casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Magion
Het hebben van dromen is wel wat ons mensen dagelijks bezig houdt en ons aanzet om er alles aan te doen om die dromen te bereiken.
10/06/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

10/06/2010 : Magion - Het hebben van dromen is wel wat ons mensen dagelijks bezig houdt en ons aanzet om er alles aan te doen om die dromen te bereiken.
10/06/2010 : Magion - Het hebben van dromen is wel wat ons mensen dagelijks bezig houdt en ons aanzet om er alles aan te doen om die dromen te bereiken.
10/06/2010 : Magion - Het hebben van dromen is wel wat ons mensen dagelijks bezig houdt en ons aanzet om er alles aan te doen om die dromen te bereiken.
10/06/2010 : Magion - Het hebben van dromen is wel wat ons mensen dagelijks bezig houdt en ons aanzet om er alles aan te doen om die dromen te bereiken.
10/06/2010 : Magion - Het hebben van dromen is wel wat ons mensen dagelijks bezig houdt en ons aanzet om er alles aan te doen om die dromen te bereiken.

Nederland heeft iets met goth metal en Magion past dan ookperfect in dit rijtje. Eerder kon u op deze pagina’s lezen hoe goed hun debuut “Close To Eternity” wel is. Moeite noch kosten werden gespaard voor deze cd die in eigen beheer werd opgenomen en deze cd is een regelrechte aanrader voor de fans van Nightwish en aanverwanten. Dark Entries vond dan ook dat dit nieuw talent aan de pijnbank moest genageld worden om ons hun geheimen te onthullen…hier is hun verhaal…

Hoe zouden jullie zelf jullie muziek omschrijven?

Menno: Wij maken wat veel mensen die nog nooit van Bauhaus of The Sisters of Mercy gehoord hebben gothic noemen: symfonische metal met een vocaliste erbij.

Binnen die stijl springen we van zwaar en bombastisch naar snel en meedogenloos, van melodieuze naar beukende stukken, van klassieke zang naar een meer pop-achtige benadering. Het was ons doel om zoveel mogelijk de afwisseling binnen de stijl te zoeken. Constante factor is het verhalende element van de zang, die een donker stempel op elk nummer drukken: geen nummer verlaat onze studio zonder bijpassende boodschap.

Ik heb begrepen dat het thema van “Close To Eternity” gaat over het hebben van dromen die je niet kan bereiken, op zich is dat toch niet echt een positieve gedachte hee…

Myrthe: Nee zo zou je het kunnen zien, we maken natuurlijk niet voor niets gothic;)

Maar je kan het ook anders zien. Het hebben van dromen is wel wat ons mensen dagelijks bezig houdt en ons aanzet om er alles aan te doen om die dromen te bereiken. Het geeft ons een doel om elke ochtend op te staan. Hoe zou een mens zich voelen wanneer hij alles heeft bereikt wat hij ooit wilde? Val je dan niet in een vreselijk gat? Ik denk dat het goed is dat mensen altijd blijven dromen en daarvoor hun best blijven doen. Zolang je dromen hebt, heb je iets om voor te leven.

En dat staat dan meteen in contrast met veel andere metalreleases die het vaak hebben over wat Satan en consoorten aan het uitspoken zijn…

Myrthe: Onze drummer wil nog wel eens zanglijnen bedenken en gek genoeg gaan zijn teksten toch altijd weer over Satan en zijn vriendjes;). Ikzelf probeer zoveel mogelijk dat soort onderwerpen te vermijden, althans in die benaming. Als je Satan zou zien als het kwade in de wereld dan komt hij zeker ook wel voor in mijn teksten. Iedereen noemt hem echter anders denk ik. Mijn teksten zijn meestal heel persoonlijk. Ze gaan over dingen die ikzelf heb meegemaakt. Het schrijven van teksten is mijn manier om dingen te verwerken en daarnaast hoop ik dat mensen zichzelf erin herkennen en er daardoor ook zelf iets mee kunnen.

Staat de muziek die je maakt dicht naast je eigen persoonlijkheid of is het meer een soort van acting en ben je buiten de wereld van Magion een totaal ander mens

Myrthe: De muziek staat heel dicht bij mijzelf. Sowieso zijn bijna alle teksten van autobiografische aard, maar ook het duistere sfeertje ligt dicht bij mijn karakter.

Ik kan heel erg genieten van dingen om mij heen maar ik zal nooit de negatieve kant uit het oog verliezen. Magion is voor mij een manier om mijn hart te luchten en aangezien de sfeer van de muziek het toelaat stop ik mijn hele hebben en houden in de teksten. Dit zijn dan inderdaad meestal niet de meest positieve verhalen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik in het dagelijks leven constant in een zwarte vleermuisjurk loop met donkere make up op. Ik ben eigenlijk een heel rustige dame in het normale leven, maar wanneer ik op een podium stap laat ik wel een andere kant van mezelf zien.


Jullie zijn reeds een goede vijf jaar actief in de underground en hebben alles zelf gedaan.

Ook al zit ikzelf diep in de muzikale underground moet ik toch toegeven dat ik jullie niet benijd…
Zijn er al labels op je afgestapt of is dat iets waar je je eigenlijk niet met bezig houdt?

Menno: We hebben wel wat contacten gehad, maar ook de meeste labels hebben het erg moeilijk op het moment. Naast de grote labels zijn er nog steeds onafhankelijke labels die echt wel wat te bieden hebben, maar ook voor die labels geldt dat je je als band toch al eerder moet hebben onderscheiden voordat ze je tekenen. Ze nemen geen risico’s meer. Bij nog kleinere labels moet je je als band ook afvragen of je wat zij bieden ook niet zelf kan; investeren doen een hoop labels sowieso niet meer. Als we een label vinden die echt een meerwaarde kan bieden zijn we zeker geinteresseerd! Tot dat moment doen we het op eigen kracht zeker niet slecht; in elk geval is onze cd nu uit en zijn we blij dat we onze muziek eindelijk op de juiste manier aan de buitenwereld kunnen presenteren!

Je neemt je plaat op in een bekende studio, de artwork is quasi perfect, je werkt samen met Dan Swanö.

Dat kost toch pakken geld of zijn jullie geheime multimiljonairs?

Myrthe: Haha, wij zijn zeker geen geheime multimiljonairs. Twee van ons zijn nog arme studenten en de rest werkt maar zijn zeker ook niet stinkend rijk. We hebben ook gewoon moeten sparen om alles te laten doen. Gelukkig hebben we onze eigen studio waar onze gitarist Chris bijna al het mixwerk zelf heeft gedaan, met een zeer goed resultaat! Dit scheelt een hoop in de kosten. Het blijft natuurlijk veel geld maar we zijn er allemaal over eens dat het het geld zeker waard is geweest. Niets voelt beter om na zo’n lange tijd eindelijk dat cdtje in je handen te hebben.

Zoals vaak bij female gothgroepen het geval is, zul je er niks op tegen hebben dat de hoofdattractie van de band de meeslepende stem is van Myrthe Van Beest.

Hoe kwam jij in de metalwereld terecht, Myrthe, want ik heb begrepen dat je vooral opkeek naar mensen als Tori Amos en Kate Bush?

Myrthe: Allereerst bedankt voor het compliment. Al van kinds af aan luisterde ik naar muziek van Tori Amos, Kate Bush, Genesis, Fish en Marillion.

Ik kom uit een zeer muzikale familie en dit werd er met de paplepel in gegoten. Het begon natuurlijk allemaal met het meezingen van deze artiesten. Jarenlang heb ik alleen in de badkamer gezongen en durfde ik mezelf niet te laten horen. Op de middelbare school gaf mijn beste vriendinnetje mij een cd van Nightwish. Ik was meteen verkocht! Dit was de beste combi van stem en muziek die ik ooit had gehoord. Een nichtje van me hoorde me ooit een keer per ongeluk zingen en dwong me om een advertentie op een muzikantensite te zetten. Al gauw werd ik aangenomen bij een coverband maar dit was toch niet wat ik echt wilde. Na een paar maanden sloot ik me aan bij een metalband genaamd Slander waar ik onze toetsenist Walter ontmoette. Walter was inmiddels ook al bezig met Magion en na lang zeuren van mijn kant mocht ik eindelijk auditie doen voor Magion. Ik moest zelf een zanglijn bedenken en een nummer van Nightwish inzingen. Ik was doodnerveus maar de jongens waren gelijk verkocht en zodoende zing ik nu al ruim vier jaar bij Magion.


Hoewel ik zeer veel respect heb voor Within Temptation (nu nog trouwens) kunnen we niet ontkennen dat er sinds hun megasukses, tientallen talentloze klonen in het genre zijn opgedoken.

Word je daar nooit moe van en hoe vecht je daar als groep tegen?

Myrthe: Het vergelijken hou je nooit tegen en natuurlijk zijn er een hele hoop bands in ons genre die soortgelijke muziek maken. Wij proberen echter niet expres hele rare dingen te doen om persé origineel te zijn. Wij geloven in de muziek die we maken en die maken we niet om originaliteit. Het gaat ons om de kwaliteit. Je kunt wel hele originele dingen bedenken zoals een panfluit en een ukelele gaan gebruiken in nummers, maar als de muziek daar niet beter van wordt waarom zou het je dan doen? Wij proberen elk nummer zo perfect mogelijk uit te werken en uit te voeren en we vermijden de clichés van het genre niet. Het zijn niet voor niets cliché’s geworden. Soms worden we wel eens moe ervan dat er zoveel wordt gelet op originaliteit terwijl wij denken dat kwaliteit toch hoger op het prioriteiten lijstje zou moeten staan.
We gaan er vanuit dat er altijd vergeleken zal worden maar dat echte liefhebbers van het genre wel degelijk onze eigen stijl kunnen horen en deze kunnen waarderen.

Jullie zijn ook niet vies van een poppy touch, iets waar ik a priori niks op tegen heb hoor…

Myrthe: We proberen zoveel mogelijk af te wisselen tussen het bombastische en het poppy geluid wat we hebben. Ook ik heb verschillende zangstijlen en ik probeer deze allemaal te benutten. Sommige nummers zijn inderdaad heel poppy uitgevallen. Wanneer ik niet mijn klassieke stem gebruik klinkt het al gauw heel catchy en meezingbaar. Als een nummer de hele dag in je hoofd blijft hangen dan weet je dat je het goed hebt aangepakt. Aan de andere kant kan een zwaar aangezet klassiek zangstuk de muziek weer enorm drijven. Het gaat om het vinden van de juiste combinatie.

Blijft Magion momenteel tot de Nederlandse podia beperkt of komt daar verandering in?

Menno: We willen graag overal spelen, het liefst over de hele wereld. We krijgen ook regelmatig berichten uit allerlei landen, van Japan tot Zuid-Amerika en van Rusland tot de VS. Meestal schrijven mensen gewoon om ons te vertellen dat ze onze muziek waarderen, maar soms zitten er ook heel ontroerende verhalen bij.We zouden daar dan natuurlijk ook graag in die landen optreden en die mensen ontmoeten! Tot nu toe is het echter bij Nederland en België gebleven. Maar we staan natuurlijk altijd open voor optredens over de grens. We hopen dat we nog wat leuke tours kunnen doen in de toekomst!


Ik heb jullie cd besproken, het laatste woord geef ik aan u om de lezer te overtuigen om Magion een kans te geven….

Myrthe: Magion is een groep mensen die hart en ziel in hun muziek steken en dat kun je terughoren op de cd en tijdens live optredens. We zijn ervan overtuigd dat onze muziek genoeg diversiteit in zich heeft om elke muziekfan iets te bieden! Omdat wij ook België willen veroveren geven wij speciaal ter gelegenheid van dit interview 10 gratis downloads van ons hele album weg. Mail info@magionband.com met als onderwerp IK WIL JULLIE CD! en ontdek of je bij de eerste 10 gelukkigen zit! ;)

http://www.magionband.com

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twin Tribes - Shadows (repress)

Deze “Shadows” verscheen origineel begin 2018 en was voor het Amerikaanse duo Twin Tribes zowat wat “Seventeen Seconds” voor The Cure was. Ok, een lichte vorm van overdrijving is mij niet vreemd, ik weet het, maar dit debuut opende wel wereldwijd de deuren voor het duo Louis Navarro en Joel Niňo Jr. Zelfs in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Tomoko Sauvage - Fischgeist

Alles voor de kunst: Tomoko Sauvage kroop in Berlin-Prenzlauer Berg in een voormalige watertank om het album Fischgeist op te nemen. Het 19de eeuwse gebouw bestaat uit vijf gelaagde cirkels, met een wenteltrap in het midden die leidt naar een uitgang die uitkomt op een heuveltop. Binnen is het vochtig en koud met een constante temperatuur ...

lees meer...
CD BESPREKING : Stalowa Wola - The Will Of Steel

Toen een drietal jaar geleden ons het titelloze debuut van het Poolse Stalowa Wola bereikte, viel ons toch wel enige blijdschap ten deel. We konden immers nog maar eens ons martiaal kloppende hart ophalen, iets wat de laatste jaren steeds minder en minder aan de orde was. In dit genre dat op sterven na dood is valt er dan ook weinig nieuws ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Exponentia - Tränen des Leidens

Vergeef me! Om een of andere reden is deze Franse band Exponentia steeds onder mijn radar gebleven. Toen de perskit binnen viel bij de redactie van Dark Entries, trok de cover van ‘Tränen des Leidens’ meteen de aandacht! Ludovic Dhenry, de man achter dit donkere gothic neo classic project, verraste enkele maanden geleden met ...

lees meer...
CD BESPREKING : Miki Yui - Aperio!

Nee, Miki Yui heeft geen drankprobleem. Althans, voor zover we weten toch niet. De titel van haar zevende langspeler Aperio! is afgeleid van de Latijnse oorsprong van de maand april, “aperire” wat “openen” of “onthullen” betekent. Het is meteen in een notendop een hint naar de manier waarop haar muziek ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/01/2021 : Ground Nero: In The Blood

Hij is er gekomen. De nieuwe single van Ground Nero werd gisteren voorgesteld op het radioprogramma De dag des oordeels en werd daarna promt ook op YouTube gedeeld. Het is even wennen aan de stem van de nieuwe zanger, want de single is ook het eerste nummer dat uitkomt sinds Gwijde Wampers de groep verlaten heeft en vervangen werd door een ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...