casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

407 items

   

PORTA WOOL-E: DER KLINKE, A SLICE OF LIFE, DEAD HIGH WIRE, HATCHLING
Donker feestje voor 10 jaar Wool-E
12/03/2019, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

12/03/2019 : PORTA WOOL-E: DER KLINKE, A SLICE OF LIFE, DEAD HIGH WIRE, HATCHLING - Donker feestje voor 10 jaar Wool-E
12/03/2019 : PORTA WOOL-E: DER KLINKE, A SLICE OF LIFE, DEAD HIGH WIRE, HATCHLING - Donker feestje voor 10 jaar Wool-E
12/03/2019 : PORTA WOOL-E: DER KLINKE, A SLICE OF LIFE, DEAD HIGH WIRE, HATCHLING - Donker feestje voor 10 jaar Wool-E
12/03/2019 : PORTA WOOL-E: DER KLINKE, A SLICE OF LIFE, DEAD HIGH WIRE, HATCHLING - Donker feestje voor 10 jaar Wool-E
12/03/2019 : PORTA WOOL-E: DER KLINKE, A SLICE OF LIFE, DEAD HIGH WIRE, HATCHLING - Donker feestje voor 10 jaar Wool-E
We worden oud. New wave is intussen 40 jaar, Dark Entries heeft er al 25 op de teller staan en zelfs Wool-E viert reeds zijn tiende verjaardag. Wool-E, dat is in de eerste plaats de Wool-E Shop, die in 2009 als online patenwinkel opende en sindsdien ook als cd-stand op heel wat optredens en festivals aanwezig was. Later werd Wool-E Shop ook een fysieke winkel, jarenlang gevestigd in de Emiel Lossystraat in Gent, een hoofdstuk dat helaas afgesloten is.

Wool-E, dat is ook Wool-E Tapes, het cassettelabel waarop eigenaar Dimitri ‘Smurf’ Cauteren artiesten uitgaf als Messier 39, Luminance, Factice Factory, Klankdal, Charnier en BARST. En niet te vergeten: het debuut van Whispering Sons, dat hier oorspronkelijk op cassette verscheen. Wool-E Tapes kreeg ook een broertje in Wool-E Discs, waarop grotere namen als The Breath Of Life, Lizard Smile en Dark Poem op cd werden uitgegeven.

Als Wool-E een verjaardagsfeestje houdt, dan kunt u zich wel inbeelden dat daar optredens bij komen kijken, en wel van groepen die aan het label verbonden zijn. Dat doen ze in samenwerking met Porta Nigra, de organisatie die ons de afgelopen jaren trakteerde op schitterende concerten in Aarschot. Porta Wool-E is het resultaat, maar deze keer dus geen Scandinavische neofolk, maar Belgische postpunk.

De ‘Alpha’-ep is blijkbaar een nieuw begin voor Hatchling, de eerste groep die vanavond het podium beklimt. De groep rond Simon Mahieu bestaat al sinds 2013, maar wil niet meer horen van wat ze in het verleden gedaan hebben. Ons goed, want hun herstart is ook een sprong vooruit. Met zijn blauw haar en zijn oranje t-shirt ziet Simon eruit als een pokemon op speed. Hij wordt geflankeerd door Saida en Indira op synths en achtergrondzang. ‘Ben ik te vrolijk voor jullie?’, vroeg Simon ons in de set. Misschien wel, maar het trio wist met zijn krachtige en opbeurende set wel een lach op ons gezicht te toveren.

Pokkenherrie. Heerlijke pokkenherrie. Dead High Wire past al beter in het postpunkconcept van deze avond. Ik zal eerlijk zijn, ik was niet helemaal overtuigd door hun debuut ‘Pray For Us’. Ik vind dat er soms een overaanbod aan postpunk is, en had Dead High Wire daartoe gerekend. Maar live slaat het wel degelijk in als een bom. De nummers zijn rechttoe-rechtaan en tussen de nummers door vermaken de groepsleden zich door noise te produceren met hun effecten.

Met A Slice Of Life gaan we nog verder de postpunktour op. Zij hebben in 2018 het prachtige ‘Restless’ uitgebracht. Ze steken van wal met het krachtige ‘Panick Attack’ en het strijdbare ‘We Fight’. Op het wat melodieuzere ‘Older’ – het bewijs dat de groep meer dan één kunstje kan – valt de afwezigheid van de toetsenist op. A Slice Of Life doet het nu – op het eerste optreden zonder live toetsenist – met een backing track. Op ‘Feel Like Crazy’ hoor je dan weer dat zanger Dirk Vreys een bijverdienste heeft bij de Cure-covergroep The obsCURE.

Het galmend melancholische ‘Sorrow’ is zoals steeds een hoogtepunt, al hebben we daarna krachtige versies van ‘Liefde is oorlog’ en ‘Restless Gods’ nodig om ons terug op te peppen. A Slice Of Life speelt grotendeels hun cd af, maar met ‘Anywhere But Home’ hebben we ook recht op een nieuw nummer, en met ‘’Matterhorn’ krijgen we zelfs een primeur. Dit optreden laat ons niet enkel met instemming terugkijken op een uitstekende cd, maar doet ons ook uitkijken naar wat de groep in de toekomst nog zal uitbrengen.

Het is niet enkel Wool-E die zijn tienjarig jubileum viert. Ook Der Klinke mag tien kaarsjes uitblazen. Tien jaar geleden kwamen in De Klinke, dat is het huisje in de tuin van zanger Chesko dat dienst doet als verzamelplek voor zwarte zielen, twee mensen op het idee om samen muziek te maken. Chesko en een vriendin namen een nummer op – ‘Clear Mind’, dat uiteraard in de set vanavond figureerde – en stuurden het op naar Alfa Matrix. Het label gaf het nummer niet uit, maar voor Chesko was het voldoende om verder te doen, en tegen de tijd dat het debuut ‘Square Moon’ uitkwam, had hij al een groep gelijkgezinden – daar lopen er in West-Vlaanderen wel wat van rond – om zich heen verzameld.

Je kan zeggen dat het geluid van Der Klinke op 10 jaar tijd flink geëvolueerd is, van een zuiver elektronische, aan EBM verwante klank, naar een aanstekelijke mix van synhs en gitaren. De uitgaves van de groep werden kwalitatief steeds beter, met ‘The Unexpected’ uit 2017 als voorlopig hoogtepunt. Om zijn jubileum te vieren brengt Der Klinke trouwens een nieuwe plaat uit, gevuld met nieuwe opnames van hun favoriete nummers, een paar remixen en een handvol nieuwe composities: ‘Decade’.

De nummers van ‘The Unexpected’ staan vanavond in de kijker – ‘My Frozen Haert’, ‘Someone Who Smiles’, ‘The River White’ – maar ook oudere hits als ‘The Doll’, ‘Our Dance In Darkness’ of ‘In Flames’ komen aan bod. Wat bijzonder goed werkt zijn de duetten tussen zanger Chesko en bassist Sam Claeys, zoals ze onder andere voorkomen op de nieuwste nummers ‘Bridges’ en ‘Curtains’. Een derde nieuw nummer, ‘Still Alone’, wordt hier trouwens voor de eerste keer ooit live gespeeld.

Afsluiten doet Der Klinke met ‘She’s Lost Control’ van Joy Division, maar ze komen nog terug voor een vlammende versie van ‘The Gathering Of Hopes’ – alweer een mooi duet tussen Chesko en Sam Claeys – en ‘Liars’, om dan als finale nogmaals hun laatste single ‘Curtains’ te spelen. Een mooi punt achter een mooie avond. Wie nog wil zakt af naar de Aarschotse stadsfeestzaal om de nacht door te dansen op de New Wave Club Class-X fuif.

Foto's: Luc Luyten (die we terloops ook bedanken voor zijn rol in de organisatie van de avond)

Omdat het niet bij deze ene keer moet blijven, viert Wool-E zijn verjaardag nogmaals op 12 april 2019 in de Kreun te Kortrijk, deze keer met het afscheidsoptreden van Simi Nah, die in 2018 haar beste plaat ooit uitbracht met ‘La terre est noire’, en met de voorstelling van 'Apollo', de nieuwe plaat van Neon Electronics.

Komende optredens van Der Klinke

Komende optredens van A Slice Of Life

Komende optredens van Dead High Wire

Wool-E (Shop, Tapes, Discs)

HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Wappenbund - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Pantser Fabriek - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Riotmiloo - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : Isolated Youth - Warfare EP

Kwajongens waren we. In tijden dat er nog geen sprake was van enige adolescentie, laat staan dat we wisten wat dat was. Ravotten in het bos, kampen bouwen en vooral appelen gaan stelen uit de boomgaarden van de nonnekes. De tegenwoordige jeugd sluit zich eerder op in eigen isolement, met enkel het gezelschap van een virtuele wereld of een ...

lees meer...
INTERVIEW : TO AVOID (Dark Entries Night 28) - We hebben ons nooit kunnen verzoenen met het uiteengaan van To Avoid.

Pure, onversneden old school electro, iemand? Ok, we doen een aanbod: To Avoid brengt al 21 jaar EBM en treedt op vrijdag 21 juni op in de Kinky Star te Gent. Gratis bovendien, op een Dark Entries Night. We hadden een gezellige babbel met de drie heren, over het verleden maar vooral ook over de toekomst. Want To Avoid werkt aan nieuwe zaken ...

lees meer...
CD BESPREKING : Trond Kallevåg Hansen - Bedehus & Hawaii

Met het naar hemzelf genoemde trio debuteerde de veelgeprezen Noorse gitarist en componist Trond Kallevåg Hansen in 2017 met het album ‘Se Meg En Annen Dag’. Een plaat die goed werd ontvangen, zowel nationaal als internationaal. Zijn twee medemuzikanten Alexander Hoholm (contrabas) en drummer Ivar Myrset Asheim zijn hier ...

lees meer...
CD BESPREKING : Bring Her - Bring Her

Een Amerikaans duo weg geplukt uit de heuvels van Pennsylvania, da’s deze Bring Her die met hun titelloze debuut het Franse Icy Cold tot een lalbeldeal wisten te verleiden. Cowboys en rednecks krijgen allicht de pleuris van deze muziek maar dat maakt het voor ons en u lezer alleen maar interessanter. Ze, dat zijn dan nadine j en ...

lees meer...
INTERVIEW : W-Fest, het interview (deel 2) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!

Lees vooral eerst deel 1 van dit interview! (klik de link) Zet je schrap voor deel 2 van onze uitgebreide babbel met Erik De Ridder, bezieler van W-Fest! DE: De verhuis naar Waregem dit jaar, een bewuste keuze? Wat wordt er anders? Erik: Het blijft een festival maar er komt ook een indoor beleving, beetje vergelijkbaar met Amphi. ...

lees meer...
CD BESPREKING : Niklas Adam - Undulate

Bij Sofa Music houden ze van avontuurlijke artiesten. Eén van hun meest recente aanwinsten is Niklas Adam een Deense kunstenaar die momenteel in Oslo woont. Naast muzikant werkt hij ook met performances en installatiekunst. Het is zijn eerste onder eigen naam uitgebrachte album. Opereert ook onder het pseudoniem Mona Sigler en is ...

lees meer...
CD BESPREKING : Second Still - Second Still (extended version)

Een trio uit Los Angeles dat ook stilaan zijn stempel aan het drukken is in Europa, dat is deze Second Still, laatst (eind mei) nog te zien in Retie! Suki, neemt de vocalen voor haar rekening waardoor het strakke muzikale keurslijf van de post punk / cold wave die hier wordt gebracht enigzins wordt getemperd zoals in “New Barn” ...

lees meer...
NIEUWS 13/06/2019 : Trouwfest: gratis festival met onze goedkeuring.

U kon er onmogelijk naast kijken op onze site: ook dit jaar (aanstaande zaterdag meer bepaald) is er weer een editie van Trouwfest, het festival ter ere van de huwelijksverjaardag van ondergetekende. Nogmaals willen we, de misleidende titel van het evenement indachtig, benadrukken dat dit een openbaar evenement is waar iedereen welkom ...

lees meer...
NIEUWS 12/06/2019 : Een avondje met FolkWorld in België

Een beetje met de hulp van Dark Entries kunnen we het volgende evenement wel noemen. Toen de Duitse neofolk organisatie FolkWorld ons vroeg naar een gepaste locatie voor een concert van Rome en of we en passant ook geen leuke lokale act kende voor het voorprogramma begon onze denktank reeds te bollen, en werden deze vragen vliegensvlug van ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download compilatie Mind Plug Records.

Ook de liefhebbers van mystieke, obscure, meditatieve en noisy geluiden kunnen weer een tijdje verder met de vierde labelcompilatie van het Duitse Mind Plug Records. Oefen alvast uw beste lotushouding, en voorzie beter langdurig brandende wierook want deze 13 nummers tellende verzamelaar is goed voor een speelduur van bijna 2,5 uur en ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download Paranoia Musique Vol.5

Voor de vijfde keer op rij laat het Braziliaanse label Paranoia Musique ons middels een compilatie kennismaken met 12 underground acts die naar eigen zeggen de meest inventieve geluiden uit het alternatieve universum laten horen. Met Navajas Cross, Les Animaux Sauvages, Bring Her, Phileas Fogg, The Lautreamonts, The Dream Never Ends, Sounds ...

lees meer...
NIEUWS 06/06/2019 : In de wereld van Liana is alles mogelijk.

Als je een liefde voelt voor elektronische muziek met Oriëntaalse invloeden, dan zou je de muziek van de twee zusjes Lia en Lena AKA LIANA zeker een keer moeten luisteren. Zij schrijven en produceren niet alleen hun eigen muziek, maar regisseren en editen ook hun eigen (muziek) video's. Net zoals ook hun dromerige videoclip voor ...