casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

736 items

   

Andreas Gross
Ik zeg altijd dat onze muziek als marsepein is : je houdt er van of je kotst het uit.
23/05/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

23/05/2010 : Andreas Gross - Ik zeg altijd dat onze muziek als marsepein is : je houdt er van of je kotst het uit.
23/05/2010 : Andreas Gross - Ik zeg altijd dat onze muziek als marsepein is : je houdt er van of je kotst het uit.
23/05/2010 : Andreas Gross - Ik zeg altijd dat onze muziek als marsepein is : je houdt er van of je kotst het uit.

Andreas Gross heeft reeds meerdere redactieleden van Dark Entries blij verrast met hun aangename darkwave die bij momenten knap aanleunt bij groepen als Slowdive of zelfs onze eigen Hoover (zonder phonic dus).

Donkere klanktapijten, dromerig sfeertje en een vrouwenstem om bij weg te zwijmelen en eigenlijk moet dat niet meer zijn om Andreas Gross te beschouwen als een talent die we in het oog moeten houden.

Onlangs verscheen op Echozone hun nieuwe mini-album “Stone Thrower” en een mooier visitekaartje kan een band zich niet dromen….

Hallo Andreas, je hebt je band Andreas Gross genoemd dus ik neem aan dat ik mag veronderstellen dat het in feite jouw band is, niet?

Eigenlijk wel.

In 2007 heb ik op Echozone ongeveer drie albums tegelijkertijd uitgebracht en het was toen veel te laat om met een andere naam op de proppen te komen maar in feite vind ik dat niet erg.

Want kijk, er zijn verschillende groepen die naar een persoon genoemd zijn.

Mij schiet nu bv Silke Bischoff naar binnen en tja ik noem nu toevallig Andreas Gross.

Dus eigenlijk ben jij het samen met gastmuzikanten, maar zijn dat door de jaren heen de zelfde mensen gebleven of niet?

Weeral juist.

“Borderline Poetry” die dateert van 2005 heb ik samen met Thomas opgenomen en sinds onze laatste 2 cds en de laatste mini-lp zijn de personen dezelfde gebleven dus eigenlijk zijn wij nu wat je zou kunnen noemen een vaste band.

Jullie maken zogezegd dark wave maar ik hoor er wel meer Slowdive in…

Daar kunnen je blijven theoriën over maken vind ik.

Ikzelf weet zelfs niet of wij nu echt in de juiste magazines thuishoren of niet, ik weet zelfs niet of ik op het juiste label zit.

De gothiekscene is de laatste tijd zo veel verandert dat men onze muziek nu zelfs als te zacht of veel te intelligent gaat omschrijven.

Mij kan het allemaal niet zoveel schelen hoe ze mijn muziek omschrijven, ik zeg altijd dat onze muziek als marsepein is : je houdt er van of je kotst het uit.

Een van de sterktes van jullie groep blijf ik toch de stem van Tabitha vinden…

Tja, Tabitha wou in het begin niet meer doen dan wat akoestische gitaar spelen tijdens onze “Close To Home”-toer in 2008 maar die had zo’n prachtige stem dat ik haar bijna smeekte om ons volgend album samen op te nemen.

Dat album werd dan “Hail to the Employee”.

We zijn trouwens bezig met haar solo-lp.

Dat is zeker iets om naar uit te kijken.

Jullie laatste cd noemt “We like ghost girls”, rare naam hee?

Komaan, meen je dat nu?

Ik vind dat dus wel een zeer ironische en plezante titel.

Wij hebben altijd zo van die spooky momenten in onze videos, je moet maar eens kijken naar onze My Space-site.

De titel is eigenlijk niet meer dan een referentie naar dat, meer moet je echt niet zoeken.

Hoe gaat het eraan toe in Duitsland?

Ik bedoel hier ben je quasi onbekend, maar hoe zit dat ginder?

We zijn natuurlijk niet zo bekend als die mens die in Unheilig zit.

Het is niet zo makkelijk om bekend te geraken als je niet veel concerten speelt.

Wij hebben allemaal een job en het is niet zo simpel om van stad naar stad te gaan trekken.

Ik moet wel zeggen dat onze laatste single “Stone Thrower” de radio haalde (en ik bedoel hier niet internetradio) en de besprekingen zijn ook meer dan behoorlijk.

Van onze laatste twee platen hebben we wat exemplaren kunnen verkopen maar denk maar niet dat we daar iets aan verdiend hebben…muziek maken is een kostelijk grapje.

Als ik uw muziek hoor dan denk ik meteen : dat zijn zeer melancholische mensen…

Gedeeltelijk waar.

Kijk, als je muziek wil maken die iets betekent dan moet je niet gaan afkomen met partymuziek, er moet toch iets in zitten vind ik.

Neen, het leven is inderdaad geen feest en dat hoor je inderdaad in mijn muziek.

Onze muziek en teksten gaan altijd iets dieper, en we schrikken er niet voor terug om ironisch uit de hoek te komen.

Tja, dus Tabitha en ik zijn dus wel ergens melancholisch, maar verre van depressief…

Uw website heet Nomorejazz…nu mag je het uitleggen…

En toch moet je er weer niet veel achter zoeken.

In 2001 heb ik een cd opgenomen die ik “No More Jazz” noemde en dat was ook rond de tijd dat ik met mijn website bezig was.

Ik dacht dat eigenlijk een goede naam is voor een website en ik heb het niet meer gewijzigd maar ik besef ook wel dat je in sommige muzikale middens niet met die titel moet afkomen.

Bijna elk jaar is er een release van jullie, inspiratie te over?

Tja, na elke cd nemen wij zo’n pauze van een half jaar of zo en ik vind dat eigenlijk niet veel of niet weinig.

In 2010 zullen we wel weer een nieuwe cd afhebben.

Er zijn groepen die er 5 jaar over doen…

Kan zijn, maar andere groepen interesseren mij niet.

Als ik Andreas Gross hoor weet ik nooit wat ik moet denken : schoonheid of triestheid…

Dat is nu eens een goede vraag zie en als je naar onze muziek luistert dan zul je merken dat die twee woorden synoniemen zijn J

Jullie zijn er zich toch van bewust dat jullie perfecte pop maken?

In mijn rare wereldje zou “Stone Thrower” een superhit moeten zijn!

Oh fantastisch dat je dat vindt alhoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik zelf “Stone Thrower” een beetje te poppy vindt.

Maar toen we het nummer opnamen, wisten we meteen dat het de single moest worden en het is daarom dat we er ook verschillende remixes van hebben gemaakt.

Ikzelf vind onze akoestische versie het best van allemaal, trouwens hoe meer ik er over nadenk hoe meer ik denk dat ik het op onze volgende cd ga zetten als bonustrack.

Jullie hebben het laatste woord…

Oh waarschijnlijk dat het hebben van een huis, een hond, een tuin en een vrouw niet echt het belangrijkste is in het leven….

Jullie konden ook zeggen dat de mensen jullie muziek kunnen horen op www.myspace.com/andreasgross dus zullen wij het wel weer doen!

Bedankt voor dit interview, Andreas.

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Twice A Man - On The Other Side Of The Mirror

Je eigen uitwendige zelf zie je dagelijks in de spiegel. Maar is er een groot verschil tussen dat wat je daadwerkelijk ziet en dat van je innerlijke ziel ? Twice A Man ziet deze vraag als uitgangspunt van het album On The Other Side Of The Mirror. Eerder dystopisch van aard dan psychologisch. En dat heeft alles met huidige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : XTR Human - Interior

Het is geleden van 2014 dat er nog eens een nieuw album werd uitgebracht door XTR Human, enkele singles of EP’s niet meegerekend. Goed zes jaren dus om de moeilijke tweede te openbaren. Niet dat Johannes Stabel en de zijnen de hangmat der luiheid hebben opgezocht, neen, vooral omdat het hier gaat over een band die op regelmatige tijden ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fotocrime - South Of Heaven

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band ...

lees meer...
CD BESPREKING : Causenation - Promises Of Hope And Fear

Debuutalbum van deze Antwerpse electroband na een reeks demo’s en virtuele singles. Causenation is een duo bestaande uit Vain Sacrosanct en Van Der Goes. Een Dark Entries interview uit 2018 toen Causenation kwam optreden op onze Dark Entries Night in de Gentse Kinky Star, lees je hier. Vain Sacrosanct heeft een verleden als programmamaker ...

lees meer...
CD BESPREKING : Jonas Kasper Jensen - Plasma In DEX Garden

Jonas Kasper Jensen nodigt ons uit in zijn denkbeeldige tuin waarin hij onze oren onderdompelt in geluiden die dit oord tot iets werkelijks zouden omtoveren. Nice try, but close but no cigar. Plasma In DEX Garden schenkt ons 9 nummers die eigenlijk als 1 eentonige drone te aanhoren vallen. Contemplatief voor de ene, stierlijk vervelend ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2021 : Epica zwemt tegen de stroom van het leven in

Epica heeft een nieuwe plaat klaar voor jullie. Op 26 februari komt 'Omega' uit, en dat is de opvolger voor het onder lof bedolven 'The Holographic Principle' uit 2016. Na video's voor 'Abyss Of Time' en 'Freedom - The Wolves Within', is de derde single een mooie ballade op piano: 'Rivers'. '"Rivers" ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Vaselyne: Waiting to Exhale

Zegt de naam Frank Weyzig u iets? Niet erg als het geen belletje doet rinkelen, maar hij zat in de eerste opstelling van Clan of Xymox en richtte daarna Born For Bliss op, en dat zijn twee groepen waar u hopelijk wel al van gehoord hebt. Sinds jaren heeft hij ook een project met de Nederlandse zangeres Yvette Winkler, die u misschien ook kent ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : Dark Entries zoekt... jou?

Inderdaad, wie weet kan jij ons een dienst bewijzen! Graag houden we ons webzine zo up to date mogelijk, het feit dat we vorig jaar onze 25ste verjaardag mochten vieren bewijst toch wel dat de vrijwilligers die onze redactie telt hiervoor stuk voor stuk telkens weer hun beste beentje voorzetten. Maandelijks worden we bedolven onder de ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2021 : 'All or Nothing', aldus Moonspell

Dark metal sensatie uit Portugal, Moonspell, draait al bijna 30 jaar mee in het vak. Op 26 februari 2021 doet ze opnieuw een gooi naar liefhebbers van donkere goth metalen met album ‘Hermitage’ en dit via metal gigant Napalm Records. Naar eigen zeggen staat dit album symbool voor een epische reis doorheen de donkere dagen van het ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2021 : De link tussen Joe Biden en Ministry: Varicella.

Vandaag neemt nieuwbakken (gezien zijn leeftijd misschien niet de beste woordkeuze, maar kom) president Joe Biden zijn intrek in het Witte Huis. Laat ons dat voorzien van een passend nummertje, zo dacht de Amerikaanse industrial metal band Varicella. Speciaal ter gelegenheid van de inauguratie nam de band, voor de gelegenheid samen ...