casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Dperd
Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.
24/05/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

24/05/2010 : Dperd - Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.
24/05/2010 : Dperd - Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.
24/05/2010 : Dperd - Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.
24/05/2010 : Dperd - Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.
24/05/2010 : Dperd - Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.

Voor een eenvoudige jongen als ik heb je een woordenboek nodig om te begrijpen wat de cdtitel “Io sono un errore” betetekent maar soms spreekt de muziek voor zich en hoef je er geen bijkomende uitleg bij te krijgen.

De titel is afkomstig van een Itialiaans groepje Dperd die al bijna twee decennia lang in de darkwavescene zit en met hun laatste cd slagen ze er weer in om op een ijskoude Italiaanse manier klassieke darkwave en coldwave te doen samensmelten.

In dagen dat de “echte” pers zich bezig houdt met de schlagerperikelen van Tom Waes brengt Dark Entries u waar het hem om echt draait : muziek.

Laten we maar beginnen met een clichévraag : wat betekent Dperd?

Eigenlijk betekent het niets.

Ik herinner me nog goed dat we bezig waren met het maken van onze website en we hadden toen nog geen groepsnaam.

En plots kwam dat woord zo Dperd maar naar boven.

Valeria en ik zijn getrouwd en we waren met een woordspelletje bezig met de initialen van onze namen.

Dus we hadden uiteindelijk iets gevonden ook al betekende het niks, maar ik heb er altijd van gehouden.

Twintig jaar geleden waren jullie Fear Of The Storm, wat is het verschil tussen Dperd en jullie vroegere band?

Er zijn echt wel substantiële verschillen hoor, gewoon de manier waarop ik met mijn instrumenten om ga is al verschillend.

Bij Dperd speel ik bijvoorbeeld verschillende instrumenten en wanneer ik dat doe, heb ik er geen flauw idee van hoe of wat ik het eindresultaat zal laten klinken.

Het echte leven wordt geschonken aan het nummer wanneer ik het begin op te nemen en alle instrumenten overdub.

Ten tijde van Fear Of The Storm waren jullie ook betrokken bij Energeia, een prachtig Italiaans label van gothic en darkwave…alleen geen mens bleek het te kennen.

Ik kan er niet echt op antwoorden.

Om eerlijk te zijn met u heeft Energeia afgehaakt na 1994 omdat zij onze muziek maar niks vonden.

Er waren een heleboel misverstanden toen wij onze mini-cd “1995” bij hun opnamen en daardoor wouden zij ons geen nieuw contract aanbieden.

Zeer jammerlijke beslissing want wij wilden onze full cd het jaar daarop uitbrengen maar door die problemen is die cd tot op vandaag onuitgebracht gebleven.

Er zitten in Italië massa’s darkwave en gothicgroepen maar blijkbaar hebben alleen Kirlian Camera en Atraraxia geluk…

Dat heeft veel met Italië zelf te maken hoor.

Alle niet commerciële muziek (en zeg maar alle culturele evenementen) zitten hier sowieso in de marginale sfeer.

Ik vind het zeer jammer om het vast te stellen maar je kan het succes en de appreciatie voor een alternatieve band onmogelijk vergelijken met dat van een ander Europees land.

De groepen waar jij het over hebt, hebben daar echt jarenlang moeten voor knokken en zij hebben nooit opgegeven.

Gelukkig voor hen hebben zij nu zelfs vaste voet in andere landen.

Zeker, maar jullie hebben ook een tijdje alles zelf uitgebracht en dat is toch ook een bewijs dat het op de eerste plaats gedaan wordt voor de liefde van de muziek…

Zeker en vast, al moet ik toegeven dat het mijn droom geweest is om mijn job te kunnen opgeven en mij werkelijk hele dagen met mijn muziek te kunnen bezighouden.

Maak je muziek ook voor jezelf, ik bedoel luister jijzelf naar je eigen nummers?

Ja, wij maken deze muziek ook voor ons zelf en eens het af is dan durven wij daar geregeld zelf naar luisteren.

Het spreekt tuurlijk voor zich dat het nog belangrijker is wat de luisteraar ervan vindt of welke emoties hij ervaart als hij onze muziek hoort.

Maar voor mezelf is het toch wel zo dat het een tijdje duurt voor ik er weer begin naar te luisteren, Ik bedoel maar…omwille van dat opnameproces heb ik de nummers al zo veel gehoord!

Ik vind het wel raar dat een klassieke darkwaveband op een metallabel beland is…

Francesco van My Kingdom is een ongelooflijke goede vriend en die vriendschap reikt verder dan muzikale smaak.

Plus, je moet het toegeven : als je op een metallabel zit dan bekom je automatisch veel besprekingen in allerlei magazines en fanzines want dat is een publiek dat er echt voor gaat.

Iedereen weet dat er vandaag de dag veel problemen gemoeid zijn met het item muziek.

Alle muziek vind je op het internet terug en als groep mag je al zeer blij zijn als iemand de moeite wil doen om je cd uit te brengen.

De grote muziekindustrie lost dat probleem op door plots onmogelijke prijzen te vragen voor concerttickets en in alle eerlijkheid vraag ik het me nog altijd af hoe de kleine labels de moed en de mogelijkheid vinden om nog steeds verder te blijven werken.

Trouwens, ieder label zal er waarschijnlijk zijn broek aan scheuren om ons onder hun hoede te nemen.

Ik weet wel dat metalfans niet vies zijn van goth en darkwave, maar Dperd is wel zeer ver weg van de metalwereld...

Het echte probleem zal eerder liggen dat darkwavefans geen flauw benul hebben van wat My Kingdom doet want dat is een label die echt verschillende stijlen beoogt.

Maar voor mensen die echt open van geest zijn, kan dit nooit een probleem zijn.

Echte mensen nemen hun beslissingen zelf en zijn niet bevooroordeeld.

Ik zou het niet schoner kunnen zeggen…

Ik hoor ook zeer veel cold wave invloeden in jullie muziek…

Ook al vind ik het absoluut niet belangrijk vind hoe je muziek omschrijft zou ik zelf Dperd toch ook als coldwave omschrijven.

Onze muzikale aanpak is sowieso old school zowel de manier waarop we onze muziek spelen als het opnameproces zelf.

Als je naar Dperd luistert dan mag je er zeker van zijn dat je een echt instrument hoort en niet één of andere machine of een computer.

Het heeft misschien iets te maken met het feit dat jullie Italiaans zijn maar Valeria zingt op net zo’n ijskoude Italiaanse als Kirlian Camera.

Wat moet ik daar nu op antwoorden? De manier waarop Valeria zingt is niet gekomen door programmeren of zo, het klinkt zoals het is.
Wij werkten eigenlijk vanuit onze studio thuis en de geluidstechnicus heeft zelfs voor de stem van Valeria een gehele mobiele geluidsstudio opgezet in ons huis.

De man dacht dat het dagen ging duren maar Valeria had er maar een paar uur voor nodig.

Waarom zingen jullie in het Italiaans?
Ik begrijp dat dit jullie eigen taal is maar daardoor bouw je toch ook grenzen in qua erkenning?

Tja, het is wel zo dat je hierdoor beperkt wordt, dat weet ik zelf ook.

De waarheid is echter ook dat Valeria echte moeite heeft met Engels en de weinige keren dat ze in het Engels gezongen heeft dan heeft ze ook iedereen, maar dan ook iedereen, vervloekt.

Dus voor de buitenlandse fans : hoe zeer het ons spijt, jullie zullen het met de Engelse vertalingen op onze website moeten stellen.

En nu is het woord aan jullie…

Bedankt Dark Entries dat je ons in de kijker wilde plaatsen.

En voor jullie lezers : bedankt als je tot hier bent geraakt en luister eens naar onze muziek.

Je kan dat bijvoorbeeld doen op www.myspace.com/dperd

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twice A Man - On The Other Side Of The Mirror

Je eigen uitwendige zelf zie je dagelijks in de spiegel. Maar is er een groot verschil tussen dat wat je daadwerkelijk ziet en dat van je innerlijke ziel ? Twice A Man ziet deze vraag als uitgangspunt van het album On The Other Side Of The Mirror. Eerder dystopisch van aard dan psychologisch. En dat heeft alles met huidige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : XTR Human - Interior

Het is geleden van 2014 dat er nog eens een nieuw album werd uitgebracht door XTR Human, enkele singles of EP’s niet meegerekend. Goed zes jaren dus om de moeilijke tweede te openbaren. Niet dat Johannes Stabel en de zijnen de hangmat der luiheid hebben opgezocht, neen, vooral omdat het hier gaat over een band die op regelmatige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...