canli casino

Dark Entries Logo

364 items

   

M’era Luna 2017 – Dag 2 : 13 augustus 2017 Hildesheim
Als zwarte engelen de regenwolken verdrijven
16/08/2017, Danny Quetin
 Bookmark and Share

16/08/2017 : M’era Luna 2017 – Dag 2 : 13 augustus 2017 Hildesheim - Als zwarte engelen de regenwolken verdrijven
16/08/2017 : M’era Luna 2017 – Dag 2 : 13 augustus 2017 Hildesheim - Als zwarte engelen de regenwolken verdrijven
16/08/2017 : M’era Luna 2017 – Dag 2 : 13 augustus 2017 Hildesheim - Als zwarte engelen de regenwolken verdrijven
16/08/2017 : M’era Luna 2017 – Dag 2 : 13 augustus 2017 Hildesheim - Als zwarte engelen de regenwolken verdrijven
16/08/2017 : M’era Luna 2017 – Dag 2 : 13 augustus 2017 Hildesheim - Als zwarte engelen de regenwolken verdrijven
Waar niemand nog op gehoopt had, werd toch waarheid. Wakker worden voor dag 2 van M’era Luna onder de zonnestralen. Zondag 13 augustus beloofde een heldere hemel met blauwe lucht en zonder regenbuien. Op de weide was het uitgestrooide hooi inmiddels platgetreden en was het nog wel zompig en drassig. Maar toch, onze kletskop beloofde droog te blijven. Opluchting ook bij de andere bezoekers, de uitgedoste figuren kwamen boven euhm water. Want ook dat maakt deel uit van de festivalcultuur van M’era Luna. Dag 2 van M’era Luna beloofde dan ook veel goeds.

ZONDAG 13 AUGUSTUS MAINSTAGE

JOHNNY DEATHSHADOW

De organistatie van M’era Luna houdt er wel van om in de vroegte de wekker te laten afgaan door middel van de nodige hardheid. Met vroegte bedoelen we dan 11 uur, de aftrap voor dag 2 van M’era Luna. Met het doodseskadron van de ontblote schedel van Johnny Deatshadow. Op nuchtere maag kan het wel tellen. Dag 2 openen is niet makkelijk, maar ze kregen toch al vroeg een menigte op bezoek. Industrial-Metal met de nodige Melodie en pakkendheid. Het is eens iets anders wakker worden.

SCHWARZER ENGEL

Metal in symphonie-formaat, daar tekent Schwarzer Engel voor. Gepakt in het harnas van de mystiek. Schwarzer Engel wist ook live het samenspel tussen symfonische klanken te mengen met hun metaalgeluid. Neem daar nog melodieuze refreinen bij en je bent er zo wat. Veel langer mocht het concert niet duren, om zo de val van de herhaling te kunnen vermijden.

DARKHAUS

Vreemde groepsnaam, toch zit er een logica in. Darkhaus bevat immers bandleden die zowel uit Schotland, Amerika, Duitsland en Oostenrijk afkomstig zijn. Het amalgaam van de nationaliteiten die zich omringen in een geluid van alternatieve rock. Rasmuzikanten, met weldoordachte songs maar ook hier weer een veelvoud van hetzelfde. Recht toe recht aan, dat wel maar zonder enige verrassingen.

VERSENGOLD

Voor Middeleeuwse muziekjes zijn we zeker wel te vinden, maar met het debacle van de dag er voor met Feuerschwanz nog in ons achterhoofd was het wel bang afwachten wat deze Versengold ging doen. En die angst bleek ongegrond, dit was ook een feestje, maar wel om van te snoepen. Dan weer ingetogen, dan weer billenkletsend. Maar met een serieusheid die er wel toe deed. Om af te sluiten a capella als dankbaarheid.

MEGAHERZ

Neue Deutschen Härtze, Megaherz kijkt ook niet op een pot schmink meer of minder. Recht door zee, zonder omkijken maar onvoorstelbaar zelfs emotioneel. In hun set zat dan ook ‘Für Immer’ uit hun Zombieland-album. Een eerbetoon aan allen die veel te vroeg van ons zijn heengegaan maar wel altijd in ons hart zullen blijven. Ook vervaarlijk uitziende addergebroed kan een klein hartje hebben.

THE CRÜXSHADOWS

Rogue weet zich altijd wel te omringen met vrouwelijk schoon als deelgenoten van zijn muzikantenbundel. En met een duidelijk georkestreerde choreografie. The Crüxshadows hadden een nieuw album te promoten, maar live op M’era Luna deed hij het toch vooral met zijn meest gekende nummers. Denk daarbij aan ‘Valkyrie’, ‘Birthday’ en uiteraard ‘Winterborn’. Het ging er in als zoete koek. Om op het eind toch nog vlug wat promotie te maken voor het nieuwe album. Strategisch.

MONO INC

De publiekslieveling van het hele weekend moet zeker Mono Inc zijn. Afgaande op het aantal t-shirts dat er heinde en verre rondliep. Kuifje met decibels, charismatisch, melancholisch en vooral melodieus. Het M’era Luna-publiek klapt en zingt bij zulks graag mee. En dat levert mooie beelden op, en getuigt van een meer dan geslaagd optreden. Children Of The Dark moet het op plaat hebben van de samenwerking met Tilo Wolff van Lacrimosa, Joachim Witt van zichzelf en Chris Harms van Lords Of The Lost. Live waren ze er niet bij, maar dat deerde niet om de massa zo ver het oog reikte te laten meegenieten. En dat is wat een festival zo mooi maakt.

SCHANDMAUL

M’era Luna programmeert wel graag bands die hun instrumentarium voorzien van Middeleeuwse instrumenten, hun Medieval Market wordt dan ook graag bezocht. Schandmaul stond dan ook zeker op zijn plaats op het hoofdpodium. Een folkloristische mix van folk en rock die meer dan geapprecieerd werd. Ze wisten het publiek dan ook te bespelen als geen ander. Dankbaar publiek. Dankbare band.

BLUTENGEL

Met de hoofdletter B van Berlijn, met de hoofdletter B van Black, met de hoofdletter B van Blutengel. Chris Pohl en de zijnen wisten er een hele show van te maken. Waar nonnetjes worden bekeerd door de duivelin. Waar duisterheid de innige omhelzing aangaat met de melodie. ‘Black’ mocht openen omdat Blutengel er binnenkort nog iets speciaal mee gaat doen. Het bloedvergieten in ‘Dein Gott’, de ontbinding van vuur naar ijs in ‘Asche zu Asche’, om nog meer Leitbild uit Leitbild te halen waaronder ‘Say Something’. Blutengel toonde zich als vanouds van hun beste zijde en het klonk goed, heel goed.

AND ONE

And One kreeg de opportuniteit op het hoofdpodium af te sluiten. De reden daarvoor was dat ze zowat de bands met de meeste Elektro-hits op hun naam hebben staan. Waar zwart plots wit wordt maar de dansbaarheid overheerst. Met na ongeveer een half uur het massa-experiment met de I-Tunes-app, waar hij vraagt om allen tegelijkertijd op de aankoop-knop te drukken. Gehaaide jongen, die Steve Naghavi. And One speelt voornamelijk synthpop, maar die door aanblijvend succes hen terecht tot headliner bombardeerde.

ZONDAG 13 AUGUSTUS HANGAR STAGE

ACCESSORY

Het overkomt M’era Luna niet dikwijls, maar toch was er een afzegging, namelijk die van Dear Strange. Geveld door ziekte niet aanwezig, maar tijdig wel een vervanging gevonden met Accessory. Een duo dat al vroeg de beat er in smeet met EBM zoals die al een tijdje zegeviert in het Duitse vasteland. Hard, energiek en met de kaakslag van de elektronica in hun kielzog. Er werd al vlug gedanst in de Hangar.

THE ARCH

Ook dit jaar Belgen op het podium, en wel van The Arch. Live altijd wel zeer genietbaar, twijfel hadden we dus zeer zeker niet op voorhand. En ook dit keer waren The Arch weer zoals ze zijn, met de nodige dosis temperament, koelheid en vakkennis. ‘Babsi Ist Tot’ mocht openen. Op M’era Luna spelen betekent ook : je houden aan de tijden, waardoor het concert van The Arch net wat te kort was. Geluidstechnisch was het niet in orde, waardoor de nuance wat verloren ging. Maar desondanks dat een meer dan geslaagd optreden.

ABSURD MINDS

Futurepop met inhoud, Absurd Minds waren verrassend goed, elektronica die niet in de val trapt van het genre, namelijk zichzelf en anderen kopiëren. Nergens in de herhaling vallen, hun eigen weg zoekend en vindend. En daar dan hun eigen ding mee doen. Future schuine streep Synthpop heeft vele gezichten. Deze heeft een gezicht dat we graag tegenkomen.

TYSKE LUDDER

Wat we van Tyske Ludder hadden verwacht was ook uitgekomen. Gedreven power op de tonen van de donkerheid des elektronica. EBM met een strakke slagvaardigheid. Waar energie al vlug zorgt voor zweetdruppels. En waar men luidkeels en schor schreeuwend het anthem meebrulde dat ‘Panzer’ heet. De vochtigheidsgraad in de Hanger groeide zienderogen. Om dan zo met ‘Meskalin’ af te sluiten. Strak plan.

LEATHER STRIP

Leather Strip is Klaus Larsen, maar Klaus Larsen is veel meer dan Leather Strip. Producer, labelbaas, studio-eigenaar. Zijn leefwereld gaat dan ook verder dan waar hij in grote getale voor gekend is. Met de provocatie van de afwisseling. Doordrammend dan weer zelfgenoegzaam, maar met steeds het ritme in de aanbieding. Het ritme doordrenkt in dansbare beats en goed geoliede sounds. Net niet aangebrand maar goed verteerbaar.

HAUJOBB

Er vallen altijd wel leuke dingen te ontdekken op M’era Luna. Haujobb bijvoorbeeld, die de synths vergulden met pathos, met expressionisme op een geheel eigen manier. En die elementen toevoegen aan een geheel dat bijzonder boeiend blijkt te zijn. Haujobb bewijst dat je met elektronische instrumenten bijzonder creatief kan omgaan. Er zijn er velen die er een lesje uit kunnen leren.

FRONT LINE ASSEMBLY

Idem dito voor het collectief dat Front Line Assembly heet. Innovatief in de elektronische wereld, doelgericht en vooral fascinerend. Bill Leeb en Co zorgen iedere keer weer voor meer dan voldoende Canadese gründlichkeit. Met de sporen van Skinny Puppy nog in hun schaduw. FLA EBM noemen zou te kortzichtig zijn. Het is veel meer dan dat. De dag er voor nog in het Nederlandse Heerlen, maar nog steeds even energiek zonder gebruik te maken van energiedrankjes. Het zit gewoon in hun genen.

DAF

Met Deutsch-Amerikanische Freundschaft is het altijd wat uitkijken wat het Live teweeg brengt. Vorig jaar bijzonder teleurstellend op Sinner’s Day. Ze hadden dus wel wat goed te maken. En warempel, dat deden ze. Of het te maken heeft met voor eigen publiek spelen is niet geheel duidelijk, maar het vuur sloeg wel degelijk over met ‘Verschwende Deine Jugend’ om daarna ‘Der Mussolini’ in te zetten. Een vuur dat ze niet meer loslieten en de Hangar deed shaken. DAF ist DAF en weer helemaal terug.

DE/VISION

Net als op het hoofdpodium bij And One stond De/Vision genoteerd als afsluiter van de Hangar Stage. Omwille van hun hits en hitpotentieel. Met een carrière van inmiddels 20 jaren hebben ze dan ook een ware fanbase weten uit te bouwen. Minder slagkracht, meer melancholie. Maar met toch ook weer het cliché van de hedendaagse synthpop. Het kon er nog net bij om iets later het licht uit te doen.

M’era Luna 2017 zal de geschiedenisboeken ingaan als het jaar met de regen als algemene spelbreker, maar over de gehele lijn bekeken mocht de organisatie zich tevreden stellen met een meer dan geslaagde tweedaagse.

Ze hebben ondertussen al laten weten dat M’era Luna 2018 zal doorgaan op 11 en 12 augustus. Tickets er van zijn reeds beschikbaar. Bestellen kan alvast hier. Vooralsnog zijn er nog geen eerste bands bekend gemaakt.

Website

Foto 1 : Johnny Deathshadow - M’era Luna – Robin Schmiedebach

Foto 2 : Darkhaus - M’era Luna – Christoph Eisenmenger

Foto 3 : Mono Inc – M’era Luna – Christoph Meyer

Foto 4 : The Crüxshadows - M’era Luna – Christoph Meyer

Foto 5 : And One – M’era Luna – Robin Schmiedebach

HomeContactSitemap
lees meer...
CD BESPREKING : Frozen Nation - Dark Belgian Disco

Dark. Belgian. Disco. Drie woorden die de essentie bevatten van Frozen Nation, en dus de titel zijn van hun debuut. ‘Dark’ omdat de muziek aansluit bij de donkere sien, en een zekere melancholie bevat. ‘Belgian’, want afkomstig uit de meest Belgische stad - Brussel - van een land dat vis nog vlees is en daarom vanzelfsprekend ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ball - Ball

Illuster trio uit Zweden dat zijn muziek omschrijft als ‘hardrock from hell’. Frontman is een zekere S. Yrék Ball liefhebber en lid van occulte en geheime sektes. De andere leden zijn twee van zijn oudere broers. De heren duiken in de poel van verderf die synoniem staat voor de mensheid. Ze zijn nogal opgegeild, verdorven, ...

lees meer...
NIEUWS 23/09/2017 : Depeche Mode herneemt 'Heroes' van Bowie

Een opmerkelijke verrassing en een opmerkelijke cover. Depeche Mode maakte hun versie wereldkundig van de Bowie-klassieker 'Heroes', en ja hoor, het nummer krijgt een opmerkelijke behandeling die geen kopie is maar waarin het origineel een heel andere stijl en sfeer kent. Luistert u zelf! (xk)

lees meer...
NIEUWS 22/09/2017 : Allerheiligen volgens Moonspell

Het Portugese Moonspell beloofde een plaat over de aardbeving van Lissabon in 1755, en ze hebben woord gehouden. De plaat ligt vanaf november in de winkels, en er is een video uit voor het nummer 'Todos Os Santos', oftewel 'Alle heiligen' of 'Allerheiligen'. De aarbeving heeft niet enkel vele mensenlevens gekost, hij ...

lees meer...
NIEUWS 22/09/2017 : Cradle of Filth onderzoekt victoriaanse romantiek

Het lijkt wel of we de afgelopen jaren vooral nieuws kregen van zijprojecten van leden en ex-leden van Cradle of Filth. Daar komt vandaag verandering in, want 'Cryptoriana - The Seductiveness Of Decay' - de twaalfde cd van de Britten - komt vandaag uit. Zeggen dat Cradle of Filth een voorkeur heeft voor zwarte romantiek is een open ...

lees meer...
CD BESPREKING : Near Earth Orbit - A.T.O.M.

Het vierde deel uit het universum van Near Earth Orbit heeft de aarde bereikt en nog wel via Abandoned Territories Of Mankind (kortweg A.T;O.M.). De God ATOM voorspelde in 2034 een ongeziene heilige gebeurtenis, maar niks bleek minder waar, een aantal ontgoochelde enkelingen van ATOM zijn ondertussen in de hemisfeer uitgezworven en zijn zo ...

lees meer...
CD BESPREKING : Inkubus Sukkubus - Belas Knap – Tales of Witchcraft and Wonder Volume Two

Deze gothic / pagan rockers hoeven al lang geen introductie meer, ze zijn even ijverig als onze vrienden de mieren en helaas even zeldzaam als de zonnestralen van de honingbij. Deze “Belas Knap” is hun, 22ste (jawel!) studioalbum en deze keer staat de neolithische grafheuvel Belas Knap (aan de rand van Humblebee Woods) centraal ...

lees meer...
INTERVIEW : RED ZEBRA - De wereld gaan we niet meer veroveren, maar nog plannen genoeg.

11 november is een symbolische dag voor het zwijgen van de wapens, maar niet voor het punkgeweld in Het Depot, en dat met een tweede editie van Breaking Barriers. Een van de bands op het podium is Red Zebra. Malcolm Nix had een diepgaand gesprek met zebra van het eerste uur Peter Slabbynck. Red Zebra bestaat weer! De hoeveelste versie ...

lees meer...
NIEUWS 21/09/2017 : Zaterdag New Wave Festival met heel wat Belgisch talent

Deze zaterdag gaat in Awirs, in de provincie Luik, het New Wave Festival door. Daar kan u terecht voor een mooi overzicht van wat ons Belgenlandje vandaag allemaal in het genre te bieden heeft. Hoodact is Honeymoon Cowboys, nog steeds aangeduid met (ex-Siglo XX) tussen haakjes, daar er verschillende ex-leden van de cultformatie in de groep ...

lees meer...
NIEUWS 21/09/2017 : Adam Usi heeft de Dachau blues

Adam Usi heeft een obsessie met de joodse geschiedenis, en vooral met de donkerste aspecten ervan. Zijn nieuwe clip voor het nummer 'Transnistria' behandelt het verhaal van een jood die - zolang hij kan - de vuile klusjes in het concentratiekamp zal blijven voltooien, zoals het scheppen van kool voor de ovens. Voor de video werden ...

lees meer...
CD BESPREKING : La Scaltra - Freakshow

Pientere lezers weten allicht nog dat ik zwaar onder de indruk was van de ep “Ghosts” van dit Duitse dames duo die plost uit het niets op onze redactietafel kwam gevallen. Grijpgraag was ik. Mijn review eindigde toen met de profetische woorden ‘Meer van dat!’ En zie nu is het eigenlijke albumdebuut “Freakshow” ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
INTERVIEW : STRUGGLER - Van doorbreken was geen sprake, alles moest tot stand komen vanuit een D.I.Y.- cultuur.

Op 11 november 1918 zwegen (voor een paar jaar toch) de wapens, maar op 11 november 2017 breekt in Het Depot opnieuw het rebelse punkgeluid in Het Depot voor Breaking Barriers los. Bezieler Malcolm Nix zal op Dark Entries iedere band op de vragenbank pijnigen. Vandaag is dat: Struggler! Laten we beginnen bij het begin. Ik kan me voorstellen ...

lees meer...
FOTO'S : Struggler - @ Café Café Hasselt

lees meer...
FOTO'S : Funeral Dress - @ Rats 'n Tivoli Harelbeke

lees meer...
FOTO'S : Definitivos - @ Rats 'n Tivoli Harelbeke