casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Outerspace Overdose
Er zijn nu nog geen data bekend maar we zouden BelgiŽ het genot dat Outerspace Overdose heet toch niet willen onthouden.
26/06/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

26/06/2010 : Outerspace Overdose - Er zijn nu nog geen data bekend maar we zouden BelgiŽ het genot dat Outerspace Overdose heet toch niet willen onthouden.
26/06/2010 : Outerspace Overdose - Er zijn nu nog geen data bekend maar we zouden BelgiŽ het genot dat Outerspace Overdose heet toch niet willen onthouden.
26/06/2010 : Outerspace Overdose - Er zijn nu nog geen data bekend maar we zouden BelgiŽ het genot dat Outerspace Overdose heet toch niet willen onthouden.
26/06/2010 : Outerspace Overdose - Er zijn nu nog geen data bekend maar we zouden BelgiŽ het genot dat Outerspace Overdose heet toch niet willen onthouden.

Geheel uit het niets belandde “Alien Autopsy” van het Nederlandse Outerspace Overdose in mijn cdspeler. Hier in België betekent deze groep nog zo goed als niks maar daar zou wel eens zeer vlug verandering in kunnen komen mits wat airplay in de betere clubs want deze band slaagde er in om op voortreffelijke wijze in old school glam (en dat gaat van T. Rex tot Bauhaus) te voorzien van een kader dat opgebouwd is uit de beste elementen van industrial rock (Nine Inch Nails) en futurepop (Apoptygma Berzerk).

Genoeg namedropping? Dat verdwijnt wel eens je Outerspace Overdose gehoort hebt, doen!

Kunnen jullie Outerspace Overdose even voorstellen?

Graag. Seth Sodomy doet de vocals, Ik (Joe Sinner) op gitaar, Thunders op bas, Almar Aubel op synths en Johnny Jax op drums.

Ik vond het niet zo simpel om jullie muziek te omschrijven omdat ieder nummer wel iets anders lijkt, is dat een bewuste keuze?

In zekere zin wel. Wat je vaak hoort bij andere bands is dat ze één trucje op alle nummers toepassen waardoor de nummers vaak snel hetzelfde gaan klinken.

Wat wij hebben gedaan is elk nummer individueel geschreven, opgenomen en gemixt. Elk nummer vertelt een ander verhaal.

Vele recensies die ik las spraken over Marilyn Manson, ik vind dat zo goedkoop….

Recensenten die niet thuis zijn in deze stroming en als een band er op een bepaalde manier uitziet er dan al heel snel een stempel op drukken en het een naam geven die ze dan toevallig wel (denken te) kennen.

En waarschijnlijk niet de moeite hebben genomen om naar de muziek te luisteren en alleen afgaan op uiterlijk.

Jullie muziek richt zich overduidelijk naar de glamsector, ik veronderstel dat kledij en al wat daar bij hoort een grote rol voor jullie spelen…

Iedereen wil er goed uitzien toch. En bij ons sluit dat heel goed aan bij de soort muziek die we maken. Onze creaties zijn niet alleen muzikaal maar ook visueel, tenslotte wil het oog ook wat.

Toen ik jullie nieuwste cd hoorde, dacht ik : “Moesten die op een Duits label zitten, of gewoon Duitsers zijn” dan staan die op de cover van de Zillo en Sonic Seducer.

Wat niet is kan nog komen, Met de realease van ‘Alien Autopsy’ is voor ons een nieuwe fase begonnen en we zijn ook zeker van plan om ons ook meer op de Duitse markt te richten..

Ik veronderstel dat jullie zeer trots zijn op “Alien Autopsy”…

Heel erg trots! We hebben er meer dan een jaar aan gewerkt en kosten nog moeite gespaard.

Het is voor Seth en mij een heel persoonlijk album geworden en we namen geen genoegen met dingen die niet precies zo waren als we ze in ons hoofd hadden voorgesteld.

En het resultaat mag er zijn. We hebben wat goeds in handen met ‘Alien Autopsy’ en mensen zullen dat weten ook

Wat is denken jullie, het verschil met de nieuwe cd en jullie vorige “Pull the stringk”?

Dat naast de productie ookde songs een stuk beter zijn, dit is ook een concept album.

Het vertelt een verhaal en neemt je als het ware mee op een reis door ons hoofd.

‘Pull the Stringk’ had ook goede tracks maar soms kwamen die niet helemaal uit de verf.

Dat is nu zeker wel het geval omdat we als personen en artiesten zijn gegroeid.

Ik kon het niet laten om te denken dat Seth Sodomy klonk als Peter Murhy, dat is ook niet de eerste keer zeker?

Om eerlijk te zijn wel. Ik denk dat je erin hoort wat je wil horen, maar wel een compliment.

Het is in ieder geval geen directe invloed op zijn zang geweest.

Ik veronderstel dat jullie niet van je muziek kunnen leven.

Hoe voelt het om de ene dag de glamkoning uit te hangen en de andere dag als braaf burgermannetje naar je werk te trekken?

Vertel me niet dat je daar komt aandraven als Marc Bolan!

Dat klopt, we kunnen er jammer genoeg nog niet van leven.

Maar we blijven wel onszelf, ongeacht de situatie.

Het beste aan de plaat is dat vol geluid dat je meteen overdondert, ik bedoel maar : dit klinkt helemaal niet als een plaat in eigen beheer!

Thanks. In eigen beheer wil niet zeggen dat het op een zolderkamer is opgenomen, we hebben de beste apparatuur die voor ons beschikbaar was gebruikt en echt heel lang over het mixproces gedaan.

Mede door Gijs Steenbergen van Dare To Do Studio was het mogelijk een album in eigen beheer te maken die niet onder doet voor platen van grotere bands.

Als ik zo naar jullie teksten staar, daar zit toch maar weinig dingen in die ook maar iets te maken hebben met Oranje hoor… Hollandse outsiders?

We zijn niet zo patriottistisch en we kijken niet naar landsgrenzen.

In onze wereld zijn er andere dingen die de creatie beïnvloeden.

Ik weet dat er in Nederland het één en ander gebeurt in de gothscene (zeker in vergelijking met tien jaar geleden), maar het blijft toch kleinschalig, niet?

Het is inderdaad een kleine scene, maar daarom is het ook een subcultuur denk ik en geen mainstream.

Wij richten ons sowieso niet op één scene, we maken muziek voor individuen in elke scene.

Voelen jullie eigenlijk affiniteit met de Nederlandse scene?

De Nederlandse muziekscene in het algemeen heeft weinig iconen.

Mensen tegenwoordig zijn bang om buiten de perken te treden en te doen wat ze willen doen.

Daar willen wij verandering in brengen.

Ik weet niet hoe het in Nederland is, maar als er hier een goth/futurepop/EBM-groep opduikt is dat meteen een reden voor de media (ook de undergroundpers) om er niet over te spreken…

Hier is de pers ook moeilijk te overtuigen, maar als je genoeg opvalt kunnen ze niet anders..

Enige kans dat we jullie op een Belgisch podium zien?

Zeker weten. Er zijn nu nog geen data bekend maar we zouden België het genot dat Outerspace Overdose heet toch niet willen onthouden.

Ik vraag dit iedereen, wat is jullie lievelingsplaat aller tijden?

Ik weet zo snel geen beste plaat aller tijden, maar één van de albums die voor mij helemaal klopt is ‘Mechanical Animals’ van Marilyn Manson, iets wat een paar jaar geleden meer actueel was, maar nog steeds goed is.

En van Seth weet ik dat ‘Diamond Dogs’ van Bowie een van z’n favo’s is.

Het laatste woord is aan jullie, toch moet één vraag beantwoord worden : wie noemt zich in godsnaam Seth Sodomy?

Die laat ik aan de lezen over om in te vullen...

Tja dat zijn dan die Hollanders hee? In ieder geval, surf nu naar my space en laat u overdonderen door dit zeer fijn geluid en als u een marsmannetje tegenkomt tijdens de trip : richting Holland, ja!

www.myspace.com/outerspaceoverdose

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : European Ghost - Pale And Sick (2020 edition)

Dit album verscheen origineel reeds in 2016 bij het Spaanse Unknown Pleasure Records. Eind vorig jaar vond Icy Cold Records het hoog tijd om dit ondertussen niet meer verkrijgbare album in een 2020 versie heruit te geven. Terecht want in 2016 deelde ik een 8,5 op 10 uit voor de prestaties van dit trio uit Bologna. Moderne post punk. Lekker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Twice A Man - On The Other Side Of The Mirror

Je eigen uitwendige zelf zie je dagelijks in de spiegel. Maar is er een groot verschil tussen dat wat je daadwerkelijk ziet en dat van je innerlijke ziel ? Twice A Man ziet deze vraag als uitgangspunt van het album On The Other Side Of The Mirror. Eerder dystopisch van aard dan psychologisch. En dat heeft alles met huidige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : XTR Human - Interior

Het is geleden van 2014 dat er nog eens een nieuw album werd uitgebracht door XTR Human, enkele singles of EP’s niet meegerekend. Goed zes jaren dus om de moeilijke tweede te openbaren. Niet dat Johannes Stabel en de zijnen de hangmat der luiheid hebben opgezocht, neen, vooral omdat het hier gaat over een band die op regelmatige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...