casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Dionysis
Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.
19/06/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

19/06/2010 : Dionysis - Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.
19/06/2010 : Dionysis - Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.
19/06/2010 : Dionysis - Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.
19/06/2010 : Dionysis - Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.
19/06/2010 : Dionysis - Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.

Goede Britse gothacts, ze bestaan nog. Enkele weken geleden kon u op deze pagina’s nog kennis maken met Legion en uit Sheffield komt deze keer Dionysis. Een darkwaveband (alhoewel sommige wel het woord gothmetal zullen gebruiken) die met “Intoxicated” een prachtige cd hebben afgeleverd die liefhebbers van groepen als All About Eve zeker zullen bekoren. Tijd om eens virtueel de trein naar Sheffield te nemen…

Begin maar met u zelf voor te stellen…

Wel, ik ben Nel en verder heb je Louisa die voor de zang zorgt. We hebben Tom, onze gitarist en programmeur en de bassist is Marcus. Daarenboven is Marcus ook nog eens met mij getrouwd, arme man….

Dat zijn natuurlijk uw woorden, wij van Dark Entries willen niks te maken hebben met gezinsdrama! Dionysis is dat nu darkwave of gothmetal?

Weet je, genres zijn nuttig om een groep te beschrijven maar tezelfdertijd beperken zij de groep. Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.

Tuurlijk, want “Intoxicated” is een kleine aanrader. Jullie zijn al samen sinds 2000 en je hebt twee cd’s op je actief, sommige zullen dit wel zeer weinig vinden…

Ja, maar dat komt omdat bij ons alles een warboel is, wij kennen niks van organisatie! Ik ontmoette Tom in 2000 voor het eerst als vriend en we deden er een jaar over om te beslissen of we nu al dan niet samen songs zouden schrijven. Rond 2005 konden we spreken van een vaste line up dus eigenlijk zijn we maar vijf jaar bezig. Trouwens, wij hebben ook een EP uitgebracht maar die was enkel te koop in de UK maar dat kan jij natuurlijk niet weten…

Een mens kan inderdaad niet alles weten. Hoe is het vandaag de dag om een gothgroep te zijn in England?

Och, we kunnen nog wel muziek maken en af en toe valt er wel eens een optreden uit de lucht maar of er we nu kunnen van leven? Ik denk dat je dat antwoord zelf wel weet…

Ik bedoel, vroeger had je toch dingen als Nightbreed Records of Slimelight…dat is allemaal verdwenen nu…

Ik veronderstel dat alles komt en gaat. Alhoewel ik er zeker van ben dat de volgende inspiratie van ergens zal komen waar we het minst verwachten.

Ik wil het toch vragen, Nel, maar als ik in Camden rondloop dan zie ik wel veel goth maar het lijkt meer een modekwestie dan een muziekkwestie…

Juist, maar ik ben toch geneigd om de gothbeweging in England meer als iets van het Noorden te zien. De meest invloedrijke bands komen uit Leeds of Manchester en onze beste optredens waren in Leeds en Newcastle, en dat zijn allemaal steden in het Noorden.

Camden is niet meer dan een grote geldmachine wat niet verwonderlijk is aangezien in Londen alles om geld draait. Ik heb er zelf niks op tegen dat de mode hier meespeelt want jezelf uitdrukken gebeurt via muziek en kledij, dat zijn dingen die met elkaar verbonden zijn. Niettegenstaande als je het allemaal zelf doet, kan je zelf beslissen hoeveel geld je gaat uitgeven in het geldcircus aan zowel muziek als mode.

Hoe zit het in England met de persaandacht voor de gothiekscene?

Er zijn hier nog een paar fantastische fanzines (Unscene dat is nog steeds in papiervorm verkrijgbaar is en Nocturnal maar dat is nu ook on-line geworden) en wat locale pers hier in Sheffield die toch ook iets over ons geschreven hebben, dat was echt wel ongelooflijk.

De traditionele pers…tja, daar weten we ondertussen ook al van wat we van hun kunnen verwachten : niets dus… Alhoewel, soms staat het geluk aan je zijde en dan weer niet!

Gothtronic heeft er onlangs de brui aangegeven want volgens hun is de scene dood….

Dat vind ik niet, de scene heeft gewoon periodes waarin het goed gaat en dan weer wat minder. Momenteel loopt het hier in England tamelijk goed, natuurlijk of dat genoeg is om er financieel ook maar enig voordeel met te hebben is weer een andere kwestie. Wat we wel zien is dat de media bijna volledig on-line geworden is…

Laten we het toch maar terug over jullie muziek hebben… Ik vind eigenlijk “Intoxicated” eerder een rustgevende plaat, is dat een bewuste keuze?

Moelijke vraag omdat ik schrijf over wat er in mijn hoofd omgaat, en in mijn geval heeft dat nogal een doornig kantje, gelukkige dingen gebeuren hier niet al te vaak!

Jullie kregen ook de hulp van Matt Howden. Leg dat eens uit…

Wel, dat is een vriend die hier in de buurt woont. Hij en Marcus zitten al jaren met elkaar te jammen dus zo raar is dat allemaal niet, we wonen in dezelfde stad en we houden van dezelfde muziek dus, het is alsof het lot ons samen bracht. Trouwens Matt werkte al eerder mee aan de Blue Shift EP.

Hoe bekijken jullie je muziek? Gewoon een kwestie van iets moois te scheppen of zit er meer achter?

Ik wil steeds iets maken waar mensen zichzelf emotioneel in kunnen terugvinden en ook iets dat wat voor deze mensen betekent. Muziek schrijven is therapeutisch ongelooflijk goed als al de brutale en lelijke dingen uit jezelf naar boven wil laten komen, en als dat dan nog iets is dat mensen op een bepaalde manier kan aanspreken is dat nog beter; Het is ook de ideale manier om mensen te bereiken die op je denkniveau zitten.

Ik veronderstel dat hier in België spleen momenteel nog niet aan de orde is…

Natuurlijk is het onze droom om in Europa te toeren maar eerlijkheidshalve is er tot nu toe nog geen enkele concertorganisator geweest die ons gecontacteerd heeft. En ook, wij kunnen echt niet onze job gaan opgeven omdat wij er ons heel goed bewust van zijn dat de mogelijkheid bestaat dat er geen mens komt opdagen.

Stomme vraag, maar ik ga ze toch stellen hoor. Waarom werd je verliefd op muziek?

Omdat muziek de kracht heeft om je zowel psychologisch als emotioneel in vervoering te brengen. Dat kan gerust een vorm van escapisme zijn maar het is nu eenmaal zo dat wanneer je rondloopt met een koptelefoon in deze wereld dat het allemaal een beetje leefbaarder wordt. Ik hou er echt van om mezelf te kunnen uiten via nummers, het is echt een kick.

De laatste woorden zijn de uwe…

Bedankt voor dit interview, het doet ons zeer veel plezier dat er mensen zijn die even enthousiast over muziek zijn als wij!

http://dyonisis.info/


HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twice A Man - On The Other Side Of The Mirror

Je eigen uitwendige zelf zie je dagelijks in de spiegel. Maar is er een groot verschil tussen dat wat je daadwerkelijk ziet en dat van je innerlijke ziel ? Twice A Man ziet deze vraag als uitgangspunt van het album On The Other Side Of The Mirror. Eerder dystopisch van aard dan psychologisch. En dat heeft alles met huidige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : XTR Human - Interior

Het is geleden van 2014 dat er nog eens een nieuw album werd uitgebracht door XTR Human, enkele singles of EP’s niet meegerekend. Goed zes jaren dus om de moeilijke tweede te openbaren. Niet dat Johannes Stabel en de zijnen de hangmat der luiheid hebben opgezocht, neen, vooral omdat het hier gaat over een band die op regelmatige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...