herzeleid” van Rammstein wel zijn denk ik. Voor mijn oren was die plaat een revolutie en die teksten zaten vastgebrand in mijn hersenen. Dat album heeft alles waar ik naar luister : agressie, harde gitaarriffs en teksten die uit de hel komen.

Vooraleer de hel hier echt losbreekt mag je hier afronden…

Toch bedankt aan iedereen die ons steunt en die ons een kans wil geven want zonder jullie zou het toch nooit lukken….

Probeer eens : www.myspace.com/endgestalt

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...