casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Dperd
Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.
24/05/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

24/05/2010 : Dperd - Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.
24/05/2010 : Dperd - Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.
24/05/2010 : Dperd - Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.
24/05/2010 : Dperd - Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.
24/05/2010 : Dperd - Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.

Voor een eenvoudige jongen als ik heb je een woordenboek nodig om te begrijpen wat de cdtitel “Io sono un errore” betetekent maar soms spreekt de muziek voor zich en hoef je er geen bijkomende uitleg bij te krijgen.

De titel is afkomstig van een Itialiaans groepje Dperd die al bijna twee decennia lang in de darkwavescene zit en met hun laatste cd slagen ze er weer in om op een ijskoude Italiaanse manier klassieke darkwave en coldwave te doen samensmelten.

In dagen dat de “echte” pers zich bezig houdt met de schlagerperikelen van Tom Waes brengt Dark Entries u waar het hem om echt draait : muziek.

Laten we maar beginnen met een clichévraag : wat betekent Dperd?

Eigenlijk betekent het niets.

Ik herinner me nog goed dat we bezig waren met het maken van onze website en we hadden toen nog geen groepsnaam.

En plots kwam dat woord zo Dperd maar naar boven.

Valeria en ik zijn getrouwd en we waren met een woordspelletje bezig met de initialen van onze namen.

Dus we hadden uiteindelijk iets gevonden ook al betekende het niks, maar ik heb er altijd van gehouden.

Twintig jaar geleden waren jullie Fear Of The Storm, wat is het verschil tussen Dperd en jullie vroegere band?

Er zijn echt wel substantiële verschillen hoor, gewoon de manier waarop ik met mijn instrumenten om ga is al verschillend.

Bij Dperd speel ik bijvoorbeeld verschillende instrumenten en wanneer ik dat doe, heb ik er geen flauw idee van hoe of wat ik het eindresultaat zal laten klinken.

Het echte leven wordt geschonken aan het nummer wanneer ik het begin op te nemen en alle instrumenten overdub.

Ten tijde van Fear Of The Storm waren jullie ook betrokken bij Energeia, een prachtig Italiaans label van gothic en darkwave…alleen geen mens bleek het te kennen.

Ik kan er niet echt op antwoorden.

Om eerlijk te zijn met u heeft Energeia afgehaakt na 1994 omdat zij onze muziek maar niks vonden.

Er waren een heleboel misverstanden toen wij onze mini-cd “1995” bij hun opnamen en daardoor wouden zij ons geen nieuw contract aanbieden.

Zeer jammerlijke beslissing want wij wilden onze full cd het jaar daarop uitbrengen maar door die problemen is die cd tot op vandaag onuitgebracht gebleven.

Er zitten in Italië massa’s darkwave en gothicgroepen maar blijkbaar hebben alleen Kirlian Camera en Atraraxia geluk…

Dat heeft veel met Italië zelf te maken hoor.

Alle niet commerciële muziek (en zeg maar alle culturele evenementen) zitten hier sowieso in de marginale sfeer.

Ik vind het zeer jammer om het vast te stellen maar je kan het succes en de appreciatie voor een alternatieve band onmogelijk vergelijken met dat van een ander Europees land.

De groepen waar jij het over hebt, hebben daar echt jarenlang moeten voor knokken en zij hebben nooit opgegeven.

Gelukkig voor hen hebben zij nu zelfs vaste voet in andere landen.

Zeker, maar jullie hebben ook een tijdje alles zelf uitgebracht en dat is toch ook een bewijs dat het op de eerste plaats gedaan wordt voor de liefde van de muziek…

Zeker en vast, al moet ik toegeven dat het mijn droom geweest is om mijn job te kunnen opgeven en mij werkelijk hele dagen met mijn muziek te kunnen bezighouden.

Maak je muziek ook voor jezelf, ik bedoel luister jijzelf naar je eigen nummers?

Ja, wij maken deze muziek ook voor ons zelf en eens het af is dan durven wij daar geregeld zelf naar luisteren.

Het spreekt tuurlijk voor zich dat het nog belangrijker is wat de luisteraar ervan vindt of welke emoties hij ervaart als hij onze muziek hoort.

Maar voor mezelf is het toch wel zo dat het een tijdje duurt voor ik er weer begin naar te luisteren, Ik bedoel maar…omwille van dat opnameproces heb ik de nummers al zo veel gehoord!

Ik vind het wel raar dat een klassieke darkwaveband op een metallabel beland is…

Francesco van My Kingdom is een ongelooflijke goede vriend en die vriendschap reikt verder dan muzikale smaak.

Plus, je moet het toegeven : als je op een metallabel zit dan bekom je automatisch veel besprekingen in allerlei magazines en fanzines want dat is een publiek dat er echt voor gaat.

Iedereen weet dat er vandaag de dag veel problemen gemoeid zijn met het item muziek.

Alle muziek vind je op het internet terug en als groep mag je al zeer blij zijn als iemand de moeite wil doen om je cd uit te brengen.

De grote muziekindustrie lost dat probleem op door plots onmogelijke prijzen te vragen voor concerttickets en in alle eerlijkheid vraag ik het me nog altijd af hoe de kleine labels de moed en de mogelijkheid vinden om nog steeds verder te blijven werken.

Trouwens, ieder label zal er waarschijnlijk zijn broek aan scheuren om ons onder hun hoede te nemen.

Ik weet wel dat metalfans niet vies zijn van goth en darkwave, maar Dperd is wel zeer ver weg van de metalwereld...

Het echte probleem zal eerder liggen dat darkwavefans geen flauw benul hebben van wat My Kingdom doet want dat is een label die echt verschillende stijlen beoogt.

Maar voor mensen die echt open van geest zijn, kan dit nooit een probleem zijn.

Echte mensen nemen hun beslissingen zelf en zijn niet bevooroordeeld.

Ik zou het niet schoner kunnen zeggen…

Ik hoor ook zeer veel cold wave invloeden in jullie muziek…

Ook al vind ik het absoluut niet belangrijk vind hoe je muziek omschrijft zou ik zelf Dperd toch ook als coldwave omschrijven.

Onze muzikale aanpak is sowieso old school zowel de manier waarop we onze muziek spelen als het opnameproces zelf.

Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.

Het heeft misschien iets te maken met het feit dat jullie Italiaans zijn maar Valeria zingt op net zo’n ijskoude Italiaanse als Kirlian Camera.

Wat moet ik daar nu op antwoorden? De manier waarop Valeria zingt is niet gekomen door programmeren of zo, het klinkt zoals het is.
Wij werkten eigenlijk vanuit onze studio thuis en de geluidstechnicus heeft zelfs voor de stem van Valeria een gehele mobiele geluidsstudio opgezet in ons huis.

De man dacht dat het dagen ging duren maar Valeria had er maar een paar uur voor nodig.

Waarom zingen jullie in het Italiaans?
Ik begrijp dat dit jullie eigen taal is maar daardoor bouw je toch ook grenzen in qua erkenning?

Tja, het is wel zo dat je hierdoor beperkt wordt, dat weet ik zelf ook.

De waarheid is echter ook dat Valeria echte moeite heeft met Engels en de weinige keren dat ze in het Engels gezongen heeft dan heeft ze ook iedereen, maar dan ook iedereen, vervloekt.

Dus voor de buitenlandse fans : hoe zeer het ons spijt, jullie zullen het met de Engelse vertalingen op onze website moeten stellen.

En nu is het woord aan jullie…

Bedankt Dark Entries dat je ons in de kijker wilde plaatsen.

En voor jullie lezers : bedankt als je tot hier bent geraakt en luister eens naar onze muziek.

Je kan dat bijvoorbeeld doen op www.myspace.com/dperd

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...