casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

757 items

   

Katsen
Het is fantastisch als iemand je apprecieert, ook al is het maar één mens op de wereld
08/04/2010, Didier Becu
 Bookmark and Share

08/04/2010 : Katsen - Het is fantastisch als iemand je apprecieert, ook al is het maar één mens op de wereld

In het mooie Brighton (niet dat ik daar ooit geweest ben) is er een klein fantastisch groepje die zichzelf omgedoopt heeft tot Katsen. Shelflife Records heeft onlangs hun debuutcd “It hertz” uitgebracht en dit is echt voer voor mensen die kicken op wat we maar zullen omschrijven als 80’s electro-pop. Om dit te accentueren (ze beweren van niet, maar goed) coverden ze “I’m in love with a German filmstar” en het werd zelfs beter als het origineel.

U wil voorbeelden van hoe ze klinken? Denk aan The Normal, Add N To X, Client.

En kijk Dark Entries mocht bij hun op de schoot….

Hallo, wie zijn Katsen?

Wel ja, wij zijn Katsen en wij maken zoiets als thuisgemaakte elektronische popmuziek.

Ik weet jullie zullen het wel duizend keer mogen uitleggen in de toekomst, maar waarom noemt een groep zich nu Katsen?

Wel, wij hadden speelgoed voor onze kat gekocht in Duitsland en daar stond op “Katzenspielzeug”. Wij hadden sowieso een naam nodig voor onze groep en we dachten dat The Cats wel een goede naam was. Maar wij houden zo van de Germaanse taal dat we dachten van, laat er ons iets Duits van maken : als je dat ziet staat : Katsen.

Cool toch? En ja tuurlijk zijn wij kattenliefhebbers.

Maar goed dat jullie niet The Cats noemden want in Holland was er ooit een brolgroep van jewelste met zulks een naam!

Eigenlijk zijn jullie toch een typisch produkt van de internet-generatie, niet?

Ik bedoel ik zie niet onmiddellijk de traditionele pers op jullie springen…

Iedereen weet toch dat hoe meer geld je in een groep pompt des te meer er over geschreven wordt.

De grote dagen van een opwindende onafhankelijke pers is over, als dat ooit al bestond. Het internet heeft daar perfekt op ingespeeld.

Jullie hebben een ongelooflijke 80’s sound. Een vriend van mij die zich in het alternatieve DJ-circuit bevindt zei me onlangs dat die invloed alleen maar zal toenemen…

Waarschijnlijk wel. Maar in feite waren wij al bezig met het componeren van elektronische muziek sinds wij op school zaten. Wij houden alle twee van de jaren ’80.

Maar over welke jaren ’80 heb je het?

New Order? Hula? Pat Benatar? Bucks Fizz? Sonic Youth? Wire? The Pixies? Depeche Mode? Guns ‘n Roses? Black Lace? 808 State? The Smiths? Gang Of Four?

Het is maar hoe je de jaren ’80 interpreteert. Het was een decennium.

In tien jaar is er zeer veel gebeurd. Je vindt ook geniale muziek in de jaren 20, 30, 40, 50, 60, 70 en 90 en dat zal altijd maar blijven doorgaan.

Jullie hebben een cover gemaakt van “I’m in a love with a German filmstar” van The Passions.

Vanwaar die keuze, gewoon omdat het die song moest zijn of omdat jullie per se een eightiesnummer op jullie plaat wilden?

Wij hebben altijd dat nummer fantastisch gevonden. Het was één van de eerste nummers die we samen opnamen en toen vonden we dat nummer dus nergens hee, zelfs niet op het internet toen.

Dat was in 2000 en de interesse in de jaren ’80 was ons nog niet gedicteerd door de grote massa. Dus wat hebben we gedaan, we hebben een kopie van dat singletje geleend en gewoon onze versie daarvan gespeeld, puur uit liefde voor dat nummer.

En dan in 2007 was dat nummer plots terug hip omdat de Pet Shop Boys dat op één of andere TVshow gespeeld hadden, maar eigenlijk vonden wij dat OK dat dat nummer terug in was.

Wij zijn via My Space goed bevriend geraakt met The Passions en zij vinden onze versie geweldig.

Wij zouden nooit zomaar een nummer coveren om te coveren. Het is geen kwestie van stijl, het is een kwestie van liefde.

Ik wil niet brutaal overkomen maar hoe goed ik Katsen ook vind, ik heb zoiets van fantastische groep maar er zullen maar weer bitter weinig mensen in jullie geïnteresseerd zijn.

In het algemeen zijn wij eigenlijk tevreden als we zelf appreciëren wat we doen.

Neem ons niet verkeerd op, het voelt fantastisch aan als iemand anders je apprecieert, al is het maar één mens op deze wereld.

Jullie zijn van Brighton, behoren jullie tot een zekere scène ginder?

Er zijn veel fantastische mensen in Brighton hoor. Het is een klein stadje. En ik zal u een geheim verklappen : wij kennen alle beroemdheden van Brighton, zowel van nu als uit het verleden.

Maar of wij nu echt tot een scène behoren, ik denk het niet. Wij zijn verlegen mensen en de andere mensen mogen de scène vormen….

Jullie imago lijkt zo DIY.

Ja, natuurlijk! Do it yourself, en trouwens moesten we het niet zelf doen, wie zou het dan wel doen, denk je?

Wat denken jullie van de huidige muziekindustrie?

Laten we ons eerlijk blijven dat er vandaag de dag nog kleine labels zijn die mooie dingen uitbrengen.

Dat is grotendeels gekomen doordat de technieken veel vereenvoudigd zijn waardoor die mensen op een goedkope manier dingen kunnen uitbrengen, dat is het idee van de punk.

Ik wil het eigenlijk over punk hebben met jullie, ik vind dat jullie punks zijn.

Wat betekent het woord punk voor u?

Jij hebt het begrepen! Punk dat is geen muziekstijl maar het is een ideaal.

Wij gaan daar volledig met akkoord. Punk zou je kunnen omschrijven als de vrijheid van uiting. Een pure creativiteit. Een eerlijkheid, de ballen hebben om een “F*** you” te zeggen tegen bepaalde normen, hoe cool die normen er ook mogen uitzien.

Onze favoriete punks zijn Captain Beefheart, Mary Shelley, Adam Curtis, Kraftwerk, Coco Chanel, Bjork, Ivor Cutler, Chris Morris, noem maar op…

Wat is uw favoriete plaat?

Ik zou het niet weten maar vandaag hebben we de hele dag naar “The Scream” van Siouxsie & The Banshees zitten luisteren!

Een goede keuze, en nu kan de lezer misschien eens naar u luisteren….

http://www.myspace.com/katsenbeeps

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...