casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

420 items

   

W-Fest, de countdown !!!
W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019, Kurt Ingels
 Bookmark and Share

01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
Ik hoop van harte dat u dag 1 heeft overleefd. Noodzakelijk wil u ook op dag twee fris en monter de arena betreden aan Waregem Expo. Goed nieuws u mag ietsje langer uitslapen (waar dan ook, tent, camper, hotel of gewoon thuis) want vandaag beginnen de feestelijkheden om 12u45 en wel bij de Wave Cave.

Onze eigen True Zebra (er staan nog zebra’s geprogrammeerd op dit festival) mogen de debatten openen. Intelligente, dansbare electro om uw middagmaal te verteren zoveel is zeker. Lees hier onze review van het album “War Of The Words” en u weet meteen waaraan u te verwachten op vrijdag 16/8 zo kort na de middag. Uiteraard vinden de optredens weer alternerend plaats, en als u effe pauze wil is er ook een quiet zone en een drank - en eet locatie voorzien om te chillen, te relaxen, bij te praten en wie weet u zelfs een nieuw lief op te te doen. Ik verwijs u nog graag even naar het interview dat we hadden met organisator Erik De Ridder die hier uitvoeriger op ingaat (niet op het nieuw lief maar op de quiet zone onder andere). Lees hier interview deel 1 en hier interiew deel 2 met Erik De Ridder.

Maar laat ik vooral op deze vrijdag even bij de Black Cave blijven, daar is het om 14u15 de beurt aan Inertia, het electro project van Reza Udhin. Dit project combineert industrial en techno en was meer dan 10 jaar en langer geleden een graag en veel geziene gast op menig festival hier ten lande. Alive and kicking sedert 1992! Mlda Fronta (Wave Cave, 15u15) is nog zo’n eerder onbekende act, uit Frankrijk deze keer. Het albumdebuut “Illusory Time” verscheen reeds in 1994 en Mlada Fronta hield in al die jaren nooit op met het uitbregen van albums, zo verscheen vorig jaar nog “No Trespassing”, muziek tussen atmosferische electro tot powernoise van licht experimenteel tot intelligente techno het zit er zowaar allemaal in. Laat u verrassen in de Wave Cave zo rond koffietijd.

The Breath Of Life (17u45 Wave Cave) behoeft geen introductie meer, de groep maakt feeërieke gothic muziek gedragen door de sprookjesstem van sympathieke frontdame Isabelle DeKeyser. Het verhaal begon reeds in de magische jaren 80, en passant scoorde de groep in de scene een monsterhit met “Nasty Cloud” en brachten ze regelmatig nieuw materiaal uit. Ik refereer hier graag naar hun meest recente worp “Under The Falling Stars” waarvan u hier de review leest. De groep heeft evenwel veel meer noten op zijn zang dan “Nasty Cloud”. Er bij zijn is gewoon overtuigd raken van hun kunnen. Belgische kwaliteit, bekend tot ver in het buitenland. U weet wel waarom en indien niet dan weet u het op 16 augustus!

Van een andere, meer monotone en minimale orde is publiekslieveling Lebanon Hanover. Intelligente teksten op zwaar door de jaren 80 beïnvloede cold wave muziekjes. Soms referend naar oude The Cure, soms gewoon zo ebm/minimal als premature DAF. Existentialisme ten top maar onweerstaanbaar. Sadness Is Rebellion! De groep heeft ondertussen al meerdere albums uit, hier leest u de review van hun meest recente “Let Them Be Allien” album. Afspraak met Larissa Iceglass en William Maybelline in de Wave Cave voor underground en cultmuziek en een zwaarmoedigheid waar u zowaar vrolijk van wordt. Ik toch.

En dan? Vuurwerk, levende legende Siglo XX (21u45 Wave Cave) tekent present voor een feestje sublieme cold wave. Nog een keer live te zien, want na de herrijzenis en een reeks aan concerten zetten deze Limburgse zonen binnenkort ook een punt achter dit hoofdstuk. Altijd onderschat maar internationaal van levensbelang. Hits zondermeer, intelligent verpakt niet zelden met maatschappij kritische teksten. De doom van de jaren 80 verpakt in een punkmentaliteit. Groots en ongeëvenaarde Belgische muziekgeschiedenis. Hier leest u één van de interviews met de band op onze site en hier een review van recent heruitgegeven materiaal fraai verpakt in de Siglo XX box. En dat allemaal gratis. Ik sta sowieso vooraan, ergens in het midden, te genieten zonder meer! “The Art Of War” maar dan vredelievend! Cult!

Het populaire VNV Nation (01u25, Wave Cave) speelt eigenlijk al op zaterdag. De cold wave wordt vergeten en weg gespoeld met een scheut parelende electro, dansbaar en melodieus. De naam is ondertussen meer dan vetrouwd en Ronan Harris kan moeiteloos een uurtje hit na hit aan elkaar knopen zonder te struikelen. Ze worden wel eens de peetvaders van de future pop genoemd maar dat zou de band oneer aandoen. Immers, VNV Nation is veel meer dan dat en startte eigenlijk als een ebm groep in 1995 met “Advance And Follow” om geleidelijk tal van andere en meer actuele electronische invloeden in hun geluid toe te laten. Hun meest recente album heet “Noir” en daarvan vindt u hier de review. Trek uw dansschoentjes aan. Om 02u25 doet Ronan Harris het licht uit in de Black Cave. Ik kan maar hopen dat u dan nog recht staat... want er is natuurlijk ook nog de Synth Scene waar u zich in een nostalgische beu lazarus kunt dansen op vrijdag.

The Synth Scene dus, opent op vrijdag om 13u30 met Ultranoire, een electro pop formatie die de eerder donkere kant van de popmuziek opzoekt. In 2015 verscheen hun debuut “Disclosure” in 2017 gevolgd door “Intronaut”. Rustig voortkabbelende electro uit het boekje. Ideaal om de spijsvertering in werking te zetten...

Toyah(15u05, synth scene) is een jaren 80 fenomeen, wave pop met veel glam en glitter. Een tripje in de nostalgielaan. Groot geworden met de punk, ook bekend in de jaren 80 om haar specifieke look en dito kapsel. Met haar toen populaire wave pop scoorde ze hit na hit in de jaren 80, denk maar aan “Mystery”. Haar laatste wapenfeit dateert van 2008 als ik goed ben geïnformeerd, het album “In The Court Of The Crimson Queen”. Levende legende. En zo staan er wel meer op het podium van de Synth Scene diezelfde vrijdag!

Wat dacht u bijvoorbeeld van namen als Nick Kershaw (Synth Scene, 20u45) of Howard Jones (Synth Scene, 22u55), twee van mijn jeugdidolen die me voorzichtig de weg wezen naar de meer alternatieve new wave om de zaken effe eenvoudig te stellen. Deze heren met hun toen geinige kapsels waren niet weg te denken uit de jaren 80 pop parades in die tijd. Denk maar aan “The Riddle” van Nick Kershaw of “What Is Love” van Howard Jones. In die dagen was new wave overal, ja ook op de radio en vrijdag 16/8 dus op W-fest. Een teletijdmachine, tot de rand gevuld met jeugdherinneringen.

Ook Tony (eigenlijk Anthony)” Hadley (synth scene, 00u15) hoort in dat rijtje thuis al geniet hij vooral bekendheid door zijn jaren 80 new romantics outfit Spandau Ballet. Een naam die nog altijd klinkt als een bel en in een later stadium meer voor een soul dan een pop wave richting koos. Uiteraard brengt meneer Hadley ook de Spandau Ballet klassiekers live. Al ben ik, net als u ongtwijfeld, wel benieuwd of we de new romantics hit ”To Cut a Long Story Short” ten hore zullen krijgen. Er zit maar één ding op, om 00u15 present aan de Synth Scene!

We zouden bij deze trip down memory lane nog haast vergeten dat ook de wave funk van Allez-Allez (Synth Scene, 16u45) staat de blinken op de Synth Scene, waar allicht luidkeels “Allez Allez” zal worden meegebruld, Kosheen (Synth Scene, 18u45) werd in laatste instantie als vervanger opgetrommeld en kent iedereen van de hit “Catch”, tussen al deze oude knarren misschien een beetje de vreemde eend in de bijt, maar zeker en vast niet het lelijke eendje. Om 01u15 zijn de festiviteiten aan de Synth Scene afgelopen maar u kunt zich nog altijd naar de Black Cave reppen waar VNV Nation nog van jetje aan het geven is en...

Uiteraard is er op vrijdag 16/8 weer een Olivier Daout Stage, waarop vanaf 19u00 twee bands te zien zijn. Er is weerom Blaine L. Reininger die een ode brengt aanzijn cult band Tuxedoom, u herinnert zich vast “No Tears” maar evenzeer het mij eerder onbekende Britse Vile Electrodes dat analoge electro pop brengt van een wel zeer vermakelijk en aangename soort. Mag ik hun concert om 20u30 dan ook van harte aanbevelen. Spek naar de bek van de minimal liefhebber.

Ik hoop dat u niet vergeten bent om ondertussen te eten en vooral te drinken, immers dansen kan tot heel wat vochtverlies leiden. Uiteraard zijn er op ook op verschillende locaties weerom dj's aan het werk die weerom een variatie aan oude en actuele new wave in al zijn subgenres te brengen. U komt dus niks te kort! Op naar zaterdag!

Fotot credits;

foto 2; Lebanon hanover (c) Marquis(pi)X

foto 3; Siglo XX (c) Luc Luyten

foto 4; The Breath Of Life (c) Luc Luyten

foto 5; VNV Nation (c) Marquis(pi)X

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : She Past Away - Disko Anksiyete

De groep die ons attent maakte op post punk / dark wave uit Turkije, ondertussen weten u en ik dat er daar wel meer moois te rapen valt zoals Art Diktator, Elz And The Cult, Bewitched As Dark of Dead Man’s Dream... maar het waren vooral zij die met hun debuut “Berlirdi Gece” (2012) een diepe indruk wisten na te laten. Tegenwoordig ...

lees meer...
CD BESPREKING : New Model Army - From Here

Aan de noordwestkust van Noorwegen ligt het kleine eiland Giske, een voormalige haven. Het is omgeven door fjorden en bergen aan de ene zijde en de uitgestrekte Noord-Atlantische oceaan aan de andere kant. Met slechts 700 inwoners is het leven er vaak rustig, ondanks het bijna constante gebrul van de wind. Daar, in de door twee neven en voormalige ...

lees meer...
CD BESPREKING : La Scaltra - The Third Eye

Het derde album van La Scaltra, wiens debuut in 2016 verscheen en bij mij toch wel enige indruk maakte. De missing link tussen minimal en gothic, tussen The Adams Family en Lost Highway. Zoiets. “The Third Eye” is meteen ook de derde langspeler van de dames en heer en klinkt wel, typisch La Scaltra maar minder koud en kil zoals ...

lees meer...
INTERVIEW : Peter And The Test Tube Babies op Breaking Barriers !! - Afgaand op hun antwoorden wordt dit optreden kort maar krachtig!

Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, Malcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreed op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgenre in al zijn facetten en subgenres vandaar dat ...

lees meer...
CD BESPREKING : Mirco Magnani & Łukasz Trzciński - Lumiraum

De Italiaan Mirco Magnani, ook bekend als T.C.O. is een momenteel in Berlijn gevestigde componist en videokunstenaar. Hij is onder meer mede-oprichter van Minox, Technophonic Chamber Orchestra, 4Dkiller en de platenlabels Suite Inc. en Suitevision. Na T.C.O. in 2006 begon hij in 2012 onder de naam Undogmatisch aan een nieuw project én ...

lees meer...
FOTO'S : Siglo XX - W-Fest Waregem 16/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : VNV Nation - W-Fest Waregem 16/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Lebanon Hanover - W-Fest Waregem 16/08/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : LA MERDE - Neofolk is een dood kind met een lam handje.

Al meerdere jaren tijdens de eerste april was de grap in neofolk land dat The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud terug bij elkaar zou komen. Wij weten wel beter en laten ons hier natuurlijk niet aan vangen. Niet dat we er afkerig tegenover staan, maar dit jaar bleek dat we geen wonderen moeten verwachten om deze specifieke sound nog eens in een ...

lees meer...
CD BESPREKING : Anatolian Weapons Feat. Seirios Savvaidis - To The Mother Of Gods

Anatolian Weapons, het nieuwste project van de Atheense kunstenaar, DJ en producer Aggelos Baltas (Dream Weapons, Fantastikoi Hxoi) debuteert op Beats In Space met ‘To The Mother Of Gods’. Het is een album gemaakt in samenwerking met volksmuzikant, liedjesschrijver en componist Seirios Savvaidis. Die laatste staat bekend voor zijn ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 13/08/2019 : Eerste namen voor M’era Luna 2020

Terwijl men momenteel nog bezig is met de grote opruiming voor hun 2019-editie lost M’era Luna voor hun editie voor volgend jaar al de eerste namen. Het verslag van M’era Luna 2019 lees je zeer binnenkort op deze pagina’s. M’era Luna wil meer zijn dan een ‘Duits’ festival en daarom gaan ze in de toekomst ...

lees meer...
NIEUWS 09/08/2019 : Jubel en juich ! Gothic Magazine terug onder de levenden!

Als oudje uit de scene kent u vast nog het Gothic Magazine. Er was een tijd dat ook deze website op papier werd gedrukt. Het bewijs? Hier onze eerste editie om virtueel te door bladeren. En we hopen tegen het eind van het jaar nog veel meer van onze fysieke edities online te hebben. Maar goed, in het mekka van de goth (Duitsland voor een goed ...

lees meer...
NIEUWS 09/08/2019 : Scary Black bij Secret Sin Records

Het Secret Sin Records label is een serieuze doorstart aan het maken. En wat meer is, regelmatig wordt u verwend met nieuwe namen. Binnenkort komt het Amerikaanse Scary Black bij dit label uit op cd. Nooit van gehoord zegt u? Welaan, onderstaade clip klinkt wat mij betreft beloftevol. Spaghetti westerns en de alternatieve jaren 80 zijn een ...

lees meer...
NIEUWS 08/08/2019 : W-Fest pakt uit met eigen app! Zaterdag uitverkocht!

Het is bijna zover, op 15 augustus schiet W-Fest voor de vierde keer uit de startblokken, dit jaar in Waregem (Expo). Om het voor de bezoeker zo comfortabel mogelijk te maken worden kosten nog moeite gespaard. Dat zal bijken uit de voorzieningen op het festivalterrein maar de organisatie biedt nu ook een eigen app aan om uw bezoek aan het ...

lees meer...
NIEUWS 07/08/2019 : Nieuwe editie van 'The Face Of God' van Militia

Militia heeft opgehouden te bestaan. Hun laatste werk was een uitstekende conceptplaat over het leven van Ambiorix, uit op Old Europa Café. Datzelfde label doet nu een heruitgave van 'The Face Of God', het atheïstisch manifest in muziekvorm dat het eco-anarchistisch metaalslagerscollectief in 2015 uitbracht. Ok, de originele ...