casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Andreas Gross
Ik zeg altijd dat onze muziek als marsepein is : je houdt er van of je kotst het uit.
23/05/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

23/05/2010 : Andreas Gross - Ik zeg altijd dat onze muziek als marsepein is : je houdt er van of je kotst het uit.
23/05/2010 : Andreas Gross - Ik zeg altijd dat onze muziek als marsepein is : je houdt er van of je kotst het uit.
23/05/2010 : Andreas Gross - Ik zeg altijd dat onze muziek als marsepein is : je houdt er van of je kotst het uit.

Andreas Gross heeft reeds meerdere redactieleden van Dark Entries blij verrast met hun aangename darkwave die bij momenten knap aanleunt bij groepen als Slowdive of zelfs onze eigen Hoover (zonder phonic dus).

Donkere klanktapijten, dromerig sfeertje en een vrouwenstem om bij weg te zwijmelen en eigenlijk moet dat niet meer zijn om Andreas Gross te beschouwen als een talent die we in het oog moeten houden.

Onlangs verscheen op Echozone hun nieuwe mini-album “Stone Thrower” en een mooier visitekaartje kan een band zich niet dromen….

Hallo Andreas, je hebt je band Andreas Gross genoemd dus ik neem aan dat ik mag veronderstellen dat het in feite jouw band is, niet?

Eigenlijk wel.

In 2007 heb ik op Echozone ongeveer drie albums tegelijkertijd uitgebracht en het was toen veel te laat om met een andere naam op de proppen te komen maar in feite vind ik dat niet erg.

Want kijk, er zijn verschillende groepen die naar een persoon genoemd zijn.

Mij schiet nu bv Silke Bischoff naar binnen en tja ik noem nu toevallig Andreas Gross.

Dus eigenlijk ben jij het samen met gastmuzikanten, maar zijn dat door de jaren heen de zelfde mensen gebleven of niet?

Weeral juist.

“Borderline Poetry” die dateert van 2005 heb ik samen met Thomas opgenomen en sinds onze laatste 2 cds en de laatste mini-lp zijn de personen dezelfde gebleven dus eigenlijk zijn wij nu wat je zou kunnen noemen een vaste band.

Jullie maken zogezegd dark wave maar ik hoor er wel meer Slowdive in…

Daar kunnen je blijven theoriën over maken vind ik.

Ikzelf weet zelfs niet of wij nu echt in de juiste magazines thuishoren of niet, ik weet zelfs niet of ik op het juiste label zit.

De gothiekscene is de laatste tijd zo veel verandert dat men onze muziek nu zelfs als te zacht of veel te intelligent gaat omschrijven.

Mij kan het allemaal niet zoveel schelen hoe ze mijn muziek omschrijven, ik zeg altijd dat onze muziek als marsepein is : je houdt er van of je kotst het uit.

Een van de sterktes van jullie groep blijf ik toch de stem van Tabitha vinden…

Tja, Tabitha wou in het begin niet meer doen dan wat akoestische gitaar spelen tijdens onze “Close To Home”-toer in 2008 maar die had zo’n prachtige stem dat ik haar bijna smeekte om ons volgend album samen op te nemen.

Dat album werd dan “Hail to the Employee”.

We zijn trouwens bezig met haar solo-lp.

Dat is zeker iets om naar uit te kijken.

Jullie laatste cd noemt “We like ghost girls”, rare naam hee?

Komaan, meen je dat nu?

Ik vind dat dus wel een zeer ironische en plezante titel.

Wij hebben altijd zo van die spooky momenten in onze videos, je moet maar eens kijken naar onze My Space-site.

De titel is eigenlijk niet meer dan een referentie naar dat, meer moet je echt niet zoeken.

Hoe gaat het eraan toe in Duitsland?

Ik bedoel hier ben je quasi onbekend, maar hoe zit dat ginder?

We zijn natuurlijk niet zo bekend als die mens die in Unheilig zit.

Het is niet zo makkelijk om bekend te geraken als je niet veel concerten speelt.

Wij hebben allemaal een job en het is niet zo simpel om van stad naar stad te gaan trekken.

Ik moet wel zeggen dat onze laatste single “Stone Thrower” de radio haalde (en ik bedoel hier niet internetradio) en de besprekingen zijn ook meer dan behoorlijk.

Van onze laatste twee platen hebben we wat exemplaren kunnen verkopen maar denk maar niet dat we daar iets aan verdiend hebben…muziek maken is een kostelijk grapje.

Als ik uw muziek hoor dan denk ik meteen : dat zijn zeer melancholische mensen…

Gedeeltelijk waar.

Kijk, als je muziek wil maken die iets betekent dan moet je niet gaan afkomen met partymuziek, er moet toch iets in zitten vind ik.

Neen, het leven is inderdaad geen feest en dat hoor je inderdaad in mijn muziek.

Onze muziek en teksten gaan altijd iets dieper, en we schrikken er niet voor terug om ironisch uit de hoek te komen.

Tja, dus Tabitha en ik zijn dus wel ergens melancholisch, maar verre van depressief…

Uw website heet Nomorejazz…nu mag je het uitleggen…

En toch moet je er weer niet veel achter zoeken.

In 2001 heb ik een cd opgenomen die ik “No More Jazz” noemde en dat was ook rond de tijd dat ik met mijn website bezig was.

Ik dacht dat eigenlijk een goede naam is voor een website en ik heb het niet meer gewijzigd maar ik besef ook wel dat je in sommige muzikale middens niet met die titel moet afkomen.

Bijna elk jaar is er een release van jullie, inspiratie te over?

Tja, na elke cd nemen wij zo’n pauze van een half jaar of zo en ik vind dat eigenlijk niet veel of niet weinig.

In 2010 zullen we wel weer een nieuwe cd afhebben.

Er zijn groepen die er 5 jaar over doen…

Kan zijn, maar andere groepen interesseren mij niet.

Als ik Andreas Gross hoor weet ik nooit wat ik moet denken : schoonheid of triestheid…

Dat is nu eens een goede vraag zie en als je naar onze muziek luistert dan zul je merken dat die twee woorden synoniemen zijn J

Jullie zijn er zich toch van bewust dat jullie perfecte pop maken?

In mijn rare wereldje zou “Stone Thrower” een superhit moeten zijn!

Oh fantastisch dat je dat vindt alhoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik zelf “Stone Thrower” een beetje te poppy vindt.

Maar toen we het nummer opnamen, wisten we meteen dat het de single moest worden en het is daarom dat we er ook verschillende remixes van hebben gemaakt.

Ikzelf vind onze akoestische versie het best van allemaal, trouwens hoe meer ik er over nadenk hoe meer ik denk dat ik het op onze volgende cd ga zetten als bonustrack.

Jullie hebben het laatste woord…

Oh waarschijnlijk dat het hebben van een huis, een hond, een tuin en een vrouw niet echt het belangrijkste is in het leven….

Jullie konden ook zeggen dat de mensen jullie muziek kunnen horen op www.myspace.com/andreasgross dus zullen wij het wel weer doen!

Bedankt voor dit interview, Andreas.

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...