casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

429 items

   

M’era Luna 2017 – Dag 2 : 13 augustus 2017 Hildesheim
Als zwarte engelen de regenwolken verdrijven
16/08/2017, Danny Quetin
 Bookmark and Share

16/08/2017 : M’era Luna 2017 – Dag 2 : 13 augustus 2017 Hildesheim - Als zwarte engelen de regenwolken verdrijven
16/08/2017 : M’era Luna 2017 – Dag 2 : 13 augustus 2017 Hildesheim - Als zwarte engelen de regenwolken verdrijven
16/08/2017 : M’era Luna 2017 – Dag 2 : 13 augustus 2017 Hildesheim - Als zwarte engelen de regenwolken verdrijven
16/08/2017 : M’era Luna 2017 – Dag 2 : 13 augustus 2017 Hildesheim - Als zwarte engelen de regenwolken verdrijven
16/08/2017 : M’era Luna 2017 – Dag 2 : 13 augustus 2017 Hildesheim - Als zwarte engelen de regenwolken verdrijven
Waar niemand nog op gehoopt had, werd toch waarheid. Wakker worden voor dag 2 van M’era Luna onder de zonnestralen. Zondag 13 augustus beloofde een heldere hemel met blauwe lucht en zonder regenbuien. Op de weide was het uitgestrooide hooi inmiddels platgetreden en was het nog wel zompig en drassig. Maar toch, onze kletskop beloofde droog te blijven. Opluchting ook bij de andere bezoekers, de uitgedoste figuren kwamen boven euhm water. Want ook dat maakt deel uit van de festivalcultuur van M’era Luna. Dag 2 van M’era Luna beloofde dan ook veel goeds.

ZONDAG 13 AUGUSTUS MAINSTAGE

JOHNNY DEATHSHADOW

De organistatie van M’era Luna houdt er wel van om in de vroegte de wekker te laten afgaan door middel van de nodige hardheid. Met vroegte bedoelen we dan 11 uur, de aftrap voor dag 2 van M’era Luna. Met het doodseskadron van de ontblote schedel van Johnny Deatshadow. Op nuchtere maag kan het wel tellen. Dag 2 openen is niet makkelijk, maar ze kregen toch al vroeg een menigte op bezoek. Industrial-Metal met de nodige Melodie en pakkendheid. Het is eens iets anders wakker worden.

SCHWARZER ENGEL

Metal in symphonie-formaat, daar tekent Schwarzer Engel voor. Gepakt in het harnas van de mystiek. Schwarzer Engel wist ook live het samenspel tussen symfonische klanken te mengen met hun metaalgeluid. Neem daar nog melodieuze refreinen bij en je bent er zo wat. Veel langer mocht het concert niet duren, om zo de val van de herhaling te kunnen vermijden.

DARKHAUS

Vreemde groepsnaam, toch zit er een logica in. Darkhaus bevat immers bandleden die zowel uit Schotland, Amerika, Duitsland en Oostenrijk afkomstig zijn. Het amalgaam van de nationaliteiten die zich omringen in een geluid van alternatieve rock. Rasmuzikanten, met weldoordachte songs maar ook hier weer een veelvoud van hetzelfde. Recht toe recht aan, dat wel maar zonder enige verrassingen.

VERSENGOLD

Voor Middeleeuwse muziekjes zijn we zeker wel te vinden, maar met het debacle van de dag er voor met Feuerschwanz nog in ons achterhoofd was het wel bang afwachten wat deze Versengold ging doen. En die angst bleek ongegrond, dit was ook een feestje, maar wel om van te snoepen. Dan weer ingetogen, dan weer billenkletsend. Maar met een serieusheid die er wel toe deed. Om af te sluiten a capella als dankbaarheid.

MEGAHERZ

Neue Deutschen Härtze, Megaherz kijkt ook niet op een pot schmink meer of minder. Recht door zee, zonder omkijken maar onvoorstelbaar zelfs emotioneel. In hun set zat dan ook ‘Für Immer’ uit hun Zombieland-album. Een eerbetoon aan allen die veel te vroeg van ons zijn heengegaan maar wel altijd in ons hart zullen blijven. Ook vervaarlijk uitziende addergebroed kan een klein hartje hebben.

THE CRÜXSHADOWS

Rogue weet zich altijd wel te omringen met vrouwelijk schoon als deelgenoten van zijn muzikantenbundel. En met een duidelijk georkestreerde choreografie. The Crüxshadows hadden een nieuw album te promoten, maar live op M’era Luna deed hij het toch vooral met zijn meest gekende nummers. Denk daarbij aan ‘Valkyrie’, ‘Birthday’ en uiteraard ‘Winterborn’. Het ging er in als zoete koek. Om op het eind toch nog vlug wat promotie te maken voor het nieuwe album. Strategisch.

MONO INC

De publiekslieveling van het hele weekend moet zeker Mono Inc zijn. Afgaande op het aantal t-shirts dat er heinde en verre rondliep. Kuifje met decibels, charismatisch, melancholisch en vooral melodieus. Het M’era Luna-publiek klapt en zingt bij zulks graag mee. En dat levert mooie beelden op, en getuigt van een meer dan geslaagd optreden. Children Of The Dark moet het op plaat hebben van de samenwerking met Tilo Wolff van Lacrimosa, Joachim Witt van zichzelf en Chris Harms van Lords Of The Lost. Live waren ze er niet bij, maar dat deerde niet om de massa zo ver het oog reikte te laten meegenieten. En dat is wat een festival zo mooi maakt.

SCHANDMAUL

M’era Luna programmeert wel graag bands die hun instrumentarium voorzien van Middeleeuwse instrumenten, hun Medieval Market wordt dan ook graag bezocht. Schandmaul stond dan ook zeker op zijn plaats op het hoofdpodium. Een folkloristische mix van folk en rock die meer dan geapprecieerd werd. Ze wisten het publiek dan ook te bespelen als geen ander. Dankbaar publiek. Dankbare band.

BLUTENGEL

Met de hoofdletter B van Berlijn, met de hoofdletter B van Black, met de hoofdletter B van Blutengel. Chris Pohl en de zijnen wisten er een hele show van te maken. Waar nonnetjes worden bekeerd door de duivelin. Waar duisterheid de innige omhelzing aangaat met de melodie. ‘Black’ mocht openen omdat Blutengel er binnenkort nog iets speciaal mee gaat doen. Het bloedvergieten in ‘Dein Gott’, de ontbinding van vuur naar ijs in ‘Asche zu Asche’, om nog meer Leitbild uit Leitbild te halen waaronder ‘Say Something’. Blutengel toonde zich als vanouds van hun beste zijde en het klonk goed, heel goed.

AND ONE

And One kreeg de opportuniteit op het hoofdpodium af te sluiten. De reden daarvoor was dat ze zowat de bands met de meeste Elektro-hits op hun naam hebben staan. Waar zwart plots wit wordt maar de dansbaarheid overheerst. Met na ongeveer een half uur het massa-experiment met de I-Tunes-app, waar hij vraagt om allen tegelijkertijd op de aankoop-knop te drukken. Gehaaide jongen, die Steve Naghavi. And One speelt voornamelijk synthpop, maar die door aanblijvend succes hen terecht tot headliner bombardeerde.

ZONDAG 13 AUGUSTUS HANGAR STAGE

ACCESSORY

Het overkomt M’era Luna niet dikwijls, maar toch was er een afzegging, namelijk die van Dear Strange. Geveld door ziekte niet aanwezig, maar tijdig wel een vervanging gevonden met Accessory. Een duo dat al vroeg de beat er in smeet met EBM zoals die al een tijdje zegeviert in het Duitse vasteland. Hard, energiek en met de kaakslag van de elektronica in hun kielzog. Er werd al vlug gedanst in de Hangar.

THE ARCH

Ook dit jaar Belgen op het podium, en wel van The Arch. Live altijd wel zeer genietbaar, twijfel hadden we dus zeer zeker niet op voorhand. En ook dit keer waren The Arch weer zoals ze zijn, met de nodige dosis temperament, koelheid en vakkennis. ‘Babsi Ist Tot’ mocht openen. Op M’era Luna spelen betekent ook : je houden aan de tijden, waardoor het concert van The Arch net wat te kort was. Geluidstechnisch was het niet in orde, waardoor de nuance wat verloren ging. Maar desondanks dat een meer dan geslaagd optreden.

ABSURD MINDS

Futurepop met inhoud, Absurd Minds waren verrassend goed, elektronica die niet in de val trapt van het genre, namelijk zichzelf en anderen kopiëren. Nergens in de herhaling vallen, hun eigen weg zoekend en vindend. En daar dan hun eigen ding mee doen. Future schuine streep Synthpop heeft vele gezichten. Deze heeft een gezicht dat we graag tegenkomen.

TYSKE LUDDER

Wat we van Tyske Ludder hadden verwacht was ook uitgekomen. Gedreven power op de tonen van de donkerheid des elektronica. EBM met een strakke slagvaardigheid. Waar energie al vlug zorgt voor zweetdruppels. En waar men luidkeels en schor schreeuwend het anthem meebrulde dat ‘Panzer’ heet. De vochtigheidsgraad in de Hanger groeide zienderogen. Om dan zo met ‘Meskalin’ af te sluiten. Strak plan.

LEATHER STRIP

Leather Strip is Klaus Larsen, maar Klaus Larsen is veel meer dan Leather Strip. Producer, labelbaas, studio-eigenaar. Zijn leefwereld gaat dan ook verder dan waar hij in grote getale voor gekend is. Met de provocatie van de afwisseling. Doordrammend dan weer zelfgenoegzaam, maar met steeds het ritme in de aanbieding. Het ritme doordrenkt in dansbare beats en goed geoliede sounds. Net niet aangebrand maar goed verteerbaar.

HAUJOBB

Er vallen altijd wel leuke dingen te ontdekken op M’era Luna. Haujobb bijvoorbeeld, die de synths vergulden met pathos, met expressionisme op een geheel eigen manier. En die elementen toevoegen aan een geheel dat bijzonder boeiend blijkt te zijn. Haujobb bewijst dat je met elektronische instrumenten bijzonder creatief kan omgaan. Er zijn er velen die er een lesje uit kunnen leren.

FRONT LINE ASSEMBLY

Idem dito voor het collectief dat Front Line Assembly heet. Innovatief in de elektronische wereld, doelgericht en vooral fascinerend. Bill Leeb en Co zorgen iedere keer weer voor meer dan voldoende Canadese gründlichkeit. Met de sporen van Skinny Puppy nog in hun schaduw. FLA EBM noemen zou te kortzichtig zijn. Het is veel meer dan dat. De dag er voor nog in het Nederlandse Heerlen, maar nog steeds even energiek zonder gebruik te maken van energiedrankjes. Het zit gewoon in hun genen.

DAF

Met Deutsch-Amerikanische Freundschaft is het altijd wat uitkijken wat het Live teweeg brengt. Vorig jaar bijzonder teleurstellend op Sinner’s Day. Ze hadden dus wel wat goed te maken. En warempel, dat deden ze. Of het te maken heeft met voor eigen publiek spelen is niet geheel duidelijk, maar het vuur sloeg wel degelijk over met ‘Verschwende Deine Jugend’ om daarna ‘Der Mussolini’ in te zetten. Een vuur dat ze niet meer loslieten en de Hangar deed shaken. DAF ist DAF en weer helemaal terug.

DE/VISION

Net als op het hoofdpodium bij And One stond De/Vision genoteerd als afsluiter van de Hangar Stage. Omwille van hun hits en hitpotentieel. Met een carrière van inmiddels 20 jaren hebben ze dan ook een ware fanbase weten uit te bouwen. Minder slagkracht, meer melancholie. Maar met toch ook weer het cliché van de hedendaagse synthpop. Het kon er nog net bij om iets later het licht uit te doen.

M’era Luna 2017 zal de geschiedenisboeken ingaan als het jaar met de regen als algemene spelbreker, maar over de gehele lijn bekeken mocht de organisatie zich tevreden stellen met een meer dan geslaagde tweedaagse.

Ze hebben ondertussen al laten weten dat M’era Luna 2018 zal doorgaan op 11 en 12 augustus. Tickets er van zijn reeds beschikbaar. Bestellen kan alvast hier. Vooralsnog zijn er nog geen eerste bands bekend gemaakt.

Website

Foto 1 : Johnny Deathshadow - M’era Luna – Robin Schmiedebach

Foto 2 : Darkhaus - M’era Luna – Christoph Eisenmenger

Foto 3 : Mono Inc – M’era Luna – Christoph Meyer

Foto 4 : The Crüxshadows - M’era Luna – Christoph Meyer

Foto 5 : And One – M’era Luna – Robin Schmiedebach

HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gratis download van Zauber

U houdt van sterk georkestreerde electro? Dan hopen we dat u al gehoord hebt van Zauber, het electroproject van Fransman Ludovic Dhenry. Zauber geeft een nummer gratis weg via bandcamp, een voorafname op de nieuwe plaat waar Zauber momenteel aan werkt. Het is niet het enige waar Ludovic zich momenteel mee bezig is. De nieuwe plaat van Exponentia ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Abstrackt Black: Dat we moesten sterven

In principe ging op 19 september onze Dark Entries Night door met De Delvers en Abstrackt Black, in de Kinky Star te Gent. Voorlopig gaat deze concertenreeks helaas niet door, maar dat betekent nog niet dat de groepen zelf niets meer van zich laten horen. Abstrackt Black bracht een paar dagen geleden bijvoorbeeld nog een nummer uit: 'Dat ...

lees meer...
CD BESPREKING : Empusae - Sounds From Beyond

Empusae verblijdde ons in 2019 pas nog met het uitstekende audiovisuele spektakel Iter In Tenebris. 2020 was het jaar van het gedwongen binnenzitten, wat tijd met zich meebracht om reeds over nieuw werk te buigen. Empusae presenteert Sounds From Beyond als een tussendoortje, ook al weigeren we het in die hoedanigheid te zien. Daarvoor ...

lees meer...
CD BESPREKING : Ashtoreth / Grey Malkin - Hermit Remixes

Het begint stilaan een (fijne) traditie te worden: nadat Ashtoreth een album uitbrengt, strooit opperhoofd Peter Verwimp de afzonderlijke stukken in de schoot van bevriende muzikanten waarna een remix-versie van het album in kwestie uitgebracht wordt. Het was het geval bij Pilgrim, de samenwerking tussen Ashtoreth en Grey Malkin, nu is ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
CD BESPREKING : Sutcliffe Jügend - Slaves No More

We nemen het u niet kwalijk als u totaal niet meer mee bent met het hele Sutcliffe Jügend-verhaal. Vorig jaar in februari maakte Kevin Tomkins bekend de stekker uit het project te trekken, waarna nog een laatste album (The Deluge) zou uitgebracht worden op 4iB. Ondertussen verscheen er bij Death Continues Records ook nog de even uitgebreide ...

lees meer...
NIEUWS 16/09/2020 : Athamay geeft een teken van leven...

'Wie?' hoor ik u al denken. Athamay, een groepje dat in de tweede helft van de jaren 90 via het Britse Nightbreed label wat furore genoot met donkere gotisch aandoende electro fetish muziek die de wereld van de bdsm celebreerde. De groep scoorde ook bij ons een paar eenvoudige maar doeltreffende hitjes als “Domination” ...

lees meer...
CD BESPREKING : TraumaSutra & Peter Geysels - L'Appel du Vide

We schrijven maart 2018. Na vele keren vragen heb ik Peter De Koning – de man achter TraumaSutra – kunnen overtuigen om op te treden op een Dark Entries Night. Peter was toen nog een gewaardeerde collega, die sindsdien op vriendschappelijke wijze gestopt is met bijdragen aan Dark Entries. We waren steeds verwonderd over het ontelbare ...

lees meer...
CD BESPREKING : De Brassers - Alternative News (live vinyl)

Nu de magie van de echte live optredens, met dank aan covid19, is verdwenen brengen De Brassers de live sfeer uw woonkamer binnen. Toegegeven, het is niet helemaal hetzelfde, maar het is alvast beter dan niets. De Brassers dus, jawel de ooit verguisde punk / cold wavers uit het vredige Limburg, die nu zowat in elke Limburgse plattelands parochie ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...