casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

420 items

   

W-Fest, the countdown !!!
W-Dag 3, zaterdag 17 augustus
03/08/2019, Kurt Ingels
 Bookmark and Share

03/08/2019 : W-Fest, the countdown !!! - W-Dag 3, zaterdag 17 augustus
03/08/2019 : W-Fest, the countdown !!! - W-Dag 3, zaterdag 17 augustus
03/08/2019 : W-Fest, the countdown !!! - W-Dag 3, zaterdag 17 augustus
03/08/2019 : W-Fest, the countdown !!! - W-Dag 3, zaterdag 17 augustus
03/08/2019 : W-Fest, the countdown !!! - W-Dag 3, zaterdag 17 augustus
Zo goed als uitverkocht deze dag bij het schrijven van deze voorbeschouwing, dus rep je. Waarom bijna uitverkocht? Wel vaak werkt een loonslaaf niet in het weekend, ook al is het dan verlofperiode, anderzijds moet ik samen met u ook de affiche eens onder de loepe nemen want mogelijks ligt ook daar (een deel) van de verklaring.

De muziekjes starten om 12u45, weer in de Wave Cave ditmaal met het eerder onbekende Duitse Sono. Schoorvoetende en gemuteerde funky electro rock. Terwijl u het terrein binnenwandelt fluiten de beats je al om de oren om je wakker de schudden voor een nieuwe dag W-fest. Ik blijf voor uw leesgemak even in de Wave Cave waar na Sono electro pioniers Portion Control (14u15 Wave Cave) van jetje mogen geven. Opgericht in 1979 en ik schrijf 2019, da’s een carrière in het alternatieve circuit van 40 jaar! Wie doet hun dat na (er staan er nog een worp op de affiche, maar dan nog). Echt groot waren ze nooit maar cult altijd! Electro van ebm, tot pop tot meer techno experiment ze hebben het allemaal op hun conto staan. “The Great Divide” moet trouwens zowat het meest onderschatte popnummer aller tijden zijn.

Uiteraard is men in de Synth Scene ondertussen ook los gegaan, maar daarover verder meer. Ik blijf met u even in de Wave Cave waar het nu de beurt is aan de Duitse electro / ebm formatie Tyske Ludder (15u55 Black Cave). Een groep die ondertussen ook al aardig wat jaartjes op de teller heeft staan. Hun debuut “Bombt Die Mörder” dateert alweer van 1994, hun meest recente album “Evolution” van 2015. En passant kunt u hier de Dark Entries review lezen van het album “Diaspora” dat in 2011 verscheen bij het ondertussen verdwenen Black Rain label. Genoeg dansbeats die je om de oren zullen knetteren en wie weet dat u nog een keer de horlepiep op hun electro versie van het drinklied “Was Sollen Wir Trinken” (ik neem aan dat u reeds twee dagen bezig bent en het geen 7 dagen maar volhoudt) danst.

Na het knetteren van de beats is electro wave formatie Escape With Romeo (17u45, Wave Cave) een welgekomen verademing. Ook alweer 30 jaar op de teller, deze Duitsers die nooit echt buiten de landsgrenzen doorbraken. Geheel ten onrechte overigens, wat ze ongetwijfeld zullen bewijzen. Mesh is ook zo’n naam die al een tijdje meegaat, atypische electro pop uit Engeland die vooral eind jaren 90 en in het nieuwe millennium met hun melancholische edoch dansbare deuntjes ook bij ons een fanbasis wist te verzamelen. Hun laatste wapenfeit, het live album “Live At Neues Gewandhaus Leipzig” uit 2017, ik rakelde voor u de Dark Entries review van “A Perfect Soluton” op.

Met Blutengel (21u50, Black Cave) duikt alweer een populaire Duitse formatie op. De figuur van Christian Pohl (Seelenkrank, Terminal Choice, Tumor, Miss Construction,...) is ondertussen zowat een levende legende en draait al eeuwen mee in de scene. Met Blutengel, het bravere vervolg op het fetisj project Seelenkrank, starrte hij in 1999 en tot op heden verschijnt zowat elk jaar wel nieuw materiaal van deze donkere electro pop formatie. Dansbaar en melodieus, mij zou het niet verwonderen dat er een bende vanuit de Synth Scene naar de Black Cave komt gerend bij het horen van deze aanstekelijke, gladde maar onweerstaanbare deuntjes. Ik denk dat dit een feestje wordt, pop muziek met een bloedend randje. Hier leest u onze review van hun meest recente wapenfeit, het album “Ungott”.

En we gaan nog effe door in de Black Cave, want om 23u00 staat daar Killing Joke op het programma. Een groep die allicht geen introductie meer behoeft en waarwan de populariteit beslist verder rijkt dan de zwarte scene. Live zeer sterk, met geboren entertainer Jaz Coleman aan het roer is deze naam een constante, zelfs in top - en eindejaarslijstjes duikt hun wereldhit “Love Like Blood” nog altijd op. Maar Killing Joke is veel, veel meer dan die ene hit. Leest u maar eens de reveiw van hun in 2010 verschenen album “In Excelcis” bijvoorbeeld dat door de Dark Entries vakjury met een 10/10 werd beoordeeld.

Nitzer Ebb (01u20, Blakc Cave) heeft de eer op zondag een punt te zetten achter de zaterdag. Dé Britse ebm formatie van de eerste golf die samen met onze eigen Front 242 het genre op de kaart zette. Stompend en rauw, oldschool dus. Of ebm zoals het in essentie werd bedacht. Een subgenre tijdens de new wave jaren dat op vandaag nog altijd overleeft en garant staat voor een feestje. In 2019, dit jaar dus belooft het Mute label de backcatologus van deze ebm krijgers integraal opnieuw uit te brengen wat de belangstelling in de Nitzer Ebb beats weer eens zou kunnen doen oplaaien. Ik ben daar alvast niet rouwig om. De groep probeerde in een meer recent verleden hun geluid wat bij te sturen, zoals u in deze review van het album “Industrial Complex” leest maar de kern is altijd Nitzer Ebb gebleven. Join in The Chant. De laatste doet het licht uit!

Er is natuurlijk op zaterdag ook een Synth Scene, en die zwaait open om 13u30 met onze eigen Schmutz. Wave pop die zich in het hart van elke echte Belg heeft gespeeld met de grote hit “Love Games”. Ik wed dat er heel wat nostalgici al in de vroegte verzamelen blazen voor het podium om dit nog eens live te beleven. Belpop van het betere soort.

Ook niet te versmaden, de gekkerds van Sigue Sigue Sputnik Electronic (15u05 Synth Scene) beter bekend in de jaren 80 zonder de Electronic maar nu nog altijd van wereldfaam met het knotsgekke maar onweerstaanbare “Love Missile F1 - 11” waarmee ze bewezen visionairen te zijn, ver hun tijd vooruit. In de avant-garde scene sloeg hun geluid in als een bom. Sigue it up! Gekleed als alien punkers maakten ze sci fi rock’n roll dat perfect in het new wave laadje paste. Grijp de kans nog een keertje gek te doen oudjes, het leven is al serieus genoeg. Agspraak 15u05 Synth Scene, want zo de ouden zongen zo piepen de jongen!

En het houdt daar niet op de zaterdag. Wat dacht u van Psyche. Deze band had wat mij betreft even goed in de de Black Cave kunnen staan. Want evenzeer een lieveling van het zwart uitgedoste volkje onze Darin Huss. Electro pop van het charmante soort, hitgevoelig maar met altijd dat tikkeltje meer. Oorspronkelijk uit Canada maar al jaren residerend in Duitsland, waar Psyche nog regelmatig nieuwe songs lost. Nog een keertje “The Saint Became A Lush” Darrin? Als ik het beleefd vraag? Al ben ik met “Unveiling The Secret” ook al tevreden. Hier nog wat extra lectuur met een review van een verjaardagseditie van het album “The Influence”, zonder dank.

De meest onbekende naam op zaterdag is misschien wel Rational Youth (18u45 Synth Scene), evenzeer uit Canada, maar hun muziekjes doen misschien wel een belletje rinkelen. Premature, analoge synth pop met een knipoog naar de geluidjes van Kraftwerk. Populair in de prille jaren 80 maar ondertussen aan een tweede of derde jeugd begonnen. Laat u verrasssen! Dat mag u u ook laten doen door de Lene Lovich Band (20u50, Synth Scene) bekend van de monsterhit “Lucky Number” die u op tientallen new wave compilaties terug vindt. Ik zag de groep een tweetal jaar geleden, kort na hun herontwaken, en ik was aangenaam verrast door de energie en de kracht van hun new wave songs zo veel jaren na datum. Nog maar eens het bewijs dat new wave op vandaag nog altijd één van de meest relevante muziekgenres is. Zonder new wave waren de jaren 80 morsdood. Ik raad ze aan!

Afsluiten doen we in de Synth Scene met een andere klepper die vooral naam en faam vergaarde in de jaren 80 en die een aantal onsterfelijke, intelligente electro pop songs met weerhaakjes bij elkaar schreven. Ik heb het over The Human League (00u10, Synth Scene), in de jaren 80 zorgde Phil Oakey en zijn twee dames voor vernieuwing in het pop circuit. Ongetwijfeld waren zij mee de avant-garde van de electro pop, in die jaren en sloten ze daardoor moeiteloos aan bij de toen bloeiende new wave scene. “Being Boiled” kent u vast nog wel of “The Lebanon” of “Don’t You want Me” of... ik kan nog wel een tijdje doorgaan. De groep keerde na de jaren terug, onder andere met het album “Credo” uit 2011 van welk ik u hier graag de Dark Entries review presenteert. The Human League over Waregem op 17 augustus!

Intussen kunnen we uiteraard ook weer even de sfeer in de Olivier Daout Stage gaan opsnuiven waar om 16u00 de Belgische punk band The Defenitivo’s act de présence geven, hun wereldhit heet “Coutrai Tonight”. Om 17u20 treed het Franse Little Nemo aan, een naam die bij de echte die hards een belletje moet doen rinkelen. Postpunk, art rock, new wave het zijn labels die perfect aan deze formatie, die haar hoogdagen in de jaren 80 kende, kleven. De groep is ondertussen weer actief en bracht recent het album “Out Of The Blue” uit.

Om 18u40 doen The Tiny Magnetic Pets op de Olivier Dayout Stage hun ding. Ik geef grif toe dat deze naam mij voorheen onbekend was en ik evenzeer bij mijn vriend google moest aankloppen om te horen wat deze Engelsen hebben te bieden. Ik kom terecht bij een olijk trio dat fel door de jaren 80 beinvloedde gitaar pop brengt. Het klinkt allemaal onschuldig, maar kleeft wel aan je vel. Ik neem alvast een kijkje want ik moet daar toch zijn voor een band die ik absoluut wil aanraden, Then Comes Silence (20u10, Olivier Daout Stage). Post punk met sterke gothic rock elementen uit Zweden. Zwaar onderschat en met “Strangers” in een rechtvaardige wereld een wereldhit. Ga dat zien! Ik ben er ook!

Zo, W-Fest verwacht u. En niet alleen op deze zaterdag. Met zondag zetten we een punt acher deze voorbeschouwing. As je dit leest lijkt het allemaal te mooit om waar te zijn maar het is echt! Laten we met z’n allen Waregem innemen. Nog geen ticket? Bestel er nu eentje via deze link!

W-Fest

Foto credits;

Foto 2; Blutengel (c) Luc Luyten

Foto 3; Lene Lovich (c) Luc Luyten

Foto 4; Killling Joke (c) Benny Serneels

Foto 5: The Human League (c) Marquis(pi)X

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : She Past Away - Disko Anksiyete

De groep die ons attent maakte op post punk / dark wave uit Turkije, ondertussen weten u en ik dat er daar wel meer moois te rapen valt zoals Art Diktator, Elz And The Cult, Bewitched As Dark of Dead Man’s Dream... maar het waren vooral zij die met hun debuut “Berlirdi Gece” (2012) een diepe indruk wisten na te laten. Tegenwoordig ...

lees meer...
CD BESPREKING : New Model Army - From Here

Aan de noordwestkust van Noorwegen ligt het kleine eiland Giske, een voormalige haven. Het is omgeven door fjorden en bergen aan de ene zijde en de uitgestrekte Noord-Atlantische oceaan aan de andere kant. Met slechts 700 inwoners is het leven er vaak rustig, ondanks het bijna constante gebrul van de wind. Daar, in de door twee neven en voormalige ...

lees meer...
CD BESPREKING : La Scaltra - The Third Eye

Het derde album van La Scaltra, wiens debuut in 2016 verscheen en bij mij toch wel enige indruk maakte. De missing link tussen minimal en gothic, tussen The Adams Family en Lost Highway. Zoiets. “The Third Eye” is meteen ook de derde langspeler van de dames en heer en klinkt wel, typisch La Scaltra maar minder koud en kil zoals ...

lees meer...
INTERVIEW : Peter And The Test Tube Babies op Breaking Barriers !! - Afgaand op hun antwoorden wordt dit optreden kort maar krachtig!

Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, Malcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreed op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgenre in al zijn facetten en subgenres vandaar dat ...

lees meer...
CD BESPREKING : Mirco Magnani & Łukasz Trzciński - Lumiraum

De Italiaan Mirco Magnani, ook bekend als T.C.O. is een momenteel in Berlijn gevestigde componist en videokunstenaar. Hij is onder meer mede-oprichter van Minox, Technophonic Chamber Orchestra, 4Dkiller en de platenlabels Suite Inc. en Suitevision. Na T.C.O. in 2006 begon hij in 2012 onder de naam Undogmatisch aan een nieuw project én ...

lees meer...
FOTO'S : Siglo XX - W-Fest Waregem 16/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : VNV Nation - W-Fest Waregem 16/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Lebanon Hanover - W-Fest Waregem 16/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : LA MERDE - Neofolk is een dood kind met een lam handje.

Al meerdere jaren tijdens de eerste april was de grap in neofolk land dat The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud terug bij elkaar zou komen. Wij weten wel beter en laten ons hier natuurlijk niet aan vangen. Niet dat we er afkerig tegenover staan, maar dit jaar bleek dat we geen wonderen moeten verwachten om deze specifieke sound nog eens in een ...

lees meer...
CD BESPREKING : Anatolian Weapons Feat. Seirios Savvaidis - To The Mother Of Gods

Anatolian Weapons, het nieuwste project van de Atheense kunstenaar, DJ en producer Aggelos Baltas (Dream Weapons, Fantastikoi Hxoi) debuteert op Beats In Space met ‘To The Mother Of Gods’. Het is een album gemaakt in samenwerking met volksmuzikant, liedjesschrijver en componist Seirios Savvaidis. Die laatste staat bekend voor zijn ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 13/08/2019 : Eerste namen voor M’era Luna 2020

Terwijl men momenteel nog bezig is met de grote opruiming voor hun 2019-editie lost M’era Luna voor hun editie voor volgend jaar al de eerste namen. Het verslag van M’era Luna 2019 lees je zeer binnenkort op deze pagina’s. M’era Luna wil meer zijn dan een ‘Duits’ festival en daarom gaan ze in de toekomst ...

lees meer...
NIEUWS 09/08/2019 : Jubel en juich ! Gothic Magazine terug onder de levenden!

Als oudje uit de scene kent u vast nog het Gothic Magazine. Er was een tijd dat ook deze website op papier werd gedrukt. Het bewijs? Hier onze eerste editie om virtueel te door bladeren. En we hopen tegen het eind van het jaar nog veel meer van onze fysieke edities online te hebben. Maar goed, in het mekka van de goth (Duitsland voor een goed ...

lees meer...
NIEUWS 09/08/2019 : Scary Black bij Secret Sin Records

Het Secret Sin Records label is een serieuze doorstart aan het maken. En wat meer is, regelmatig wordt u verwend met nieuwe namen. Binnenkort komt het Amerikaanse Scary Black bij dit label uit op cd. Nooit van gehoord zegt u? Welaan, onderstaade clip klinkt wat mij betreft beloftevol. Spaghetti westerns en de alternatieve jaren 80 zijn een ...

lees meer...
NIEUWS 08/08/2019 : W-Fest pakt uit met eigen app! Zaterdag uitverkocht!

Het is bijna zover, op 15 augustus schiet W-Fest voor de vierde keer uit de startblokken, dit jaar in Waregem (Expo). Om het voor de bezoeker zo comfortabel mogelijk te maken worden kosten nog moeite gespaard. Dat zal bijken uit de voorzieningen op het festivalterrein maar de organisatie biedt nu ook een eigen app aan om uw bezoek aan het ...

lees meer...
NIEUWS 07/08/2019 : Nieuwe editie van 'The Face Of God' van Militia

Militia heeft opgehouden te bestaan. Hun laatste werk was een uitstekende conceptplaat over het leven van Ambiorix, uit op Old Europa Café. Datzelfde label doet nu een heruitgave van 'The Face Of God', het atheïstisch manifest in muziekvorm dat het eco-anarchistisch metaalslagerscollectief in 2015 uitbracht. Ok, de originele ...