casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Dionysis
Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.
19/06/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

19/06/2010 : Dionysis - Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.
19/06/2010 : Dionysis - Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.
19/06/2010 : Dionysis - Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.
19/06/2010 : Dionysis - Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.
19/06/2010 : Dionysis - Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.

Goede Britse gothacts, ze bestaan nog. Enkele weken geleden kon u op deze pagina’s nog kennis maken met Legion en uit Sheffield komt deze keer Dionysis. Een darkwaveband (alhoewel sommige wel het woord gothmetal zullen gebruiken) die met “Intoxicated” een prachtige cd hebben afgeleverd die liefhebbers van groepen als All About Eve zeker zullen bekoren. Tijd om eens virtueel de trein naar Sheffield te nemen…

Begin maar met u zelf voor te stellen…

Wel, ik ben Nel en verder heb je Louisa die voor de zang zorgt. We hebben Tom, onze gitarist en programmeur en de bassist is Marcus. Daarenboven is Marcus ook nog eens met mij getrouwd, arme man….

Dat zijn natuurlijk uw woorden, wij van Dark Entries willen niks te maken hebben met gezinsdrama! Dionysis is dat nu darkwave of gothmetal?

Weet je, genres zijn nuttig om een groep te beschrijven maar tezelfdertijd beperken zij de groep. Wij zelf durven wel eens de term “ethereal rock” in de mond te nemen en ik hoop dat je met zo’n beschrijving al wat goesting naar ons begint te krijgen.

Tuurlijk, want “Intoxicated” is een kleine aanrader. Jullie zijn al samen sinds 2000 en je hebt twee cd’s op je actief, sommige zullen dit wel zeer weinig vinden…

Ja, maar dat komt omdat bij ons alles een warboel is, wij kennen niks van organisatie! Ik ontmoette Tom in 2000 voor het eerst als vriend en we deden er een jaar over om te beslissen of we nu al dan niet samen songs zouden schrijven. Rond 2005 konden we spreken van een vaste line up dus eigenlijk zijn we maar vijf jaar bezig. Trouwens, wij hebben ook een EP uitgebracht maar die was enkel te koop in de UK maar dat kan jij natuurlijk niet weten…

Een mens kan inderdaad niet alles weten. Hoe is het vandaag de dag om een gothgroep te zijn in England?

Och, we kunnen nog wel muziek maken en af en toe valt er wel eens een optreden uit de lucht maar of er we nu kunnen van leven? Ik denk dat je dat antwoord zelf wel weet…

Ik bedoel, vroeger had je toch dingen als Nightbreed Records of Slimelight…dat is allemaal verdwenen nu…

Ik veronderstel dat alles komt en gaat. Alhoewel ik er zeker van ben dat de volgende inspiratie van ergens zal komen waar we het minst verwachten.

Ik wil het toch vragen, Nel, maar als ik in Camden rondloop dan zie ik wel veel goth maar het lijkt meer een modekwestie dan een muziekkwestie…

Juist, maar ik ben toch geneigd om de gothbeweging in England meer als iets van het Noorden te zien. De meest invloedrijke bands komen uit Leeds of Manchester en onze beste optredens waren in Leeds en Newcastle, en dat zijn allemaal steden in het Noorden.

Camden is niet meer dan een grote geldmachine wat niet verwonderlijk is aangezien in Londen alles om geld draait. Ik heb er zelf niks op tegen dat de mode hier meespeelt want jezelf uitdrukken gebeurt via muziek en kledij, dat zijn dingen die met elkaar verbonden zijn. Niettegenstaande als je het allemaal zelf doet, kan je zelf beslissen hoeveel geld je gaat uitgeven in het geldcircus aan zowel muziek als mode.

Hoe zit het in England met de persaandacht voor de gothiekscene?

Er zijn hier nog een paar fantastische fanzines (Unscene dat is nog steeds in papiervorm verkrijgbaar is en Nocturnal maar dat is nu ook on-line geworden) en wat locale pers hier in Sheffield die toch ook iets over ons geschreven hebben, dat was echt wel ongelooflijk.

De traditionele pers…tja, daar weten we ondertussen ook al van wat we van hun kunnen verwachten : niets dus… Alhoewel, soms staat het geluk aan je zijde en dan weer niet!

Gothtronic heeft er onlangs de brui aangegeven want volgens hun is de scene dood….

Dat vind ik niet, de scene heeft gewoon periodes waarin het goed gaat en dan weer wat minder. Momenteel loopt het hier in England tamelijk goed, natuurlijk of dat genoeg is om er financieel ook maar enig voordeel met te hebben is weer een andere kwestie. Wat we wel zien is dat de media bijna volledig on-line geworden is…

Laten we het toch maar terug over jullie muziek hebben… Ik vind eigenlijk “Intoxicated” eerder een rustgevende plaat, is dat een bewuste keuze?

Moelijke vraag omdat ik schrijf over wat er in mijn hoofd omgaat, en in mijn geval heeft dat nogal een doornig kantje, gelukkige dingen gebeuren hier niet al te vaak!

Jullie kregen ook de hulp van Matt Howden. Leg dat eens uit…

Wel, dat is een vriend die hier in de buurt woont. Hij en Marcus zitten al jaren met elkaar te jammen dus zo raar is dat allemaal niet, we wonen in dezelfde stad en we houden van dezelfde muziek dus, het is alsof het lot ons samen bracht. Trouwens Matt werkte al eerder mee aan de Blue Shift EP.

Hoe bekijken jullie je muziek? Gewoon een kwestie van iets moois te scheppen of zit er meer achter?

Ik wil steeds iets maken waar mensen zichzelf emotioneel in kunnen terugvinden en ook iets dat wat voor deze mensen betekent. Muziek schrijven is therapeutisch ongelooflijk goed als al de brutale en lelijke dingen uit jezelf naar boven wil laten komen, en als dat dan nog iets is dat mensen op een bepaalde manier kan aanspreken is dat nog beter; Het is ook de ideale manier om mensen te bereiken die op je denkniveau zitten.

Ik veronderstel dat hier in België spleen momenteel nog niet aan de orde is…

Natuurlijk is het onze droom om in Europa te toeren maar eerlijkheidshalve is er tot nu toe nog geen enkele concertorganisator geweest die ons gecontacteerd heeft. En ook, wij kunnen echt niet onze job gaan opgeven omdat wij er ons heel goed bewust van zijn dat de mogelijkheid bestaat dat er geen mens komt opdagen.

Stomme vraag, maar ik ga ze toch stellen hoor. Waarom werd je verliefd op muziek?

Omdat muziek de kracht heeft om je zowel psychologisch als emotioneel in vervoering te brengen. Dat kan gerust een vorm van escapisme zijn maar het is nu eenmaal zo dat wanneer je rondloopt met een koptelefoon in deze wereld dat het allemaal een beetje leefbaarder wordt. Ik hou er echt van om mezelf te kunnen uiten via nummers, het is echt een kick.

De laatste woorden zijn de uwe…

Bedankt voor dit interview, het doet ons zeer veel plezier dat er mensen zijn die even enthousiast over muziek zijn als wij!

http://dyonisis.info/


HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...