casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Outerspace Overdose
Er zijn nu nog geen data bekend maar we zouden BelgiŽ het genot dat Outerspace Overdose heet toch niet willen onthouden.
26/06/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

26/06/2010 : Outerspace Overdose - Er zijn nu nog geen data bekend maar we zouden BelgiŽ het genot dat Outerspace Overdose heet toch niet willen onthouden.
26/06/2010 : Outerspace Overdose - Er zijn nu nog geen data bekend maar we zouden BelgiŽ het genot dat Outerspace Overdose heet toch niet willen onthouden.
26/06/2010 : Outerspace Overdose - Er zijn nu nog geen data bekend maar we zouden BelgiŽ het genot dat Outerspace Overdose heet toch niet willen onthouden.
26/06/2010 : Outerspace Overdose - Er zijn nu nog geen data bekend maar we zouden BelgiŽ het genot dat Outerspace Overdose heet toch niet willen onthouden.

Geheel uit het niets belandde “Alien Autopsy” van het Nederlandse Outerspace Overdose in mijn cdspeler. Hier in België betekent deze groep nog zo goed als niks maar daar zou wel eens zeer vlug verandering in kunnen komen mits wat airplay in de betere clubs want deze band slaagde er in om op voortreffelijke wijze in old school glam (en dat gaat van T. Rex tot Bauhaus) te voorzien van een kader dat opgebouwd is uit de beste elementen van industrial rock (Nine Inch Nails) en futurepop (Apoptygma Berzerk).

Genoeg namedropping? Dat verdwijnt wel eens je Outerspace Overdose gehoort hebt, doen!

Kunnen jullie Outerspace Overdose even voorstellen?

Graag. Seth Sodomy doet de vocals, Ik (Joe Sinner) op gitaar, Thunders op bas, Almar Aubel op synths en Johnny Jax op drums.

Ik vond het niet zo simpel om jullie muziek te omschrijven omdat ieder nummer wel iets anders lijkt, is dat een bewuste keuze?

In zekere zin wel. Wat je vaak hoort bij andere bands is dat ze één trucje op alle nummers toepassen waardoor de nummers vaak snel hetzelfde gaan klinken.

Wat wij hebben gedaan is elk nummer individueel geschreven, opgenomen en gemixt. Elk nummer vertelt een ander verhaal.

Vele recensies die ik las spraken over Marilyn Manson, ik vind dat zo goedkoop….

Recensenten die niet thuis zijn in deze stroming en als een band er op een bepaalde manier uitziet er dan al heel snel een stempel op drukken en het een naam geven die ze dan toevallig wel (denken te) kennen.

En waarschijnlijk niet de moeite hebben genomen om naar de muziek te luisteren en alleen afgaan op uiterlijk.

Jullie muziek richt zich overduidelijk naar de glamsector, ik veronderstel dat kledij en al wat daar bij hoort een grote rol voor jullie spelen…

Iedereen wil er goed uitzien toch. En bij ons sluit dat heel goed aan bij de soort muziek die we maken. Onze creaties zijn niet alleen muzikaal maar ook visueel, tenslotte wil het oog ook wat.

Toen ik jullie nieuwste cd hoorde, dacht ik : “Moesten die op een Duits label zitten, of gewoon Duitsers zijn” dan staan die op de cover van de Zillo en Sonic Seducer.

Wat niet is kan nog komen, Met de realease van ‘Alien Autopsy’ is voor ons een nieuwe fase begonnen en we zijn ook zeker van plan om ons ook meer op de Duitse markt te richten..

Ik veronderstel dat jullie zeer trots zijn op “Alien Autopsy”…

Heel erg trots! We hebben er meer dan een jaar aan gewerkt en kosten nog moeite gespaard.

Het is voor Seth en mij een heel persoonlijk album geworden en we namen geen genoegen met dingen die niet precies zo waren als we ze in ons hoofd hadden voorgesteld.

En het resultaat mag er zijn. We hebben wat goeds in handen met ‘Alien Autopsy’ en mensen zullen dat weten ook

Wat is denken jullie, het verschil met de nieuwe cd en jullie vorige “Pull the stringk”?

Dat naast de productie ookde songs een stuk beter zijn, dit is ook een concept album.

Het vertelt een verhaal en neemt je als het ware mee op een reis door ons hoofd.

‘Pull the Stringk’ had ook goede tracks maar soms kwamen die niet helemaal uit de verf.

Dat is nu zeker wel het geval omdat we als personen en artiesten zijn gegroeid.

Ik kon het niet laten om te denken dat Seth Sodomy klonk als Peter Murhy, dat is ook niet de eerste keer zeker?

Om eerlijk te zijn wel. Ik denk dat je erin hoort wat je wil horen, maar wel een compliment.

Het is in ieder geval geen directe invloed op zijn zang geweest.

Ik veronderstel dat jullie niet van je muziek kunnen leven.

Hoe voelt het om de ene dag de glamkoning uit te hangen en de andere dag als braaf burgermannetje naar je werk te trekken?

Vertel me niet dat je daar komt aandraven als Marc Bolan!

Dat klopt, we kunnen er jammer genoeg nog niet van leven.

Maar we blijven wel onszelf, ongeacht de situatie.

Het beste aan de plaat is dat vol geluid dat je meteen overdondert, ik bedoel maar : dit klinkt helemaal niet als een plaat in eigen beheer!

Thanks. In eigen beheer wil niet zeggen dat het op een zolderkamer is opgenomen, we hebben de beste apparatuur die voor ons beschikbaar was gebruikt en echt heel lang over het mixproces gedaan.

Mede door Gijs Steenbergen van Dare To Do Studio was het mogelijk een album in eigen beheer te maken die niet onder doet voor platen van grotere bands.

Als ik zo naar jullie teksten staar, daar zit toch maar weinig dingen in die ook maar iets te maken hebben met Oranje hoor… Hollandse outsiders?

We zijn niet zo patriottistisch en we kijken niet naar landsgrenzen.

In onze wereld zijn er andere dingen die de creatie beïnvloeden.

Ik weet dat er in Nederland het één en ander gebeurt in de gothscene (zeker in vergelijking met tien jaar geleden), maar het blijft toch kleinschalig, niet?

Het is inderdaad een kleine scene, maar daarom is het ook een subcultuur denk ik en geen mainstream.

Wij richten ons sowieso niet op één scene, we maken muziek voor individuen in elke scene.

Voelen jullie eigenlijk affiniteit met de Nederlandse scene?

De Nederlandse muziekscene in het algemeen heeft weinig iconen.

Mensen tegenwoordig zijn bang om buiten de perken te treden en te doen wat ze willen doen.

Daar willen wij verandering in brengen.

Ik weet niet hoe het in Nederland is, maar als er hier een goth/futurepop/EBM-groep opduikt is dat meteen een reden voor de media (ook de undergroundpers) om er niet over te spreken…

Hier is de pers ook moeilijk te overtuigen, maar als je genoeg opvalt kunnen ze niet anders..

Enige kans dat we jullie op een Belgisch podium zien?

Zeker weten. Er zijn nu nog geen data bekend maar we zouden België het genot dat Outerspace Overdose heet toch niet willen onthouden.

Ik vraag dit iedereen, wat is jullie lievelingsplaat aller tijden?

Ik weet zo snel geen beste plaat aller tijden, maar één van de albums die voor mij helemaal klopt is ‘Mechanical Animals’ van Marilyn Manson, iets wat een paar jaar geleden meer actueel was, maar nog steeds goed is.

En van Seth weet ik dat ‘Diamond Dogs’ van Bowie een van z’n favo’s is.

Het laatste woord is aan jullie, toch moet één vraag beantwoord worden : wie noemt zich in godsnaam Seth Sodomy?

Die laat ik aan de lezen over om in te vullen...

Tja dat zijn dan die Hollanders hee? In ieder geval, surf nu naar my space en laat u overdonderen door dit zeer fijn geluid en als u een marsmannetje tegenkomt tijdens de trip : richting Holland, ja!

www.myspace.com/outerspaceoverdose

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwšrtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinnerís Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...