casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

437 items

   

PORTA WOOL-E: DER KLINKE, A SLICE OF LIFE, DEAD HIGH WIRE, HATCHLING
Donker feestje voor 10 jaar Wool-E
12/03/2019, Xavier Kruth
 Bookmark and Share

12/03/2019 : PORTA WOOL-E: DER KLINKE, A SLICE OF LIFE, DEAD HIGH WIRE, HATCHLING - Donker feestje voor 10 jaar Wool-E
12/03/2019 : PORTA WOOL-E: DER KLINKE, A SLICE OF LIFE, DEAD HIGH WIRE, HATCHLING - Donker feestje voor 10 jaar Wool-E
12/03/2019 : PORTA WOOL-E: DER KLINKE, A SLICE OF LIFE, DEAD HIGH WIRE, HATCHLING - Donker feestje voor 10 jaar Wool-E
12/03/2019 : PORTA WOOL-E: DER KLINKE, A SLICE OF LIFE, DEAD HIGH WIRE, HATCHLING - Donker feestje voor 10 jaar Wool-E
12/03/2019 : PORTA WOOL-E: DER KLINKE, A SLICE OF LIFE, DEAD HIGH WIRE, HATCHLING - Donker feestje voor 10 jaar Wool-E
We worden oud. New wave is intussen 40 jaar, Dark Entries heeft er al 25 op de teller staan en zelfs Wool-E viert reeds zijn tiende verjaardag. Wool-E, dat is in de eerste plaats de Wool-E Shop, die in 2009 als online patenwinkel opende en sindsdien ook als cd-stand op heel wat optredens en festivals aanwezig was. Later werd Wool-E Shop ook een fysieke winkel, jarenlang gevestigd in de Emiel Lossystraat in Gent, een hoofdstuk dat helaas afgesloten is.

Wool-E, dat is ook Wool-E Tapes, het cassettelabel waarop eigenaar Dimitri ‘Smurf’ Cauteren artiesten uitgaf als Messier 39, Luminance, Factice Factory, Klankdal, Charnier en BARST. En niet te vergeten: het debuut van Whispering Sons, dat hier oorspronkelijk op cassette verscheen. Wool-E Tapes kreeg ook een broertje in Wool-E Discs, waarop grotere namen als The Breath Of Life, Lizard Smile en Dark Poem op cd werden uitgegeven.

Als Wool-E een verjaardagsfeestje houdt, dan kunt u zich wel inbeelden dat daar optredens bij komen kijken, en wel van groepen die aan het label verbonden zijn. Dat doen ze in samenwerking met Porta Nigra, de organisatie die ons de afgelopen jaren trakteerde op schitterende concerten in Aarschot. Porta Wool-E is het resultaat, maar deze keer dus geen Scandinavische neofolk, maar Belgische postpunk.

De ‘Alpha’-ep is blijkbaar een nieuw begin voor Hatchling, de eerste groep die vanavond het podium beklimt. De groep rond Simon Mahieu bestaat al sinds 2013, maar wil niet meer horen van wat ze in het verleden gedaan hebben. Ons goed, want hun herstart is ook een sprong vooruit. Met zijn blauw haar en zijn oranje t-shirt ziet Simon eruit als een pokemon op speed. Hij wordt geflankeerd door Saida en Indira op synths en achtergrondzang. ‘Ben ik te vrolijk voor jullie?’, vroeg Simon ons in de set. Misschien wel, maar het trio wist met zijn krachtige en opbeurende set wel een lach op ons gezicht te toveren.

Pokkenherrie. Heerlijke pokkenherrie. Dead High Wire past al beter in het postpunkconcept van deze avond. Ik zal eerlijk zijn, ik was niet helemaal overtuigd door hun debuut ‘Pray For Us’. Ik vind dat er soms een overaanbod aan postpunk is, en had Dead High Wire daartoe gerekend. Maar live slaat het wel degelijk in als een bom. De nummers zijn rechttoe-rechtaan en tussen de nummers door vermaken de groepsleden zich door noise te produceren met hun effecten.

Met A Slice Of Life gaan we nog verder de postpunktour op. Zij hebben in 2018 het prachtige ‘Restless’ uitgebracht. Ze steken van wal met het krachtige ‘Panick Attack’ en het strijdbare ‘We Fight’. Op het wat melodieuzere ‘Older’ – het bewijs dat de groep meer dan één kunstje kan – valt de afwezigheid van de toetsenist op. A Slice Of Life doet het nu – op het eerste optreden zonder live toetsenist – met een backing track. Op ‘Feel Like Crazy’ hoor je dan weer dat zanger Dirk Vreys een bijverdienste heeft bij de Cure-covergroep The obsCURE.

Het galmend melancholische ‘Sorrow’ is zoals steeds een hoogtepunt, al hebben we daarna krachtige versies van ‘Liefde is oorlog’ en ‘Restless Gods’ nodig om ons terug op te peppen. A Slice Of Life speelt grotendeels hun cd af, maar met ‘Anywhere But Home’ hebben we ook recht op een nieuw nummer, en met ‘’Matterhorn’ krijgen we zelfs een primeur. Dit optreden laat ons niet enkel met instemming terugkijken op een uitstekende cd, maar doet ons ook uitkijken naar wat de groep in de toekomst nog zal uitbrengen.

Het is niet enkel Wool-E die zijn tienjarig jubileum viert. Ook Der Klinke mag tien kaarsjes uitblazen. Tien jaar geleden kwamen in De Klinke, dat is het huisje in de tuin van zanger Chesko dat dienst doet als verzamelplek voor zwarte zielen, twee mensen op het idee om samen muziek te maken. Chesko en een vriendin namen een nummer op – ‘Clear Mind’, dat uiteraard in de set vanavond figureerde – en stuurden het op naar Alfa Matrix. Het label gaf het nummer niet uit, maar voor Chesko was het voldoende om verder te doen, en tegen de tijd dat het debuut ‘Square Moon’ uitkwam, had hij al een groep gelijkgezinden – daar lopen er in West-Vlaanderen wel wat van rond – om zich heen verzameld.

Je kan zeggen dat het geluid van Der Klinke op 10 jaar tijd flink geëvolueerd is, van een zuiver elektronische, aan EBM verwante klank, naar een aanstekelijke mix van synths en gitaren. De uitgaves van de groep werden kwalitatief steeds beter, met ‘The Unexpected’ uit 2017 als voorlopig hoogtepunt. Om zijn jubileum te vieren brengt Der Klinke trouwens een nieuwe plaat uit, gevuld met nieuwe opnames van hun favoriete nummers, een paar remixen en een handvol nieuwe composities: ‘Decade’.

De nummers van ‘The Unexpected’ staan vanavond in de kijker – ‘My Frozen Haert’, ‘Someone Who Smiles’, ‘The River White’ – maar ook oudere hits als ‘The Doll’, ‘Our Dance In Darkness’ of ‘In Flames’ komen aan bod. Wat bijzonder goed werkt zijn de duetten tussen zanger Chesko en bassist Sam Claeys, zoals ze onder andere voorkomen op de nieuwste nummers ‘Bridges’ en ‘Curtains’. Een derde nieuw nummer, ‘Still Alone’, wordt hier trouwens voor de eerste keer ooit live gespeeld.

Afsluiten doet Der Klinke met ‘She’s Lost Control’ van Joy Division, maar ze komen nog terug voor een vlammende versie van ‘The Gathering Of Hopes’ – alweer een mooi duet tussen Chesko en Sam Claeys – en ‘Liars’, om dan als finale nogmaals hun laatste single ‘Curtains’ te spelen. Een mooi punt achter een mooie avond. Wie nog wil zakt af naar de Aarschotse stadsfeestzaal om de nacht door te dansen op de New Wave Club Class-X fuif.

Foto's: Luc Luyten (die we terloops ook bedanken voor zijn rol in de organisatie van de avond)

Omdat het niet bij deze ene keer moet blijven, viert Wool-E zijn verjaardag nogmaals op 12 april 2019 in de Kreun te Kortrijk, deze keer met het afscheidsoptreden van Simi Nah, die in 2018 haar beste plaat ooit uitbracht met ‘La terre est noire’, en met de voorstelling van 'Apollo', de nieuwe plaat van Neon Electronics.

Komende optredens van Der Klinke

Komende optredens van A Slice Of Life

Komende optredens van Dead High Wire

Wool-E (Shop, Tapes, Discs)

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Here-X - You're Coming Home ep (vinyl)

Here-X is een vrij nieuw soloproject uit Griekenland rond multi-instrumentalist en zanger Stavros Nikolau die zich voor de teksten laat bij staan door verschillende personen, zo ook Roger Waters (Pink Floyd) van wie hij het nummer “Hey You” (zie clip) even leende om er een goede eigentijdse post punk cover uit te puren. Post ...

lees meer...
FOTO'S : Front 242 - @ Depot Leuven, 22/10/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Radical G - @ Depot Leuven, 22/10/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CD BESPREKING : TRAITRS - Horses In The Abattoir

Hippe post punk uit Canada met goth mascara en pop lipstick in een existentialistische nauw aansluitende outfit die past bij deze geconformeerde depressietijden. Zie, ik kan het ook een bio maken om het nieuwe album “Horses In The Abattoir” van het niet meer geheel onbekende TRAITRS aan te kondigen. Een charmant zagend stemmetje ...

lees meer...
NIEUWS 20/10/2021 : Sinner’ Day, zwart heeft veel tinten (deel 3 Allerheiligen)

Mijn persoonlijke voorkeuren voor de derde dag Sinner’s Day, we zitten immers in de laatste rechte lijn want nog 10 keer slapen en het is zover. Feest. Een ‘Alle Heiligen’ feesten mee op maandag 1 november in Heusden Zolder en wel op twee podia. Hopelijk hebt u dag 1 en dag 2 overleefd. Want ook op 1 november valt er één ...

lees meer...
CD BESPREKING : Creux Lies - Goodbye Divine

Het wiegje van Creux Lies staat in Sacramento (Amerika) maar via het Duitse Freakwave label is hun muziek tegenwoordig ook vlotjes (sic) bij ons verkrijgbaar. Hun debuut “The Hearth” verscheen reeds in 2018 bij het Amerikaanse Cleopatra Records en schopte het ook bij ons in post punk minnende kringen tot cult sensatie. Zelf ...

lees meer...
CD BESPREKING : Feeling Of Presence - Of Lost Illusion

Het nieuwe soloproject van de Duitse multi-instrumentalist Andreas Hack, wiens vorige band Frequency Drift (progrock met female vocals) met zijn 8 uitgebrachte albums (2008-2018) en talrijke concerten een internationale fan base verwierf. Nu staat Andreas Hack er dus nagenoeg alleen voor maar krijgt voor dit eerste album met zijn soloproject ...

lees meer...
INTERVIEW : WINTERSTILLE - Dit zijn twee tegenstrijdige aspecten van het individualisme: de belofte dat je alles in het leven kunt bereiken en de beschuldiging aan het individu als je dat niet kunt bereiken.

Eind oktober 2020 kwam ‘Puin van dromen’ uit, het debuut van Winterstille. De plaat biedt een mengeling van folk, chanson en gothic. Winterstille zal op 12 november zijn cd voorstellen in zaal De Krop in Kampenhout, en op 13 november het Porta Nigra Autumn Passage openen in Aarschot. Reden genoeg om eens dieper te graven naar de ...

lees meer...
NIEUWS 19/10/2021 : 25 jaar Whispers In The Shadow: video voor 'Back To The Wound'

Whispers In The Shadow blaast 25 kaarsjes uit. In de afgelopen kwarteeuw hebben ze 10 platen uitgebracht. En dat willen ze in de kijker brengen door een uitstekende compilatie: 'Gilding the Lily - A Restrospective'. Daarop hebben ze niet enkel hun beste nummers verzameld, maar ze hebben ook verschillende nummers terug onder handen ...

lees meer...
NIEUWS 19/10/2021 : A Slice Of Life: Coraline (The Foreing Resort Remix)

Hoe zat het weer met A Slice Of Life? Oh ja, ze hebben in 2018 een prachtig debuut uitgegeven: 'Restless'. We weten uit goede bron dat ze sindsdien heel wat nieuwe nummers geschreven hebben en zelfs dat ze aan een nieuwe plaat werken. In de tussentijd verrassen ze ons nu en dan met een remix uit hun debuut, zoals 'Sweet Sin' ...

lees meer...
NIEUWS 19/10/2021 : Dark Entries zoekt vers bloed

Ware vampieren zijn wij, die in de duisternis jagen op warmbloedige wezens om onze dorst aan te laven… Yep, we zoeken naar vers bloed om ons magazine te versterken. Uiteraard gaat onze voorkeur hierbij uit naar jonge maagden, maar op onze leeftijd en met ons uiterlijk kunnen we niet al te veeleisend zijn. Je geslacht, leeftijd of uiterlijk ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2021 : Sinner’s Day, zwart heeft veel tinten (deel of dag 2, Halloween).

Hier ben ik weer, trick or treat, met mijn bijzondere en smaakvolle voorkeuren voor de tweede dag Sinner’s Day van 31 oktober. Ondertussen hebben we al een dag achter de kiezen en belanden we meteen in de helft. Zondigen nu het nog kan want ook op 31 oktober staat veel moois op de affiche. Eén en ander passeerde reeds de Dark ...

lees meer...
CD BESPREKING : Dark - Nightmare

Deze Dark uit Hamburg wordt al een ongeveer een jaar gehypet als zijnde het project dat de pure dark wave / goth weer op het voorplan moet zetten. Online werden reeds heel wat nummers de ether in gegooid en dat het moest komen tot een heus album is dus niet meteen een verrassing, al blijf ik 8 nummers wel wat mager vinden. Vorig jaar verscheen ...

lees meer...
FOTO'S : Sovjet War - @ Depot Leuven, Breaking Barriers 09/10/2021 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : GERT - Sinds 2019 zijn we officieel een Nederlandstalig DIY kleinpunk kwartet

Gert - ook bekend als Gert Kleinpunk - maakt al zeventien jaar muziek, maar heeft nog nooit een interview gegeven. Daar moest verandering in komen, vond Malcolm Nix, te meer daar Gert op 9 oktober op Breaking Barriers in Het Depot te Leuven speelt... Zo, eindelijk een interview met Gert, die ondertussen wel al ongeveer zeventien jaar een ...