casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

725 items

   

ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO
Two is Company, Three is an Orgy; I am Forever.
16/06/2010, Sara Heldenbergh
 Bookmark and Share

16/06/2010 : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Two is Company, Three is an Orgy; I am Forever.
16/06/2010 : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Two is Company, Three is an Orgy; I am Forever.
16/06/2010 : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Two is Company, Three is an Orgy; I am Forever.
16/06/2010 : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Two is Company, Three is an Orgy; I am Forever.
16/06/2010 : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Two is Company, Three is an Orgy; I am Forever.
De Zweedse band Ordo Rosarius Equilibrio staat bekend om zijn martial-industrial met een heel speciale sfeer. De lyrics gaan over paradoxen zoals licht en donker, leven en dood, mannelijk en vrouwelijk, liefde en haat, oorlog en vrede. Ze verwijzen vaak naar het katholicisme. Ook verwijzingen naar seksualiteit ontbreken niet. In 1995 verscheen het eerste album “Reaping the Fallen, The First Harvest”, toen nog onder de bandnaam Ordo Equilibrio en met zangeres Chelsea Krook. In 2001 werd zij vervangen door Rose-Marie Larsen. Dit jaar staat Ordo Rosarius Equilibrio voor de tweede keer in rij op Gothic Festival.

Waarom heb je de naam ‘Ordo Rosarius Equilibrio’ gekozen. Er wordt gezegd dat het iets te maken heeft met de ‘Ordo Templi Orientis’, een religieuze organisatie. Is dat waar?

Tomas Pettersson: Tja, waarom heb ik die naam gekozen? Ik vraag het me zelf ook af. Ik dacht aan deze naam als een reflexie van balans of evenwicht (equilibrium) en dit evenwicht uit zijn context gehaald. Deze naam perfectioneerde ik later door er rozen (rosarius) aan toe te voegen. Het heeft zoveel met OTO te maken als je zelf wil.

Waarom verving Rose-Marie Larsen Chelsea Krook? Waarom verliet de laatste de band?

Tomas Pettersson: Chelsea heeft de band en mijn leven verlaten. Dat Rose-Marie in beide kwam was het beste dat ooit kon gebeuren. Ik werk enkel met mensen waar ik seks mee heb en Chelsea ging weg uit de band omdat ze niks meer met mij had. Het is vlug en natuurlijk gebeurd.

Het genre van Ordo Rosarius Equilibrio wordt ‘apocalyptische folk’ genoemd. Ga je hiermee akkoord? Hoe zou je zelf je muziek beschrijven?

Tomas Pettersson: Waarmee akkoord gaan? Ik vind dat definities van genres om mijn muziek te beschrijven niet voor mij zijn, maar voor anderen. Anderen kunnen mijn muziek catalogiseren en accepteren of niet accepteren. Van mij mag je elke beschrijving die je wil gebruiken: apocalyptische pop, apocalyptische folk, haute couture industrial, voor mij maakt het geen echt verschil.

Wie schrijft de songteksten? Waardoor zijn ze geïnspireerd?

Tomas Pettersson: Ik schrijf de lyrics en ik maak de muziek, zo is het altijd geweest. De songteksten zijn mijn subjectieve reflexies, mijn psychologische gewaarwordingen over het leven zoals ik het zie en alles wat ermee samenhangt.

Je zingt bijvoorbeeld over oorlog en seks in hetzelfde nummer, twee dingen die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben, waarom?

Tomas Pettersson: Leven is het gevolg van seks. Het leven is een constante doortocht van de ene oorlog naar de andere. Oorlog en seks zijn geen tegenstellingen, ze horen zelfs samen.

Waarom gebruiken jullie katholieke symbolen on stage? Eerder om te shockeren en omdat je tegen het christendom bent of omdat je teksten over occultisme gaan?

Tomas Pettersson: Symbolen zijn sterk. Mensen kennen christelijke symbolen goed en als je ze in een andere context gaat gebruiken, dan gaan mensen zich dingen afvragen en reageren. Ik ben tegen het christendom omdat ik het verbijsterend en beperkend vind.

De nieuwe cd, “O N A N I [Practice makes perfect]” klinkt meer poppy. Hoe komt het dat je hiervoor gekozen hebt?

Tomas Pettersson: Omdat ik nu oud en gek ben, dus ik kan niet meer oordelen en heb geen smaak meer. Misschien dat de cd daarom meer zoals pop klinkt dan eerdere albums. Voor mij is dat een natuurlijke evolutie. Hetzelfde blijven zou nergens goed voor zijn.

Jullie hadden problemen om het boekje bij de nieuwe cd geprint te krijgen omdat het vol foto’s van masturberende fans stond. Verwachtte je niet dat Sony een cd-boekje zoals dit niet zou willen printen?

Tomas Pettersson: Nee, ik verwachtte niet dat Sony ertegen zou zijn. Ze printen veel ergere dingen dan dit in cd-boekjes. Dit waren gewoon masturberende mensen. Waarom kan oorlog, bloed en massamoord dan wel? Lichaamsdelen, doden en ingewanden kunnen wel, maar een vagina of penis niet? Wat is het meest natuurlijk? Waarom zijn mensen nog steeds zo bang van hun eigen seksualiteit?

Ook de lyrics zijn erotischer dan ooit. Waarom wordt alles explicieter op je nieuwste album?

Tomas Pettersson: Er zijn altijd al seksuele referenties geweest in onze teksten. Ik schrijf en we zien weer dat mensen door seksualiteit veel te vlug gechoqueerd zijn. In mijn teksten is er een grotere context dan alleen dat, een groter perspectief. Maar voor de meerderheid wordt die niet bekeken omdat de seks er voor hen uitspringt. Misschien wordt het door de seksualiteit moeilijker om het groter plaatje te zien.

Hoe kom je tot de vergelijking van orgieën in Rome met de naderende apocalyps?

Tomas Pettersson: Verleden, heden en toekomst. Alles komt samen.

Ordo Rosarius Equilibrio

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Raven Said - Beyond THe Darkest Hour

Gothic rock uit Yekaterinburg, da's Rusland. Gothic rock, old school naar look en sound. Jawel dan kom je hier in Europa met veel kans uit bij het Secret Sin Records label dat een gothic rock historie en gothic rock erfenis meet zich mee draagt. Raven Said blinkt er met “Beyond The Darkest Hour”, na het vorig jaar in eigen ...

lees meer...
CD BESPREKING : Greg Fox - Contact

Voor een portie ketelmuziek van jewelste zit je bij Greg Fox aan het juiste adres. We willen hiermee wel niet de negatieve connotatie van het woord bedoelen, maar vinden het eerder een treffende benaming voor de werken van deze Amerikaanse drummer. Drummers die met hun instrument als solo-artiesten op de voorgrond treden, het is vaak een ...

lees meer...
CD BESPREKING : Elfika - Secretum Secretorum

Dit hoor en voel ik graag: doorheen dit debuutalbum van Elfika voel ik een stevig vakmanschap bovendrijven. En bovenal: een goede songwriting! Maar laten we bij het begin beginnen. Ergens in 2013 start het allemaal voor deze Franse band Elfika. Bassist Manu en zangeres Laure Ali-Khodja leggen de fundering voor wat later Elfika zal worden, ...

lees meer...
CD BESPREKING : The Opium Cartel - Valor

Als er iemand van de Dark Entries redactie een medaille voor moed en zelfopoffering verdient, laat dat dan onze fijne collega Danny Quetin zijn. Als promo verantwoordelijke neemt hij de niet te onderschatten taak op zich om elk naar ons opgestuurd materiaal op voorhand te beluisteren om alzo te kunnen beslissen wie al dan niet in aanmerking ...

lees meer...
CD BESPREKING : Machinefabriek - Amalgaam

Daar waar wij als Belgen met gepaste chauvinistische fierheid Vidna Obmana mogen noemen, daar kunnen onze Noorderburen Machinefabriek naar voren schuiven. De twee artiesten in kwestie, respectievelijk Dirk Serries en Rutger Zuydervelt hebben niet alleen muzikale raakvlakken, ook werkten ze in het verleden reeds samen. Maar omdat het eeuwenoude ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...