casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

449 items

   

W-Fest, de countdown !!!
W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019, Kurt Ingels
 Bookmark and Share

01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
Ik hoop van harte dat u dag 1 heeft overleefd. Noodzakelijk wil u ook op dag twee fris en monter de arena betreden aan Waregem Expo. Goed nieuws u mag ietsje langer uitslapen (waar dan ook, tent, camper, hotel of gewoon thuis) want vandaag beginnen de feestelijkheden om 12u45 en wel bij de Wave Cave.

Onze eigen True Zebra (er staan nog zebra’s geprogrammeerd op dit festival) mogen de debatten openen. Intelligente, dansbare electro om uw middagmaal te verteren zoveel is zeker. Lees hier onze review van het album “War Of The Words” en u weet meteen waaraan u te verwachten op vrijdag 16/8 zo kort na de middag. Uiteraard vinden de optredens weer alternerend plaats, en als u effe pauze wil is er ook een quiet zone en een drank - en eet locatie voorzien om te chillen, te relaxen, bij te praten en wie weet u zelfs een nieuw lief op te te doen. Ik verwijs u nog graag even naar het interview dat we hadden met organisator Erik De Ridder die hier uitvoeriger op ingaat (niet op het nieuw lief maar op de quiet zone onder andere). Lees hier interview deel 1 en hier interiew deel 2 met Erik De Ridder.

Maar laat ik vooral op deze vrijdag even bij de Black Cave blijven, daar is het om 14u15 de beurt aan Inertia, het electro project van Reza Udhin. Dit project combineert industrial en techno en was meer dan 10 jaar en langer geleden een graag en veel geziene gast op menig festival hier ten lande. Alive and kicking sedert 1992! Mlda Fronta (Wave Cave, 15u15) is nog zo’n eerder onbekende act, uit Frankrijk deze keer. Het albumdebuut “Illusory Time” verscheen reeds in 1994 en Mlada Fronta hield in al die jaren nooit op met het uitbregen van albums, zo verscheen vorig jaar nog “No Trespassing”, muziek tussen atmosferische electro tot powernoise van licht experimenteel tot intelligente techno het zit er zowaar allemaal in. Laat u verrassen in de Wave Cave zo rond koffietijd.

The Breath Of Life (17u45 Wave Cave) behoeft geen introductie meer, de groep maakt feeërieke gothic muziek gedragen door de sprookjesstem van sympathieke frontdame Isabelle DeKeyser. Het verhaal begon reeds in de magische jaren 80, en passant scoorde de groep in de scene een monsterhit met “Nasty Cloud” en brachten ze regelmatig nieuw materiaal uit. Ik refereer hier graag naar hun meest recente worp “Under The Falling Stars” waarvan u hier de review leest. De groep heeft evenwel veel meer noten op zijn zang dan “Nasty Cloud”. Er bij zijn is gewoon overtuigd raken van hun kunnen. Belgische kwaliteit, bekend tot ver in het buitenland. U weet wel waarom en indien niet dan weet u het op 16 augustus!

Van een andere, meer monotone en minimale orde is publiekslieveling Lebanon Hanover. Intelligente teksten op zwaar door de jaren 80 beïnvloede cold wave muziekjes. Soms referend naar oude The Cure, soms gewoon zo ebm/minimal als premature DAF. Existentialisme ten top maar onweerstaanbaar. Sadness Is Rebellion! De groep heeft ondertussen al meerdere albums uit, hier leest u de review van hun meest recente “Let Them Be Allien” album. Afspraak met Larissa Iceglass en William Maybelline in de Wave Cave voor underground en cultmuziek en een zwaarmoedigheid waar u zowaar vrolijk van wordt. Ik toch.

En dan? Vuurwerk, levende legende Siglo XX (21u45 Wave Cave) tekent present voor een feestje sublieme cold wave. Nog een keer live te zien, want na de herrijzenis en een reeks aan concerten zetten deze Limburgse zonen binnenkort ook een punt achter dit hoofdstuk. Altijd onderschat maar internationaal van levensbelang. Hits zondermeer, intelligent verpakt niet zelden met maatschappij kritische teksten. De doom van de jaren 80 verpakt in een punkmentaliteit. Groots en ongeëvenaarde Belgische muziekgeschiedenis. Hier leest u één van de interviews met de band op onze site en hier een review van recent heruitgegeven materiaal fraai verpakt in de Siglo XX box. En dat allemaal gratis. Ik sta sowieso vooraan, ergens in het midden, te genieten zonder meer! “The Art Of War” maar dan vredelievend! Cult!

Het populaire VNV Nation (01u25, Wave Cave) speelt eigenlijk al op zaterdag. De cold wave wordt vergeten en weg gespoeld met een scheut parelende electro, dansbaar en melodieus. De naam is ondertussen meer dan vetrouwd en Ronan Harris kan moeiteloos een uurtje hit na hit aan elkaar knopen zonder te struikelen. Ze worden wel eens de peetvaders van de future pop genoemd maar dat zou de band oneer aandoen. Immers, VNV Nation is veel meer dan dat en startte eigenlijk als een ebm groep in 1995 met “Advance And Follow” om geleidelijk tal van andere en meer actuele electronische invloeden in hun geluid toe te laten. Hun meest recente album heet “Noir” en daarvan vindt u hier de review. Trek uw dansschoentjes aan. Om 02u25 doet Ronan Harris het licht uit in de Black Cave. Ik kan maar hopen dat u dan nog recht staat... want er is natuurlijk ook nog de Synth Scene waar u zich in een nostalgische beu lazarus kunt dansen op vrijdag.

The Synth Scene dus, opent op vrijdag om 13u30 met Ultranoire, een electro pop formatie die de eerder donkere kant van de popmuziek opzoekt. In 2015 verscheen hun debuut “Disclosure” in 2017 gevolgd door “Intronaut”. Rustig voortkabbelende electro uit het boekje. Ideaal om de spijsvertering in werking te zetten...

Toyah(15u05, synth scene) is een jaren 80 fenomeen, wave pop met veel glam en glitter. Een tripje in de nostalgielaan. Groot geworden met de punk, ook bekend in de jaren 80 om haar specifieke look en dito kapsel. Met haar toen populaire wave pop scoorde ze hit na hit in de jaren 80, denk maar aan “Mystery”. Haar laatste wapenfeit dateert van 2008 als ik goed ben geïnformeerd, het album “In The Court Of The Crimson Queen”. Levende legende. En zo staan er wel meer op het podium van de Synth Scene diezelfde vrijdag!

Wat dacht u bijvoorbeeld van namen als Nick Kershaw (Synth Scene, 20u45) of Howard Jones (Synth Scene, 22u55), twee van mijn jeugdidolen die me voorzichtig de weg wezen naar de meer alternatieve new wave om de zaken effe eenvoudig te stellen. Deze heren met hun toen geinige kapsels waren niet weg te denken uit de jaren 80 pop parades in die tijd. Denk maar aan “The Riddle” van Nick Kershaw of “What Is Love” van Howard Jones. In die dagen was new wave overal, ja ook op de radio en vrijdag 16/8 dus op W-fest. Een teletijdmachine, tot de rand gevuld met jeugdherinneringen.

Ook Tony (eigenlijk Anthony)” Hadley (synth scene, 00u15) hoort in dat rijtje thuis al geniet hij vooral bekendheid door zijn jaren 80 new romantics outfit Spandau Ballet. Een naam die nog altijd klinkt als een bel en in een later stadium meer voor een soul dan een pop wave richting koos. Uiteraard brengt meneer Hadley ook de Spandau Ballet klassiekers live. Al ben ik, net als u ongtwijfeld, wel benieuwd of we de new romantics hit ”To Cut a Long Story Short” ten hore zullen krijgen. Er zit maar één ding op, om 00u15 present aan de Synth Scene!

We zouden bij deze trip down memory lane nog haast vergeten dat ook de wave funk van Allez-Allez (Synth Scene, 16u45) staat de blinken op de Synth Scene, waar allicht luidkeels “Allez Allez” zal worden meegebruld, Kosheen (Synth Scene, 18u45) werd in laatste instantie als vervanger opgetrommeld en kent iedereen van de hit “Catch”, tussen al deze oude knarren misschien een beetje de vreemde eend in de bijt, maar zeker en vast niet het lelijke eendje. Om 01u15 zijn de festiviteiten aan de Synth Scene afgelopen maar u kunt zich nog altijd naar de Black Cave reppen waar VNV Nation nog van jetje aan het geven is en...

Uiteraard is er op vrijdag 16/8 weer een Olivier Daout Stage, waarop vanaf 19u00 twee bands te zien zijn. Er is weerom Blaine L. Reininger die een ode brengt aanzijn cult band Tuxedoom, u herinnert zich vast “No Tears” maar evenzeer het mij eerder onbekende Britse Vile Electrodes dat analoge electro pop brengt van een wel zeer vermakelijk en aangename soort. Mag ik hun concert om 20u30 dan ook van harte aanbevelen. Spek naar de bek van de minimal liefhebber.

Ik hoop dat u niet vergeten bent om ondertussen te eten en vooral te drinken, immers dansen kan tot heel wat vochtverlies leiden. Uiteraard zijn er op ook op verschillende locaties weerom dj's aan het werk die weerom een variatie aan oude en actuele new wave in al zijn subgenres te brengen. U komt dus niks te kort! Op naar zaterdag!

Fotot credits;

foto 2; Lebanon hanover (c) Marquis(pi)X

foto 3; Siglo XX (c) Luc Luyten

foto 4; The Breath Of Life (c) Luc Luyten

foto 5; VNV Nation (c) Marquis(pi)X

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
CD BESPREKING : Gert - Alles Is Nog Niet Verloren

Evenals het zeer onlangs besproken Donder, Hel & Hagel hebben we hier nog een act uit de Leuvense antifa scene die al lang geen onbekende meer is voor Dark Entries! Gert maakt al meer dan 18 jaar kritische uptempo Nederlandstalige DIY ‘kleinpunk’. In 2016 bespraken we voor Dark Entries het vijfde album “Ongepast Vrolijk”, ...

lees meer...
CD BESPREKING : L' Appel Du Vide - Abwärtsspirale

Altijd leuk een singel formaat met 4 nummers, aandoenlijk bijna anno 2022, zeker in zwart en grijze lay out en met de veelbelovende bandnaam L’ Appel Du vide en de al even veelbelovende titel “Abwärtsspirale”. Qua stijl en gemoed waan ik mezelf waar aan de vooravond van de jaren 80, een gevoel dat door de muziek van ...

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
CD BESPREKING : Donder, Hel & Hagel - Kermis In De Hel

In 2019 bespraken we “Lang Genoeg Beleefd Geweest!!!”, het debuutalbum van het Leuvense zootje ongeregeld Donder, Hel & Hagel en heden stellen ze ons hun tweede album voor, “Kermis In De Hel” (11 songs, 43 minuten) met negen studio en twee live songs. Het langverwachte tweede album, uitgesteld door en aangevuld ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Centhron - Fylgja

Dansen. Niet mee niet minder. Al is het dan wel op het eigen graf. Centhron is geen onbekende in aggro tech en endzeit electro middens. De groep werd in 2011 geformeerd door Elmar Schmidt en is vandaag reeds aan zijn 10de album toe,”Fylgja”. Geweldenaars met synths en drummachines zeg maar, die tussen het hacken door even aan het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Chainreactor - Techno body Device

Voor de liefhebbers van dark electro of beter nog aggro tech met cyber aspiraties zou de naam Chain Reactor geen onbekende (mogen) zijn. In de maalstorm van vandaag zouden we haast vergeten dat ook dit subgenre, nog altijd alive and kicking, voor het zweet in de underground clubs zorgt. Conclusie; Dark Entries heeft dringend nood aan een kenner ...