casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

429 items

   

W-Fest, de countdown !!!
W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019, Kurt Ingels
 Bookmark and Share

01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
Ik hoop van harte dat u dag 1 heeft overleefd. Noodzakelijk wil u ook op dag twee fris en monter de arena betreden aan Waregem Expo. Goed nieuws u mag ietsje langer uitslapen (waar dan ook, tent, camper, hotel of gewoon thuis) want vandaag beginnen de feestelijkheden om 12u45 en wel bij de Wave Cave.

Onze eigen True Zebra (er staan nog zebra’s geprogrammeerd op dit festival) mogen de debatten openen. Intelligente, dansbare electro om uw middagmaal te verteren zoveel is zeker. Lees hier onze review van het album “War Of The Words” en u weet meteen waaraan u te verwachten op vrijdag 16/8 zo kort na de middag. Uiteraard vinden de optredens weer alternerend plaats, en als u effe pauze wil is er ook een quiet zone en een drank - en eet locatie voorzien om te chillen, te relaxen, bij te praten en wie weet u zelfs een nieuw lief op te te doen. Ik verwijs u nog graag even naar het interview dat we hadden met organisator Erik De Ridder die hier uitvoeriger op ingaat (niet op het nieuw lief maar op de quiet zone onder andere). Lees hier interview deel 1 en hier interiew deel 2 met Erik De Ridder.

Maar laat ik vooral op deze vrijdag even bij de Black Cave blijven, daar is het om 14u15 de beurt aan Inertia, het electro project van Reza Udhin. Dit project combineert industrial en techno en was meer dan 10 jaar en langer geleden een graag en veel geziene gast op menig festival hier ten lande. Alive and kicking sedert 1992! Mlda Fronta (Wave Cave, 15u15) is nog zo’n eerder onbekende act, uit Frankrijk deze keer. Het albumdebuut “Illusory Time” verscheen reeds in 1994 en Mlada Fronta hield in al die jaren nooit op met het uitbregen van albums, zo verscheen vorig jaar nog “No Trespassing”, muziek tussen atmosferische electro tot powernoise van licht experimenteel tot intelligente techno het zit er zowaar allemaal in. Laat u verrassen in de Wave Cave zo rond koffietijd.

The Breath Of Life (17u45 Wave Cave) behoeft geen introductie meer, de groep maakt feeërieke gothic muziek gedragen door de sprookjesstem van sympathieke frontdame Isabelle DeKeyser. Het verhaal begon reeds in de magische jaren 80, en passant scoorde de groep in de scene een monsterhit met “Nasty Cloud” en brachten ze regelmatig nieuw materiaal uit. Ik refereer hier graag naar hun meest recente worp “Under The Falling Stars” waarvan u hier de review leest. De groep heeft evenwel veel meer noten op zijn zang dan “Nasty Cloud”. Er bij zijn is gewoon overtuigd raken van hun kunnen. Belgische kwaliteit, bekend tot ver in het buitenland. U weet wel waarom en indien niet dan weet u het op 16 augustus!

Van een andere, meer monotone en minimale orde is publiekslieveling Lebanon Hanover. Intelligente teksten op zwaar door de jaren 80 beïnvloede cold wave muziekjes. Soms referend naar oude The Cure, soms gewoon zo ebm/minimal als premature DAF. Existentialisme ten top maar onweerstaanbaar. Sadness Is Rebellion! De groep heeft ondertussen al meerdere albums uit, hier leest u de review van hun meest recente “Let Them Be Allien” album. Afspraak met Larissa Iceglass en William Maybelline in de Wave Cave voor underground en cultmuziek en een zwaarmoedigheid waar u zowaar vrolijk van wordt. Ik toch.

En dan? Vuurwerk, levende legende Siglo XX (21u45 Wave Cave) tekent present voor een feestje sublieme cold wave. Nog een keer live te zien, want na de herrijzenis en een reeks aan concerten zetten deze Limburgse zonen binnenkort ook een punt achter dit hoofdstuk. Altijd onderschat maar internationaal van levensbelang. Hits zondermeer, intelligent verpakt niet zelden met maatschappij kritische teksten. De doom van de jaren 80 verpakt in een punkmentaliteit. Groots en ongeëvenaarde Belgische muziekgeschiedenis. Hier leest u één van de interviews met de band op onze site en hier een review van recent heruitgegeven materiaal fraai verpakt in de Siglo XX box. En dat allemaal gratis. Ik sta sowieso vooraan, ergens in het midden, te genieten zonder meer! “The Art Of War” maar dan vredelievend! Cult!

Het populaire VNV Nation (01u25, Wave Cave) speelt eigenlijk al op zaterdag. De cold wave wordt vergeten en weg gespoeld met een scheut parelende electro, dansbaar en melodieus. De naam is ondertussen meer dan vetrouwd en Ronan Harris kan moeiteloos een uurtje hit na hit aan elkaar knopen zonder te struikelen. Ze worden wel eens de peetvaders van de future pop genoemd maar dat zou de band oneer aandoen. Immers, VNV Nation is veel meer dan dat en startte eigenlijk als een ebm groep in 1995 met “Advance And Follow” om geleidelijk tal van andere en meer actuele electronische invloeden in hun geluid toe te laten. Hun meest recente album heet “Noir” en daarvan vindt u hier de review. Trek uw dansschoentjes aan. Om 02u25 doet Ronan Harris het licht uit in de Black Cave. Ik kan maar hopen dat u dan nog recht staat... want er is natuurlijk ook nog de Synth Scene waar u zich in een nostalgische beu lazarus kunt dansen op vrijdag.

The Synth Scene dus, opent op vrijdag om 13u30 met Ultranoire, een electro pop formatie die de eerder donkere kant van de popmuziek opzoekt. In 2015 verscheen hun debuut “Disclosure” in 2017 gevolgd door “Intronaut”. Rustig voortkabbelende electro uit het boekje. Ideaal om de spijsvertering in werking te zetten...

Toyah(15u05, synth scene) is een jaren 80 fenomeen, wave pop met veel glam en glitter. Een tripje in de nostalgielaan. Groot geworden met de punk, ook bekend in de jaren 80 om haar specifieke look en dito kapsel. Met haar toen populaire wave pop scoorde ze hit na hit in de jaren 80, denk maar aan “Mystery”. Haar laatste wapenfeit dateert van 2008 als ik goed ben geïnformeerd, het album “In The Court Of The Crimson Queen”. Levende legende. En zo staan er wel meer op het podium van de Synth Scene diezelfde vrijdag!

Wat dacht u bijvoorbeeld van namen als Nick Kershaw (Synth Scene, 20u45) of Howard Jones (Synth Scene, 22u55), twee van mijn jeugdidolen die me voorzichtig de weg wezen naar de meer alternatieve new wave om de zaken effe eenvoudig te stellen. Deze heren met hun toen geinige kapsels waren niet weg te denken uit de jaren 80 pop parades in die tijd. Denk maar aan “The Riddle” van Nick Kershaw of “What Is Love” van Howard Jones. In die dagen was new wave overal, ja ook op de radio en vrijdag 16/8 dus op W-fest. Een teletijdmachine, tot de rand gevuld met jeugdherinneringen.

Ook Tony (eigenlijk Anthony)” Hadley (synth scene, 00u15) hoort in dat rijtje thuis al geniet hij vooral bekendheid door zijn jaren 80 new romantics outfit Spandau Ballet. Een naam die nog altijd klinkt als een bel en in een later stadium meer voor een soul dan een pop wave richting koos. Uiteraard brengt meneer Hadley ook de Spandau Ballet klassiekers live. Al ben ik, net als u ongtwijfeld, wel benieuwd of we de new romantics hit ”To Cut a Long Story Short” ten hore zullen krijgen. Er zit maar één ding op, om 00u15 present aan de Synth Scene!

We zouden bij deze trip down memory lane nog haast vergeten dat ook de wave funk van Allez-Allez (Synth Scene, 16u45) staat de blinken op de Synth Scene, waar allicht luidkeels “Allez Allez” zal worden meegebruld, Kosheen (Synth Scene, 18u45) werd in laatste instantie als vervanger opgetrommeld en kent iedereen van de hit “Catch”, tussen al deze oude knarren misschien een beetje de vreemde eend in de bijt, maar zeker en vast niet het lelijke eendje. Om 01u15 zijn de festiviteiten aan de Synth Scene afgelopen maar u kunt zich nog altijd naar de Black Cave reppen waar VNV Nation nog van jetje aan het geven is en...

Uiteraard is er op vrijdag 16/8 weer een Olivier Daout Stage, waarop vanaf 19u00 twee bands te zien zijn. Er is weerom Blaine L. Reininger die een ode brengt aanzijn cult band Tuxedoom, u herinnert zich vast “No Tears” maar evenzeer het mij eerder onbekende Britse Vile Electrodes dat analoge electro pop brengt van een wel zeer vermakelijk en aangename soort. Mag ik hun concert om 20u30 dan ook van harte aanbevelen. Spek naar de bek van de minimal liefhebber.

Ik hoop dat u niet vergeten bent om ondertussen te eten en vooral te drinken, immers dansen kan tot heel wat vochtverlies leiden. Uiteraard zijn er op ook op verschillende locaties weerom dj's aan het werk die weerom een variatie aan oude en actuele new wave in al zijn subgenres te brengen. U komt dus niks te kort! Op naar zaterdag!

Fotot credits;

foto 2; Lebanon hanover (c) Marquis(pi)X

foto 3; Siglo XX (c) Luc Luyten

foto 4; The Breath Of Life (c) Luc Luyten

foto 5; VNV Nation (c) Marquis(pi)X

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Alphamay - Conformity

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een synthpop-cd heb besproken. Alphamay is een Duitse band die ik zo’n 3 jaar geleden heb leren kennen. Toen ik in 2017 het album 'The Simulation Hypothesis' meekreeg op de redactievergadering, wist ik niet waaraan mij te verwachten. Maar ik was meteen gewonnen voor de muziek van dit duo, ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
CD BESPREKING : Lisfrank - The Human

Bij Final Muzik was men zeer in zijn nopjes met de Dark Entries review van “Elevator” (klik de link onder deze review) en dus kregen we de meest recente release in onze postbus van deze Italiaanse legende diens conceptie terug gaat tot in 1980! Inderdaad 40 jaar terug in de tijd besloot ene Fulvio Guidarelli mee te surfen op ...

lees meer...
CD BESPREKING : Kregel - #1

Onder de Limburgse grond is er best wel meer te vinden dan enkel steenkool. Verdraaid goede muziek bijvoorbeeld, want als trouwe Dark Entries lezer weet u dat er binnen uw geliefde genre door de jaren heen heel wat artiesten hun bakermat in het bronsgroen eikenhout hadden/hebben staan. Denk maar aan Siglo XX, Struggler, Gruppenbild of meer ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
CD BESPREKING : Red Velvet Deception - Like Rain

Rijkelijk laat. Ik geef het grif toe. Het was het nummer “So Low” op de compilatie “A Matter Of Concepts - a post punk and wave compilation”, die reeds in 2018 bij het Zweedse Dead Wax Records verscheen maar pas enige maanden geleden in mijn bezit kwam, die met op deze band attendeerde. De aanleiding ongetwijfeld het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Croatian Amor & Varg²™ - Body Of Water/Body Of Carbon

Met Duitse pagan metalbands valt niet te sollen. Dat mocht de Zweed Jonas Rönnberg aan den lijve ondervinden. Hij zag zich genoodzaakt om zijn artiestennaam Varg te veranderen na zeer nadrukkelijke navraag van een band met dezelfde naam. Dat Rönnberg er nog wel mee kon lachen, vermoeden we uit het feit van zijn nieuw gekozen alias: ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...

lees meer...
NIEUWS 22/06/2020 : Enzo Kreft gaat door en door

Enzo Kreft had ons in 2019 al zeer aangenaam verrast met 'Control', een conceptplaat over de nevenwerkingen van de technologische vooruitgang. De plaat was de derde al sinds Enzo in 2016 na een lange pauze terug begon te musiceren. Hij laat er geen gras over groeien, want er staat al een nieuwe plaat in de steigers. De exacte uitgavedatum ...