casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

424 items

   

W-Fest, de countdown !!!
W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019, Kurt Ingels
 Bookmark and Share

01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
01/08/2019 : W-Fest, de countdown !!! - W-Dag 2 Vrijdag 16 augustus.
Ik hoop van harte dat u dag 1 heeft overleefd. Noodzakelijk wil u ook op dag twee fris en monter de arena betreden aan Waregem Expo. Goed nieuws u mag ietsje langer uitslapen (waar dan ook, tent, camper, hotel of gewoon thuis) want vandaag beginnen de feestelijkheden om 12u45 en wel bij de Wave Cave.

Onze eigen True Zebra (er staan nog zebra’s geprogrammeerd op dit festival) mogen de debatten openen. Intelligente, dansbare electro om uw middagmaal te verteren zoveel is zeker. Lees hier onze review van het album “War Of The Words” en u weet meteen waaraan u te verwachten op vrijdag 16/8 zo kort na de middag. Uiteraard vinden de optredens weer alternerend plaats, en als u effe pauze wil is er ook een quiet zone en een drank - en eet locatie voorzien om te chillen, te relaxen, bij te praten en wie weet u zelfs een nieuw lief op te te doen. Ik verwijs u nog graag even naar het interview dat we hadden met organisator Erik De Ridder die hier uitvoeriger op ingaat (niet op het nieuw lief maar op de quiet zone onder andere). Lees hier interview deel 1 en hier interiew deel 2 met Erik De Ridder.

Maar laat ik vooral op deze vrijdag even bij de Black Cave blijven, daar is het om 14u15 de beurt aan Inertia, het electro project van Reza Udhin. Dit project combineert industrial en techno en was meer dan 10 jaar en langer geleden een graag en veel geziene gast op menig festival hier ten lande. Alive and kicking sedert 1992! Mlda Fronta (Wave Cave, 15u15) is nog zo’n eerder onbekende act, uit Frankrijk deze keer. Het albumdebuut “Illusory Time” verscheen reeds in 1994 en Mlada Fronta hield in al die jaren nooit op met het uitbregen van albums, zo verscheen vorig jaar nog “No Trespassing”, muziek tussen atmosferische electro tot powernoise van licht experimenteel tot intelligente techno het zit er zowaar allemaal in. Laat u verrassen in de Wave Cave zo rond koffietijd.

The Breath Of Life (17u45 Wave Cave) behoeft geen introductie meer, de groep maakt feeërieke gothic muziek gedragen door de sprookjesstem van sympathieke frontdame Isabelle DeKeyser. Het verhaal begon reeds in de magische jaren 80, en passant scoorde de groep in de scene een monsterhit met “Nasty Cloud” en brachten ze regelmatig nieuw materiaal uit. Ik refereer hier graag naar hun meest recente worp “Under The Falling Stars” waarvan u hier de review leest. De groep heeft evenwel veel meer noten op zijn zang dan “Nasty Cloud”. Er bij zijn is gewoon overtuigd raken van hun kunnen. Belgische kwaliteit, bekend tot ver in het buitenland. U weet wel waarom en indien niet dan weet u het op 16 augustus!

Van een andere, meer monotone en minimale orde is publiekslieveling Lebanon Hanover. Intelligente teksten op zwaar door de jaren 80 beïnvloede cold wave muziekjes. Soms referend naar oude The Cure, soms gewoon zo ebm/minimal als premature DAF. Existentialisme ten top maar onweerstaanbaar. Sadness Is Rebellion! De groep heeft ondertussen al meerdere albums uit, hier leest u de review van hun meest recente “Let Them Be Allien” album. Afspraak met Larissa Iceglass en William Maybelline in de Wave Cave voor underground en cultmuziek en een zwaarmoedigheid waar u zowaar vrolijk van wordt. Ik toch.

En dan? Vuurwerk, levende legende Siglo XX (21u45 Wave Cave) tekent present voor een feestje sublieme cold wave. Nog een keer live te zien, want na de herrijzenis en een reeks aan concerten zetten deze Limburgse zonen binnenkort ook een punt achter dit hoofdstuk. Altijd onderschat maar internationaal van levensbelang. Hits zondermeer, intelligent verpakt niet zelden met maatschappij kritische teksten. De doom van de jaren 80 verpakt in een punkmentaliteit. Groots en ongeëvenaarde Belgische muziekgeschiedenis. Hier leest u één van de interviews met de band op onze site en hier een review van recent heruitgegeven materiaal fraai verpakt in de Siglo XX box. En dat allemaal gratis. Ik sta sowieso vooraan, ergens in het midden, te genieten zonder meer! “The Art Of War” maar dan vredelievend! Cult!

Het populaire VNV Nation (01u25, Wave Cave) speelt eigenlijk al op zaterdag. De cold wave wordt vergeten en weg gespoeld met een scheut parelende electro, dansbaar en melodieus. De naam is ondertussen meer dan vetrouwd en Ronan Harris kan moeiteloos een uurtje hit na hit aan elkaar knopen zonder te struikelen. Ze worden wel eens de peetvaders van de future pop genoemd maar dat zou de band oneer aandoen. Immers, VNV Nation is veel meer dan dat en startte eigenlijk als een ebm groep in 1995 met “Advance And Follow” om geleidelijk tal van andere en meer actuele electronische invloeden in hun geluid toe te laten. Hun meest recente album heet “Noir” en daarvan vindt u hier de review. Trek uw dansschoentjes aan. Om 02u25 doet Ronan Harris het licht uit in de Black Cave. Ik kan maar hopen dat u dan nog recht staat... want er is natuurlijk ook nog de Synth Scene waar u zich in een nostalgische beu lazarus kunt dansen op vrijdag.

The Synth Scene dus, opent op vrijdag om 13u30 met Ultranoire, een electro pop formatie die de eerder donkere kant van de popmuziek opzoekt. In 2015 verscheen hun debuut “Disclosure” in 2017 gevolgd door “Intronaut”. Rustig voortkabbelende electro uit het boekje. Ideaal om de spijsvertering in werking te zetten...

Toyah(15u05, synth scene) is een jaren 80 fenomeen, wave pop met veel glam en glitter. Een tripje in de nostalgielaan. Groot geworden met de punk, ook bekend in de jaren 80 om haar specifieke look en dito kapsel. Met haar toen populaire wave pop scoorde ze hit na hit in de jaren 80, denk maar aan “Mystery”. Haar laatste wapenfeit dateert van 2008 als ik goed ben geïnformeerd, het album “In The Court Of The Crimson Queen”. Levende legende. En zo staan er wel meer op het podium van de Synth Scene diezelfde vrijdag!

Wat dacht u bijvoorbeeld van namen als Nick Kershaw (Synth Scene, 20u45) of Howard Jones (Synth Scene, 22u55), twee van mijn jeugdidolen die me voorzichtig de weg wezen naar de meer alternatieve new wave om de zaken effe eenvoudig te stellen. Deze heren met hun toen geinige kapsels waren niet weg te denken uit de jaren 80 pop parades in die tijd. Denk maar aan “The Riddle” van Nick Kershaw of “What Is Love” van Howard Jones. In die dagen was new wave overal, ja ook op de radio en vrijdag 16/8 dus op W-fest. Een teletijdmachine, tot de rand gevuld met jeugdherinneringen.

Ook Tony (eigenlijk Anthony)” Hadley (synth scene, 00u15) hoort in dat rijtje thuis al geniet hij vooral bekendheid door zijn jaren 80 new romantics outfit Spandau Ballet. Een naam die nog altijd klinkt als een bel en in een later stadium meer voor een soul dan een pop wave richting koos. Uiteraard brengt meneer Hadley ook de Spandau Ballet klassiekers live. Al ben ik, net als u ongtwijfeld, wel benieuwd of we de new romantics hit ”To Cut a Long Story Short” ten hore zullen krijgen. Er zit maar één ding op, om 00u15 present aan de Synth Scene!

We zouden bij deze trip down memory lane nog haast vergeten dat ook de wave funk van Allez-Allez (Synth Scene, 16u45) staat de blinken op de Synth Scene, waar allicht luidkeels “Allez Allez” zal worden meegebruld, Kosheen (Synth Scene, 18u45) werd in laatste instantie als vervanger opgetrommeld en kent iedereen van de hit “Catch”, tussen al deze oude knarren misschien een beetje de vreemde eend in de bijt, maar zeker en vast niet het lelijke eendje. Om 01u15 zijn de festiviteiten aan de Synth Scene afgelopen maar u kunt zich nog altijd naar de Black Cave reppen waar VNV Nation nog van jetje aan het geven is en...

Uiteraard is er op vrijdag 16/8 weer een Olivier Daout Stage, waarop vanaf 19u00 twee bands te zien zijn. Er is weerom Blaine L. Reininger die een ode brengt aanzijn cult band Tuxedoom, u herinnert zich vast “No Tears” maar evenzeer het mij eerder onbekende Britse Vile Electrodes dat analoge electro pop brengt van een wel zeer vermakelijk en aangename soort. Mag ik hun concert om 20u30 dan ook van harte aanbevelen. Spek naar de bek van de minimal liefhebber.

Ik hoop dat u niet vergeten bent om ondertussen te eten en vooral te drinken, immers dansen kan tot heel wat vochtverlies leiden. Uiteraard zijn er op ook op verschillende locaties weerom dj's aan het werk die weerom een variatie aan oude en actuele new wave in al zijn subgenres te brengen. U komt dus niks te kort! Op naar zaterdag!

Fotot credits;

foto 2; Lebanon hanover (c) Marquis(pi)X

foto 3; Siglo XX (c) Luc Luyten

foto 4; The Breath Of Life (c) Luc Luyten

foto 5; VNV Nation (c) Marquis(pi)X

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Camilla Sparksss - Brutal

De experimentele elektronica van Camilla Sparksss doet me wat denken aan de Canadese ‘girl power’ band Austra die enige jaren geleden populair was in de zwarte scene, herinner je hun geniale hitsingle “Beat And The Pulse”. Evenals Austra is Camilla Sparksss Canadees, al resideert ze heden in Zwitserland. Ze werd geboren ...

lees meer...
CD BESPREKING : Mára - Here Behold Your Own

Het tweede album van Mára, oftewel de Amerikaanse Faith Coloccia, volgt het zeer gelimiteerde (cassette) debuut Surfacing (2015) op en begon vorm te krijgen snel na de conceptie van haar zoon en evolueerde om het gegeven van moeder te worden in combinatie met het herinrichten van haar creatieve te omvatten. Zelf ziet Coloccio het ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ophir Ilzetzki - Symphony No.1

De Israëlische artiest Ophir Ilzetski ziet het op Symphony No.1 meteen groots. Door meteen te spreken van een symfonie kan je hem van enige vorm van grootheidswaan verdenken, maar hij doelt hier vooral op het feit dat hij zich voor het maken heeft laten inspireren door de romantische symfonieën van Gustav Mahler en moderne elektronische ...

lees meer...
INTERVIEW : Gore op Breaking Barriers !! - Vroeger was niets beter want de mens is niet in staat echt te veranderen.

Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, Malcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreedt op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgenre in al zijn facetten en subgenres vandaar ...

lees meer...
CD BESPREKING : Remo Seeland - Hollow Body

Labelmanagers die zelf aan het componeren slagen, het is geen uniek gegeven. Zo denken we aan Udo Wiessmann (HANDS) en zijn Winterkälte, Stefan Alt (Ant Zen) met Salt, Stefan Hanser (The Epicurean) en Anemone Tube of Olegh Kolyada (Old Captain) met Oda Relicta. Hallow Grounds Remo Seeland kon niet achterblijven en presenteert ons ...

lees meer...
CD BESPREKING : Fly Pan Am - C'est ça

Fly Pan Am werd in 1996 opgericht in het Canadese Montreal (de grootste stad van de Franstalige provincie Quebec) en ze speelden hun vroegste shows in alternatieve venues en clandestiene pakhuisgigs samen met stadsgenoten als Godspeed You! Black Emperor. Hun eerste release was trouwens een split 7" met Godspeed in 1998. De band maakte ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
INTERVIEW : GROUND NERO - De financiële afhankelijkheid in een kapitalistische consumptiemaatschappij zorgt ervoor dat het gevoel van vrijheid steeds minder wordt.

'Divergence'. Het is de nieuwe plaat van Ground Nero en hij is verrassend goed. De groep zoekt alle mogelijkheden van de gothic rock op en weet met sterke nummers te voorschijn te komen. Maar dat is nog niet alles. 'Divergence' is een heuse conceptplaat geworden over het ongebreidelde kapitalisme en wat het met de wereld doet, ...

lees meer...
NIEUWS 11/10/2019 : Floor, de beste zangeres?

Het zijn drukke tijden voor Nightwish. Terwijl zangeres Floor Jansen de afgelopen twee maanden in eigen land een landelijke bekendheid werd door haar deelname aan de TV-show 'Beste Zangers', werkt de Finse metalband aan een nieuw studio-album voor 2020 en wordt op vrijdag 6 december het monumentale document 'Decades: Live In ...

lees meer...
NIEUWS 10/10/2019 : Zaterdag So What-punkfestival in Aarschot

Sham 69, Ramonas, Unite Against Society, Capital Scum en Nope, ze staan allemaal op de affiche van het derde So What-festival dat deze zaterdag in De Klinker in Aarschot. Wie nog eens een stevige portie punk wil zoals dat in gouden tijden gemaakt werd, weet waar hij moet zijn. De Klinker: Demervalei 14, 3200 Aarschot Deuren: 17u Facebook ...

lees meer...
FOTO'S : Ground Nero - @ De Klinker Aarschot, 05/10/2019 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 02/10/2019 : Walhalla pakt uit met exclusieve rerelease van Ton Lebbink's cult plaat “Luchtkastelen”

Ton Lebbink (1943-2017) was de voormalige drummer van de Nederlandse new wave band en kunstcollectief Mecano en tevens portier bij het wereldberoemde poppodium Paradiso in Amsterdam. In de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw was hij één van de allereerste Nederlandse popdichters, samen met anderen zoals Diana Ozon en Bart ...

lees meer...
NIEUWS 30/09/2019 : Soft Riot en Kezdown treden donderdag op in Brussel

De Fantomatic.Nights zijn het kleine broertje van de Fantastique.Nights, en om de haverklap bieden ze je gratis concerten aan in het centrum van Brussel. Deze gaan door in Café Central, op wandelafstand van de AB, en er komen deze keer opnieuw twee heel aanbevelenswaardige groepen af. Soft Riot komt helemaal uit Canada en maakt ...

lees meer...
NIEUWS 30/09/2019 : Enzo Kreft: Biometrics

Enzo Kreft heeft een plaat uitgebracht - 'Control' - over de keerzijde van de technologie die ons omringt en steeds meer ons leven beheerst. Een boodschap die hij wil uitdragen, ook met een nieuwe clip. 'Biometrics' is een goed voorbeeld van wat de nieuwe plaat inhoudt. 'Bij biometrie worden technieken toegepast waarbij ...

lees meer...
FOTO'S : Kollaps - @ Tour à Plomb Brussel 26/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Nytt Land - @ Tour à Plomb Brussel, 26/09/2019 door Luc Luyten