casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

420 items

   

W-Fest, de countdown !!!
Dag 4, Zondag 18 augustus
06/08/2019, Kurt Ingels
 Bookmark and Share

06/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - Dag 4, Zondag 18 augustus
06/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - Dag 4, Zondag 18 augustus
06/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - Dag 4, Zondag 18 augustus
06/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - Dag 4, Zondag 18 augustus
06/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - Dag 4, Zondag 18 augustus
Time flies when you’re having fun... We zijn in onze voorbeschouwing al aan de laatste dag W-Fest. Gelukkig moet het straks nog allemaal echt gebeuren. Maar toch, zondag 18 augustus is beslist een dag die ook de moeite loont, zorg er dus voor dat u W-Fest de 4 dagen lang vol houdt... Hier leg ik even uit waarom ook zondag een must is, net als de voorgaande dagen overigens.

We openen op zondag, na een deugddoende maaltijd, om 12u45 in de Wave Cave, zoals voorgaande dagen, ditmaal met The Foreign Resort, een post punk trio uit Copenhagen dat ondertussen ook al weer 10 jaar onder ons is en recent nog met “Outnumbered” hun vierde album presenteerde. Strak, electronika en gitaar in balans voor catchy post punk songs, met een donkere rand. Toch een aanradertje om ook op zondag op tijd in die Wave Cave te zijn. U vindt na vier dagen onderhand vast zelf de weg!

Ook Kowalski (14u15, Wave Cave), een groep die al sedert de jaren 80 bezig is, past in dit rijtje, hun geluid is evenwel vettiger, zwaarder ook vandaar dat wel eens wordt gegoocheld met de term industrial rock. Maar ook hier snijden de gitaren diep in je vel, vooralsnog zijn er geen korstjes te zien. De groep viert trouwens zijn live comeback en belooft heel wat nummers uit un in 1982 uitgebrachte cult album “Schlagende Wetter” dat in hun thuisland de groep meteen een cultreputatie opleverde die tot op heden nog niet is getaand. Recent verscheen “Die Kowalski Protokolle”, een album die hun muziek uit de periode 1987-1995 verenigt.

We blijven in Duitsland, we blijven in de jaren 80. Pink Turns Blue (15u45; Wave Cave) was één van die vooraanstaande new wave groepen bij onze oosterburen die een link hebben met een andere Duitse wave groep die u op zaterdag aan het werk kon zien, Escape With Romeo. De bindende figuur tussen de twee is Thomas Elbern. Maar goed, da’s voor de kommaneukers. Ik wil maar zeggen dat deze band een aantal leuke nummers op zijn actief heeft zoals “Your Master is Calling”, “Walking On Both Sides” of “Michelle” die u beslist eens moet gehoord hebben. Op vandaag is Pink Turns Blue (opnieuw) actief en dat bewijzen ze zondag 18 augustus in Waregem!

Over Whispering Sons (17u35, Wave Cave) moet ik u niet veel meer vertellen. Belgisch en hoogstaand. Claustrofobische post punk die zo uit de jaren 80 zou kunnen komen. Terecht winnaar van Humo’s Rock Rally, al wisten de heren van de jury daar toen zelf niet wat er gebeurde. Cold wavend Limburg was weer even terug. In zijn eentje wist de band zelfs weer even de interesse van de nationale omroep in een fenomeen als new wave aan te wakkeren. Hier leest u de Dark Entries review van hun album “Image” en hier een interview uit 2016 dat Dark Entries toen reeds met deze Belgische (meer dan) belofte had. Afspraak 17u35 in de Wave Cave, en daarna gaan we met z’n allen een frietje steken!

Apoptygma Berzerk (19u35, Wave Cave) mag weer een beetje elektronische pop in de Wave Cave rond strooien. De groep rond de Noor Stephan Groth genoot aan het begin van diens carriére veel populariteit in de zwarte scene met zeer dansgrage, alternatieve electro albums als ”Soli Deo Gloria” en het absolute succesalbum “7” . Nadien koos Apoptygma Berzerk voor een meer commerciële richting maar dat belette Apoptygma Berzerk niet om zeer regelmatig nieuwe albums uit te brengen die tot ver buiten de scene aanhang vonden. Dit jaar verscheen de overzichtscompilatie “SDGXXV” waarop een carrière van ondertussen 27 jaar in remix vorm wordt gepresenteerd. Ik durf hopen op een aantal oude, geniale songs als “Burning Heretic”, “Bitch”, “Spiritual Reality” en ja waarom niet “Non Stop Violence” of “Love Never Dies”. Dan wordt het een heus feestje!

Na de elektronishe klanken van Apoptygma Berzerk mag de gitaar weer zegevieren in de Wave Cave, want daar staat dan New Model Army (21u35, Wave Cave). De groep van de nimmer aflatende Justin Sullivan, die reeds in 1984 in volle post punk tijd met het debuut “Vengeance” op de proppen kwam om sedertien nooit meer te verdwijnen. Het leverde de groep een internationale en zeer loyale fanbasis op. Muzikaal put New Model Army uit post punken folk rock en werden ze tevens mee omarmt door de goth scene van de jaren 80. De groep is sterk politiek geëngageerd, maatschappijkritisch en predikt de revolutie. Dat was zo in 1984, dat is zo in 2019. Met een sterke live reputatie en een lading sterke, gevarieerde songs is dit een optreden die u moet zien. Hun laatste echte album heet “Winter” (2016), in 2018 verscheen de overzichtscompilatie (2dvd + 2cd) “Night Of A Thousand Voices”. Nog deze maand is het nagelnieuwe album "From Here" gepland.

De laatste groep van W-Fest, editie 2019, die in de Wave Cave mag aantreden is de Duitse body pop formatie And One (00u00, Wave Cave). De band rond voormalig tieneridool Steve Naghavi kent een beetje dezelfde verhaallijn als dat van Apoptygma Berzerk. Razend populair in de scene van de jaren 90, met heel wat onweerstaanbare succesnummers als “Metalhammer”, “Techno Man”, “Aus Der Träum”, “Tanz Der Arroganz”,... eerder ebm geïnspireerde songs, om later een meer electro pop richting te kiezen wat resulteerde in hits als “Sometimes” of “Military Fashion Show”... Steve Naghavi bouwde intussen ook een solo carrière uit maar ook met And One gaat ie nog regelmatig de hort op. Immer strak in het pak zoals de elektronische muziekjes die hij met And One brouwt. Lees hier de Dark Entries review van de singel “Zerstörer” die in 2011 verscheen! Rond 01u00 doet And One in de Wave Cave definitief het licht uit na 4 dagen W-Fest. Spijtig.

Er is op zondag uitraard ook nog een Synth Scene, en daar staan ook best een aantal groepen gepromgrammeerd die beslist de moeite lonen... Persoonlijk teken ik sowieso present bij Peter Hook And The Light (16u30, Synth Scene). Peter Hook, ooit bassist bij het legendarische Joy Division en nadien ook het vervolg New Order gaat met zijn band al een tijdje de hort op om de onsterfelijke klassiekers van Joy Division (en New Order) een zoveelste leven te geven. En niet meer dan terecht, Joy Division hoort ongetwijfeld thuis in het rijtje meest legendarische bands aller tijden, hun tijd muzikaal ver vooruit en het verhaal gaat dat hun sound mee aan de basis lag van de term ‘gothic’. Als notoire Joy Division adept kan ik natuurlijk niet ontbreken, nu al jammer dat dit concert maar een uurtje duurt. Peter Hook And The Light kan immers gerust twee uur doorgaan, het blijft wat mij betreft allemaal even geniaal en fantastisch.

Een andere band die live altijd een belevenis is en de tent vorig jaar op W-Fest in brand stak (figuurlijk uiteraard) is onze eigen Red Zebra (18u30, Synth Scene), balancerend op de jaren 80 esthetiek tussen cold wave en punk, zijn ze live een unieke belevenis en ook zij schudden klassieker na klassieker uit hun mouw. En geloof me, da’s zo veel meer dan alleen maar “I Can’t Live In A Living Room”, al raken ze bij pak weg Studio Brussel nog altijd niet veel verder. Foei. “Ultimate Stranger”, “Polar Club”, “Art Of Conversation”, “Bastogne”, “The Beauty Of The Beast”... en veel, veel meer. Klaar voor een pogo zo op het midden plein van de Synth Scene?Hier een review van hun best of vinyl “The Beauties Of The Beast - the best of Red Zebra 1980 -1983”. Altijd de moeie!

Uiteraard start het feest in de Synth Scene al een paar uren eerder en wel met de Franse post punk act Je T ’Aime (13u30, Synth Scene) die nog maar net achter de hoek komt piepen, want dit jaar verscheen hun titelloze debuut bij het Franse scene label Manic Depression Records. Ga deze Parijzenaars zien als u liefhebbert in actueel post punk geluid. Een post punk geluid, op zondag prominent aanwezig op de Synth Scene dat in de namiddag wordt gebroken door het Belgische Lavvi Ebbel, onsterfelijk geworden met “Victoria” en ook wel een heel klein beetje omdat een zekere Luckas Vander Taelen er de zang voor zijn rekening nam en neemt. Funky rock op jaren 80 new wave leest geschoeid. Toen kon en mocht immers alles!

Verder mogen ook nog jaren 80 iconen China Crisis (20u30, Synth Scene) en Jimmy Sommerville (22u40, Synth Scene) de jaren 80 sfeer in ere houden op zondag. China Crisis was een pop band die vlot zijn eerder melancholieke hitjes in de jaren 80 scoorde met als aller grootste allicht “Whisful Thinking”. Ook Jimmy Sommerville is een jaren 80 fenomeen die vooral me zijn Bronski Beat de gemoederen wist te beroeren, nadien lukte dat ook nog met The Communards en zelfs solo! Deze smalltwon boy doet het tegenwoordig solo maar nog altijd met evenveel enthousiasme en brio. Kort voor middernacht trekt hij de stekker uit de Synth Scene en meteen ook uit 4 dagen W-fest aldaar.

Op zondag is er trouwens ook nog altijd een Olivier Daout Stage. Op de laatste W-Fest dag kunt u er terecht voor optredens van Fehlfarben, Astrasonic en State Of The Union. Fehlfarben (18u00; Olivier Daout Stage) is een bekende Neue Deutsche Welle naam die met “Ein Jahr (Es Geht Voran) op heel wat new wave verzamelaars prijkt. Het mocht en mag een beetje funky zijn, vraag dat maar aan Lavvi Ebbel. De groep is op heden trouwens nog altijd actief en bewijst dat zondag op W-fest. Astrasonic (19u30, Olivier Daout Stage) is van Belgische makelij en brengt een mix van met elektronica doordrenkte post punk die resulteert in een meer atmosferische versie van het origineel. Tot slot mag het Amerikaanse State Of The Union (21u00, Olivier Daout Stage) een punt zetten achter dit podium. Electro pop, met een melancholiek dromerig maar ook donker randje. State Of The Union liet voor het eerst van zich horen in 2002 en vorig jaar nog zag het album “Indupop” het levenslicht.

Zo, ik hoop dat u zich gaat amuseren op deze W-Fest editie, dat u dat vier dagen lang zult doen en vooral dat u massaal aanwezig zult zijn. Voor een allerlaatste keer, nog geen ticket? Schaf er u dan nu één aan middels een druk op deze link!!!

Lees vooral ook onze voorbeschouwing deel 1 (donderdag), deel 2 (vrijdag) en deel 3 (zaterdag) En tot op W-fest!

Foto credits

Foto 2; Apoptygma Berzerk (c) marquis(pi)x

Foto 3; Red Zebra (c) Luc Luyten

Foto 4: Peter Hook And The Light (c) Marquix(pi)X

Foto 5; New Model Army (c) Luc Luyten

W-Fest

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : She Past Away - Disko Anksiyete

De groep die ons attent maakte op post punk / dark wave uit Turkije, ondertussen weten u en ik dat er daar wel meer moois te rapen valt zoals Art Diktator, Elz And The Cult, Bewitched As Dark of Dead Man’s Dream... maar het waren vooral zij die met hun debuut “Berlirdi Gece” (2012) een diepe indruk wisten na te laten. Tegenwoordig ...

lees meer...
CD BESPREKING : New Model Army - From Here

Aan de noordwestkust van Noorwegen ligt het kleine eiland Giske, een voormalige haven. Het is omgeven door fjorden en bergen aan de ene zijde en de uitgestrekte Noord-Atlantische oceaan aan de andere kant. Met slechts 700 inwoners is het leven er vaak rustig, ondanks het bijna constante gebrul van de wind. Daar, in de door twee neven en voormalige ...

lees meer...
CD BESPREKING : La Scaltra - The Third Eye

Het derde album van La Scaltra, wiens debuut in 2016 verscheen en bij mij toch wel enige indruk maakte. De missing link tussen minimal en gothic, tussen The Adams Family en Lost Highway. Zoiets. “The Third Eye” is meteen ook de derde langspeler van de dames en heer en klinkt wel, typisch La Scaltra maar minder koud en kil zoals ...

lees meer...
INTERVIEW : Peter And The Test Tube Babies op Breaking Barriers !! - Afgaand op hun antwoorden wordt dit optreden kort maar krachtig!

Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, Malcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreed op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgenre in al zijn facetten en subgenres vandaar dat ...

lees meer...
CD BESPREKING : Mirco Magnani & Łukasz Trzciński - Lumiraum

De Italiaan Mirco Magnani, ook bekend als T.C.O. is een momenteel in Berlijn gevestigde componist en videokunstenaar. Hij is onder meer mede-oprichter van Minox, Technophonic Chamber Orchestra, 4Dkiller en de platenlabels Suite Inc. en Suitevision. Na T.C.O. in 2006 begon hij in 2012 onder de naam Undogmatisch aan een nieuw project én ...

lees meer...
FOTO'S : Siglo XX - W-Fest Waregem 16/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : VNV Nation - W-Fest Waregem 16/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Lebanon Hanover - W-Fest Waregem 16/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : LA MERDE - Neofolk is een dood kind met een lam handje.

Al meerdere jaren tijdens de eerste april was de grap in neofolk land dat The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud terug bij elkaar zou komen. Wij weten wel beter en laten ons hier natuurlijk niet aan vangen. Niet dat we er afkerig tegenover staan, maar dit jaar bleek dat we geen wonderen moeten verwachten om deze specifieke sound nog eens in een ...

lees meer...
CD BESPREKING : Anatolian Weapons Feat. Seirios Savvaidis - To The Mother Of Gods

Anatolian Weapons, het nieuwste project van de Atheense kunstenaar, DJ en producer Aggelos Baltas (Dream Weapons, Fantastikoi Hxoi) debuteert op Beats In Space met ‘To The Mother Of Gods’. Het is een album gemaakt in samenwerking met volksmuzikant, liedjesschrijver en componist Seirios Savvaidis. Die laatste staat bekend voor zijn ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 13/08/2019 : Eerste namen voor M’era Luna 2020

Terwijl men momenteel nog bezig is met de grote opruiming voor hun 2019-editie lost M’era Luna voor hun editie voor volgend jaar al de eerste namen. Het verslag van M’era Luna 2019 lees je zeer binnenkort op deze pagina’s. M’era Luna wil meer zijn dan een ‘Duits’ festival en daarom gaan ze in de toekomst ...

lees meer...
NIEUWS 09/08/2019 : Jubel en juich ! Gothic Magazine terug onder de levenden!

Als oudje uit de scene kent u vast nog het Gothic Magazine. Er was een tijd dat ook deze website op papier werd gedrukt. Het bewijs? Hier onze eerste editie om virtueel te door bladeren. En we hopen tegen het eind van het jaar nog veel meer van onze fysieke edities online te hebben. Maar goed, in het mekka van de goth (Duitsland voor een goed ...

lees meer...
NIEUWS 09/08/2019 : Scary Black bij Secret Sin Records

Het Secret Sin Records label is een serieuze doorstart aan het maken. En wat meer is, regelmatig wordt u verwend met nieuwe namen. Binnenkort komt het Amerikaanse Scary Black bij dit label uit op cd. Nooit van gehoord zegt u? Welaan, onderstaade clip klinkt wat mij betreft beloftevol. Spaghetti westerns en de alternatieve jaren 80 zijn een ...

lees meer...
NIEUWS 08/08/2019 : W-Fest pakt uit met eigen app! Zaterdag uitverkocht!

Het is bijna zover, op 15 augustus schiet W-Fest voor de vierde keer uit de startblokken, dit jaar in Waregem (Expo). Om het voor de bezoeker zo comfortabel mogelijk te maken worden kosten nog moeite gespaard. Dat zal bijken uit de voorzieningen op het festivalterrein maar de organisatie biedt nu ook een eigen app aan om uw bezoek aan het ...

lees meer...
NIEUWS 07/08/2019 : Nieuwe editie van 'The Face Of God' van Militia

Militia heeft opgehouden te bestaan. Hun laatste werk was een uitstekende conceptplaat over het leven van Ambiorix, uit op Old Europa Café. Datzelfde label doet nu een heruitgave van 'The Face Of God', het atheïstisch manifest in muziekvorm dat het eco-anarchistisch metaalslagerscollectief in 2015 uitbracht. Ok, de originele ...